פסטה ברוטב פסטו ברוקולי וקרם קוקוס

Posted on
פסטה ברוטב פסטו ברוקולי וקרם קוקוס

למרות שאני מאוד אוהבת להפגש עם אנשים וגם להכיר חברים חדשים, כמעט ולא יוצא לי לעשות את זה בגלל העדר זמן. אבל כשעדי קלינגהופר ואביב ראובן המדהימים הציעו שנבשל ביחד היה לי ברור שאני חייבת לפנות את הבוקר. בכל זאת, מדובר בשניים שאני אוהבת במיוחד.

כך יצא שאתמול בבוקר נפגשנו וכל אחד מאיתנו הכין פסטה שיצאה יותר טעימה מהשנייה – ואני הכי אובייקטיבית 😊 עדי הגינה ספגטי ברוטב עגבניות מהמתכון כאן בבלוג, שיצא פשוט חלומי והכי הזכיר לנו את ארוחת הצהריים שאכלנו כילדים, לצד שניצל חם חם הישר מהמחבת.

ואביב, הכל כך מוכשר, הכין פסטה ברוטב קרם גזר שיצאה וואו. באמת אחת המדהימות – רוצו לאינסטגרם כתבו לו שישלח לי מהר את המתכון כדי שאוכל לפרסם כאן.

פסטה ברוטב פסטו ברוקולי וקרם קוקוס
שימו יותר רוטב ממה שאתם חושבים שצריך כי הפסטה שותה את הרוטב די מהר אחרי כמה דקות מחוץ לסיר

אז מה אני הכנתי? אחרי מאות בקשות שלכם לפסטה ברוטב פסטו החלטתי להכין רוטב שיש בו את ההגיון והטעמים של הפסטו אבל קצת פחות דומיננטיים כי אני לא חסידה של הטעם החזק של הבזיליקום. תמצאו כאן ברוקולי טרי (לא, אין צורך לבשל קודם) שמוסיף צבע ירוק משגע ומביא איתו רעננות עדינה ולא מכבידה. אליו התווספו קצת זיתים להעצמת הטעם (שימו לב שאין גבינת פרמזן בפסטו) וגם שום וצנוברים.

את הפסטו הזה שידכתי לקרם קוקוס גם כי אני מאוד אוהבת את המתיקות שהוא מוסיף אבל גם כדי להשאיר את הרוטב הזה פרווה. וחוץ מזה, קרם קוקוס ופסטו זה שידוך משמיים!

פסטה ברוטב פסטו ברוקולי וקרם קוקוס
איזה בוקר מדהים היה לנו

שימו לב שכתבתי לכם למטה הערות חשובות בנוגע למתכון.

פסטה ברוטב פסטו ברוקולי וקרם קוקוס
מכינים את הרוטב ב-5 דקות ובינתיים מבשלים את הפסטה

פסטה ברוטב פסטו ברוקולי וקרם קוקוס

מצרכים:
1 ראש ברוקולי – ללא הגזע
4-5 שיני שום, קלופות
8 זיתים, מכל סוג שאוהבים (ללא גלעין)
1/2 צרור עלי בזיליקום
1/4 כוס צנוברים
1/4 כוס שמן זית
1 קופסת שימורים (400 מ”ל) קרם קוקוס
מלח ופלפל שחור גרוס
3/4 חבילה פסטה מסולסלת או כל פסטה שאוהבים

אופן הכנה:
– שמים במעבד מזון את כל המצרכים פרט לקרם קוקוס ולפסטה כמובן.
– טוחנים עד למרקם של משחה גרגירית. מדי פעם פותחים, מורידים את תכולת הקערה למטה כדי שהכל יטחן כמו שצריך, וממשיכים. אם צריך, אפשר להוסיף עוד שמן זית או קצת מים.
– בינתיים מבשלים את הפסטה במים מומלחים עד ריכוך ומסננים מהנוזלים. שומרים 4-5 כפות ממי הפסטה בצד.
– במחבת רחבה או סיר רחב ונמוך שמים את הפסטו, בערך 4-5 כפות גדושות, ומטגנים במחבת במשך 2 דקות.
– מוסיפים קרם קוקוס ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם להעדפה שלכם. בשלב הזמן אפשר להוסיף גם עוד פסטו למי שאוהב וכמובן מלח ופלפל שחור.
– מוסיפים את הפסטה, מבשלים ביחד 2 דקות תוך כדי ערבוב ומגישים. אפשר עם פרמזן מגורדת דק או בלעדיה.

פסטה ברוטב פסטו ברוקולי וקרם קוקוס
טעים בצורה בלתי רגילה

הערות ושדרוגים
– לא, אין צורך לבשל את הברוקולי לפני ובכל מקרה חשוב לשטוף אותו היטב. אני פשוט משרה לדקה במים רותחים או שוטפת במים חמים בברז.
– אם אתם אוהבים שום אפשר לשים גם יותר.
– ניתן לשמור את הפסטו בצנצנת זכוכית סגורה במקרר עד שבועיים ובכל מקרה לא להכניס פנימה סכין או כפית שאינם נקיים לגמרי. הפסטו כאן במתכון יספיק לכם לחבילת פסטה שלמה.
– במקום קרם קוקוס אפשר לשים שמנת מתוקה 38% או שמנת לבישול 15%.
– אם רוצים את המנה פרווה אפשר לוותר על הפרמזן, אם אין בעיה אפשר כמובן להוסיף בהגשה.

3 תגובות

  1. פרח says:

    תודה
    אפשרי ברוקולי קפוא?

  2. Ester says:

    האם אפשר לוותר על הברוקולי?

  3. נעמה says:

    לשם מה צריך לשמור את מי הפסטה?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend