בראוניז שוקולד (ללא קמח) עם חלבה ושוקולד לבן

Posted on

מצרכים:
300 גרם שוקולד מריר איכותי, שבור לקוביות או קצוץ גס
90 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר  לבן
3 ביצים L
1/3 כוס קקאו מנופה (חשוב שיהיה מנופה)
1/3 כוס קורנפלור

לתוספות:
10 כפיות ממרח חלבה (זה יוצא בערך 1/2 כוס)
30 גרם שוקולד לבן
כף שמנת מתוקה

  • עוד רעיונות לשדרוגים ותוספות בסוף המתכון.

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-160 מעלות.
– בקערה שמתאימה למיקרו, לא קטנה מדי כי היא צריכה להכיל את כל המצרכים אחר כך, מניחים את השוקולד והחמאה וממיסים במיקרו במשך דקה. מערבבים היטב ומכניסים שוב למיקרו אם יש צורך, עד שנוצר רוטב חלק ומבריק.
– מוסיפים סוכר וטורפים.
– מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, וטורפים היטב.
– מוסיפים קקאו וקורנפלור ומערבבים עם כף עד שהבלילה אחידה ולא יותר.
– מעבירים לתבנית מרובעת בגודל 20X20, משומנת היטב ועם נייר אפייה בתוכה לשחרור קל של הבראוניז, ומניחים מעל, במרווחים שווים פחות או יותר, תלוליות מהחלבה.
– עם מזלג או סכין מערבבים מעט את החלבה עם השוקולד, כמו שמשיישים עוגה, ואופים במשך 30-35 דקות על 160 מעלות. הבראוניז צריכים לצאת יציבים בשוליים ורכים באמצע.
– מצננים בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות, עדיף למשך הלילה.
– ממיסים שוקולד לבן ושמנת עד שנוצר רוטב חלק ומזלפים על הבראוניז. חותכים ומגישים.

בראוניז שוקולד וחלבה

הערות חשובות
– שומרים את הבראוניז במקרר, אבל הכי טעים לאכול אותם 10 דקות לפחות אחרי שיצאו מהמקרר והם מתרככים מעט.
– הבראוניז טעימים הרבה יותר ביום שאחרי. המרקם שלהם מתגבש והרבה יותר נוח לחתוך אותם. אם יש לכם סבלנות, זה הזמן להשתמש בה.
– אם נשאר לכם שאריות של בראוניז (הקצוות שחותכים מהצדדים), אפשר להכין מהם כדורי שוקולד מושלמים.
– אופציות השדרוגים כאן אינסופיות: אפשר להחליף את החלבה בנוטלה, שוקולד השחר או ממרח חמאת בוטנים, במקום שוקולד לבן אפשר להשתמש בשוקולד חלב, אפשר להוסיף לבלילה, אחרי הערבוב הסופי, 1/2 כוס אגוזים קצוצים גס כמו פקאנים או אגוזי לוז ואפשר גם להוסיף דובדבני אמרנה חתוכים, פטל או אוכמניות. תשחקו.
– בבקשה תשתמשו בשוקולד איכותי, כל המתכון הזה נשען בעיקר על שוקולד וממש חשוב שהוא יהיה מוצלח.

13 תגובות

  1. דנה says:

    הכנתי לפי המתכון והחלפתי את החלבה בשברי קוביות שוקולד לבן… יצא מעולה! היה לי מתכון אחר אבל אהבתי יותר את זה! יצא לי פאדג’י ומושחת…
    מה שכן, אפיתי בערך חצי מהזמן. הקצוות התחילו להתייבש…

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף שאהבת <3
      זה באמת קצת טריקי עניין הזמן כי זה נורא תלוי בגודל התבנית אז אם הבלילה בפנים יותר נמוכה כי התבנית קצת יותר גדולה אז זמן האפייה מתקצר. טוב ששמת לב והוצאת בזמן.

  2. דגנית says:

    יש מצב להשתמש בקמח תפוא ולא בקורנפלור? ( מטעמי כשרות לפסח ..) תודה!

  3. שרון says:

    וואוו יצא מדהים!! אין ספק שאלו הבראוניז הכי טעימים שיצא לי להכין לפסח!
    תודה :))

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע! <3
      חג שמח

      1. נועה זהבי says:

        היי רחלי אפשר להחליף את הקורנפלור בקמח?

        1. רחלי קרוט says:

          כן

  4. דנה says:

    אפשר להשתמש בשמן קוקוס? אם כן, מהו היחס חמאה-שמןקוקוס?
    תודה

  5. דיאנה says:

    היי, איך אפשר להפוך את המתכון הזה לפרווה?
    במקום החמאה מה אפשר לשים?

  6. שלומית says:

    היי! אשמח לקבל הצעות לתחליפים למי שלא אוכל קטניות- לקורנפלור ולחלבה…
    תודה!

  7. טלי says:

    היי,
    יאממי… נראה ממש טעים!
    יש אפשרות להפוך את המתכון לפרווה?

    תודה!:)

  8. אסתר says:

    אפשר להמיר את החמאה בשמן? או בשמן קוקוס?

  9. מיכל says:

    היי רחלי,
    אין לי מושג כבר כמה מתכונים שלך הכנתי.. את גאון בעיני ותודה על האתר המושלם.
    שאלה כללית, ברוב (אם לא כל) המתכונים את לא מציינת אם לשים תנור על טורבו או רגיל.. אשמח להבין🙏🏻

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend