כדורי שוקולד עם אוראו ונוטלה

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (10 votes, average: 3.20 out of 5)
Loading...

מצרכים:
1 ו-1/2 שרוולים עוגיות פתי בר (וניל או שוקולד)
10 עוגיות אוראו
200 גרם שוקולד מריר (או חלב)
100 גרם חמאה
1 מיכל שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
1/3 כוס סוכר
4 כפות ממרח שוקולד השחר או נוטלה

לציפוי:
קוקוס או סוכריות צבעוניות

אופן הכנה:
– מכניסים את הפתי בר והאוראו לשקית כפולה (שקית בתוך שקית) ומכים בשקית עם העוגיות בעזרת מערוך עד שהעוגיות שבורות גס. אני מעדיפה לא לטחון אותן כדי שישארו שברים של עוגיות והן לא יהפכו לאבקה.
– מניחים בסיר שוקולד מריר, חמאה, שמנת מתוקה, חלב וסוכר וממיסים על אש קטנה עד שנוצר רוטב שוקולד חלק.
– מעבירים את רוטב השוקולד לקערה, מוסיפים את העוגיות השבורות וממרח השוקולד (נוטלה או השחר) ומערבבים היטב.
– מעבירים למקרר לשעה לפחות (או ללילה) ולאחר הקירור מגלגלים לכדורים ומצפים בקוקוס.

dsc_4194

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

19 תגובות

  1. צל להט הדס says:

    מתכון מהמם 🙂 וכמו תמיד….(עוקבת גם באינסטגרם) לא יכולה להתעלם מהכלים המושלמים שברקע 🙂 מאיפה הקופסא שבצילום?

    1. רחלי קרוט says:

      נכון? גם אני חולה עליה. איזה כיף שעוד מישהו מעריך את הקניות הקטנות שלי 🙂
      ומבטיחה לבדוק בקרוב מאיפה זה, זה עומד לי בקצה הלשון ואני לא מצליחה להזכר.

      תיכף זה בטוח יעלה 🙂

  2. שיר איל says:

    היי רחלי
    אני עוקבת בשקיקה אחרי הבלוג שלך!
    כל המתכונים שלך וזה כמובן נהדרים!
    רציתי לשאול:
    1. שאת כותבת מיכל שמנת מתוקה את מתכוונת ל250 מ”ל?
    וכמה גרמים זה שרוול וחצי ביסקווטים ?(פשוט יש אריזות שונות של ביסקווטים)
    תודה ומחכה לעוד מתכונים נהדרים בצפייה!

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה, ואיזה כיף שאת כאן <3
      1. כן, 250 מ"ל.
      2. וצודקת, אני אוסיף גם בגרמים. אני משתמשת בשרוול ששוקל 250 גרם.

      וספרי איך יצא אם את מכינה 🙂

  3. קנטור מירי says:

    כמה בערך כדורי שוקולד יוצאים מהמתכון הזה??
    אני צריכה ליום הולדת אז אולי אני צריכה להכפיל כמויות

    1. רחלי קרוט says:

      בסביבות 60, תלוי מאוד בגודל.

  4. רקפת says:

    מצטרפת למחמאות!! כל מתכון חלום…
    שאלונת בעניין הכדורי שוקולד…ישנה עדיפות לשוקולד השחר או לנטולה?? מה אהוב יותר מנסיונך?? זה ליומולדת..

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע!
      אני גרופית של שוקולד השחר, בכל מתכון כמעט, אז זאת שאלה טריקית. ובכל מקרה לילדים בעיני עדיף השחר 🙂

  5. מאיה says:

    אם אני רוצה להגיש ביום שבת אפשר להכין את התערובת בחמישי בערב, לקרר ללילה ולהכין בשישי?
    יישמר טוב במקרר?

    1. רחלי קרוט says:

      בטח, בלי בעיה

  6. שירה says:

    היי, אפשר אולי להשמיט את החמאה או להחליף אותה בשמן קוקוס? אם כן-בכמה?

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט, אפשר שמן קוקוס ואפשר גם להעלות את כמות השוקולד והשמנת על חשבון החמאה. נגיד להוסיף עוד 50 גרם שוקולד ו-50 מ”ל שמנת.

  7. רותם says:

    היי:)
    אני מתכננת להכין את זה עם אחיינית שלי הקטנה שסביר להניח לא תעמוד בהמתנה של שעה עד שהתערובת תתקרר!
    האם חצי שעה במקפיא תספיק? או שיש דרך להפוך את התערובת לפחות נוזלית כך שיהיה ניתן לכדרר מיד?
    תודה רבה:)

    1. רחלי קרוט says:

      כן, תספיק. והכי טוב להעיבר ל-2 קערות ואז לעבוד עם קערה אחת ובינתיים להשאיר את השנייה במקרר וכשמסיימים אחת לעבור לשנייה. התערובת גם תתמצק מהר יותר כשיש פחות ממנה בקערה.

  8. מירי says:

    כדורי השוקולד הכי טעימים שהכנתי בימיי. הוספתי כף תמצית רום. מעלפים!!!

  9. אורנית שטרמפל says:

    הי . כמה כדורים בערך יוצאים לפי הגודל שמופיע בתמונה? אני שואלת, כי אני עורכת יומולדת לבן הגדול שלי שיהיה בן 10 וגל. כיתה בפעם הראשונה מוזמנת ואני רוצה להכין איתם . אני מבינה שכדאי ורצוי לשים במקרר . כדי לזרז את התהליכים, אפשר לשים בפריזר לחצי שעה ? מה את אומרת ? אשמח לשמוע

  10. שרונה says:

    היי, אני רוצה להכין וחסרה לי שמנת מתוקה, האם אפשר להשמיט או להחליף למשהו אחר?

  11. ירדן says:

    היי מה הכוונה בכוס מה הגודל של הכוס

  12. רוחמה says:

    ערב טוב
    אפשר להכין עם ביסקויטים לוטוס? תודה.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend