בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בית אוכל שילדים אוהבים הפתיתים האדומים של מינה

הפתיתים האדומים של מינה

מאת רחלי קרוט

מינה הייתה הגננת המיתולוגית שלי, זאת שהייתה שם בשנים הראשונות.

יום אחד, בגיל 15, פגשתי אותה ברחוב. הגן שלה, שהיה עדיין פעיל, נמצא מטר מהבית של סבתא שלי והיה לי ברור שמתישהו נפגש.

באופן מפתיע היא זיהתה אותי, מסתבר שיצא לנו להפגש גם קודם רק שלא ממש זכרתי את זה. היא נורא התרגשה, ביקשה שאספר לה מה אני עושה וחיבקה אותי בדיוק כמו אז. חיבוק חופן, כזה שגם בגיל 15 מרגישים קטנים ומוגנים בתוכו.

לא הרבה זמן אחרי המפגש הזה היא נפטרה. אחרי בעלה, אחרי הבת שלה. השאירה אחריה מאות ילדים שלאט לאט נזכרים במרק ירקות עם האטריות הרכות, בקציצות הקטנות, בפתיתים האדומים.

אני בטוחה שיש המון הורים שמכינים היום לילדים שלהם בדיוק את אותו האוכל שהם גדלו עליו בגן הקטן בבת-ים. מכינים ונזכרים בה.

אז מינה יקרה, לא השארת לי את המתכון ההוא לפתיתים שכל כך אהבתי, אז הכנתי אותם מהזכרון והם הדבר הכי קרוב לריח ההוא, שקיבל את פני כל בוקר.

פתיתים אדומים

הריחות שיתפשטו בבית יזכירו לכם ימים תמימים יותר

פתיתים אדומים 

מצרכים:
3 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים
1 גבעול סלרי עם או בלי העלים (כן!)
1 שקית פתיתים מכל סוג או צורה שאוהבים
3-4 עגבניות אדומות ובשלות
1/2 פלפל חריף (לא חובה)
1 ו-1/2 כוסות (קופסת שימורים אחת או חצי בקבוק) עגבניות מרוסקות דק – מחברה טובה
3 ו-1/2 כוסות מים רותחים
כף שטוחה מלח
כף אבקת מרק בצל (לא חובה)

אופן הכנה:
– קוצצים בצל, פלפל חריף, סלרי ועגבניות לקוביות. את הסלרי חשוב לקצוץ קטן.
– בסיר רחב מאוד מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל והסלרי על אש בינונית במשך 7-10 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהם מתרככים.
– מוסיפים פלפל חריף ועגבניות וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות נוספות.
– מוסיפים עגבניות מרוסקות, מלח ואבקת מרק בצל ומטגנים עוד 2-3 דקות. לא לשכוח לערבב כדי שלא ידבק לתחתית הסיר. טועמים ומוודאים שיצא לכם רוטב עגבניות טעים ממש, ועדיף שיהיה קצת יותר מתובל ממה שאתם אוהבים כי המים והפתיתים מעדנים את הטעמים.
– מוסיפים את הפתיתים ומערבבים היטב.
– מוסיפים מים רותחים, מערבבים היטב ומורידים את האש לנמוכה ביותר. סוגרים את הסיר עם מכסה ומבשלים במשך 10-12 דקות או עד שהפתיתים רכים. חשוב לפתוח את הסיר מדי כמה דקות ולערבב אחרת הפתיתים ידבקו לתחתית והרוטב יצוף למעלה.
– כשהפתיתים מוכנים, סוגרים את האש ומשאירים את הסיר סגור ל-5 דקות נוספות לפני שזוללים.

פתיתים אדומים

לא צריך כלום ליד. רק פטל של ילדים וכפית קטנה

הערות חשובות:
– שימו לב שאין כאן רסק עגבניות, יש כאן עגבניות מרוסקות, שלא תתבלבלו. זה קריטי, כי הטעם צריך לצאת עדין ולא חזק ודומיננטי.
– כן, גבעול סלרי. הוא התווסף במקום אבקת מרק עוף שמינה וודאי הוסיפה לפתיתים. בכלל, ריח של מרק עוף הוא אחד הריחות שאני הכי זוכרת מהילדות, דווקא לא לרעה, אבל איפה שאפשר אני משתדלת לקמץ בו בעיקר כשיש ירקות שיכולים להחליף אותו כמו הסלרי. אבקת מרק בצל לעומת זאת, מוסיפה עומק טעמים שקצת יותר קשה להשיג ואני מחבבת אותה כל עוד משתמשים בה במתינות.
– לפתיתים יש נטייה להדבק לתחתית הסיר, בטח בתוך הרוטב הזה, לכן תקפידו לערבב כל כמה דקות עם כף עץ (כדי לא לשרוט את הסיר).
– רוצים לשדרג? מוסיפים 2 גזרים מגורדים דק (בשלב הוספת העגבניות) ואפילו קישואים מגורדים. מבטיחה לכם שהילדים לא יבחינו שהם שם.

אולי יעניין אותך

25 תגובות

סיגל 20 בפברואר 2017 - 9:55

נראה לי ששכחת לציין איזה כמות של פתיתים מתאימה לכמות הרוטב שרשמת?

השב
רחלי קרוט 20 בפברואר 2017 - 19:44

צודקת, אכן שכחתי. המתכון מתאים לשקית פתיתים אחת.
תודה על ההערה.

השב
בתשבע כץ 20 בפברואר 2017 - 18:36

חוזרת על השאלה. כמות הפתיתים???

השב
רחלי קרוט 20 בפברואר 2017 - 19:43

צודקת, תוקן 🙂
שקית אחת

השב
יעל 29 באוקטובר 2022 - 20:08

כמה גרם? יש גדלים שונים של שקיות….

השב
מורן 3 במרץ 2017 - 14:25

הכנתי ויצא ממש טעים!!! תודה!

השב
רחלי קרוט 4 במרץ 2017 - 20:45

איזה כיף שאהבת <3

השב
נופר 3 באפריל 2017 - 22:56

יצא מעולה תודה לך!

השב
רחלי קרוט 4 באפריל 2017 - 19:35

ממש שמחה שאהבת!

השב
אלה 11 ביולי 2017 - 15:05

היי כמה לשים? אני פשוט גרוע בלהבין שרושמים כמויות ככה.
כמה כוסות?

השב
רחלי קרוט 11 ביולי 2017 - 18:41

3 וחצי כוסות, כמו שכתוב במצרכים 🙂

השב
אלה 11 ביולי 2017 - 15:06

מים*

השב
רחלי 11 ביולי 2017 - 19:01

היי אם אין אבקת מרק בצל זה ממש משנה את ההבדל בטעם??

השב
ריבה 25 ביולי 2017 - 12:05

הי, יעבוד לדעתך גם עם פסטה?

השב
רחלי קרוט 26 ביולי 2017 - 17:38

לגמרי. בדיוק השבוע הכנתי ככה פסטה

השב
דניאל 9 במאי 2018 - 12:23

היי, אשמח אם תוכלי לרשום כמויות קטנות יותר…
בכל זאת כרגע יש רק ילד אחד 🙂

השב
יסמין 14 במאי 2018 - 6:28

הי, אשמח אם תוכלי לעזור לי לגבי כמויות. אני גרה בחו״ל ומוכרים פה שקית פתיתים 250 גרם אני יודעת שבארץ יש גם 500 גרם. לאיזו חבילת פתיתים המתכון מותאם? תודה

השב
הילה 23 בינואר 2020 - 20:50

היא גרה בארץ, סביר להניח שהמתכון מותאם ל500. אני גם הסתכלתי כרגע החבילה וזה 500 גר’. זה גם מסתדר מבחינת החישוב של יחס מים לכמות פתיתים. אז פשוט תקני 2 חבילות או שתשימי חצי מכמות המים הרשומה – כלומר כוס ו4\3 מים.

השב
ליאל 14 בפברואר 2019 - 5:52

תודה ינוסה בקרוב !
שאלה כללית: במקום מקל הסלרי שהוא במקום אבקת מרק העוף, מתאים לדעתך מלח סלרי אם את מכירה? כמה ממנו?

השב
רועי 14 בפברואר 2019 - 11:29

פתיתים (מכונים גם “אורז בן-גוריון”) הם גרגרים העשויים מרכיבים הדומים לפסטה אך בניגוד לפסטה, עוברים תהליך של אפייה. הפתיתים הומצאו בישראל בתקופת הצנע, ונחשבים לאחת התרומות הקולינריות המקוריות היחידות של ישראל לעולם

מגניב

השב
דנה 25 במרץ 2020 - 19:15

הכנתי ויצא מעולה! הוספתי זיתים ירוקים לשידרוג.

השב
רוני 3 באפריל 2020 - 14:58

וואו, איזה טעים!!! הוספתי עוד חריף ומלא שום כי אני אוהבת ויצא מושלם מושלם מושלם
תודה!

השב
שלומית 20 באפריל 2020 - 13:28

מתכון מעולה! הסיר נטרף

השב
גלית 9 במאי 2022 - 21:05

חייבת לשאול, האם הכוונה לגן מינה-מיקה בבת ים?

השב
רונית 23 באוקטובר 2023 - 11:11

כן . בדיוק זה

השב

השאר תגובה

Send this to a friend