בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בית ארוחות צהריים קינואה עם אפונה ובצל ירוק שמכינים בצ’יק

קינואה עם אפונה ובצל ירוק שמכינים בצ’יק

מאת רחלי קרוט

כשאני רעבה ממש ואין לי כח או זמן להכין ארוחות מורכבות או כשהבטן שלי משוועת למשהו רגוע וטוב, אני מכינה קינואה. יש משהו בפשטות ההכנה ובפצפוצים הקטנטנים שנוצרים בסיר, שהופך את הקינואה לאחד המאכלים האהובים עלי.

תוסיפו לזה את העובדה שמדובר בצמח (יש שמגדירים אותה דגן) שסופג באהבה כמעט כל טעם שתצרפו ותקבלו את אחד מחומרי הגלם הטובים והטעימים ביותר. וכן, אני יודעת שרבים לא מתחברים אליה, אבל אין לי ספק שגם הם בסוף יפלו ברשתה.

המתכון שלפניכם הוא לא באמת מתכון כמו שהוא רעיון. טיפ. עצה לארוחה מהירה.

בעצם, הדבר הראשון שאני עושה כשאני רוצה להכין קינואה, שתתפקד כארוחה, זה לבדוק איזה ירקות יש לי בבית. אם יש במגירה ירקות קשים כמו גזר, קישואים, דלורית, בטטה, כרובית, ברוקולי וכדומה, אני חותכת לקוביות קטנות או מגרדת על פומפייה, מטגנת במחבת עם מלח ופלפל ואז מוסיפה קינואה ומים רותחים ומבשלת. כמובן שגם עשבי תיבול יתקבלו בשמחה. אפשר להוסיף בזמן הבישול או בסוף, כשהם על תקן המרענן של המנה.

מצד שני, כשאין לי ירקות קשים בבית, כמו הפעם, אני פותחת את המקפיא ומחפשת ירקות קפואים שאני תמיד מחזיקה במקפיא. מאפונה (עדינה או רגילה) ועד תירס או שעועית ירוקה.

הפעם מצאתי את עצמי מול מקרר כל כך ריק שכבר חששתי שלעולם לא אמצא מה לשדך לקינואה, אבל אז ראיתי את האפונה וידעתי שיהיה בסדר.

כל מה שהייתי צריכה זה לבשל את הכל ביחד (ירקות רכים או קפואים לא זקוקים לטיגון מקדים) וזהו. 20 דקות אחר כך, ובלי שעשיתי כלום כמעט, כבר הונחה לפני צלחת עם אוכל שעושה טוב בבטן ובלב.

אז אמנם יש כאן מתכון מסודר, אבל מפצירה בכם לגוון עם הירקות ועשבי התיבול שיש לכם בבית.

קינואה עם קארי ירוק, אפונה ובצל ירוק

מצרכים:
1 כוס קינואה (לבנה או אדומה או מיקס)
1 כפית שמן זית
1 ו-1/2 כוסות מים רותחים
כפית שטוחה מלח
כפית משחת קארי ירוקה (לא חובה אבל מאוד משדרג)
כוס אפונה קפואה (עדינה או רגילה)
3 ענפי בצל ירוק או כוסברה או פטרוזיליה או עירית

אופן הכנה:
– מחממים בסיר את השמן ומוסיפים את הקינואה, מערבבים במשך דקה.
– מוסיפים מים רותחים, מלח וקארי ומערבבים במשך 2 דקות.
– מוסיפים אפונה וסוגרים את הסיר.
– מבשלים על אש הכי נמוכה שיש במשך 20 דקות. 5 דקות לפני סוף הבישול מוסיפים את הבצל הירוק וסוגרים את המכסה.
– לאחר סיום הבישול, משאירים את הסיר סגור למשך 5 דקות נוספות כדי לאפשר לאדים להמשיך ולבשל את הקינואה עד הסוף.
– מגישים עם עוד עשבי תיבול טריים ואפשר גם לצד טחינה ירוקה או יוגורט.

קינואה עם אפונה ובצל ירוק

הערות ושדרוגים:
– ירקות קשים: חותכים לקוביות או מגררים על פומפייה, מטגנים עם מעט שמן זית ומלח ולאחר שהם מתרככים מוסיפים את הקינואה והמים ומבשלים.
– ירקות רכים: מוסיפים לבישול עצמו כמו האפונה.
– שדרוגים: בזמן בישול הקינואה מבשלים בנפרד, עם הרבה מים, עדשים שחורות במשך 12 דקות. מסננים ומוסיפים לתבשיל קינואה לאחר שהוא מוכן.

אולי יעניין אותך

26 תגובות

Noga 22 בינואר 2017 - 16:23

מהמם:)
ממש פשוט להכנה,
הכנתי עם מיקס של שלושה סוגי קינואה ותוך 20 דקות יש מנה בסיסית ונפלאה שכמובן אפשר להוסיף לה מה שאוהבים.
תודה רבה רחלי

השב
רחלי קרוט 23 בינואר 2017 - 2:36

איזה כיף לשמוע. שימחת אותי מאוד.

השב
קורל 17 בפברואר 2017 - 15:19

היי,
קודם כל אני רוצה להגיד לך שהבלוג שלך מקסים! והכתיבה שלך ממש עושה חשק להכין את הדברים.
לגבי קינואה- אני מאד אוהבת לאכול אותה אבל נמנעת בגלל הטעם החולי והאבנים שלפעמים יש בה. אין לי זמן להפריד בין גרגירים לאבנים קטנות ידנית בצלחת ושטיפה רגילה לא כל כך עוזרת. ניסיתי 2-3 חברות וזה היה זהה בכולן.
האם יש לך פתרון לזה? האם יש לך חברה יותר מומלצת? או טיפים לבישול שיכול להוריד את הטעם החולי?
תודה מראש וסופש נעים 🙂

השב
רחלי קרוט 18 בפברואר 2017 - 18:12

היי קורל,
באיזה עיר את גרה? אפנה אותך למקום מומלץ

השב
קורל 21 בפברואר 2017 - 17:33

בבאר שבע אבל יכולה להגיע גם למרכז

השב
רותם 21 בפברואר 2017 - 17:36

פאשלה קטנה… התכוננתי להכין עכשיו, חתכתי גזר וקישוא, ריככתי בסיר, האפונה ומחית הקארי בהיכון על השיש… עדשים שחורות בסיר נפרד. אוקי, זמן להכניס את הקינואה. אה, מסתבר שאין לי קינואה. שמתי בורגול כי כבר לא היתה דרך לסגת מהסיפור. הוספתי קצת יותר מים. מקווה לטוב.
Note to self – לקנות קינואה.

השב
רחלי קרוט 24 בפברואר 2017 - 22:03

בדיליי קטן :)) איך יצא בסוף?

השב
רותם 30 במרץ 2017 - 20:47

עוד דיליי…. טעים! עכשיו הכנתי עם קינואה. יותר טעים!

השב
רחלי קרוט 31 במרץ 2017 - 20:49

איזה כיף זה קינואה! אנחנו צריכות להפגש לבוקר בישולים עם קינואה 🙂

השב
תחיה 10 במרץ 2017 - 23:44

הכנתי היום עם בורגול, קישוא, פטריות וצפונה, בצל מטוגן, עדשים שחורות וכוסברה. אפילו הקטנה שלי אכלה. תודה

השב
ליאת 7 באפריל 2017 - 20:34

כף המלח הרסה לי את התבשיל ?

השב
רחלי קרוט 8 באפריל 2017 - 8:18

אוי 🙁 מוזר, לא קיבלתי הערות על זה, אבל באמת נשמע לי יחסית הרבה אז בינתיים עד שאבדוק את המתכון שוב תיקנתי במצרכים.

השב
ליאור 30 בנובמבר 2017 - 14:37

אוכלת עכשיו!
הוספתי קשיו קלוי, אבוקדו, כוסברה, בזיליקום, לימון וליד שמנת חמוצה.
מעדן

השב
רחלי קרוט 3 בדצמבר 2017 - 8:22

עשית לי חשק להוסיף את כל זה גם! <3

השב
רותם 12 במרץ 2018 - 19:50

ללא ספק אחד מהמתכונים האהובים עליי שלך. מכינה את זה לעיתים קרובות, ותמיד אפתח את המתכון בטלפון שיהיה לידי, למרות שזוכרת כמויות. מרגישה שזה משרה אווירה חיובית כל המטבח ?.
הפעם הוספתי קוביות גזר וסלק, עם אפונה ועדשים שחורות.

השב
רחלי קרוט 12 במרץ 2018 - 22:15

איזה מדהימה שאת. ממש שמחה לשמוע! בטח כשזה קשור למתכון שיש בו קינואה 🙂

השב
סיון 30 באפריל 2018 - 13:34

את הקינואה והעדשים צריך להשרות לפני בישול?
אם כן, לכמה זמן?

השב
רחלי קרוט 3 במאי 2018 - 6:16

לא, אין צורך בהשרייה

השב
ענת 20 באוקטובר 2018 - 16:36

לא תיארתי לעצמי שזה יהיה כל כך טעים! פתרון מעולה לסטודנטית חסרת זמן (וסבלנות)!
תודה תודה, ושוב תודה!

השב
יפית 12 באפריל 2020 - 18:58

היי רחלי!!! מתכון בריא ומזין ללא ספק , שידרגתי
את המתכון, הוספתי פלפל ירוק חריף לא הרבה, ולמעלה
פיזרתי שקדים מולבנים פרוסים קלויים. יצא מעדן

השב
ענבר 23 באפריל 2020 - 19:18

פשוט מתכון מהמם!

השב
בת-אל 13 במאי 2020 - 13:45

במידה ואין את המחית קארי בבית אפשר להוסיף כף אבקת קארי במקום ? (כף או פחות אגב?)

השב
מילכה 20 ביוני 2020 - 11:56

רחל שלום, כל כך נהנית מהמתכונים שלך ומפיצה את האתר שלך לכל מי שאני מכירה אז תודה!!!
לגבי הקינואה מה דעתך אם אטגן 2 גבעולי סלרי בהתחלה? יקלקל את הטעם של התבשיל?

השב
עדנה 19 בספטמבר 2020 - 19:33

הי,
אם אין משחת קארי.
מה אפשר במקומה?

השב
לולה 31 בינואר 2021 - 19:39

לא ניסיתי
אבל אפשר במקום עדשים שחורות מבושלות, להוסיף עדשים שחורות מונבטות בסוף הבישול ישר לסיר של הקינאה. נשמע לי יאמממי

השב
תמי 10 באוקטובר 2025 - 12:12

היי, האם אפשר לוותר על הקארי? אין לי…

השב

השאר תגובה

Send this to a friend