פסטה ברוטב פסטו זוקיני ושמנת

Posted on

אני לא יודעת איך זה קרה, אבל מכל הרטבים והממרחים דווקא פסטו אני פחות אוהבת. משהו באגרסיביות של הבזיליקום והעוצמה החזקה שלו, גורמת לי להרתע מהממרח הזה. אני די היחידה כן? המשפחה והחברים שלי חושבים שמדובר בממרח אלמותי. אבל היי, תמיד הייתי יצור יוצא דופן 😊

אבל כל זה השתנה כשהכנתי פסטו שדומה בהגיון הבריא שלו לממרח הפופולרי, אבל כאן הבזיליקום פינה את מקומו לעירית ולנענע ואליהם התווספו זוקיני (או קישואים) בצורתם הטרייה. זה גם מאוד בריא, זה גם עדין ומאוד קל להכנה וזה בעיקר מאוד מאוד טעים.

ארוחה שלמה בצלחת. צילום: טל סיון צפורין

אל כל הטוב הזה הצטרפו שיני שום, גבינת פרמזן נהדרת שמחברת הכל יחד וכמובן צנוברים שהופכים את הספק רוטב ספק ממרח הזה לחגיגי ומושקע.

הפסטו שנוצר מושלם כממרח ואפשר לשמור אותו במקרר ימים ארוכים ואפשר גם, כמו שעשיתי פה, להוסיף לו שמנת ובשנייה נוצר רוטב משגע שהופך כל פסטה למנה מיוחדת.

ועכשיו, כשחנוכה ממש עוד רגע כאן, זאת הזדמנות נהדרת להכין את הפסטה הזאת ולהגיש אותה לחברים ולמשפחה לצד הנרות הדולקים. לא חייבים כאן מנות נוספות בצד, הפסטה לגמרי עושה את העבודה, אבל כדאי ורצוי לצרף לצידה סלט. הנה אופציה לסלט חגיגי ומעולה שמשתלב מצוין לצד הפסטה.

מחכה לראות איך יצא לכם ♥

מאוהבת בפסטה הזאת. צילום: טל סיון צפורין

פסטה ברוטב פסטו זוקיני ושמנת

מצרכים לפסטו:
2 זוקיני ירוקים ומוצקים, עם הקליפה
1/2 צרור עירית
1/2 צרור עלי נענע
1/2 צרור עלי כוסברה או פטרוזיליה
4 שיני שום, קלופות
1/2 כוס צנוברים
50 גרם פרמזן COLLECTION
1/2 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור

לפסטה:
1 חבילה פסטה פוזילי – פסטה ריקו
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת לבישול 15% השף הלבן
50 גרם פרמזן COLLECTION
גרידת לימון מ-1/2 לימון

אופן הכנה:
– מגרדים את הפרמזן על החלק הדק בפומפייה.
– קולים את הצנוברים עד הזהבה קלה ומצננים.
– קוטמים את קצוות הזוקיני וחותכים אותם לקוביות בגודל 1 ס”מ. מעבירים לקערה של מעבד מזון או בלנדר.
– מוסיפים לקערת מעבד המזון את עשבי התיבול, שום, שמן זית, מלח, פלפל. שימו לב שבשלב הזה לא מוסיפים את הפרמזן והצנוברים.
– טוחנים בפולסים עד שנוצר פסטו במרקם גרגירי עדין.
– מוסיפים את הפרמזן ואת מרבית הצנוברים (משאירים חלק להגשה) וטוחנים שוב בפולסים קצרים רק עד שהצנוברים קצוצים. שומרים במקרר עד שרוצים להכין את הפסטה.
– מחממים סיר גדול עם המון מים וממליחים. מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן.
– בינתיים שמים בסיר רחב ונמוך את הפסטו ומוסיפים שמנת לבישול. מביאים לרתיחה עדינה וטועמים תיבול. ממליחים ומפלפלים בהתאם להעדפה האישית.
– כשהפסטה מוכנה מעבירים אותה לרוטב ומבשלים את שניהם יחד במשך 2-3 דקות.
– מעבירים לצלחת, מגרדים מעל הר של פרמזן בעזרת החלק הדק בפומפייה ומעטרים בצנוברים וגרידת לימון.

ארוחה חגיגית במינימום עבודה. צילום: נמרוס סונדרס | סטיילינג: נועה קנריק

הערות ושדרוגים
– במקום זוקיני אפשר להשתמש בקישואים.
– את עשבי התיבול – נענע/עירית – אפשר להחליף בבזיליקום בכמות של צרור שלם ואפשר גם להוסיף בזיליקום לפסטו מבלי להוריד את העירית והנענע.
– הפסטו כאן מושלם גם כממרח ואפשר גם להוסיף אותו למאפים או לפשטידות חלביות.
– בשיתוף תנובה COLLECTION.

9 תגובות

  1. סלי says:

    אני גם לא עפה על פסטו בזיליקום וזהו מתכון מאז שראיתי לא עבר יום והכנתי. התוצאה פשוט מושלמת .טעים מאוד! תודה לך אכין אותה שוב ללא ספק.

    1. ריקי says:

      רחלי,יצא נפלא !
      לא תארתי לעצמי שמקישואים יוצא כזה מעדן !
      שאפו !
      ובכלל כל המתכונים שלך אליפות ואני ממש לא טירונית במטבח.

      1. רחלי קרוט says:

        ממש ממש שמחה לשמוע!

  2. נעמה says:

    כמה ימים הפסטו יכול להשאר במקרר אם בתוכו יש חתיכות זוקיני

  3. SHALHEVETTE says:

    יש תחליף לצנוברים? יש במשפחה אלרגים לצנוברים 🙂

  4. שירלי says:

    הכנתי אתמול, יצא מדהים, כל המתכונים שלך כיפיים וטעימים ממש, תודה שאת מפתיעה כל פעם עם מתכונים מעולים 🙂

  5. יעל says:

    האם יש אפשרות שאינה חלבית? למשל שמנת צמחית? וללא פרמזן?

  6. טל says:

    יצא טעים!! כל מתכון שלך יוצא מושלם, תודה רבה לך! 🌻

  7. גלי says:

    מה הכמות של פסטה? גרמים?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend