בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בית אוכל שילדים אוהבים קציצות כרובית מהירות

קציצות כרובית מהירות

מאת רחלי קרוט

מצרכים:
1 כרובית, בינונית
1/2 כוס קמח (לבן או כוסמין או חצי חצי)
1/4 כוס פירורי לחם
3 ביצים
1/2 כפית אבקת אפייה
כפית מלח

אופציות לשדרוג (אפשר אופציה אחת, אפשר את כולן ואפשר בלי בכלל):
1 שן שום כתושה – הכי דק שאפשר
1/2 צרור עירית או פטרוזיליה, קצוצים דק
1/2 צ'ילי אדום חריף, קצוץ דק מאוד
1/2 כוס גרגירי תירס

אופן הכנה:
– מבשלים את הכרובית (2 אופציות): מניחים את הכרובית בסיר עם המון מים רותחים מומלחים ומבשלים במשך 15 דקות או עד שהכרובית רכה אבל לא מתפוררת. אופציה שנייה ומהירה יותר – חותכים את הכרובית לפרחים, מניחים בכלי שמתאים למיקרו ביחד עם 1/4 כוס מים ומבשלים במיקרו במשך 5-7 דקות או עד שפרחי הכרובית רכים. נפטרים מעודפי המים.
– קוצצים גס את הכרובית עם סכין ומניחים בקערה גדולה. אפשר בהחלט לקצוץ ולהכניס גם את גזע הכרובית כל עוד הוא התרכך מעט בזמן הבישול (אם אוהבים מרקם אחיד יותר, אפשר למעוך את הכרובית עם מועך פירה. בכל מקרה מומלץ מאוד לא למעוך אותה לגמרי).
– מוסיפים לקערה את שאר המצרכים ומערבבים היטב. אם יש זמן, מעבירים למקרר לחצי שעה, אם לא, אפשר ישר לטגן.
– מחממים שמן בגובה 1/2 ס"מ במחבת ומניחים תלוליות מהבלילה עם כף. משטחים מעט. מטגנים את הקציצות מ-2 הצדדים עד הזהבה.

קציצות כרובית

הערות ושדרוגים
– אם רוצים להוסיף את אחת התוספות פשוט מוסיפים אותן בזמן הוספת המצרכים לכרובית. אם יש לכם שום קונפי בבית, הוא יעבוד כאן מדהים (מספיקה שן שום אחת לתערובת).
– אפשר להגיש את הקציצות עם סלט וגבינות בארוחת ערב, אפשר לשים אותן בתוך פיתה עם טחינה וסלט ואפשר גם לצד מטבלים כמו קטשופ או מיונז ממש כמו קציצות רגילות.
– אם תשנו את הכותרת ותקראו להן לביבות במקום קציצות תוכלו בקלות להכין אותן גם בחנוכה 🙂
– במקום פירורי לחם אפשר לשים כמות זהה של קמח.
– במקום קמח + אבקת אפייה אפשר להשתמש בקמח תופח.
– אם הבלילה נוזלית מדי, מומלץ לא להתפתות ולהוסיף עוד קמח. ככל שהבלילה תהיה יציבה יותר בהתחלה ככה היא תצא יבשה ודחוסה יותר בסוף. מצד שני, אם הבלילה ממש נוזלית (תלוי מאוד אם נפטרתם כמו שצריך מעודפי המים של הכרובית וכמה הביצים שלכם גדולות) אפשר להוסיף 2-3 כפות פירורי לחם.
– אפייה: הבלילה הזאת רכה מדי לאפייה ולכן פחות מתאימה. בקרוב מתכון לגרסה אפויה.

אולי יעניין אותך

35 תגובות

לירן 12 בינואר 2017 - 18:55

הפיתות שלך ממש מגרות!!!!!

השב
רחלי קרוט 12 בינואר 2017 - 20:49

תודה רבה רבה 🙂

השב
שרה 2 בפברואר 2018 - 14:25

היי הכנתי את הקציצות כרובית ויצאו מאוד מאוד טעימות. (הוספתי מעט שום כתוש).

השב
רחלי קרוט 2 בפברואר 2018 - 21:16

שמחה מאוד לשמוע! ואחלה שדרוג, אין כמו שום <3

השב
פמלה 30 בדצמבר 2021 - 17:12

הי, אפשר להחליף את הקמח בקוואקר?

שי 12 בינואר 2017 - 20:38

הכנתי כבר והן משגעות! ממליצה!

השב
רחלי קרוט 12 בינואר 2017 - 20:49

מהממת שאת <3

השב
מור 15 בינואר 2017 - 13:18

היי, האם אפשר להשתמש בכרובית של סנפרוסט?

השב
רחלי קרוט 15 בינואר 2017 - 16:23

כן, אבל ממש מומלץ את הטרייה 🙂
ובכל מקרה, שקית אחת.

השב
עדי 20 בינואר 2017 - 8:24

מעולות ומהוללות

השב
רחלי קרוט 20 בינואר 2017 - 8:40

תודה רבה!

השב
מיכל 22 בינואר 2017 - 10:48

מאוד טעים אפילו ללא השידרוגים 🙂

השב
רחלי קרוט 23 בינואר 2017 - 2:35

שמחה שאהבת!

השב
רוית שילה 31 בינואר 2017 - 18:06

הכנתי בתוספת שן השום והפטרוזיליה יצא פצצה….. תודה!

השב
רחלי קרוט 1 בפברואר 2017 - 18:12

איזה יופי, ממש שמחה לשמוע.

השב
קציצות עוף רכות ברוטב לימון, דבש וצ'ילי שאתם חייבים להכין - קרוטית - Krutit 14 במרץ 2017 - 18:48

[…] תפספסו – עוד מתכונים מעולים לקציצות קציצות כרובית מהירות קציצות מעקודה קציצות עוף ובקר בציפוי פירורי לחם קציצות […]

השב
מור 23 באפריל 2017 - 16:25

היי, נראה מושלם! יש תחליף לביצים??

השב
לימור 25 באפריל 2017 - 17:41

הכל נראה מעולה.. מתחילה בהכנות של כל מיני…

השב
רחלי קרוט 26 באפריל 2017 - 11:21

איזה כיף! ספרי איך יצא 🙂

השב
צופה 7 במאי 2017 - 13:39

כדאי להעזר במעבד מזון?

השב
רחלי קרוט 8 במאי 2017 - 15:35

חבל על הכלים 🙂

השב
מוריה 15 ביוני 2017 - 14:38

וואוו כמה טעים!! הכנתי עם פטרוזיליה ותירס, ממש מעולה?

השב
רחלי קרוט 18 ביוני 2017 - 9:28

שמחה לשמוע! <3

השב
מאי 5 בספטמבר 2017 - 18:39

נראה מעולה! מטעמי בריאות מחכה לגרסה אפויה..

השב
מטר 30 בנובמבר 2017 - 10:26

יש אפשרות לאפות אותן ?

השב
ליאור 30 בנובמבר 2017 - 14:41

מעולה. בלי שדרוגים, עם קמח כוסמין בלבד וחצי מהם אפיתי ויצא מעולה

השב
רחלי קרוט 3 בדצמבר 2017 - 8:22

ממש שמחה לשמוע!

השב
אלינור 8 בדצמבר 2017 - 21:56

פעם ראשונה שאני מנסה להכין לביבות שלא מבוססות על תפוח אדמה ושיואו זה טעים! אפילו הבנזוג שלא מת על כרובית טרף. העיסה ממש נוחה לתפעול ולא מגירה נוזלים שזה בכלל שוס, בקיצור אני מוכנה לחנוכה 🙂 ורחלי את מקסימה!

השב
רחלי קרוט 9 בדצמבר 2017 - 21:57

איך שימחת! <3

חג שמח

השב
מיה 30 ביולי 2018 - 11:06

הכנתי עם הכרובית בצ'אנקים די גדולים עם טבלית שום קפוא אחת ויצא מצוין!
האם ניתן לאפות בתנור?

השב
רחלי קרוט 31 ביולי 2018 - 6:59

איזה כיף, שמחה שאהבת.
כן, בהחלט.

השב
חוה 19 באוקטובר 2020 - 19:35

אני אופה אותן ויוצאות מעולות

השב
בר 17 בינואר 2021 - 16:20

אפשר להכין את הבלילה ולשים במקרר ובערב לטגן?

השב
ימית 15 בנובמבר 2021 - 16:36

יעבוד לדעתך עם ברוקולי ?

השב
נגה 15 בינואר 2022 - 8:58

יצא מעולה! הוספתי שום ופטרוזיליה.
אפילו הילדים הבררנים שלי התלהבו ואכלו.
תודה

השב

השאר תגובה

Send this to a friend