צ’יפס שעועית צהובה מדהים וחסכוני בקלוריות

Posted on
צ'יפס שעועית צהובה. צילום: טל סיון צפורין סטיילינג: אינה גוטמן

טוב, אתם מוכנים לאהבה החדשה שלי? כי תקשיבו – מדובר בגאונות.

את הרעיון הזה, לצ’יפס שעועית צהובה, לקחתי מקבוצת הדיאטה שאני נמצאת בה של לירון ורוני המופלאות. מודה שבהתחלה לא הבנתי מה ההגיון, זה שהשעועית דומה בצבע הצהוב שלה לתפוחי אדמה עוד לא הופך אותה לצ’יפס. אבל אז החלטתי להכין ו-וואו. וואו. וואו. אכלתי קצת את הכובע.

מדובר לגמרי במתכון שילך איתי לעוד שנים רבות. כזה שהוא גם בריא וגם טעים, גם חסכוני בקלוריות וגם סופר פשוט להכנה. והאמת? הוא גם מזכיר צ’יפס שזה הזוי.

אני ממש מפצירה בכם לרוץ ולהכין. אבל ממש. ואל תשכחו לצלם ולספר לי איך יצא. רק לא לשכוח לאפות ממש עד הזהבה ונסו להשתמש כאן בשעועית צהובה עדינה, היא ממש מדהימה למתכון הזה.

צ'יפס שעועית צהובה. צילום: טל סיון צפורין סטיילינג: אינה גוטמן
כמה טעים? ביום שצילמנו אכלנו כמעט את כל הצ’יפס לפני שהספקנו לצלם אז הכנו שוב נגלה כדי שיהיה מה לשים בצלחת 🙂 צילום: טל סיון צפורין סטיילינג: אינה גוטמן

צ’יפס שעועית צהובה

מצרכים:
1 שקית שעועית צהובה עדינה (קפואה או מופשרת) או 1/2 קילו שעועית צהובה טרייה
4 כפות שמן זית (אני השתמשתי באורגני של GREEN)
1/2 כפית מלח גס או דק
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית שום גבישי או אבקת שום – לא חובה
1 כפית פטרוזיליה מיובשת
קליפה מגורדת דק דק מלימון אחד

אופן הכנה:
– אם משתמשים בשעועית צהובה טרייה קוטמים את הקצה של השעועית ומוציאים את הפס הדק שבגב השעועית. זה לא חובה אבל יותר כיף לאכול את זה בלי זה. אם משתמשים בשעועית צהובה עדינה קפואה, אפשר להפשיר ולסנן מנוזלים במידה ויש או להשתמש בה כשהיא קפואה. אם מכינים מקפואה קחו בחשבון שזמן האפייה מתארך.
– בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים פרט לגרידת לימון ומעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה. חשוב לפזר את השעועית בשכבה אחידה ולא בערימה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד הזהבה יפה ממש כמו צ’יפס. אבל תהיו סבלניים, ממש ממש עד הזהבה אחרת זה פחות מוצלח.
– בהגשה מגרדים מעל קליפת לימון (בעזרת מיקרופליין או פומפייה – אבל על החלק הדק) ואפשר גם לגרד מעל פרמזן.

צ'יפס שעועית צהובה. צילום: טל סיון צפורין סטיילינג: אינה גוטמן
מזל ששופרסל מאתגרים אותי להכין דברים אז המח שלי עובד שעות נוספות (וגם הבטן). צילום: טל סיון צפורין סטיילינג: אינה גוטמן

הערות ושדרוגים
– רוצים לשדרג? מפזרים מעל, לפני ההגשה, גבינת פרמזן מגורדת דק דק.
– עוד דרך נהדרת לשדרג היא לגרד מעל גבינה לבנה קשה כמו חמד או בולגרית או פטה.
– הקפידו לאפות את השעועית ממש עד הזהבה יפה כדי שיצא לכם ממש טעים וכיפי.

26 תגובות

  1. נורית says:

    כמה זמן בערך האפייה צריכה להימשך? נכון שבפועל צריך לראות עד כמה זה הזהיב, אבל לבוא לבדוק אחרי 5 דקות או אחרי 20 דקות?

    1. רחלי קרוט says:

      20 ♥ ואז שווה לערבב קצת כדי שכל השעועית תקבל צריבה יפה. פשוט מניסיון שהכנתי את זה כמה וכמה פעמים הזמן מאוד השתנה בהתאם לתנור אבל בעיקר בהתאם לכמות המים שנותרו בשעועית כי היא מגיעה קפואה וגם כשמפשירים עוד נשאר מים בפנים.

  2. אביגיל says:

    כמה השום קריטי לטעם?
    אצלנו לא חובבי שום, ואבקת/גבישי שום זה קיצוני…
    תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      לא קריטי. ו-יווו תביאי אותם לגור אצלי אחרי שבוע כולם אוכלים שום לארוחת בוקר :)))

      1. איל says:

        גם אני יכול לבוא לגור אצלך?
        אין לי בעיה עם שום ואני אוכל (כמעט) כל מה ששמים לי בצלחת 🙂

  3. אתי says:

    היי בוקר טוב , אפשרי עם שעועית ירוקה?

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט אפשר ♥ ממליצה על העדינה

  4. גלית says:

    האם אפשר להשתמש בסיר טיגון באויר?

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט! זה רעיון נהדר. גם יקח חצי מכמות הזמן.

  5. טל says:

    היי אולי תפרסמי ארוחות צהרים דיאטטיות שאת עושה כך גם נהנה..

    1. רחלי קרוט says:

      בטח, באהבה רבה ♥

  6. חיים says:

    השאלה איזה ערך תזונתי נישאר מעבר לטעם.

    1. רחלי קרוט says:

      פעם שאלתי דיאטנית, לא קשור למתכון הזה, בנוגע לערכים תזונתיים של חומרי גלם אחרי חימום. בסוף כל האוכל המבושל שלנו עובר חימון או צריבה או אפייה, היא אמרה שחלק אכן נעלם אבל הרוב נשאר ובכל מקרה זה יותר טוב מכל חלופה לא בריאה אחרת.

  7. שושי שטיינוביץ (גורמה לייט תעשי גוגל) says:

    היי יקרה,
    אצלנו מכינים את המנה הזו כל הזמן והיא באמת ממש צ’יפס וממש טעימה.
    רק אומרת:
    4 כפות שמן זית זה 600 קלוריות!!!!!!!!!!!! וזה ממש לא דיאטטי. זה מאד מאד שמן.
    אפשר בהחלט להוריד לכף אחת ועדיין יהיה טעים וקריספי.
    זו ההמלצה שלי.

    1. רחלי קרוט says:

      ב-4 כפות שמן זית אין 600 קלוריות אז חבל להטעות. יש 300 ומשהו (כ-90 קלוריות בכף).
      מי שרוצה להוריד בכמות השמן תמיד מוזמן, אני כותבת את הכמות שאני חושבת שנכונה קולינרית כדי שיצא גם טעים ומאוד מזכיר צ’יפס ועדיין עם הרבה הרבה פחות קלוריות מהגרסה המקורית.

      ניסיתי עם כף שמן ויצא הרבה פחות מוצלח לטעמי ובסוף האמת הקולינרית שלי חשובה לא פחות מאשר כותרת מפוצצת של צ’יפס עם כף שמן. וכן, זה עדיין מאוד חסכוני בקלוריות ביחס למקור.

    2. מעין says:

      מרחוק זה נראה כמו חגבים… 🙂
      אנסה מחר. נראה שווה ובריא

  8. דנה says:

    עדיף שלא לבשל קודם ? כדי שיהיה קריספי ? וכמה זמן בערך את חושבת שכדי להפשיר במינימום שעועית קפואה ? תודה מראש (:

  9. שושנה צרניס says:

    אוהבת את המתכונים שלך,תודה על השיתוף.🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓

  10. סופי says:

    היי רחלי, השתמשתי בשעועית צהובה רגילה (לא מצאתי עדינה) וגם אחרי שהתנור פעל במשך קרוב לשעה (אם לא יותר) היא עדיין לא הזהיבה… התוצאה לא יצאה דומה לצ’יפס בכלל. מה עשיתי לא נכון?

  11. אלי says:

    זה מהבלוג של הרפתקאות ממלכת הסוכרת?

  12. מירי says:

    היי, האם אפשר להחליף בשעועית ירוקה?

  13. צופית says:

    האם להשתמש בתכנית הטורבו של התנור?

  14. דידי דמרר says:

    אני עושה את זה עם גזר קפוא ו /או שעועית ירוקה כבר שנים. כפית שמן שום כתוש ומלח… מעולה.

  15. אורלי says:

    הכנתי זה עתה. שמנתי תבנית של פיצה עם שתי כפות שמן זית, הוספתי 400 גרם (חצי חבילה) שעועית קפואה, פזרתי מעליה פלפל ארבע העונות, אבקת שום ועלעלי טימין טריים. הוספתי עוד מעט שמן זית. הכנסתי לתנור, ונתתי לתנור לעשות את שלו. יצא מ ע ו ל ה !!! תודה עבור הרעיון הנפלא!

  16. אמיר says:

    הייתי סקפטי, אבל באמת טעים!
    לא הקפדתי על הכמויות של התבלינים אבל. שמתי לפי העין והשתמשתי בתרסיס שמן.
    שמתי גם רק חצי חבילה של שעועית. לא ידעתי שזה ככה מתכווץ בתנור, אז ממליץ באמת לשים חבילה שלמה.

  17. סיגלית says:

    איפה מצאת שעועית שלמה?
    חיפשתי בכמה סופרים ,ללא הצלחה:(
    ניסיתי עם שעועית חתוכה ויוצא גם טעים אבל אני רוצה את הדבר ה״אמיתי״.
    חג שמח

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend