קציצות עוף אפויות שמשנות עולמות

Posted on
קציצות עוף אפויות

262 מתכונים (עדכון: 333 מתכונים) פורסמו בבלוג עד לרגע זה. זה מספר לא נתפס. יכולתי להוציא 4 ספרי מתכונים ועוד היה נשאר לי עודף.

ובדקתי את הנתון הזה כי למרות שכולם היו בניי ובנותיי, גם לי יש פייבוריטים, גם אצלי בבית יש מתכונים שחוזרים על עצמם שוב ושוב בגרסה כזאת או אחרת.

קציצות העוף האלה שייכות בדיוק למשבצת הזאת. כי באמת שאין עליהן.

הן רכות אבל יציבות וזהובות, שמנמנות אבל אין בהן כמעט שמן בזכות האפייה וטעימות בטירוף בזכות הגזר והקישוא שמוסיפים טעם מעולה ופסים דקיקים ורכים שמשדרגים את הקציצה.

לרוב, לפני שאני מכניסה אותן לתנור, אני מתחילה לחשוב לאיזה רוטב לשדך אותן אבל בסוף לא מצליחה לעמוד בפיתוי וזוללת אותן ככה, ישר מהתנור. וככה הן מובאות אליכם הפעם, בדיוק כמו שאני אוהבת אותן.

רק כמה הערות סופר חשובות
– כן, חייבים לגרד את הקישוא והגזר על החלק הדק בפומפייה. הסיבה היא שהקציצות נאפות זמן קצר יחסית ואם הירק יהיה עבה מדי הוא לא יספיק להתרכך. ושנית, אנחנו רוצים נגיעות קטנות ודקות של ירק ולא צ’אנקים גדולים.
– כן, חייבים כאן לחם. הוא אחד הדברים שמרככים מאוד את הקציצה ומייצבים אותה. ואם רוצים גרסה נטולת גלוטן? פשוט משתמשים בלחם נטול גלוטן או 1/2 כוס פירורי לחם ללא גלוטן.
– שימו לב שמדובר באבקת סודה לשתייה ולא ממש סודה כמו המשקה. זה נמצא ליד אבקת האפייה בסופר ולא לפנק את התערובת בכמות גדולה מדי. זה יתן טעם לוואי לא טוב, אז בבקשה להצמד לכמות.
– אל תוותרו על שלב שימון נייר האפייה. אפשר לעשות את זה עם תרסיס שמן או מברשת ושמן זית. כך או כך זה חשוב לאפקט הטיגון שמתקבל בתנור וגם תורם לעסיסיות שלהן.
– חייבים לעצב את הקציצה עם ידיים משומנות או רטובות אחרת הקציצה לא תצא עגולה בלי שפיצים מעצבנים כי התערובת נדבקת לידיים.
– אם באמצע האפייה בתנור אתם רואים שיש קצת נוזלים על התבנית (זה מאוד תלוי בטיב העוף) פשוט תשפכו את הנוזלים החוצה כדי שהקציצות תקבלנה מעטה זהוב עדין. זה לא יראה מטוגן, אבל זה לא צריך לשחות בנוזלים.

קציצות עוף אפויות
רואים דרך התמונה כמה הן רכות?

קציצות עוף אפויות שמשנות עולמות

מצרכים (בערך 30 קציצות):
2 גזרים בינוניים, לא קלופים
1 זוקיני ירוק או קישוא, לא קלוף
3 שיני שום, קלופות
1 ביצה L
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
2 פרוסות לחם מכל סוג שיש בבית
1/2 כפית מלח
2 כפות שמן זית – מי שרוצה להפחית שומן אפשר לוותר
500 גרם עוף טחון

אופן הכנה:
– משרים את הלחם בקערה עם מים למשך 5 דקות וסוחטים היטב עם הידיים. מעבירים לקערה גדולה.
– מגרדים לתוך הקערה את הגזרים, הקישוא והשום. כולם על החלק הדק של הפומפייה (לא העבה, לא זה שמרסק ושורט את הידיים, אלא הדק שנייצר פסים דקיקים).
מוסיפים את שאר המצרכים ולשים היטב עם ידיים נקיות עד שכל התערובת אחידה. מעבירים למקרר, מכוסה בניילון, ל-30 דקות או עד יום.
– מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומתיזים ספריי שמן. בבקשה לא לוותר על השלב הזה הוא מייצר אפקשט של טיגון בלי באמת לטגן.
– יוצרים קציצות עגולות ושמנמנות, עם ידיים רטובות או משומנות, ומניחים על נייר האפייה. מתיזים שוב תרסיס שמן גם על החלק העליון.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 במשך 10 דקות מכל צד או פשוט הופכים ברגע שהקציצות מתחילות להזהיב. בבקשה אל תייבשו אותן.

קציצות עוף אפויות
נחטפות בצ’יק | קציצות עוף אפויות

הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף 1/4 צרור עלי פטרוזיליה, אבל קצוצים דק דק אחרת זה לא טעים.
– במקום גזרים אפשר בטטה אחת בינונית.
במקום קישוא אפשר לגרד על החלק העבה בצל לבן קטן.
– אני יודעת שבא לכם להוסיף תבלינים כמו כורכום ופפריקה אבל בבקשה נסו פעם אחת ככה. אני מבטיחה שלא צריך כאן כלום חוץ ממלח.
– רוצים עוד מתכונים לקציצות? הנה כאן בלינק.

 

137 תגובות

  1. נטלי says:

    יואו זה נראה מושלם ♥

    1. רחלי קרוט says:

      כפרוששששש

      1. ניצן says:

        היי רחלי
        הכנתי כבר פעמיים ויצא פשוט מעולה, כל הבית מהמבוגרים ועד לתינוק טרפו. מה שכן יצא ממש שונה בין הפעם הראשונה לשנייה, אני חושבת שזה בגלל שבפעם השנייה הקישוא היה עם הרבה נוזלים. במקרה כזה את חושבת שכדאי להוציא נוזלים גם מהירקות? לסנן או לסחוט …
        תודה!

  2. נועה says:

    נראה מעולה! כמה קציצות זה יוצא?

    1. רחלי קרוט says:

      בסביבות 30

    2. מיכל says:

      היי יקירה, איך זה יעבוד עם הודו?

    3. רותי says:

      יצא לי ממש מעולה. אפילו הילדים המפונקים שלי אהבו.
      תודה לך

    4. יעל says:

      הי רחלי,
      האם אפשר במקום לחם קמח עדשים?
      תודה רבה
      יעל

  3. דנה says:

    נראה מעולה לילדים! הודו יעבוד אותו דבר?

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה! ויעבוד. אפשר גם לעשות חצי וחצי ולערבב

      1. Dikla Zino says:

        יש סיבה שזה יוצא ״ מוּשי״? מאוד רכות ולא קריספיות?

  4. אבי says:

    הבשר זה חזה עוף או פרגית טחון?נראה משהו משהו…

    1. אסתי says:

      ממתינים לתשובה, בבקשה…..

    2. איילה says:

      אפשר להקפיא? את הקציצות אחרי האפיה או את התערובת לפני האפייה?

  5. הילה says:

    הי, הקציצות כבר 25 דקות בתנור ועדיין די לבנבנות (לא מתקרבות לאלו שבתמונה במתכון). אני חוששת שיתייבשו. מה לעשות? להמשיך לאפות או להוציא? תודה רבה (אשמח אם תעני גם לפעם הבאה, אם לא תספיקי בזמן הקרוב).

  6. מלי רינת says:

    אין ביצה? כמה קלוריות בקציצה?

  7. ענת says:

    טעים !!!!!!

  8. עדנה says:

    הי, מה אפשר לשים במקום גזר??
    חוששת שהילדים שלי יראו את הכתום ולא ירצו לאכול…

  9. ענת says:

    טעים !!!!

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה! שמחה שאהבת

      1. אלינה says:

        היוש. יצא מעולה. עכשיו מנסה לעשות עם הודו טחון, אותו עיקרון מבחינת הזמנים??

        1. רחלי קרוט says:

          אותו עקרון 🙂 וממש שמחה שאהבת.

    2. איילת says:

      יצאו מעולות! זו הפעם השנייה שאני מכינה אותן, אצלי בתנור נזקקתי ליום יותר גבוה 200 מעלות ולסיבוב נוסף של 10 דקות אפייה (סה”כ 3 סבבי אפיה של 10 דקות כל אחד שבינהם הפכתי את הקציצות)
      תודה על המתכון!

      1. ר says:

        שכחתי להשים ביצה האם זה פוגע בטעם?

  10. ענת says:

    נפלאות

  11. שני says:

    היי הקציצות כבר יותר מחצי שעה בתנור ואפילו לא הזהיבו, מה עושים??

    1. רחלי קרוט says:

      בסוף הסתדר? הן לא מזהיבות מאוד, קחי בחשבון שזה לא טיגון, פשוט פעם הבאה טמפרטורה קצת יותר גבוהה

  12. סיון says:

    היי תוכלי לתת המלצה לרוטב מתאים

  13. קרן says:

    היי,
    אני לא אוכלת גלוטן, במה אפשר להחליף את הלחם? מעדיפה לא תחליפי קמח…

  14. קציצות עוף ברוטב אננס וצ'ילי – קרוטית – Krutit says:

    […] הקציצות האלה אני מכינה כבר שנים והן הסוד השמור שלי לקציצות עוף […]

  15. רחל נועה says:

    שלום
    אפשר עם ירקות קלופים?
    תודה

  16. מיכל says:

    באפייה בתנור הן הגירו נוזלים, אפילו שסחטתי את הגזר והקישוא. ואז יצאו קצת מבושלות ולבנות..כמו עוף מכובס :/ יש איך למנוע את זה?

    1. רחלי קרוט says:

      טמפרטורה קצת יותר גבוהה ולא לשכוח לשמן את נייר האפייה ואת הקציצות מלמעלה. ברגע שהשמן העדין יקבל מכת חום גבוהה בהתחלה הוא יצרב ולא יתבשל

  17. בן אואן says:

    וואלה יצא מדהים הכנתי למשפחה וכולם התלהבו(:

  18. בוחרים ומכינים – הצעות למתכונים לראש השנה – קרוטית – Krutit says:

    […] קציצות עוף אפויות במקום לעמוד ולטגן מכינים קציצות עוף אפויות שגם ילדים יאהבו. מעולות לצד כל תוספת בשולחן. […]

  19. ים says:

    היי האם ניתן להקפיא?

  20. נועה says:

    יצא מעולה, אבל יצאו המון. אפשרי להקפיא?

    1. שירי חליוה says:

      יש אפשרות לוותר על הסודה לשתייה? או ךהחליף במשהו אחר?

  21. גילי says:

    היי רחלי,
    אתמול עשיתי את קציצות העוף וזה אכן שינה עולמות! איפה היית עד היום?
    יצא מעולה רך אוורירי וטעים והכי חשוב אשתי (גם רחלי שמה) מאוד אהבה.
    לצד זה הכנתי גם מגדרה בורוגל עדשים שחורות שלך עם ים של בצל מקורמל (לא מספיק לדעתי).
    בקיצור חגיגה.
    תודה רבה.

  22. דנה says:

    פשוט וואו!!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף שאהבת <3

  23. שי says:

    היי, פוסט נהדר עם תמונות מהממות. אבל.. הקציצות יצאו לי תפלות נורא ולבנות נורא. לא מגרות בצבע ולא בטעם. כמו להכין חזה עוף בלי תבלינים…

    1. רחלי קרוט says:

      פעם הבאה פשוט טמפרטורה יותר גבוהה של התנור ואם הקציצות מגירות נוזלים (נורא תלוי בטיב העוף ואם הוא היה קפוא או לא) פשוט מרוקנים את הנוזלים מהתבנית וממשיכים לצלות עד שמתקבל צבע זהוב ויפה.

  24. הודיה says:

    הכנתי. יצא ממש טעים!! וכולם אהבו!!

  25. כרמל דורית says:

    טעים טעים.תודה!

  26. דליה says:

    שלום

  27. סיגלית says:

    יצא מעולה!!! חוסל במהירות
    רכות מטורפת
    ממש תודה.

  28. מיכל כהן says:

    ממש נחמד, תודה!
    זה יצא תפל, לדעתי חייבים יותר מלח… לפחות 3/4 כפית או אפילו כפית שלמה.

    1. רחלי קרוט says:

      תמיד מעדיפה קצת פחות כדי שכל אחד יוכל להוסיף אחר כך. זה גם נורא תלוי בעוף וכמה המליחו אותו קודם ולכן מעדיפה שיצא טיפל’ה פחות מלוח מאשר מלוח מדי ואז אי אפשר לתקן 🙂

  29. לילי says:

    היי! נראה טוב, אנסה בקרוב. האם ניתן להקפיא?

  30. מירים says:

    לא יכלנו לאכול אותם …יותר מידי שום. איזה הזיה!
    הכל נזרק לפח..?

    1. רחלי קרוט says:

      את בטוחה ששמת 3 שינים ולא ראש שלם או משהו? כי 3 שינים על 30 קציצות זה כלום

  31. שירלי says:

    שלום לכולם, טיפ קטן להכנת הקציצות- מיד כשהכנסתי אותן לתנור הבנתי שהן לא יהיו מוכנות ובטח לא זהובות תוך 10 דק וגם מיהרתי ולכן – העלתי את החום ל200 מעלות ושמתי טורבו ותוך 10 דק הקציצות הזהיבו והשחימו יותר יפה מבתמונות , הפכתי אותן והחזרתי את התנור מטורבו לחום רגיל ול180 מעלות, הן כבר היו מהממות מבחוץ ולא הגירו שום נוזלים, רק היה חסר הכפייה שלהן מפנים שזה לוקח עוד חצי שעה בערך. הן יצאו טעימות בטירוף והיו עסיסיות ולא התייבשו, בעלי טרף אותן ואפילו הילדים שבדר”כ לא פתוחים למאכלים חדשים התלהבו ואכלו גם. מקווה שהטיפ שלי יעזור. בתיאבון!

  32. שירלי חיים says:

    שלום לכולם, טיפ קטן להכנת הקציצות- מיד כשהכנסתי אותן לתנור הבנתי שהן לא יהיו מוכנות ובטח לא זהובות תוך 10 דק וגם מיהרתי ולכן – העלתי את החום ל200 מעלות ושמתי טורבו ותוך 10 דק הקציצות הזהיבו והשחימו יותר יפה מבתמונות , הפכתי אותן והחזרתי את התנור מטורבו לחום רגיל ול180 מעלות, הן כבר היו מהממות מבחוץ ולא הגירו שום נוזלים, עכשיו נשארה רק האפייה שלהן מפנים שזה לוקח עוד חצי שעה בערך. הן יצאו טעימות בטירוף והיו עסיסיות ולא התייבשו, בעלי טרף אותן ואפילו הילדים שבדר”כ לא פתוחים למאכלים חדשים התלהבו ואכלו גם. מקווה שהטיפ שלי יעזור. בתיאבון!
    נ.ב – בהעדר ספריי שמן שמתי שמן שהוא שילוב של שמן זית ושמן רגיל כי חששתי שהשמן זית ישרף ויעשה טעם מר וזו הייתה החלטה נכונה , חושבת שפעם הבאה אשתמש רק בשמן רגיל.

  33. נינה says:

    היי רחלי! נראה ממש טעים. רק שאלה – מה בדיוק עושים עם הלחם הרטוב? (שאלה מטופשת כן…) קןרעים אותו לגזרים אחרי שהשרנו אותו במים? יחד עם הקרום, בלי הקרום? ואולי אפשר בכלל בלי הלחם ולשים פירורי לחם במקום?

  34. רינת says:

    מעולה!
    לא שמתי קישוא כי לא היה לי בבית . יצא טעיםםםםם
    יש בעיה אחת, הן מתחסלות במהירות האור :)))
    תודה לך על מתכון מנצח .

    1. רחלי קרוט says:

      חחח כיף ממש לשמוע <3

    2. יעל says:

      היי. רציתי לשאול לגביי הלחם.
      האם להשאיר את הקרום? ומה לעשות אחריי ההשריה במים? לחתוך? לפורר?

  35. אורלי says:

    וואי איך טעים!!
    שידרגת לי לגמרי!
    אליפות!

  36. אסנת אלקובי says:

    אלופה… מתכון מעולה. יצא טעים מאוד. קל מאוד הכנה מהירה. תודה ?

  37. דנה says:

    מתכון מעולה יצא פשוט מושלם הילדים זה המדד שלי והם טורפים אחת אחרי השניה בזה הרגע (: תודה!!

  38. אמונה says:

    יצא פשוט מעולה! היה צריך יותר זמן בתנור.. אכלנו הכל בכיף

    1. רחלי קרוט says:

      שמחה מאוד לשמוע! <3

  39. ריקי says:

    שאלה שנשאלה מספר פעמים ותשובה איין…. ???
    מה הבעיה לציין למה הכוונה, חזה עוף או חלקי עוף כמו פרגיות ???

    1. רחלי קרוט says:

      לא ראיתי שנשאלה השאלה 🙁
      מדובר בחזה עוף טחון. אפשר כמובן כל חלק אחר כמו פרגיות, יצא מושלם, אבל קצת יותר שמן כי לפרגית יש יותר שומן.

      רק חשוב כמובן שזה יהיה טחון ולא קצוץ. פשוט לבקש מהמוכר עוף טחון, לרוב הם בכלל לא שואלים וישר טוחנים חזה עוף.

  40. אסתי says:

    נשאלה שאלה מספר פעמים:
    האם מדובר בחזה עוף או חלקי עוף, כמו פרגיות ???
    ממתינים לתשובה, תודה….

    1. רחלי קרוט says:

      מתנצלת לא ראיתי את השאלה הזאת.
      מדובר בחזה עוף טחון. כמובן שגם פרגיות טחונות יצאו מהמם, הן פשוט קצת יותר שמנות מבחינת אחוז השומן בפנים.

  41. נועה says:

    האם אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן במקום רגיל?

    1. רחלי קרוט says:

      הממ בשביל מה קמח?

  42. נועה says:

    וואו! יצא מעולה!! אי אפשר להפסיק לנשנש…

  43. ריקי says:

    אקדים ואומר שאני הטבחית הכי גרועה בעולם…
    הכנסתי את כל המוצרים, כולל חזה עוף וכולל תבלינים למעבד מזון. וזהו.
    יצא פשוט מעולה !! הכנתי עם לחם ללא גלוטן כי יש לי בבית צליאקי. פשוט טעים !!תודה

  44. מורן says:

    היי רחלי, האם אפשר להוסיף לתערובת עדשים כתומות ולוותר על הלחם?

  45. נינה says:

    קציצות מעולות!! עשיתי עם פטרוזיליה והוספתי כפית חוויאג והיה אלוהי!

  46. לאה says:

    וואו !!!
    היה לי פשוט טעים וכ”כ קל להכין אותם
    תודה רבה על המתכון!!!

    1. רחלי קרוט says:

      באהבה גדולה. ממש שמחה שאהבת.

  47. איריס says:

    גרוע ביותר סורי, המרכיבים סבבה אבל אין מצב בחיים שהקציצות שבתמונה זה מהתנור ולא מהמחבת!
    נגמר לי הגז איך שהתחלתי לטגן אז בלית ברירה עשיתי בתנור והן יצאו לבנות שטוחות ומגעילות.
    על מנת שהן יקבלו צבע כמו בתמונה צריך לייבש את האמ אמא שלהן ולא הייתה לי כוונה כזו.. אז בסוף אלתרתי והכנסתי לטוסטר ויצא טעים אבל בכל זאת קצת יבש ודרש הרבה ניקיון אחכ.
    בקיצור מחבת בלבד!!!

    1. רחלי קרוט says:

      חבל סתם לכתוב משהו אם את לא בטוחה בו.
      הקציצות לחלוטין מהתנור, ואם הן יצאו לך לבנות מדי לרוב זה קורה בגלל טמפרטורה לא מספיק גבוהה בתנור או כי הן רחוקות ממקור החום או כי העוף היה מלא בנוזלים. אם זה קורה, ויוצאים נוזלים, פשוט נפטרים מהם מהתבנית ונותנים לעוף עוד כמה דקות עד שהוא מזהיב. ובכל מקרה זה מושלם גם כשהן לבנות, הצבע הוא לא זה שמוסיף את הטעם פה.

      אגב, זה שלא יצא לך טוב בתנור אבל כן בטוסטר קצת סותר את הבעיה. טוסטר הוא סוג של תנור קטן.

      ולכתוב גרוע ביותר כשבסוף כתבת שיצא לך טעים? קצת הזוי בעיני. חבל על המרמור, זה לא עושה טוב לנשמה ואת באמת לא חייבת להכין.

      ולגבי הניקיון, כשעובדים מסודר זה לא אמור לבלגן את כל המטבח.

      שיהיה לך חג שמח

  48. קלסי says:

    שלום,
    הקציצות מעולות הכנתי אותם בעבר..
    שאלה,
    האם אפשר להקפיא אותם? אפויות או נאות..
    מחכה לתשובה,
    תודה רבה

  49. רוני says:

    קציצות נהדרות, הכנתי גם רוטב חמאת בוטנים אסייאתי מאולתר ונשנשתי ביחד…
    תודה לך!

  50. גלי says:

    נראה מעולה! לכמה ימים הן יכולות להחזיק במקרר?

  51. לי says:

    כמה קלוריות למנה?

    1. מיטל says:

      האם אפשר במקום לחם לשים שיבולת שועל? כמה?

  52. קרן says:

    היי, שאלה מוזרה- אפשר להכין את הקציצות עם בשר במקום עוף? בן הזוג שונא עוף טחון והמתכון נראה לי מדהים..

  53. איוש says:

    קציצות נהדרות !!!! קבועות אצלנו כל , אבל כל(!), שבוע.
    בדיוק לפי המתכון (כשאני זוכרת לשים את המרכיבים ) ….
    החצי השני לא האמין שאין תבלינים מלבד מלח ושום .
    איזה כיף לנו !!!!

  54. עדנה says:

    קציצות מעולות ץ מכינה לנכדתי וכולן טורפים לה אותן. פעם הכנתי בטעות בלי ביצה ויצא אפילו יותר טוב מהמקור. תודה על מתכונים מעולים

  55. שירלי says:

    היי, לא הבנתי מה השימוש של הלחם, צריך לגרד אותו אחרי ההשרייה במים? אפשר להשתמש בפירורי לחם במקום?
    ובנוסף, יש לי רק טוסטר אובן בבית, זה בסדר? ייצא זהוב או שהחום לא יהיה מספיק גבוה?
    תודה

  56. ינה says:

    היי, האם ניתן להשתמש בבשר הודו טחון מעורב עם עוף טחון, שיהיה קצת יותר ברזל לקטנציק?

  57. דבי says:

    שלום לך! אפשר לרסק את הירקות ?י לא אוהבים אצלי ירקות. תודה!

  58. חני says:

    טעים ברמות! אני אישית השתמשתי בפירורי לחם במקום לחם, החלפתי את הגזר בבטטה ואת הקישוא בבצל, הוספתי פטרוזיליה, ואפיתי אותן בטוטסר אובן כי אין לי תנור בבית :/ הכנתי קציצות בגודל נאגטס ויצא לי בערך 48 קציצות! אני גיליתי שהכי טעים לי לשרוף אותן טיפה עד שהן משחימות ממש וקראנציות מסביב 🙂
    בקיצור מתכון מעולה בריא ופשוט להכנה!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע! והשינויים שעשית נשמעים מצוין ממש

      1. עדי says:

        אני רוצה להחליף את הלחם בפירורי לחם . כמה לשים?

        1. רחלי קרוט says:

          בין 1/3 כוס לחצי.

  59. לטם says:

    הכנו אותן אתמול, עם בטטה ובצל במקום גזר וקישוא. הן פשוט ממכרות! סיימנו 3/4 תבנית בלי לשים לב!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע. תודה שחזרת לעדכן

  60. אלה says:

    יצא מדהים!
    תודה רבה על מתכון מצויין,
    לגמרי מאמצת!
    הייתי מעלה תמונה אם הייתה אופציה:))

  61. נטלי says:

    אז פעם שניה שמכינה. הן באמת משנות עולמות!!!
    לא צריך לעשות בייביסיטר עליהן, התנור משחים אותם בדיוק בצורה הנכונה.
    פעם שעברה טחנתי במעבד המזון הרבה תרד ובטטה, והן יצאו ירוקות להפליא והגדול שלי לא אהב את זה.
    הפעם לחם, אבקת שום ומעט מאוד סנפרוסט טחון (רק לרמז של ירקות).
    זה הולך להיות הGo to שלי לקציצות עוף. תענוג!!! תודה על המתכונים הקלילים אך מתוחכמים!!!!

  62. אפרת says:

    האם ניתן להשתמש בפירורי לחם במקום לחם? ומה היחס?תודה

  63. Keren says:

    התלבטתי אם לסחוט את הקישוא והגזרים כדי להפחית נוזלים.
    מצד שני חששתי לאבד עסיסיות אז לא סחטתי.
    כדאי לסחוט, מה דעתך?

    1. Keren says:

      תשמעי, יצא מעולה! הוצאתי אותן לפני 5 דקות.
      ההכנה כל כך פשוטה ונעימה,
      קל לעבוד עם העיסה.
      שימנתי ידיים כעצתך בכדרור.
      אפיתי בטורבו 205 מעלות.
      צד ראשון 15 דקות, צד שני 7 דקות.
      יצא פריך ושזוף ומגרה.
      פשוט תענוג!
      קציצות אפויות עסיסיות ויפות.
      הייתי מוסיפה את התמונה- צילמתי במיוחד,
      אך איך מוסיפים?

  64. חן says:

    היי
    הכנתי את הקציצות
    מבחינת נראות ואפייה
    יצא מושלם!
    הבעיה שיצא מלוח .. הסודה לשתייה גם מוסיפה מליחות וכנראה שיש גדלים שונים של כפיות כי כן שמתי רק חצי כפית מלח וחצי כפית סודה לשתייה .
    מבאס ממש שהילדים נשארו רעבים ואמא בלי חשק לעבוד וללכלך עוד כלים

  65. מירי says:

    הרגע הכנתי

    יצא פשוט מדהים!!!

    טיגנתי במחבת פסים
    יצא וואהו

  66. אלינה says:

    תודה יצא מאוד טעים! אין לי תנור אז נאלצתי לטגן עם קמח וביצה

  67. דבי says:

    שלום לך!
    יש לך קציצות אפויות בלי ירקות או שהירקות מרוסקים? שלא יראו אותם!
    תודה!

  68. הדר says:

    היי רחלי,
    יצאו טעימות אבל הטעם עדין לי מדי. אין ספק שבפעם הבאה אוסיף תבלינים.

  69. ירה says:

    היי,
    הבנתי שניתן להחליף לחם בפיורורי לחם האם את יודעת מה היחס הנדרש?

  70. ענבר says:

    היי רחלי:)
    האם אפשר להחליף את הלחם במשהו אחר פחות משמין? למשל שיבולת שועל? תודה!!

  71. ענבר says:

    היי,
    אם רוצים להחליף את הלחם בפירורי לחם, כמה מומלץ לשים?

  72. הילה מטודי טויזר says:

    היי
    האם אפשר להשמיט את הביצה? או להחליף במשהו אחר? )אלרגיה(
    תודה

  73. אפרת says:

    סליחה על השאלה הקלולסית: אמורים לסחוט את תערובת הגזר והקישואים לפני שמוסיפים לבלילה?

    1. Chaya says:

      אני סחטתי ויצא מעולה

  74. elisheva says:

    הכנתי אתמול, עם פירורי לחם, דלעת במקום גזר. יצא נחמד מאד. גם לא התייבש. מדפיסה ושומרת.
    בעקבות ההערות כאן, אפיתי ב 200 מעלות ואפילו העליתי ל 210 אחרי כמה דקות. סה”כ זמן אפיה 18 דקות.
    גם התעצלתי להפוך, ובכל זאת יצא בסדר.

  75. Chaya says:

    היי,
    הכנתי היום (בדיוק לפי ההוראות רק לא התאפקתי והוספתי חוואייג)
    יצא טעים מאוד מאוד 🙂

    ממליצה להקפיד על גודל קטן של הקציצות, ולשמן כמו שצריך את התבנית

  76. מור says:

    יצא מצוין! קראתי קודם את התגובות ובגלל שהתנור אצלי די חלש מראש שמתי על 205 מעלות, כל צד 11 דקות. פעם ראשונה שעושה עם לחם ומקררת לפני האפיה- פשוט מדויק ולא להאמין שכל זה ללא שמן! בטוח אכין שוב, תענוג. תודה רבה על המתכון!

  77. סיון says:

    היי, אפשר לוותר על הירקות ורק לגרד בצל?

  78. דינה says:

    היי,
    אפשר להכין עם בשר טחון במקום עוף טחון?
    תודה

  79. אדוה says:

    האם אפשר להשתמש בקוואקר אינסטנט במקום לחם/פירורי לחם? אם כן, כמה? תודה

  80. אדוה says:

    האם אפשר להכין עם שווארמה הודו נקבה?

  81. נטע says:

    וואו, רחלי, וואווו, במקום לאפות, ציפיתי במעט קמח וטיגנתי קלות, חלק טבלתי ברוטב לימוני וחלק השארתי לאוהבי ה’יבש’, תשמעי הן יוצאות רכות כמו סופגניות…. הילדים אכלו – סוף סוף – בתאבון רב!

  82. אסתי says:

    אמהלה , מושלם!!!!! תודה רבה על המתכון יצא אש . הכל התכסח!

  83. שמרית says:

    בס”ד
    היי רחלי,
    האם אפשר לשים קוואקר במקום לחם? אם כן כמה?
    תודה רבה

  84. חן says:

    שלום, אשמח לדעת אם ניתן לוותר על הביצה או להחלפה במשהו( עקב אלרגיה לביצים).
    נראה טוב ומקווה לתשובה,
    חן

  85. שירה לוי says:

    תמיד משתמשת במתכונים שלך , כל אחד בצבע. אלופה !!

    1. רחלי קרוט says:

      הכי שימחת ♥

  86. נועה says:

    הי רחלי, האם ניתן להקפיא אתהקציצות? שאלה שחזרה מס’ פעמים. אשמח לתגובתך

  87. שיר says:

    מה ההבדל בין עוף טחון לחזה עוף טחון?
    בקשתי עוף טחון מהקצב אבל חוששת שזה יצא יבש
    אשמח לדעת גם לידע כללי

  88. ורד says:

    שלום רב,האם ניתן להקפיא את הקציצות?

  89. לי says:

    איזה מתכון מצויין!!! הוכרז כמאכל הפיקניקים של הקיץ

  90. שלי says:

    וואו! יצא כל כך רך וטעים ככה בלי שום תיבול!

  91. שולמית says:

    קציצות מאוד טעימות, תודה!

  92. יעל בזק says:

    שלום רחלי
    איך ניתן להכין את הקציצות ללא גלוטן?
    תודה
    יעל

  93. דנה says:

    תודה רבה על מתכון נהדר!
    בנוסף הכנסתי לסיר ועשיתי רוטב עם שום קארי וכוסברה פשוט מעדןן.
    נימוח בפה.

  94. דניאל says:

    היי, מתכון מעולה אנחנו מכינים קבוע!
    יש לי חשק לעשות אותן עגולות, ברוטב עגבניות. נראה לך שיעבוד?
    אפשר לבשל ברוטב או שכדאי קודם לאפות?
    תודה

  95. אירה says:

    למה לא לקלף?

  96. נטע says:

    קציצות נדירות!!!
    עושה אותם כבר שנים, והן נדירות, קלילות וטעימות!
    מסוכן כי כשהן יוצאות מהתנור יש רצון לנשנש אותם כמו חטיף מרוב שטעים (:

  97. רחל says:

    טובות בהקפאה?

  98. מי-גל says:

    יצאו מושלם!

  99. לילי says:

    הכנתי אתמול עם כמה שינויים ויצא מטריף, מצרפת את הגרסא שלי 🙂

    500 גר חזה עוף טחון
    2 גזרים בינוניים
    בצל יבש בינוני
    חצי מקל סלרי
    3 שיני שום
    חצי כוס פירורי לחם
    2 כפות קוואקר מהיר הכנה
    0.5 כפית מלח
    0.5 כפית סודה לשתייה
    כף אבקת פטריות שיטאקי
    2 כפות שמן זית
    1 ביצה לארג’
    *טוחנת קטן את הירקות במעבד מזון
    *מוסיפה את המלח, אבקת סודה, אבקת פטריות, פירורי לחם, קוואקר, שמן, ביצה וטוחנת עוד קצת עד איחוד
    *מוציאה לקערה, מערבבת עם העוף
    × מחממת את התנור ל200 מעלות, טורבו
    × אחרי מנוחה של רבע שעה מניחה דף אפייה על תבנית התנור, מורחת עליו שמן זית ומכינה קערית עם עוד שמן זית
    × מכינה עם ידיים משומנות מהעיסה קציצות פחוסות ומניחה על נייר האפיה
    × מכניסה לתנור, 8 דקות אפייה מכל צד. אם כעבור 8 דקות לא השחימו, להעלות קצת את הטמפרטורה ולחכות עוד דקה שתיים עד שישחימו ואז להפוך

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend