קציצות גזר אפויות

Posted on

אצלי בבית, במגירת המקרר, תמיד תמצאו גזר. מלפפונים ועגבניות, תפוחים ואגסים? הם לא תמיד שם, אבל גזר, הוא דייר קבע בבית.

והוא שם, לא כי אני אוהבת אותו יותר מכולם, אלא כי הוא מחזיק המון זמן ותמיד אפשר להכין ממנו אינספור דברים. תבשילים ומרקים, פשטידות ועוגות. קצת כמו בצל, גם הגזר מהווה יריית פתיחה למתכונים רבים.

הפעם בחרתי לקחת אותו וליצור ארוחה שהגזר הוא לא רק בן לוויה אלא הכוכב עצמו. המתיקות הטבעית שלו, שיוצאת החוצה בעיקר כשהוא מבושל או מטוגן, מזכירה מאוד את הבטטה ואם דואגים לגרד אותו דק הוא גם יגמול לכם בתהליך מהיר של בישול.

וזה אולי ישמע לכם קצת מוזר, אבל באמת שהגרסה האפויה טעימה ומוצלחת יותר מזו המטוגנת, וכן, ניסיתי את שתיהן.

וכמו תמיד, גם הפעם אני מפצירה בכם לשחק ולהתנסות עם שדרוגים וטעמים. המתכון כאן בסיסי ואתם יכולים להוסיף לו המון דברים: עשבי תיבול קצוצים כמו עירית, פטרוזיליה או כוסברה, תבלינים ארומטיים כמו אגוז מוסקט, פפריקה מעושנת או מעט קינמון ואפילו ירקות נוספים שנשארו במגירה כמו קישואים או בטטה. תתנסו, תטעמו, תהנו.

ודבר אחרון, אני יודעת שהמתכון הזה נוטה לאזור הבריא והכי כיף לאכול את הקציצות האלה בצלחת עם רוטב יוגורט, אבל תנסו פעם להכניס אותן לפיתה עם סלט ורוטב טחינה או יוגורט, אני מבטיחה לכם תענוג משביע, כייפי וטעים שלגמרי יכול להוות אלטרנטיבה ראויה לארוחת צהריים.

קציצות גזר אפויות
אפקט הטיגון בתנור נוצר בעזרת ספריי שמן וסילאן שמתקרמל באפייה (וכמובן גם המתיקות והסוכרים הטבעיים שבגזר)

קציצות גזר אפויות

מצרכים:
4 גזרים בינוניים, עם הקליפה
1/2 בצל גדול או בצל אחד קטן, קלוף
2 ביצים L
1 כף שמן זית
1 כף סילאן
מלח ופלפל שחור
1/2 כפית צ’ילי גרוס
1/2 כוס קמח (לבן, כוסמין או חצי חצי)

וגם:
ספריי שמן

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-170 מעלות ומניחים נייר אפייה על תבנית תנור.
– מגרדים את הגזר (אין צורך לקלף) והבצל על פומפייה, על החלק הגדול יותר, ומעבירים לקערה גדולה.
– מוסיפים את שאר המצרכים, לפי הסדר, ומערבבים עם מזלג או כף עד שכל הקמח נטמע בתערובת.
– מניחים, עם כף או ידיים רטובות, שלוליות מהתערובת על תבנית עם נייר אפייה ומרססים מעל עם ספריי שמן. זה בסדר עם התערובת רטובה, היא לא אמורה להיות בצקית, תסמכו עלי שהיא תתייצב באפייה.
– אופים במשך 25-30 דקות או עד שהקציצות זהובות. מומלץ מאוד להפוך אותן אחרי רבע שעה לצד השני.
– מגישים עם שמנת חמוצה ועירית או רוטב יוגורט (מערבבים יוגורט עם שן שום כתושה דק, כף מיונז ומעט מיץ לימון).

  • לשתף זה כיף

48 תגובות

  1. שי says:

    נראה מהמם! ובכלל כל האתר.. שמרתי לי כבר מלא דברים.
    לכמה לביבות בערך המתכון מספיק?

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף שאהבת 🙂
      בערך 16 קציצות, תלוי בעובי שלהן. אני הכנתי יחסית דקות.

  2. טלי says:

    תודה על המתכון ? הוספתי קישואים ויצא מעולה! הקציצות התחסלו במהירות. כולם אהבו כולל בן השנה שהוא סופר בררן באוכל ?

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף! אפית או טיגנת?

      1. טלי says:

        אפיתי

        1. רעיה says:

          מתכון מעולה. האם התוספת של ירקות אחרים לבלילה לא דורשת עוד ביצים או קמח?

          1. רחלי קרוט says:

            כל עוד זה על חשבון גזר זה לא דורש, אם מוסיפים בנוסף צריך קצת להוסיף קמח, מאוד תלוי בירק. אם יש לך ירק ספציפי שאת רוצה להשתמש בו תכתבי לי.

        2. עדי says:

          נראה מושלם!
          איך יעבדו פה תפוחי אדמה גם?

  3. אוה says:

    מתכון גאוני! גם טעים בטירוף וגם מהיר ובריא!
    הוספתי פטרוזיליה וקינמון וכבר הכנתי פעמיים השבוע 🙂
    מצפה לעוד מתכונים בסגנון.. עוקבת 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      אלופה. איך כיף לשמוע. וזה קטע, את השנייה שמוסיפה לזה קינמון, מעניין השילוב הזה.

  4. הילה says:

    יש מצב לטבען את המתכון לדעתך?

    1. רחלי קרוט says:

      שאלה טובה שאני אשמח למצוא לה גם פתרון. לא ניסיתי, ואני משערת שטחינה ושיבולת שועל אמורות לעבוד כאן. מבטיחה לנסות. ואם במקרה יצא לך לטבען אני אשמח לשמוע איך יצא 🙂

      1. מעין says:

        יש חדש בנושא זה? אני רוצה להכין היום ואני טבעונית . תודה !

  5. שרית says:

    הכנתי היום את הלביבות בתנור, היה פשוט מעולה! שבוע שעבר הכנתי את המג’דרה ואת עוגת השמרים שוקולד-נוטלה יצא מעדן. האתר כיפי, מזמין ובא לי להכין הכל! תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שימחת אותי. תודה רבה!

  6. עירית says:

    מה יכול להחליף את הצ׳ילי הגרוס? והאם אפשר קמח מלא?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר פפריקה חריפה או פשוט לוותר, וכן, אפשר קמח מלא

  7. ענת says:

    היי רחלי.האם ניתן להכין יום לפני או שהטעם ייפגע/המרקם ייפגעו?
    תודה..

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר, רק כדאי מאוד לחמם אותן בתנור או בטוסטר אובן (למרות שאני חובבת קציצות קרות :))

  8. קציצות עוף רכות ברוטב לימון, דבש וצ'ילי שאתם חייבים להכין – קרוטית – Krutit says:

    […] אל תפספסו – עוד מתכונים מעולים לקציצות קציצות כרובית מהירות קציצות מעקודה קציצות עוף ובקר בציפוי פירורי לחם קציצות גזר אפויות […]

  9. דנה says:

    הי, עשיתי בדיוק לפי ההוראות אבל \לא יצא לי כתום כמו שלך..קיבלו גוון אחר? יודעת להסביר אולי?

  10. קארין says:

    תשמעי, הקציצות פשוט תענוג! הבלוג שלך פשוט מדהים.

    1. קארין says:

      אגב, הוספתי לזה טופו בכדי להפוך את זה למנת חלבון בצהריים(אני צמחונית) ויצא פצצה

      1. רחלי קרוט says:

        רעיון נהדר! אני מתה על טופו, אנסה גם :))

  11. הילה says:

    הי רחלי
    הכנתי את לביבות הגזר האלו (ב5 דקות..) והן יצאו ממש טעימות, נשנשנו בהנאה, אבל מה שלקח ובגדול זו העובדה שהקטן בן השנה אכל בתיאבון 3 לביבות! והוא די בררן:)
    תודה רבה!!

    1. רחלי קרוט says:

      מסוג התגובות שהכי משמחות אותי. תודה רבה רבה <3

  12. שי says:

    זרקתי עכשיו נגלה לתנור. הוספתי צ׳דר לחצי מהתערובת וקשקבל לחצי השני. הריח מחרפן

    1. רחלי קרוט says:

      יאאאאא ואיך יצא?

  13. נועה says:

    מה יכול להמיר את הקמח? קמח חומוס/ עדשים אדומות יעבוד פה?

    1. רחלי קרוט says:

      קמח עדשים יעבוד כאן נהדר

  14. חגית says:

    עשיתי עכשיו. יצא יופי!
    הכפלתי מראש כמויות, הוספתי גם כף טחינה, במקום קמח שמתי שיבולת שועל והוספתי גם זרעי פשתן.
    נראה לי שזה הולך לככב אצלי, גם אצלי תמיד יש הרבה גזר.
    תודה רחלי!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה שינויים מדהימים, ממש בא לי לנסות גם עכשיו 🙂

  15. מיה says:

    הכנתי אתמול ויצא מעלףףף, הגדלתי פי 1.5, הוספתי גם קינמון ואגוז מוסקט( אולי פעם הבאה אוסיף טיפונת ציפורן) הילדים טרמפ הכלו! הצטערתי שלא הכפלתי פי 2 לפחות. כפי שכתבתי לך בעבר – כל מתכון שלך פיצוץ! הולך להכנס לתפריט השבועי ?

    1. רחלי קרוט says:

      הכי משמח לשמוע! מתה על תבלינים חמים כאלה

  16. מיה says:

    הכוונה הילדים טרפו*
    הא והיום אכין את לביבות הכרובית ( אפויות!)

  17. גלית says:

    היי,
    המתכון נראה נהדר!
    חשבתי להוסיף קצת תירס ואולי גבינה כלשהי כמו פטה או צהובה.
    אפשרי להקפיא אחכ ?

  18. טלי says:

    טעים טעים!! יצא מעולה, זה לא מובן מאליו מבחינתי כשמדובר בלביבות אפויות! תודה:)

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע <3

  19. שני says:

    היי רחלי, אני רוצה לעשות אותן קצת יותר ידידותיות לדיאטה 😉
    אפשר לוותר על הקמח אולי..?

    תודה רבה!! ❤

  20. שרה says:

    וואו, כמה שזה יצא טעים…. עם טיפונת קינמון (כנראה זה ממש טוב ביחד).
    תודה על מתכון מעולה ,
    דרך אגב 80% מסדר פסח אצלנו בבית היה מתכונים שלך 🙂 ויצא מדהים

  21. נוי ארליך says:

    היי רחלי,
    לדעתך אפשר להחליף את הקמח בשיבולת שועל דקה?

  22. טל says:

    הכנתי אתמול – יצא מעולה.
    וויתרתי על הצ’ילי.
    יישמתי את ההמלצה של אחת הגולשות – החלפתי קמח בשיבולת שועל + הוספתי כך טחינה גולמית.
    3 גזרים + קישוא אחד.
    יצא נפלא! הילדים נהנו מאד והשאריות נשלחו היום לבית הספר.
    גיוון בריא.
    תודה רבה!

  23. סאפ says:

    היי, אפשר בלי ביצים איכשהו?

    1. רחלי קרוט says:

      לרוב אפשר כף טחינה גולמית על כל ביצה וקצת אבקת אפייה אבל לא ניסיתי במתכון הזה ספציפית. מבטיחה לנסות בקרוב ולעדכן.

  24. ענת says:

    יצא מעולה. הפכתי את זה ללא גלוטן עם שילוב של 1/4 כוס קמח שקדים ו1/4 כוס קמח רב תכליתי ללא גלוטן כמובן.
    אפיתי ויצא ממש טעים.

  25. לי פולק says:

    היי, אפשר לוותר על ספריי שמן?

  26. ליאת says:

    נשמע מעולה, יש תחליף לקמח בכלל? אולי שיבולת שועל או שזה פחות יתפוס?

  27. סינדי says:

    אפשר להקפיא?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend