קרקרים ממכרים בטירוף

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (6 הצבעות, ממוצע: 3.83 מתוך 5)
Loading...

יש מעט מאוד מתכונים שאני מכינה באופן קבוע, לרוב אני מעדיפה לגוון ולהכין דברים שעוד לא יצא לי לנסות. יוצאי דופן הם הקרקרים האלה שאין שבוע שהם לא נכנסים לתנור וממלאים את הצנצנת השקופה במטבח.

מדובר בקרקרים סופר קראנצ’יים ,עם המון גרעינים, שאפשר לנשנש עם גבינה לבנה, חומוס או ככה לבד עם ירקות בצד.

ומה שהכי כיף בהם, שיש בתוכם המון דברים טובים. זרעי פשתן ושומשום (מלא או רגיל), שקדים טבעיים וצ’יה, קמח כוסמין (אפשר גם רגיל) ומעט שמן זית שמוסיף ניחוח ומותיר אותם פריכים בטירוף.

במקור, השאלתי את המתכון מעלמה האהובה מהבלוג דברים בעלמה (שהכינה אותם מתוך מתכון של אביבה פיבקו) ועם הזמן עשיתי בו שינויים והתאמות כדי להוסיף לו עוד טעמים (שום, צ’ילי) וגם עוד קצת בריאות (צ’יה, פרג, שקדים). הצ’יה אגב לא מורגשת כאן אבל סופחת נוזלים והופכת את הקרקרים למשביעים יותר.

רק אל תגידו שלא הזהרתי שהם ממכרים ממש.

קרקרים
הבלילה בדרך לתנור

קרקרים עם המון גרעינים

מצרכים:
כוס קמח לבן או 1/2 קמח לבן ו-1/2 קמח כוסמין או רק כוסמין
כוס שיבולת שועל דקה
1/2 כוס גרעיני חמנייה
1/2 כוס שומשום רגיל או מלא
1/2 כוס גרעיני פשתן
1/3 כוס שקדים פרוסים – לא חובה
3-4 כפות פרג שלם (לא טחון)
2 כפות צ’יה
1 כף אבקת שום
1/2 כפית צ’ילי גרוס או פפריקה חריפה (ואפשר גם כפית למי שאוהב טעם פיקנטי)
1 כף שטוחה מלח
3 כפות שמן זית
500 מ”ל מים

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-160 מעלות.
– מניחים בקערה את כל המצרכים, לפי הסדר ברשימת המצרכים, ומערבבים היטב עם כף עד שכל הקמח נטמע בבלילה. אמורה לצאת לכם בלילה מימית – זה בסדר ככה זה אמור להיות.
– שופכים 1/2 מכמות הבלילה לתבנית תנור עם נייר אפייה ומשטחים עם ידיים רטובות עד שכל הנייר מכוסה בבלילה. שימו לב שהכמות כאן מספיקה בול ל-2 תבניות תנור סטנדרטיות.
– אופים במשך 15 דקות ומוציאים החוצה. חותכים עם גלגלת לריבועים או מלבנים או כל צורה שאוהבים.
– מחזירים לתנור ואופים במשך 40-50 דקות או עד שהקרקרים זהובים. שימו לב – אם לא שיטחתם בצורה אחידה מבחינת הגובה, יהיו קרקרים שיהיו מוכנים מהר יותר וכאלה שצריך להשאיר עוד כמה דקות בתנור, אז תקפידו לבדוק אחרי 35 דקות מה קורה איתם וממש חשוב לאפות אותם עד שהם פריכים לגמרי.
– שומרים בצנצנת אטומה.

קרקרים
זהירות, הם מתחסלים בשנייה וחצי

הערות ושדרוגים
– אם אתם אוהבים טעמים חזקים, אפשר להוסיף כפית פפריקה מעושנת או עלי טימין.
– במקום שקדים פרוסים אפשר לשים גרעיני דלעת או פקאנים קצוצים דק.
– אל תוותרו על הפרג, הוא ממש מוסיף כאן. הדבר היחיד שאפשר לוותר עליו זה הצ’יה, כל השאר ממש מומלץ להשאיר.

גולשים מכינים

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

53 תגובות

  1. שושי says:

    אני לא הטיפוס שישוטט בבלוגים חדשים בד”כ, אבל הפעם בעקבות ההמלצה של פיית העוגיות – הגעתי. ו… טוב, באתי כדי להישאר. ? מתכונים שווים, ברורים ועם התמונות הללו? אי אפשר לחכות עד לאפייה במטבח שלי. (וחייבת לחכות. אין לי את החומרים…) אז תודה רחלי!!!!!!!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע. ממש שימחת אותי <3
      ונעים להכיר.

      1. שושי says:

        לא נעים שאני אורחת שלך ואני אגיד לך מה לעשות, אבל את חייבת לעדכן שמדובר באזהרה אמתית לחלוטין. ממכרים בטירוף הקרקרים הללו. לגמרי!! בשתי הפעמים שאפיתי – לא הספקתי לצלם… (אני מודה שהיו במטבח עוד כמה גמדים שעזרו לחיסול הממוקד… ?)
        מתכון שווה בטירוף. הולכת לנסות להכין גם את הטחינה שהעלית בפוסט ישן איפה שהוא…
        תודה!!! ?

        1. רחלי קרוט says:

          איזה מהממת שאת! צלמי צלמי 🙂

  2. נעמי says:

    בהצלחה רבה !

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה!

  3. ליאורה says:

    נעים להכיר. האתר מושקע הסברים ברורים והצילומים מוסיפים. בהצלחה.

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה. כיף לשמוע.

  4. תלמה says:

    הגעתי ממה את עושה כל היום.הקרקרים נראים נפלאים ומבטיחים,כשאהיה בסביבת איזה מטבח אצא לדרך.תודה

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה! ואשמח לשמוע איך יצא אם את מכינה 🙂

  5. לירז says:

    איפה קונים גרעיני פשתן ? צ׳יה? זה לא דברים שמוצאים בסופר?
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      בכל חנות תבלינים יש. באיזה עיר את גרה?

      1. לירז says:

        פתח תקוה

  6. יערה says:

    הקרקרים מעולים , אבל הייתי מתקנת את כמות המלח, יצא לי מדיי מלוח.

    1. רחלי קרוט says:

      כיף שאהבת. קטע, בדיוק היום מישהו אמר שהוא אוהב אותם יותר מלוחים 🙂
      כנראה עניין של טעם, אני אעשה מחר שוב ניסוי למצוא את האמצע כי אם זה יוצא לא מספיק מלוח מאוד קשה להמליח אחר כך.
      תודה על ההערה 🙂

    2. דיקלה says:

      גם אצלי יצא מלוח בקטע לא אכיל…
      מתכון נהדר! וממש קל להכנה, בפעם הבאה פשוט אשנה את כמות המלח
      תודה!

      1. רחלי קרוט says:

        באמת? יו, אני אתחיל לחשוב שהבעיה במלח שלי. אתמול הכנתי ויצא מוצלח. טוב, מהר מורידה את כמות המלח 🙂
        תודה רבה על ההערה!

  7. רבקה הוכברג says:

    שלום אני במקרה שוטטתי במחשב כי אני אוהבת לבשל ולאפות והתגלה לי עולם ומלאו אני באה מממשפחה של בשלנים ושפים, החתן שלי שף הגיס שלי שחי בברלין שף וקנודיטור מהשורה הראשונה אבל המתכונים שלך פשוט האירו את עיני ותנו לי חשק לבשל האם יש לך קונדיטוריה שאפשר לבוא לאכול מהעוגות שלך בתל אביב אשמח, אני מנהריה אבל אני מגיעה לתל אביב ותמיד מחפשת משהו מיוחד אשמח לקבל פרטים תודה רבקה הוכברג

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף. ממש שימחת אותי!
      תודה שהקדשת זמן לכתוב.
      ולא, אין לי קונדיטוריה, אני בעיקר רוצה שאנשים יכינו בבית 🙂

      סופ”ש מקסים

  8. סימה says:

    הצצתי ואני ממש בדרך להתמכר ..

    1. רחלי קרוט says:

      יש, איזה כיף.

  9. חגית says:

    וואו.. האזהרה שלך היתה במקום !! קרקרים ממכרים בטירוף.. אי אפשר להפסיק לאכול מהם. תודה רבה על מתכון מנצח

    1. רחלי קרוט says:

      בשמחה רבה! כיף לשמוע שהצליח <3

  10. OSNAT says:

    תודה על אתר מקסים ומתכונים ממכרים 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      בשמחה רבה. כיף שאת כאן 🙂

  11. עדיקה says:

    הכנתי אתמול, יצא מוצלח ממש! אני לא מאמינה שהכנתי קרקרים בבית… עד אתמול חשבתי שזה משהו שאפשר לאפות רק בצורה תעשייתית. יצא טעים בקטע ממכר כמו שהבטחת! תודה על המתכון.

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע <3

  12. חיה says:

    קודם כל תודה על המתכונים המעולים והאתר המקסים
    לא אוהבים אצלי פרג (בלשון המעטה) אולי בכל זאת ניתן לוותר? או לשים משהו אחר במקום?
    תודה
    חיה

    1. רחלי קרוט says:

      בטח, אפשר לוותר או להמיר בשומשום שחור.
      ותודה רבה!

  13. מיכל says:

    הי.
    נחשפתי רק היום לאתר שלך. נראה מדליק. כך גם הקרקרים.
    האם יש דרך לאפות את הקרקרים הללו ללא גלוטן? כלומר להחליף את קמח הכוסמין בקמח נטול גלוטן כמו חומוס, קינואה, אורז וכו’?
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      קמח תמי בטוח יעבוד, השאלה אם גם קמחים אחרים, אולי קמח עדשים. מבטיחה לבדוק בקרוב

  14. שני דליות says:

    היי
    האם אופים את התבניות יחד? אחת למעלה ואחת למטה?

    1. רחלי קרוט says:

      מאוד תלוי בתנור שלך וכמה הוא מוצלח. שלי די גרוע אז הוא לא אופה טוב ב-2 קומות אז אני אופה פשוט ב-2 נגלות.
      אם את אופה ביחד תחליפי באמצע האפייה את המיקום שלהן.

  15. אורנה says:

    היי הקרקרים נראים מעולה. אפשר ךהכין עם קמח חומוס? הבן שלי טבעוני…

  16. שרה says:

    אפשר להקפיא את הקרקרים?

  17. Miti says:

    אפשר לוותר אבל האבקת שום?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אין בעיה

  18. תמרי says:

    היי רחלי,
    מה שלומך?
    המתכונים שלך מקסימים!
    הכנתי את הקרקרים ובאותו יום הם היו מעולים אך לאחר יום במיכל זכוכית אטום הן נהיו בלתי אכילים-יבשים וללא קרנצ’יות-רציתי לדעת למה…
    תודה!

  19. ליהי says:

    אמנם רשמת לא לוותר על הפרג אבל לא מצאתי בתאילנד..
    תחליף או ויתור.??
    שבוע מעולה

    1. רחלי קרוט says:

      עוד שומשום. ברור שלא לוותר עליהם 🙂

  20. ליאת says:

    הכנתי את הקרקרים והם חוסלו!!!! מתכון קל ומעולה.
    תודה רבה! איך כמוך!
    כל דבר שהכנתי והכנתי הרבה מתכונים – פשוט מעולים ומדוייקים!

    איזה כיף

    1. רחלי קרוט says:

      שאת משמחת! איזה תגובה כיפיית <3

  21. נופר says:

    היי… ניתן להשתמש בקמח כוסמין מלא?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אין בעיה

  22. מאיה says:

    הקרקרים האלה מדהימים!! כל כך פשוט ונעים להכנה ויוצא תענוג!! שלא נדבר שזו פצצת בריאות מטורפת.
    תודה רבה לך יקירה! את נהדרת

  23. תמר says:

    שלום. קודם כל פירגון ענק ! הקרקרים יצאו פשוט מעולים ונטרפו מהר .. 🙂
    הכנתי מקמח כוסמין מלא, ועם גרעיני דלעת במקום שקדים פרוסים, וגם עם שום אמיתי כי לא היתה לי אבקת שום. יצא פשוט נהדר !
    הדבר היחיד זה שהכמות של המלח גדולה מדי… פעם הבאה אוריד (כי ברור שתהיינה עוד הרבה פעמים….)
    אבל חוץ מזה פשוט מושלם.
    תודה רבה ! את אלופה

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע! ותודה על ההערה, לגמרי אבדוק את זה שוב <3

  24. זהבה says:

    כל כך פשוט להכנה וכל כך טעים, תודה רבה רחלי

    1. רחלי קרוט says:

      באהבה רבה <3

  25. עדנה says:

    אני הוספתי גבינת פרמזן מגוררת. יצא מעולה!!! תודה למתכון המדהים!

  26. אורית says:

    שלום רחלי, האם ניתן לקבל את הכמויות במשקל?
    תודה!

  27. תמר says:

    אחד המתכונים השימושיים שיש! מכינה את זה כבר מס’ פעמים וכולם עפים על זה בטירוף, אפילו סבתא שלי שבד”כ לא פתוחה לדברים מהסוג הזה אהבה את זה ממש. תודה 🙂

  28. טלי says:

    היי רחלי האם אפשר להשתמש רק הקמח רגיל? באיזה כוס את משתמשת 240? תודה רבה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend