קישואים במילוי עוף, צנוברים וירקות ברוטב תפוזים ושזיפים

Posted on
קישואים במילוי עוף

אני מאוהבת בממולאים.

כרוב ממולא, בצל ממולא, עגבניות ממולאות. כל דבר שממלאים אותו טעים לי. זה לא משנה אם יש בפנים קינואה או בורגול, עוף או בשר עם אורז, אני פשוט מחבבת את הקונספט הזה של ירק רך רך עם מילוי שמקבל את הטעמים גם מהירק וגם מהרוטב. ובכלל, איזה מנה מנחמת ומחבקת זאת ממולאים.

קישואים במילוי עוף
שלב ראשון – עגבניות, שום וסלרי

הפעם, רגע לפני פסח, החלטתי להכין את הממולאים האהובים עלי אבל בגרסה קצת אחרת. במקום רוטב עגבניות יש פה רוטב שנע בין המתיקות של השזיפים והמשמשים, למליחות של הסלרי והשום והחמיצות העדינה של התפוזים. הרוטב הזה, אחרי הבישול הופך לאחד הרטבים הכי טעימים מעל אורז או פירה והוא נספג גם בקישואים כמובן ומוסיף להם תועפות של טעם.

בתוך הקישואים תמצאו עוף – ששומר על הרכות בזכות הקישואים שעוטפים אותו, צנוברים, רצועות גזר דקות ומתקתקות וניחוח עדין של שום.

קישואים במילוי עוף
שלב שני – ממלאים ומניחים בצורה חופשית בסיר

ואגב, כמו שאתם רואים לא הייתה לי סבלנות לסדר את הקישואים בעמידה, אז פשוט הנחתי אותם בצורה חופשית בתוך הסיר. כי מי אמר שחוסר סדר זה לא יפה, תראו איזה יצירת אמנות יצאה.

ומילה לגבי הסיר, כי שאלו אותי המון אנשים לגביו בסטורי – מדובר בסיר יציקה של מגנוס ששייך לסוג הסירים הכבדים שמתאימים לשימוש גם בתנור וגם על הכיריים. ועזבו זה, תראו כמה הוא יפה! הכי סיר להשאיר על השיש בין שימוש לשימוש ? אפשר לרכוש אותו ביינות ביתן או במגה בעיר (הנה פה יש לינק לרכישה) והוא עולה 269 שקלים. שזה מחיר מטורף לסיר כזה.

קישואים במילוי עוף
סוגרים עם המכסה וקדימה לבישול ואחר כך לשיזוף בתנור

יאללה, רצתי לשמור את התבשיל במקרר ולחמם בארוחת החג. בתקווה שלא אזלול הכל עד אז <3

קישואים במילוי עוף
יוווו זה כל כך יפה! בא לי לגור בפנים 🙂

יאללה, רצתי לשמור את הסיר במקרר עד לחג (מחממים בקלות בתנור במשך 20 דקות על 170 מעלות) בתקווה שלא אזלול הכל עד לארוחה 🙂

חג שמח!

קישואים במילוי עוף ברוטב תפוזים ושזיפים

מצרכים:
3 כפות שמן זית
2 עגבניות אדומות ויפות
10-15 שיני שום, קלופות
2 ענפי סלרי, שטופים היטב
12-16 קישואים – תלוי בגודל הסיר וברוחב הקישואים

למילוי הקישואים:
400 גרם עוף טחון
1/2 כוס צנוברים
חופן עלי פטרוזיליה
1 גזר, קלוף
1/2 כפית אבקת שום או 2 שיני שום כתושות
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 ביצה L

לרוטב:
2 כוסות מים רותחים
1 תפוז, עם הקליפה
8 משמשים מיובשים
8 שזיפים מיובשים
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה מתוקה
3/4 כוס אפונה קפואה (לא עדינה, הרגילה) – לא חובה

אופן הכנה:
– חותכים את העגבניות לפרוסות די עבות וקוצצים את הסלרי דק (כולל העלים).
– בסיר שמתאים גם לתנור (עדיף שווה ויפהפה כמו שלי ?) שמים שמן זית ומניחים מעל פרוסות של עגבניות, שיני שום וסלרי. מכסים ומבשלים במשך 10 דקות.
– בינתיים קוטמים את 2 קצוות הקישוא כך שהוא יהיה בגובה של הסיר בערך.
– מרוקנים את פנים הקישוא עם סכין קטנה או מכשיר מיוחד שמרוקן ירקות (איך קוראים למכשיר המגניב הזה?) ומשאירים שוליים של 1/2 ס”מ. שימו לב לא לזרוק את פנים הקישוא.
– קוצצים דק את פנים הקישוא שהוצאתם ואת הפטרוזיליה.
– מגרדים את הגזר על החלק הדק בפומפייה. וחשוב מאוד על החלק הדק.
– בקערה בינונית מערבבים את פנים הקישואים, צנוברים, פטרוזיליה, גזר מגורד, אבקת שום, מלח, אבקת אפייה וביצה. מערבבים היטב.
– ממלאים כל קישוא בתערובת העוף ומניחים בתוך הסיר, מעל העגבניות, באלכסונים איך שמסתדר לכם.
– חותכים את התפוז לפרוסות דקות ואז לרבעים (עם הקליפה).
– מפזרים מסביב לקישואים את התפוזים החתוכים, משמשים, שזיפים ואפונה.
– מערבבים בקערה קטנה את המים הרותחים עם מלח, כורכום ופפריקה ושופכים מעל. המים צריכים להגיע עד 2/3 גובה הקישואים.
– מבשלים עם מכסה סגור, על אש בינונית, במשך 20 דקות ואז מעבירים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30 דקות.
– מוציאים את המכסה וממשיכים לאפות עוד חצי שעה או עד שהקישואים צרובים יפה.

קישואים במילוי עוף
מושלם לא רק בחג

הערות ושדרוגים
– במקום פטרוזיליה אפשר להשתמש בכוסברה.
– לא חייבים אפונה.
– אם משמיטים את הפירות היבשים צריך להוסיף 2 כפות מייפל.
– ואם נשאר לכם מהמילוי של הקישואים? הכי פשוט! יוצרים קציצות ומטגנים על מחבת. יוצא היסטרי.

1 תגובות

  1. מיכל says:

    אפשר למלא גם אורז או בשר? או שניהם יחד?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend