בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בית אוכל שילדים אוהבים קציצות עוף אפויות שמשנות עולמות

קציצות עוף אפויות שמשנות עולמות

מאת רחלי קרוט
קציצות עוף אפויות

262 מתכונים (עדכון: 333 מתכונים) פורסמו בבלוג עד לרגע זה. זה מספר לא נתפס. יכולתי להוציא 4 ספרי מתכונים ועוד היה נשאר לי עודף.

ובדקתי את הנתון הזה כי למרות שכולם היו בניי ובנותיי, גם לי יש פייבוריטים, גם אצלי בבית יש מתכונים שחוזרים על עצמם שוב ושוב בגרסה כזאת או אחרת.

קציצות העוף האלה שייכות בדיוק למשבצת הזאת. כי באמת שאין עליהן.

הן רכות אבל יציבות וזהובות, שמנמנות אבל אין בהן כמעט שמן בזכות האפייה וטעימות בטירוף בזכות הגזר והקישוא שמוסיפים טעם מעולה ופסים דקיקים ורכים שמשדרגים את הקציצה.

לרוב, לפני שאני מכניסה אותן לתנור, אני מתחילה לחשוב לאיזה רוטב לשדך אותן אבל בסוף לא מצליחה לעמוד בפיתוי וזוללת אותן ככה, ישר מהתנור. וככה הן מובאות אליכם הפעם, בדיוק כמו שאני אוהבת אותן.

רק כמה הערות סופר חשובות
– כן, חייבים לגרד את הקישוא והגזר על החלק הדק בפומפייה. הסיבה היא שהקציצות נאפות זמן קצר יחסית ואם הירק יהיה עבה מדי הוא לא יספיק להתרכך. ושנית, אנחנו רוצים נגיעות קטנות ודקות של ירק ולא צ’אנקים גדולים.
– כן, חייבים כאן לחם. הוא אחד הדברים שמרככים מאוד את הקציצה ומייצבים אותה. ואם רוצים גרסה נטולת גלוטן? פשוט משתמשים בלחם נטול גלוטן או 1/2 כוס פירורי לחם ללא גלוטן.
– שימו לב שמדובר באבקת סודה לשתייה ולא ממש סודה כמו המשקה. זה נמצא ליד אבקת האפייה בסופר ולא לפנק את התערובת בכמות גדולה מדי. זה יתן טעם לוואי לא טוב, אז בבקשה להצמד לכמות.
– אל תוותרו על שלב שימון נייר האפייה. אפשר לעשות את זה עם תרסיס שמן או מברשת ושמן זית. כך או כך זה חשוב לאפקט הטיגון שמתקבל בתנור וגם תורם לעסיסיות שלהן.
– חייבים לעצב את הקציצה עם ידיים משומנות או רטובות אחרת הקציצה לא תצא עגולה בלי שפיצים מעצבנים כי התערובת נדבקת לידיים.
– אם באמצע האפייה בתנור אתם רואים שיש קצת נוזלים על התבנית (זה מאוד תלוי בטיב העוף) פשוט תשפכו את הנוזלים החוצה כדי שהקציצות תקבלנה מעטה זהוב עדין. זה לא יראה מטוגן, אבל זה לא צריך לשחות בנוזלים.

קציצות עוף אפויות

רואים דרך התמונה כמה הן רכות?

קציצות עוף אפויות שמשנות עולמות

מצרכים (בערך 30 קציצות):
2 גזרים בינוניים, לא קלופים
1 זוקיני ירוק או קישוא, לא קלוף
3 שיני שום, קלופות
1 ביצה L
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
2 פרוסות לחם מכל סוג שיש בבית
1/2 כפית מלח
2 כפות שמן זית – מי שרוצה להפחית שומן אפשר לוותר
500 גרם עוף טחון

אופן הכנה:
– משרים את הלחם בקערה עם מים למשך 5 דקות וסוחטים היטב עם הידיים. מעבירים לקערה גדולה.
– מגרדים לתוך הקערה את הגזרים, הקישוא והשום. כולם על החלק הדק של הפומפייה (לא העבה, לא זה שמרסק ושורט את הידיים, אלא הדק שנייצר פסים דקיקים).
מוסיפים את שאר המצרכים ולשים היטב עם ידיים נקיות עד שכל התערובת אחידה. מעבירים למקרר, מכוסה בניילון, ל-30 דקות או עד יום.
– מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומתיזים ספריי שמן. בבקשה לא לוותר על השלב הזה הוא מייצר אפקשט של טיגון בלי באמת לטגן.
– יוצרים קציצות עגולות ושמנמנות, עם ידיים רטובות או משומנות, ומניחים על נייר האפייה. מתיזים שוב תרסיס שמן גם על החלק העליון.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 במשך 10 דקות מכל צד או פשוט הופכים ברגע שהקציצות מתחילות להזהיב. בבקשה אל תייבשו אותן.

קציצות עוף אפויות

נחטפות בצ’יק | קציצות עוף אפויות

הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף 1/4 צרור עלי פטרוזיליה, אבל קצוצים דק דק אחרת זה לא טעים.
– במקום גזרים אפשר בטטה אחת בינונית.
במקום קישוא אפשר לגרד על החלק העבה בצל לבן קטן.
– אני יודעת שבא לכם להוסיף תבלינים כמו כורכום ופפריקה אבל בבקשה נסו פעם אחת ככה. אני מבטיחה שלא צריך כאן כלום חוץ ממלח.
– רוצים עוד מתכונים לקציצות? הנה כאן בלינק.

 

אולי יעניין אותך

146 תגובות

נטלי 24 ביולי 2018 - 8:17

יואו זה נראה מושלם ♥

השב
רחלי קרוט 25 ביולי 2018 - 7:20

כפרוששששש

השב
ניצן 9 בינואר 2022 - 1:58

היי רחלי
הכנתי כבר פעמיים ויצא פשוט מעולה, כל הבית מהמבוגרים ועד לתינוק טרפו. מה שכן יצא ממש שונה בין הפעם הראשונה לשנייה, אני חושבת שזה בגלל שבפעם השנייה הקישוא היה עם הרבה נוזלים. במקרה כזה את חושבת שכדאי להוציא נוזלים גם מהירקות? לסנן או לסחוט …
תודה!

השב
נועה 24 ביולי 2018 - 10:14

נראה מעולה! כמה קציצות זה יוצא?

השב
רחלי קרוט 25 ביולי 2018 - 7:20

בסביבות 30

השב
נטע 3 באוגוסט 2024 - 21:30

בזמן האפייה בתנור, יצאו המון נוזלים – הייתי אמורה לסחוט את הקישוא והגזר?

השב
מיכל 17 באוגוסט 2020 - 10:14

היי יקירה, איך זה יעבוד עם הודו?

השב
רותי 31 באוגוסט 2020 - 22:16

יצא לי ממש מעולה. אפילו הילדים המפונקים שלי אהבו.
תודה לך

השב
יעל 12 בספטמבר 2023 - 10:09

הי רחלי,
האם אפשר במקום לחם קמח עדשים?
תודה רבה
יעל

השב
דנה 24 ביולי 2018 - 14:42

נראה מעולה לילדים! הודו יעבוד אותו דבר?

השב
רחלי קרוט 25 ביולי 2018 - 7:18

תודה רבה! ויעבוד. אפשר גם לעשות חצי וחצי ולערבב

השב
Dikla Zino 23 באוקטובר 2023 - 14:51

יש סיבה שזה יוצא ״ מוּשי״? מאוד רכות ולא קריספיות?

השב
טל 8 באוגוסט 2024 - 11:03

היי רחלי רציתי לשאול ..אפשר במקום פרוסות לחם להשתמש בפירורי לחם קנוי ?

השב
אבי 25 ביולי 2018 - 11:39

הבשר זה חזה עוף או פרגית טחון?נראה משהו משהו…

השב
אסתי 1 באפריל 2019 - 11:47

ממתינים לתשובה, בבקשה…..

השב
איילה 4 ביולי 2019 - 10:30

אפשר להקפיא? את הקציצות אחרי האפיה או את התערובת לפני האפייה?

השב
הילה 25 ביולי 2018 - 14:55

הי, הקציצות כבר 25 דקות בתנור ועדיין די לבנבנות (לא מתקרבות לאלו שבתמונה במתכון). אני חוששת שיתייבשו. מה לעשות? להמשיך לאפות או להוציא? תודה רבה (אשמח אם תעני גם לפעם הבאה, אם לא תספיקי בזמן הקרוב).

השב
מלי רינת 25 ביולי 2018 - 23:47

אין ביצה? כמה קלוריות בקציצה?

השב
ענת 29 ביולי 2018 - 16:25

טעים !!!!!!

השב
עדנה 29 ביולי 2018 - 19:14

הי, מה אפשר לשים במקום גזר??
חוששת שהילדים שלי יראו את הכתום ולא ירצו לאכול…

השב
ענת 29 ביולי 2018 - 19:17

טעים !!!!

השב
רחלי קרוט 31 ביולי 2018 - 7:05

תודה רבה! שמחה שאהבת

השב
אלינה 29 בדצמבר 2019 - 19:44

היוש. יצא מעולה. עכשיו מנסה לעשות עם הודו טחון, אותו עיקרון מבחינת הזמנים??

השב
רחלי קרוט 31 בדצמבר 2019 - 23:16

אותו עקרון 🙂 וממש שמחה שאהבת.

השב
טל 8 באוגוסט 2024 - 11:04

היי רחלי רציתי לשאול ..אפשר במקום פרוסות לחם להשתמש בפירורי לחם קנוי ?

השב
איילת 14 בספטמבר 2019 - 12:16

יצאו מעולות! זו הפעם השנייה שאני מכינה אותן, אצלי בתנור נזקקתי ליום יותר גבוה 200 מעלות ולסיבוב נוסף של 10 דקות אפייה (סה”כ 3 סבבי אפיה של 10 דקות כל אחד שבינהם הפכתי את הקציצות)
תודה על המתכון!

השב
ר 25 בפברואר 2020 - 21:45

שכחתי להשים ביצה האם זה פוגע בטעם?

השב
ענת 29 ביולי 2018 - 19:19

נפלאות

השב
שני 30 ביולי 2018 - 14:34

היי הקציצות כבר יותר מחצי שעה בתנור ואפילו לא הזהיבו, מה עושים??

השב
רחלי קרוט 31 ביולי 2018 - 6:59

בסוף הסתדר? הן לא מזהיבות מאוד, קחי בחשבון שזה לא טיגון, פשוט פעם הבאה טמפרטורה קצת יותר גבוהה

השב
סיון 31 ביולי 2018 - 19:42

היי תוכלי לתת המלצה לרוטב מתאים

השב
קרן 31 ביולי 2018 - 22:10

היי,
אני לא אוכלת גלוטן, במה אפשר להחליף את הלחם? מעדיפה לא תחליפי קמח…

השב
קציצות עוף ברוטב אננס וצ'ילי - קרוטית - Krutit 12 באוגוסט 2018 - 18:31

[…] הקציצות האלה אני מכינה כבר שנים והן הסוד השמור שלי לקציצות עוף […]

השב
רחל נועה 13 באוגוסט 2018 - 19:03

שלום
אפשר עם ירקות קלופים?
תודה

השב
מיכל 18 באוגוסט 2018 - 12:07

באפייה בתנור הן הגירו נוזלים, אפילו שסחטתי את הגזר והקישוא. ואז יצאו קצת מבושלות ולבנות..כמו עוף מכובס :/ יש איך למנוע את זה?

השב
רחלי קרוט 19 באוגוסט 2018 - 7:24

טמפרטורה קצת יותר גבוהה ולא לשכוח לשמן את נייר האפייה ואת הקציצות מלמעלה. ברגע שהשמן העדין יקבל מכת חום גבוהה בהתחלה הוא יצרב ולא יתבשל

השב
בן אואן 31 באוגוסט 2018 - 18:42

וואלה יצא מדהים הכנתי למשפחה וכולם התלהבו(:

השב
בוחרים ומכינים - הצעות למתכונים לראש השנה - קרוטית - Krutit 8 בספטמבר 2018 - 11:44

[…] קציצות עוף אפויות במקום לעמוד ולטגן מכינים קציצות עוף אפויות שגם ילדים יאהבו. מעולות לצד כל תוספת בשולחן. […]

השב
ים 12 בספטמבר 2018 - 13:14

היי האם ניתן להקפיא?

השב
נועה 17 באוקטובר 2018 - 17:12

יצא מעולה, אבל יצאו המון. אפשרי להקפיא?

השב
שירי חליוה 4 ביולי 2019 - 13:16

יש אפשרות לוותר על הסודה לשתייה? או ךהחליף במשהו אחר?

השב
גילי 24 באוקטובר 2018 - 13:11

היי רחלי,
אתמול עשיתי את קציצות העוף וזה אכן שינה עולמות! איפה היית עד היום?
יצא מעולה רך אוורירי וטעים והכי חשוב אשתי (גם רחלי שמה) מאוד אהבה.
לצד זה הכנתי גם מגדרה בורוגל עדשים שחורות שלך עם ים של בצל מקורמל (לא מספיק לדעתי).
בקיצור חגיגה.
תודה רבה.

השב
דנה 11 בנובמבר 2018 - 22:52

פשוט וואו!!

השב
רחלי קרוט 12 בנובמבר 2018 - 7:26

איזה כיף שאהבת <3

השב
שי 17 בנובמבר 2018 - 17:54

היי, פוסט נהדר עם תמונות מהממות. אבל.. הקציצות יצאו לי תפלות נורא ולבנות נורא. לא מגרות בצבע ולא בטעם. כמו להכין חזה עוף בלי תבלינים…

השב
רחלי קרוט 18 בנובמבר 2018 - 8:00

פעם הבאה פשוט טמפרטורה יותר גבוהה של התנור ואם הקציצות מגירות נוזלים (נורא תלוי בטיב העוף ואם הוא היה קפוא או לא) פשוט מרוקנים את הנוזלים מהתבנית וממשיכים לצלות עד שמתקבל צבע זהוב ויפה.

השב
הודיה 21 בנובמבר 2018 - 21:12

הכנתי. יצא ממש טעים!! וכולם אהבו!!

השב
כרמל דורית 29 בנובמבר 2018 - 8:05

טעים טעים.תודה!

השב
דליה 19 בדצמבר 2018 - 11:13

שלום

השב
סיגלית 28 בדצמבר 2018 - 12:41

יצא מעולה!!! חוסל במהירות
רכות מטורפת
ממש תודה.

השב
מיכל כהן 7 בינואר 2019 - 21:29

ממש נחמד, תודה!
זה יצא תפל, לדעתי חייבים יותר מלח… לפחות 3/4 כפית או אפילו כפית שלמה.

השב
רחלי קרוט 8 בינואר 2019 - 20:58

תמיד מעדיפה קצת פחות כדי שכל אחד יוכל להוסיף אחר כך. זה גם נורא תלוי בעוף וכמה המליחו אותו קודם ולכן מעדיפה שיצא טיפל’ה פחות מלוח מאשר מלוח מדי ואז אי אפשר לתקן 🙂

השב
לילי 9 בינואר 2019 - 22:11

היי! נראה טוב, אנסה בקרוב. האם ניתן להקפיא?

השב
מירים 21 בינואר 2019 - 12:01

לא יכלנו לאכול אותם …יותר מידי שום. איזה הזיה!
הכל נזרק לפח..?

השב
רחלי קרוט 24 בינואר 2019 - 0:03

את בטוחה ששמת 3 שינים ולא ראש שלם או משהו? כי 3 שינים על 30 קציצות זה כלום

השב
שירלי 25 בינואר 2019 - 19:36

שלום לכולם, טיפ קטן להכנת הקציצות- מיד כשהכנסתי אותן לתנור הבנתי שהן לא יהיו מוכנות ובטח לא זהובות תוך 10 דק וגם מיהרתי ולכן – העלתי את החום ל200 מעלות ושמתי טורבו ותוך 10 דק הקציצות הזהיבו והשחימו יותר יפה מבתמונות , הפכתי אותן והחזרתי את התנור מטורבו לחום רגיל ול180 מעלות, הן כבר היו מהממות מבחוץ ולא הגירו שום נוזלים, רק היה חסר הכפייה שלהן מפנים שזה לוקח עוד חצי שעה בערך. הן יצאו טעימות בטירוף והיו עסיסיות ולא התייבשו, בעלי טרף אותן ואפילו הילדים שבדר”כ לא פתוחים למאכלים חדשים התלהבו ואכלו גם. מקווה שהטיפ שלי יעזור. בתיאבון!

השב
שירלי חיים 26 בינואר 2019 - 10:02

שלום לכולם, טיפ קטן להכנת הקציצות- מיד כשהכנסתי אותן לתנור הבנתי שהן לא יהיו מוכנות ובטח לא זהובות תוך 10 דק וגם מיהרתי ולכן – העלתי את החום ל200 מעלות ושמתי טורבו ותוך 10 דק הקציצות הזהיבו והשחימו יותר יפה מבתמונות , הפכתי אותן והחזרתי את התנור מטורבו לחום רגיל ול180 מעלות, הן כבר היו מהממות מבחוץ ולא הגירו שום נוזלים, עכשיו נשארה רק האפייה שלהן מפנים שזה לוקח עוד חצי שעה בערך. הן יצאו טעימות בטירוף והיו עסיסיות ולא התייבשו, בעלי טרף אותן ואפילו הילדים שבדר”כ לא פתוחים למאכלים חדשים התלהבו ואכלו גם. מקווה שהטיפ שלי יעזור. בתיאבון!
נ.ב – בהעדר ספריי שמן שמתי שמן שהוא שילוב של שמן זית ושמן רגיל כי חששתי שהשמן זית ישרף ויעשה טעם מר וזו הייתה החלטה נכונה , חושבת שפעם הבאה אשתמש רק בשמן רגיל.

השב
נינה 27 בינואר 2019 - 18:08

היי רחלי! נראה ממש טעים. רק שאלה – מה בדיוק עושים עם הלחם הרטוב? (שאלה מטופשת כן…) קןרעים אותו לגזרים אחרי שהשרנו אותו במים? יחד עם הקרום, בלי הקרום? ואולי אפשר בכלל בלי הלחם ולשים פירורי לחם במקום?

השב
רינת 9 בפברואר 2019 - 11:35

מעולה!
לא שמתי קישוא כי לא היה לי בבית . יצא טעיםםםםם
יש בעיה אחת, הן מתחסלות במהירות האור :)))
תודה לך על מתכון מנצח .

השב
רחלי קרוט 12 בפברואר 2019 - 7:14

חחח כיף ממש לשמוע <3

השב
יעל 22 במרץ 2020 - 16:59

היי. רציתי לשאול לגביי הלחם.
האם להשאיר את הקרום? ומה לעשות אחריי ההשריה במים? לחתוך? לפורר?

השב
אורלי 18 בפברואר 2019 - 18:39

וואי איך טעים!!
שידרגת לי לגמרי!
אליפות!

השב
אסנת אלקובי 18 בפברואר 2019 - 22:10

אלופה… מתכון מעולה. יצא טעים מאוד. קל מאוד הכנה מהירה. תודה ?

השב
דנה 14 במרץ 2019 - 17:59

מתכון מעולה יצא פשוט מושלם הילדים זה המדד שלי והם טורפים אחת אחרי השניה בזה הרגע (: תודה!!

השב
אמונה 27 במרץ 2019 - 23:03

יצא פשוט מעולה! היה צריך יותר זמן בתנור.. אכלנו הכל בכיף

השב
רחלי קרוט 30 במרץ 2019 - 23:55

שמחה מאוד לשמוע! <3

השב
ריקי 1 באפריל 2019 - 11:46

שאלה שנשאלה מספר פעמים ותשובה איין…. ???
מה הבעיה לציין למה הכוונה, חזה עוף או חלקי עוף כמו פרגיות ???

השב
רחלי קרוט 4 באפריל 2019 - 8:25

לא ראיתי שנשאלה השאלה 🙁
מדובר בחזה עוף טחון. אפשר כמובן כל חלק אחר כמו פרגיות, יצא מושלם, אבל קצת יותר שמן כי לפרגית יש יותר שומן.

רק חשוב כמובן שזה יהיה טחון ולא קצוץ. פשוט לבקש מהמוכר עוף טחון, לרוב הם בכלל לא שואלים וישר טוחנים חזה עוף.

השב
אסתי 1 באפריל 2019 - 11:50

נשאלה שאלה מספר פעמים:
האם מדובר בחזה עוף או חלקי עוף, כמו פרגיות ???
ממתינים לתשובה, תודה….

השב
רחלי קרוט 4 באפריל 2019 - 8:23

מתנצלת לא ראיתי את השאלה הזאת.
מדובר בחזה עוף טחון. כמובן שגם פרגיות טחונות יצאו מהמם, הן פשוט קצת יותר שמנות מבחינת אחוז השומן בפנים.

השב
נועה 3 באפריל 2019 - 15:31

האם אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן במקום רגיל?

השב
רחלי קרוט 4 באפריל 2019 - 8:21

הממ בשביל מה קמח?

השב
נועה 6 באפריל 2019 - 22:06

וואו! יצא מעולה!! אי אפשר להפסיק לנשנש…

השב
ריקי 7 באפריל 2019 - 13:50

אקדים ואומר שאני הטבחית הכי גרועה בעולם…
הכנסתי את כל המוצרים, כולל חזה עוף וכולל תבלינים למעבד מזון. וזהו.
יצא פשוט מעולה !! הכנתי עם לחם ללא גלוטן כי יש לי בבית צליאקי. פשוט טעים !!תודה

השב
מורן 6 במאי 2019 - 13:50

היי רחלי, האם אפשר להוסיף לתערובת עדשים כתומות ולוותר על הלחם?

השב
נינה 7 במאי 2019 - 8:50

קציצות מעולות!! עשיתי עם פטרוזיליה והוספתי כפית חוויאג והיה אלוהי!

השב
לאה 22 במאי 2019 - 12:56

וואו !!!
היה לי פשוט טעים וכ”כ קל להכין אותם
תודה רבה על המתכון!!!

השב
רחלי קרוט 23 במאי 2019 - 10:38

באהבה גדולה. ממש שמחה שאהבת.

השב
איריס 22 במאי 2019 - 20:11

גרוע ביותר סורי, המרכיבים סבבה אבל אין מצב בחיים שהקציצות שבתמונה זה מהתנור ולא מהמחבת!
נגמר לי הגז איך שהתחלתי לטגן אז בלית ברירה עשיתי בתנור והן יצאו לבנות שטוחות ומגעילות.
על מנת שהן יקבלו צבע כמו בתמונה צריך לייבש את האמ אמא שלהן ולא הייתה לי כוונה כזו.. אז בסוף אלתרתי והכנסתי לטוסטר ויצא טעים אבל בכל זאת קצת יבש ודרש הרבה ניקיון אחכ.
בקיצור מחבת בלבד!!!

השב
רחלי קרוט 23 במאי 2019 - 10:38

חבל סתם לכתוב משהו אם את לא בטוחה בו.
הקציצות לחלוטין מהתנור, ואם הן יצאו לך לבנות מדי לרוב זה קורה בגלל טמפרטורה לא מספיק גבוהה בתנור או כי הן רחוקות ממקור החום או כי העוף היה מלא בנוזלים. אם זה קורה, ויוצאים נוזלים, פשוט נפטרים מהם מהתבנית ונותנים לעוף עוד כמה דקות עד שהוא מזהיב. ובכל מקרה זה מושלם גם כשהן לבנות, הצבע הוא לא זה שמוסיף את הטעם פה.

אגב, זה שלא יצא לך טוב בתנור אבל כן בטוסטר קצת סותר את הבעיה. טוסטר הוא סוג של תנור קטן.

ולכתוב גרוע ביותר כשבסוף כתבת שיצא לך טעים? קצת הזוי בעיני. חבל על המרמור, זה לא עושה טוב לנשמה ואת באמת לא חייבת להכין.

ולגבי הניקיון, כשעובדים מסודר זה לא אמור לבלגן את כל המטבח.

שיהיה לך חג שמח

השב
קלסי 27 במאי 2019 - 13:44

שלום,
הקציצות מעולות הכנתי אותם בעבר..
שאלה,
האם אפשר להקפיא אותם? אפויות או נאות..
מחכה לתשובה,
תודה רבה

השב
רוני 28 במאי 2019 - 12:55

קציצות נהדרות, הכנתי גם רוטב חמאת בוטנים אסייאתי מאולתר ונשנשתי ביחד…
תודה לך!

השב
גלי 4 ביולי 2019 - 12:45

נראה מעולה! לכמה ימים הן יכולות להחזיק במקרר?

השב
לי 7 ביולי 2019 - 13:13

כמה קלוריות למנה?

השב
מיטל 23 בפברואר 2023 - 8:07

האם אפשר במקום לחם לשים שיבולת שועל? כמה?

השב
קרן 16 ביולי 2019 - 8:44

היי, שאלה מוזרה- אפשר להכין את הקציצות עם בשר במקום עוף? בן הזוג שונא עוף טחון והמתכון נראה לי מדהים..

השב
איוש 26 ביולי 2019 - 21:49

קציצות נהדרות !!!! קבועות אצלנו כל , אבל כל(!), שבוע.
בדיוק לפי המתכון (כשאני זוכרת לשים את המרכיבים ) ….
החצי השני לא האמין שאין תבלינים מלבד מלח ושום .
איזה כיף לנו !!!!

השב
עדנה 13 בספטמבר 2019 - 6:27

קציצות מעולות ץ מכינה לנכדתי וכולן טורפים לה אותן. פעם הכנתי בטעות בלי ביצה ויצא אפילו יותר טוב מהמקור. תודה על מתכונים מעולים

השב
שירלי 15 בספטמבר 2019 - 10:37

היי, לא הבנתי מה השימוש של הלחם, צריך לגרד אותו אחרי ההשרייה במים? אפשר להשתמש בפירורי לחם במקום?
ובנוסף, יש לי רק טוסטר אובן בבית, זה בסדר? ייצא זהוב או שהחום לא יהיה מספיק גבוה?
תודה

השב
ינה 10 באוקטובר 2019 - 13:05

היי, האם ניתן להשתמש בבשר הודו טחון מעורב עם עוף טחון, שיהיה קצת יותר ברזל לקטנציק?

השב
דבי 14 באוקטובר 2019 - 21:33

שלום לך! אפשר לרסק את הירקות ?י לא אוהבים אצלי ירקות. תודה!

השב
מירב 12 בנובמבר 2024 - 20:42

היי רחלי. במקום לחם אפשר שיבולת שועל טחונה?

השב
חני 4 בנובמבר 2019 - 21:20

טעים ברמות! אני אישית השתמשתי בפירורי לחם במקום לחם, החלפתי את הגזר בבטטה ואת הקישוא בבצל, הוספתי פטרוזיליה, ואפיתי אותן בטוטסר אובן כי אין לי תנור בבית :/ הכנתי קציצות בגודל נאגטס ויצא לי בערך 48 קציצות! אני גיליתי שהכי טעים לי לשרוף אותן טיפה עד שהן משחימות ממש וקראנציות מסביב 🙂
בקיצור מתכון מעולה בריא ופשוט להכנה!

השב
רחלי קרוט 7 בנובמבר 2019 - 8:18

איזה כיף לשמוע! והשינויים שעשית נשמעים מצוין ממש

השב
עדי 22 באוקטובר 2020 - 14:31

אני רוצה להחליף את הלחם בפירורי לחם . כמה לשים?

השב
רחלי קרוט 23 באוקטובר 2020 - 9:46

בין 1/3 כוס לחצי.

השב
לטם 13 בנובמבר 2019 - 9:28

הכנו אותן אתמול, עם בטטה ובצל במקום גזר וקישוא. הן פשוט ממכרות! סיימנו 3/4 תבנית בלי לשים לב!

השב
רחלי קרוט 15 בנובמבר 2019 - 21:37

ממש ממש שמחה לשמוע. תודה שחזרת לעדכן

השב
אלה 19 בנובמבר 2019 - 13:42

יצא מדהים!
תודה רבה על מתכון מצויין,
לגמרי מאמצת!
הייתי מעלה תמונה אם הייתה אופציה:))

השב
נטלי 19 בנובמבר 2019 - 16:30

אז פעם שניה שמכינה. הן באמת משנות עולמות!!!
לא צריך לעשות בייביסיטר עליהן, התנור משחים אותם בדיוק בצורה הנכונה.
פעם שעברה טחנתי במעבד המזון הרבה תרד ובטטה, והן יצאו ירוקות להפליא והגדול שלי לא אהב את זה.
הפעם לחם, אבקת שום ומעט מאוד סנפרוסט טחון (רק לרמז של ירקות).
זה הולך להיות הGo to שלי לקציצות עוף. תענוג!!! תודה על המתכונים הקלילים אך מתוחכמים!!!!

השב
אפרת 24 בדצמבר 2019 - 10:08

האם ניתן להשתמש בפירורי לחם במקום לחם? ומה היחס?תודה

השב
Keren 6 בינואר 2020 - 18:08

התלבטתי אם לסחוט את הקישוא והגזרים כדי להפחית נוזלים.
מצד שני חששתי לאבד עסיסיות אז לא סחטתי.
כדאי לסחוט, מה דעתך?

השב
Keren 6 בינואר 2020 - 19:39

תשמעי, יצא מעולה! הוצאתי אותן לפני 5 דקות.
ההכנה כל כך פשוטה ונעימה,
קל לעבוד עם העיסה.
שימנתי ידיים כעצתך בכדרור.
אפיתי בטורבו 205 מעלות.
צד ראשון 15 דקות, צד שני 7 דקות.
יצא פריך ושזוף ומגרה.
פשוט תענוג!
קציצות אפויות עסיסיות ויפות.
הייתי מוסיפה את התמונה- צילמתי במיוחד,
אך איך מוסיפים?

השב
חן 24 בפברואר 2020 - 16:16

היי
הכנתי את הקציצות
מבחינת נראות ואפייה
יצא מושלם!
הבעיה שיצא מלוח .. הסודה לשתייה גם מוסיפה מליחות וכנראה שיש גדלים שונים של כפיות כי כן שמתי רק חצי כפית מלח וחצי כפית סודה לשתייה .
מבאס ממש שהילדים נשארו רעבים ואמא בלי חשק לעבוד וללכלך עוד כלים

השב
מירי 25 בפברואר 2020 - 19:44

הרגע הכנתי

יצא פשוט מדהים!!!

טיגנתי במחבת פסים
יצא וואהו

השב
אלינה 3 באפריל 2020 - 22:38

תודה יצא מאוד טעים! אין לי תנור אז נאלצתי לטגן עם קמח וביצה

השב
דבי 20 באפריל 2020 - 22:49

שלום לך!
יש לך קציצות אפויות בלי ירקות או שהירקות מרוסקים? שלא יראו אותם!
תודה!

השב
הדר 26 באפריל 2020 - 21:38

היי רחלי,
יצאו טעימות אבל הטעם עדין לי מדי. אין ספק שבפעם הבאה אוסיף תבלינים.

השב
ירה 19 במאי 2020 - 21:36

היי,
הבנתי שניתן להחליף לחם בפיורורי לחם האם את יודעת מה היחס הנדרש?

השב
ענבר 29 ביוני 2020 - 10:46

היי רחלי:)
האם אפשר להחליף את הלחם במשהו אחר פחות משמין? למשל שיבולת שועל? תודה!!

השב
ענבר 8 ביולי 2020 - 22:32

היי,
אם רוצים להחליף את הלחם בפירורי לחם, כמה מומלץ לשים?

השב
הילה מטודי טויזר 19 באוקטובר 2020 - 8:50

היי
האם אפשר להשמיט את הביצה? או להחליף במשהו אחר? )אלרגיה(
תודה

השב
אפרת 11 בנובמבר 2020 - 14:58

סליחה על השאלה הקלולסית: אמורים לסחוט את תערובת הגזר והקישואים לפני שמוסיפים לבלילה?

השב
Chaya 17 בפברואר 2021 - 12:20

אני סחטתי ויצא מעולה

השב
elisheva 24 בדצמבר 2020 - 9:45

הכנתי אתמול, עם פירורי לחם, דלעת במקום גזר. יצא נחמד מאד. גם לא התייבש. מדפיסה ושומרת.
בעקבות ההערות כאן, אפיתי ב 200 מעלות ואפילו העליתי ל 210 אחרי כמה דקות. סה”כ זמן אפיה 18 דקות.
גם התעצלתי להפוך, ובכל זאת יצא בסדר.

השב
Chaya 3 בפברואר 2021 - 21:58

היי,
הכנתי היום (בדיוק לפי ההוראות רק לא התאפקתי והוספתי חוואייג)
יצא טעים מאוד מאוד 🙂

ממליצה להקפיד על גודל קטן של הקציצות, ולשמן כמו שצריך את התבנית

השב
מור 12 בפברואר 2021 - 11:30

יצא מצוין! קראתי קודם את התגובות ובגלל שהתנור אצלי די חלש מראש שמתי על 205 מעלות, כל צד 11 דקות. פעם ראשונה שעושה עם לחם ומקררת לפני האפיה- פשוט מדויק ולא להאמין שכל זה ללא שמן! בטוח אכין שוב, תענוג. תודה רבה על המתכון!

השב
סיון 3 במרץ 2021 - 9:36

היי, אפשר לוותר על הירקות ורק לגרד בצל?

השב
דינה 2 באפריל 2021 - 15:02

היי,
אפשר להכין עם בשר טחון במקום עוף טחון?
תודה

השב
אדוה 25 במאי 2021 - 10:37

האם אפשר להשתמש בקוואקר אינסטנט במקום לחם/פירורי לחם? אם כן, כמה? תודה

השב
אדוה 25 במאי 2021 - 10:50

האם אפשר להכין עם שווארמה הודו נקבה?

השב
נטע 8 באוקטובר 2021 - 12:54

וואו, רחלי, וואווו, במקום לאפות, ציפיתי במעט קמח וטיגנתי קלות, חלק טבלתי ברוטב לימוני וחלק השארתי לאוהבי ה’יבש’, תשמעי הן יוצאות רכות כמו סופגניות…. הילדים אכלו – סוף סוף – בתאבון רב!

השב
אסתי 8 בנובמבר 2021 - 0:23

אמהלה , מושלם!!!!! תודה רבה על המתכון יצא אש . הכל התכסח!

השב
שמרית 18 בינואר 2022 - 21:59

בס”ד
היי רחלי,
האם אפשר לשים קוואקר במקום לחם? אם כן כמה?
תודה רבה

השב
חן 24 בינואר 2022 - 12:39

שלום, אשמח לדעת אם ניתן לוותר על הביצה או להחלפה במשהו( עקב אלרגיה לביצים).
נראה טוב ומקווה לתשובה,
חן

השב
שירה לוי 8 בפברואר 2022 - 18:34

תמיד משתמשת במתכונים שלך , כל אחד בצבע. אלופה !!

השב
רחלי קרוט 10 בפברואר 2022 - 7:33

הכי שימחת ♥

השב
נועה 3 במרץ 2022 - 12:07

הי רחלי, האם ניתן להקפיא אתהקציצות? שאלה שחזרה מס’ פעמים. אשמח לתגובתך

השב
שיר 13 באפריל 2022 - 10:46

מה ההבדל בין עוף טחון לחזה עוף טחון?
בקשתי עוף טחון מהקצב אבל חוששת שזה יצא יבש
אשמח לדעת גם לידע כללי

השב
ורד 27 באפריל 2022 - 8:59

שלום רב,האם ניתן להקפיא את הקציצות?

השב
לי 15 במאי 2022 - 10:51

איזה מתכון מצויין!!! הוכרז כמאכל הפיקניקים של הקיץ

השב
שלי 23 במאי 2023 - 14:51

וואו! יצא כל כך רך וטעים ככה בלי שום תיבול!

השב
שולמית 16 ביולי 2023 - 19:35

קציצות מאוד טעימות, תודה!

השב
יעל בזק 1 באוגוסט 2023 - 9:30

שלום רחלי
איך ניתן להכין את הקציצות ללא גלוטן?
תודה
יעל

השב
דנה 7 בספטמבר 2023 - 21:43

תודה רבה על מתכון נהדר!
בנוסף הכנסתי לסיר ועשיתי רוטב עם שום קארי וכוסברה פשוט מעדןן.
נימוח בפה.

השב
דניאל 9 בספטמבר 2023 - 12:14

היי, מתכון מעולה אנחנו מכינים קבוע!
יש לי חשק לעשות אותן עגולות, ברוטב עגבניות. נראה לך שיעבוד?
אפשר לבשל ברוטב או שכדאי קודם לאפות?
תודה

השב
אירה 29 באוקטובר 2023 - 19:09

למה לא לקלף?

השב
נטע 2 בנובמבר 2023 - 13:38

קציצות נדירות!!!
עושה אותם כבר שנים, והן נדירות, קלילות וטעימות!
מסוכן כי כשהן יוצאות מהתנור יש רצון לנשנש אותם כמו חטיף מרוב שטעים (:

השב
רחל 24 בינואר 2024 - 10:33

טובות בהקפאה?

השב
מי-גל 11 בפברואר 2024 - 13:33

יצאו מושלם!

השב
אפרת 2 במאי 2024 - 19:39

התינוקת אהבה מאוד. וגם אני 🙂
גירדתי על עבה כי זה מה יש, חום 200 רבע שעה וצד שני 10 דקות.

תודה רבה,

נשאל כמה פעמים ללא תשובה, האם עובר טוב הקפאה? ואיך להפשיר בבקשה? אפשר ישר מהפריזר למיקרו?

השב
לילי 28 בפברואר 2024 - 9:11

הכנתי אתמול עם כמה שינויים ויצא מטריף, מצרפת את הגרסא שלי 🙂

500 גר חזה עוף טחון
2 גזרים בינוניים
בצל יבש בינוני
חצי מקל סלרי
3 שיני שום
חצי כוס פירורי לחם
2 כפות קוואקר מהיר הכנה
0.5 כפית מלח
0.5 כפית סודה לשתייה
כף אבקת פטריות שיטאקי
2 כפות שמן זית
1 ביצה לארג’
*טוחנת קטן את הירקות במעבד מזון
*מוסיפה את המלח, אבקת סודה, אבקת פטריות, פירורי לחם, קוואקר, שמן, ביצה וטוחנת עוד קצת עד איחוד
*מוציאה לקערה, מערבבת עם העוף
× מחממת את התנור ל200 מעלות, טורבו
× אחרי מנוחה של רבע שעה מניחה דף אפייה על תבנית התנור, מורחת עליו שמן זית ומכינה קערית עם עוד שמן זית
× מכינה עם ידיים משומנות מהעיסה קציצות פחוסות ומניחה על נייר האפיה
× מכניסה לתנור, 8 דקות אפייה מכל צד. אם כעבור 8 דקות לא השחימו, להעלות קצת את הטמפרטורה ולחכות עוד דקה שתיים עד שישחימו ואז להפוך

השב
נועה 27 באפריל 2024 - 23:34

קציצות מעולות, מכינה אחת לכמה זמן על מתכון של קילו ואז מקפיאה בכמה קופסאות. יוצאות מהמקפיא כאילו עכשיו הכינו אותן, מחממת במיקרוגל.. תודה רבה על המתכון! לגמרי נכנס למתכוני הבית הקבועים 🙂

השב
אורלי 17 במאי 2024 - 21:39

מתכון מעולה! הכנתי עם פירורי קיטו במקום לחם, ואפיתי על 200 מעלות. יצא טעים מאוד.

השב
ענבר 26 בספטמבר 2024 - 9:17

היי
אפשר להחליף את פרוסות הלחם בשיבולת שועל? אם כן אז כמה?

השב
אפרת 30 ביולי 2025 - 13:03

היי רחלי, המתכון הזה מושלם כמו כל המתכונים שלך! באמת כל פעם שאני רוצה להכין משהו אני קודם בודקת אם יש אצלך בבלוג, כי הכל יוצא מעולה.
אני צמחונית בכלל אבל מכינה את הקציצות למשפחה וזה המתכון הקבוע שלנו. אני מכינה כמו שהראית בסטורי פעם, פשוט מכניסה את כל המצרכים למעבד מזון וטוחנת (וככה אפילו לא צריך לקנות עוף טחון).
הדבר היחיד שלא יוצא לי כמו בתמונה זה שהן לא משחימות יפה כמו אצלך. אולי אני מכינה אותן גדולות מדי? כי אף פעם לא יוצא לי 30, אלא מקסימום 20 קציצות.
ולכל מי ששאל, עוברות הקפאה מעולה. אני תמיד מקפיאה אותן ומחממת במיקרוגל כמה שצריך.

השב

השאר תגובה

Send this to a friend