קאפקייקס לימון רכים עם מרנג אוורירי

Posted on
אהבתי (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
קאפקייקס לימון ומרנג

עוגת קטנות ומאוזנות להפליא שמשלבות בין החמיצות המרעננת של הלימון למתיקות הרכה של המרנג. נסו להכין אותן עם ליים במקום לימון ותקבלו טעם מיוחד ומסקרן שמזכיר ארצות רחוקות.

  • המתכון פורסם לראשונה במדור שלי בזמנים מודרניים | ידיעות אחרונות.
  • אל תפספסו: מתכון לקאפקייקס קרמבו מושלם.

קאפקייקס לימון עם מרנג

מצרכים ל-18 קאפקייקס בינוניים:
3 ביצים L
400 מ”ל (2 מיכלים) יוגורט טבעי או חלב או שמנת חמוצה או ריוויון
200 גרם (1 כוס) סוכר לבן
1/2 כוס שמן
קליפה מגורדת דק מ-2 לימונים או ליים
280 גרם (2 כוסות) קמח תופח

לסירופ ולעיטור/ציפוי:
מיץ מ-2 לימונים או ליים
3 כפות סוכר לבן
מרנג – מתכון למטה (כמות המרנג מתאימה לכמות הקאפקייקס במתכון)

אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים ביצים, יוגורט, סוכר, שמן וגרידת לימון. טורפים היטב.
– מוסיפים קמח וטורפים רק עד שהקמח נטמע.
– מעבירים למנז’טים (אם הם עשויים מנייר דק מניחים אותם בתוך תבנית שקעים) וממלאים עד 3/4 גובה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 20-25 דקות או עד שהקאפקייקס יציבים וקיסם המוחדר למרכז הקאפקייקס יוצא עם פירורים לחים.
– בינתיים מחממים בסיר קטן את מיץ הלימון והסוכר עד שהסוכר נמס לגמרי.
– כשהקאפקייקס יוצאים מהתנור מזלפים עליהם מהסירופ בנדיבות ומאפשרים להם להתקרר.
– מכינים את המרנג לפי המתכון המצורף ומזלפים כתר מרנג בעזרת צנתר משונן.
– בשלב הזה אפשר להשאיר את הקאפקייקס עם המרנג הלבן (הוא כבר מבושל בזכות הסירופ הרותח של המרנג) או לצרוב את קצות המרנג בעזרת ברנר.

קאפקייקס לימון ומרנג
קאפקייקס לימון ומרנג

מרנג לקאפקייקס לימון

מצרכים:
70 גרם חלבונים – הלבן של הביצה (2 חלבונים מביצים בגודל L)
150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
40 מ”ל (3 כפות) מים

אופן הכנה:
– בקערה מיקסר עם וו הקצפה שמים את החלבונים וממתינים.
– בסיר בינוני שמים סוכר ומים ומרתיחים. מודדים את הטמפרטורה של הסירופ בעזרת מדחום לאפייה וכאשר הטמפרטורה מגיעה ל-111 מעלות מפעילים את המיקסר עם החלבונים על מהירות בינונית.
– כשהסירופ מגיע ל-118 מעלות מורידים מהאש ומזלפים, באיטיות, לתוך החלבונים בזמן שהם מקציפים על מהירות גבוהה.
– ממשיכים להקציף במשך 8 דקות או עד שדופן הקערה לא חם.
– מעבירים לשק זילוף ומזלפים על הקאפקייקס.
– בשלב הזה אפשר להשאיר את המרנג לבן או לשרוף אותו מעט עם ברנר מסביב.
– ואם אין לכם מדחום? מבשילים את המים והסוכר עד שהסוכר נמס והבועות מתחילות להיות צפופות והסירופ מעט מסמיך. זה לוקח בערך 7-8 דקות. קחו בחשבון שזה לא יהיה מדויק, ואולי תצטרכו פעמיים להכין כדי להבין את השלב שבו הסירופ מוכן, אבל מניסיון זה עדיין עובד. ובכל מקרה, מדחום עולה 100 שקלים, באמת מומלץ שיהיה בבית (תבקשו מדחום שמתאים לסירופ סוכר ולא לעוף).

זמנים מודרניים | ידיעות אחרונות | מדור קאפקייקס

הערות ושדרוגים
– ניתן למלא את הקאפקייקס (פשוט מרוקנים עם כפית קצת מהאמצע) בקרם לימון ואפילו בריבה שאוהבים.
– במקום מיץ לימון אפשר להשתמש במיץ תפוזים.
– אפשר וכדאי להכין את הקאפקייקס בגודל מיני, יצא סופר חמוד ומאוד מאוזן מבחינת הביס.

6 תגובות

  1. רעות says:

    נשמע ונראה מושלם!
    לצערי אני בהריון ולא יכולה לאכול מרנג יש לך המלצה לחלופה טובה?

    1. אורית ינקו says:

      לשמחתך את בהריון !!!!
      הייתי מוותרת על המרנג. נשמע טעים גם ככה (אני מתכננת להכין בלי המרנג)
      לחליפין הייתי מכינה מילוי גבינה מתוק וממלאה אותם עם מזרק אחרי האפיה . אני מכינה מילוי גבינה מגבינת שמנת מעורבבת עם שקית אינסטנט וניל וקצת תמצית וניל . כשממלאים עם מזרק זה יוצא כמו סופגניות אפויות קטנות וממכרות 😊

      1. רעות says:

        ותודה רבה על ההמלצה

  2. רעות says:

    חחח… צודקת, אושר גדול ההריון הצער הוא בכך שאי אפשר לאכול את המרנג 🙂

  3. שקד says:

    יש דרך להפוך לפרווה?

  4. עלמה says:

    איך יש תחליף לפרווה?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend