קציצות קינואה וסלק (ללא גלוטן) מדהימות

Posted on
קציצות קינואה וסלק (ללא גלוטן). צילום: טל סיון צפורין

קינואה היא אחת האהבות הגדולות שלי. יש משהו במרקם הפציח שלה ובגודל הקטנטן שעושה כיף בפה. ומה שעוד מדהים בה, שהיא הכי חומר גלם מאמץ – כזאת שמאמצת אליה כל טעם שתוסיפו לה. מרטבים וירקות ועד תבלינים ועשבי תיבול.

הפעם החלטתי לשדך לה את האהבה השנייה שלי – סלק. הירק הכי ססגוני, מתקתק וטעים. השידוך בינהם הוליד קציצות נהדרות ממש שהן גם בריאות וגם קלות להכנה.

אני אוהבת להגיש אותן בארוחת ערב לצד סלט ויוגורט קר מעורבב עם המון עירית קצוצה וקצת שום כתוש ואפשר להכין אותן גם בצורת נאגאטס או אצבעות ארוכות ולתת לילדים. אני בטוחה שהם יתאהבו לא פחות מכם.

שימו לב: אני הכנתי אותן בגרסה ללא גלוטן אבל אין בעיה להמיר גם בקמח או פירורי לחם למי שרוצה.

קציצות קינואה וסלק (ללא גלוטן). צילום: טל סיון צפורין
נשמרות נהדר במקרר ואפשר לחמםגם כמה ימים אחרי (רק לא לשכוח לסגור בקופסה סגורה). צילום: טל סיון צפורין

קציצות קינואה וסלק (ללא גלוטן)

מצרכים לקינואה:
1 כף שמן זית
1 כוס קינואה (לא מבושלת)
1 ו-1/2 כוסות מים רותחים
1/2 כפית מלח

מצרכים לקציצות:
2 סלקים, יפים ומוצקים
1 גזר, קלוף
1/2 צרור עלי כוסברה
1/3 צרור עירית
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור
2 ביצים L
3 כפות שמן זית
5 כפות קמח עדשים כתומות או קמח חומוס או פירורי לחם (עם או בלי גלוטן)

אופן הכנה:
– בסיר בינוני מטגנים מעט את הקינואה בשמן זית במשך 2-3 דקות. מוסיפים מלח ומים רותחים וסוגרים את הסיר. מבשלים על הלהבה הכי נמוכה במשך 20 דקות ומכבים את האש. מצננים לפני שממשיכים כדי שהקינואה החמה לא תבשל את הביצה בערבוב.
– בינתיים מבשלים את הסלקים, עם הקליפה, במשך 20 דקות. מוציאים וקולפים. זה בסדר אם הסלקים לא לגמרי רכים עד הסוף.
– מגרדים את הסלקים והגזר, על החלק הדק בפומפייה, לתוך קערה גדולה.
– קוצצים דק את עשבי התיבול ומוסיפים גם אותם לקערה.
– מוסיפים את שאר המצרכים, כולל הקינואה, ומערבבים היטב. אם התערובת רכה מדי (היא צריכה להיות רכה אבל לא נוזלית) אפשר להוסיף עוד קצת קמח או פירורי לחם.
– מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומשמנים אותו עם מעט שמן זית.
– יוצרים קציצות עם ידיים משומנות ומניחים על נייר האפייה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות ואז הופכים לצד השני ואופים עוד 10 דקות. ולא יותר. בגלל שהסלק כהה קצת קשה לדעת כשקציצות מוכנות אבל אל תחכו לצבע זהוב אחרת הן תתייבשנה.
– ואם רוצים לטגן? אין שום בעיה פשוט מטגנים בשמן בגובה 1/2 ס”מ עד הזהבה יפה משני הצדדים.

 הערות ושדרוגים
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף לתערובת 100 גרם גבינת פטה או חמד מפוררת גס .
– במקום קמח עדשים או חומוס אפשר לשים קמח לבן או קמח כוסמין.
– במקום קינואה אפשר להשתמש גם בבורגול דק.
– אם לא אוהבים עירית או כוסברה אפשר להוריד אותם מהמתכון ואפשר גם להחליף בקצת נענע קצוצה.
– במקום או בנוסף לגזר אפשר לגרד גם קישוא על החלק הדק בפומפייה. במקרה הזה כדאי לסחוט את הקישוט לאחר הגירוד כי הוא מלא בנוזלים.
– אם אתם אוהבים טעמים מתקתקים מומלץ להוסיף לתערובת גם 1-2 כפות רוטב צ’ילי מתוק.
– האם אפשר סלקים בוואקום? אפשר אבל אז לא תקבלו את הצבע היפה של הקציצות הסגולות.

6 תגובות

  1. Mai says:

    יש אפשרות להחליף את הביצים שיהיה טבעוני?

    1. אורטל says:

      מניסיון, טחינה מתפקדת נפלא כמחברת בין מצרכים, כמו ביצה… אבל צריך מינונים אחרים… לשים לב שלא יהיה נוזלי מדי…

  2. אביטל says:

    מצטרפת לשאלה

  3. אורטל לויתן מרוקו says:

    לקח לי מלא זמן הכנה, אבל היה טעים להפליא.
    לקחנו חצי מהתערובת לקציצות ולחציו השני הוספנו לימון, מלח וג’עלה (במקום ביצה ושיבולת שועל של הקציצות) וכך קיבלנו גם סלט מושקע

  4. טלי says:

    יצא ליגה… וואו, ממש ממש טעים. הולכת להכין פעם נוספת.. תודה רבה 🙂

  5. ענת says:

    אם מחליפים את הקינואה בבורגול צריך גם לבשל אותו או רק להשרות במים?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend