קרקרים ממכרים בטירוף

Posted on
אהבתי (23 votes, average: 3.61 out of 5)
Loading...

יש מעט מאוד מתכונים שאני מכינה באופן קבוע, לרוב אני מעדיפה לגוון ולהכין דברים שעוד לא יצא לי לנסות. יוצאי דופן הם הקרקרים האלה שאין שבוע שהם לא נכנסים לתנור וממלאים את הצנצנת השקופה במטבח.

מדובר בקרקרים סופר קראנצ’יים ,עם המון גרעינים, שאפשר לנשנש עם גבינה לבנה, חומוס או ככה לבד עם ירקות בצד.

ומה שהכי כיף בהם, שיש בתוכם המון דברים טובים. זרעי פשתן ושומשום (מלא או רגיל), שקדים טבעיים וצ’יה, קמח כוסמין (אפשר גם רגיל) ומעט שמן זית שמוסיף ניחוח ומותיר אותם פריכים בטירוף.

במקור, השאלתי את המתכון מעלמה האהובה מהבלוג דברים בעלמה (שהכינה אותם מתוך מתכון של אביבה פיבקו) ועם הזמן עשיתי בו שינויים והתאמות כדי להוסיף לו עוד טעמים (שום, צ’ילי) וגם עוד קצת בריאות (צ’יה, פרג, שקדים). הצ’יה אגב לא מורגשת כאן אבל סופחת נוזלים והופכת את הקרקרים למשביעים יותר.

רק אל תגידו שלא הזהרתי שהם ממכרים ממש.

קרקרים
הבלילה בדרך לתנור

קרקרים עם המון גרעינים

מצרכים:
כוס קמח לבן או 1/2 קמח לבן ו-1/2 קמח כוסמין או רק כוסמין
כוס שיבולת שועל דקה
1/2 כוס גרעיני חמנייה
1/2 כוס שומשום רגיל או מלא
1/2 כוס גרעיני פשתן
1/3 כוס שקדים פרוסים – לא חובה
3-4 כפות פרג שלם (לא טחון)
2 כפות צ’יה
1 כף אבקת שום
1/2 כפית צ’ילי גרוס או פפריקה חריפה (ואפשר גם כפית למי שאוהב טעם פיקנטי)
1 כף שטוחה מלח
3 כפות שמן זית
500 מ”ל מים

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-160 מעלות.
– מניחים בקערה את כל המצרכים, לפי הסדר ברשימת המצרכים, ומערבבים היטב עם כף עד שכל הקמח נטמע בבלילה. אמורה לצאת לכם בלילה מימית – זה בסדר ככה זה אמור להיות.
– שופכים 1/2 מכמות הבלילה לתבנית תנור עם נייר אפייה ומשטחים עם ידיים רטובות עד שכל הנייר מכוסה בבלילה. שימו לב שהכמות כאן מספיקה בול ל-2 תבניות תנור סטנדרטיות.
– אופים במשך 15 דקות ומוציאים החוצה. חותכים עם גלגלת לריבועים או מלבנים או כל צורה שאוהבים.
– מחזירים לתנור ואופים במשך 40-50 דקות או עד שהקרקרים זהובים. שימו לב – אם לא שיטחתם בצורה אחידה מבחינת הגובה, יהיו קרקרים שיהיו מוכנים מהר יותר וכאלה שצריך להשאיר עוד כמה דקות בתנור, אז תקפידו לבדוק אחרי 35 דקות מה קורה איתם וממש חשוב לאפות אותם עד שהם פריכים לגמרי.
– שומרים בצנצנת אטומה.

קרקרים
זהירות, הם מתחסלים בשנייה וחצי

הערות ושדרוגים
– אם אתם אוהבים טעמים חזקים, אפשר להוסיף כפית פפריקה מעושנת או עלי טימין.
– במקום שקדים פרוסים אפשר לשים גרעיני דלעת או פקאנים קצוצים דק.
– אל תוותרו על הפרג, הוא ממש מוסיף כאן. הדבר היחיד שאפשר לוותר עליו זה הצ’יה, כל השאר ממש מומלץ להשאיר.

גולשים מכינים

66 תגובות

  1. שושיsays:

    אני לא הטיפוס שישוטט בבלוגים חדשים בד”כ,אבל הפעם בעקבות ההמלצה של פיית העוגיות –הגעתי. ו…טוב,באתי כדי להישאר. ? מתכונים שווים,ברורים ועם התמונות הללו? אי אפשר לחכות עד לאפייה במטבח שלי. (וחייבת לחכות. אין לי את החומרים…) אז תודה רחלי!!!!!!!

    1. רחלי קרוטsays:

      איזה כיף לשמוע. ממש שימחת אותי <3
      ונעים להכיר.

      1. שושיsays:

        לא נעים שאני אורחת שלך ואני אגיד לך מה לעשות,אבל את חייבת לעדכן שמדובר באזהרה אמתית לחלוטין. ממכרים בטירוף הקרקרים הללו. לגמרי!! בשתי הפעמים שאפיתי –לא הספקתי לצלם…(אני מודה שהיו במטבח עוד כמה גמדים שעזרו לחיסול הממוקד…?)
        מתכון שווה בטירוף. הולכת לנסות להכין גם את הטחינה שהעלית בפוסט ישן איפה שהוא…
        תודה!!! ?

        1. רחלי קרוטsays:

          איזה מהממת שאת! צלמי צלמי 🙂

  2. נעמיsays:

    בהצלחה רבה !

    1. רחלי קרוטsays:

      תודה רבה!

  3. ליאורהsays:

    נעים להכיר. האתר מושקע הסברים ברורים והצילומים מוסיפים. בהצלחה.

    1. רחלי קרוטsays:

      תודה רבה. כיף לשמוע.

  4. תלמהsays:

    הגעתי ממה את עושה כל היום.הקרקרים נראים נפלאים ומבטיחים,כשאהיה בסביבת איזה מטבח אצא לדרך.תודה

    1. רחלי קרוטsays:

      תודה רבה! ואשמח לשמוע איך יצא אם את מכינה 🙂

  5. לירזsays:

    איפה קונים גרעיני פשתן ? צ׳יה? זה לא דברים שמוצאים בסופר?
    תודה

    1. רחלי קרוטsays:

      בכל חנות תבלינים יש. באיזה עיר את גרה?

      1. לירזsays:

        פתח תקוה

  6. יערהsays:

    הקרקרים מעולים,אבל הייתי מתקנת את כמות המלח,יצא לי מדיי מלוח.

    1. רחלי קרוטsays:

      כיף שאהבת. קטע,בדיוק היום מישהו אמר שהוא אוהב אותם יותר מלוחים 🙂
      כנראה עניין של טעם,אני אעשה מחר שוב ניסוי למצוא את האמצע כי אם זה יוצא לא מספיק מלוח מאוד קשה להמליח אחר כך.
      תודה על ההערה 🙂

    2. דיקלהsays:

      גם אצלי יצא מלוח בקטע לא אכיל…
      מתכון נהדר! וממש קל להכנה,בפעם הבאה פשוט אשנה את כמות המלח
      תודה!

      1. רחלי קרוטsays:

        באמת? יו,אני אתחיל לחשוב שהבעיה במלח שלי. אתמול הכנתי ויצא מוצלח. טוב,מהר מורידה את כמות המלח 🙂
        תודה רבה על ההערה!

  7. רבקה הוכברגsays:

    שלום אני במקרה שוטטתי במחשב כי אני אוהבת לבשל ולאפות והתגלה לי עולם ומלאו אני באה מממשפחה של בשלנים ושפים,החתן שלי שף הגיס שלי שחי בברלין שף וקנודיטור מהשורה הראשונה אבל המתכונים שלך פשוט האירו את עיני ותנו לי חשק לבשל האם יש לך קונדיטוריה שאפשר לבוא לאכול מהעוגות שלך בתל אביב אשמח,אני מנהריה אבל אני מגיעה לתל אביב ותמיד מחפשת משהו מיוחד אשמח לקבל פרטים תודה רבקה הוכברג

    1. רחלי קרוטsays:

      איזה כיף. ממש שימחת אותי!
      תודה שהקדשת זמן לכתוב.
      ולא,אין לי קונדיטוריה,אני בעיקר רוצה שאנשים יכינו בבית 🙂

      סופ”ש מקסים

  8. סימהsays:

    הצצתי ואני ממש בדרך להתמכר ..

    1. רחלי קרוטsays:

      יש,איזה כיף.

  9. חגיתsays:

    וואו.. האזהרה שלך היתה במקום !! קרקרים ממכרים בטירוף.. אי אפשר להפסיק לאכול מהם. תודה רבה על מתכון מנצח

    1. רחלי קרוטsays:

      בשמחה רבה! כיף לשמוע שהצליח <3

  10. OSNATsays:

    תודה על אתר מקסים ומתכונים ממכרים 🙂

    1. רחלי קרוטsays:

      בשמחה רבה. כיף שאת כאן 🙂

  11. עדיקהsays:

    הכנתי אתמול,יצא מוצלח ממש! אני לא מאמינה שהכנתי קרקרים בבית…עד אתמול חשבתי שזה משהו שאפשר לאפות רק בצורה תעשייתית. יצא טעים בקטע ממכר כמו שהבטחת! תודה על המתכון.

    1. רחלי קרוטsays:

      ממש שמחה לשמוע <3

  12. חיהsays:

    קודם כל תודה על המתכונים המעולים והאתר המקסים
    לא אוהבים אצלי פרג (בלשון המעטה) אולי בכל זאת ניתן לוותר? או לשים משהו אחר במקום?
    תודה
    חיה

    1. רחלי קרוטsays:

      בטח,אפשר לוותר או להמיר בשומשום שחור.
      ותודה רבה!

  13. מיכלsays:

    הי.
    נחשפתי רק היום לאתר שלך. נראה מדליק. כך גם הקרקרים.
    האם יש דרך לאפות את הקרקרים הללו ללא גלוטן? כלומר להחליף את קמח הכוסמין בקמח נטול גלוטן כמו חומוס,קינואה,אורז וכו’?
    תודה

    1. רחלי קרוטsays:

      קמח תמי בטוח יעבוד,השאלה אם גם קמחים אחרים,אולי קמח עדשים. מבטיחה לבדוק בקרוב

  14. שני דליותsays:

    היי
    האם אופים את התבניות יחד? אחת למעלה ואחת למטה?

    1. רחלי קרוטsays:

      מאוד תלוי בתנור שלך וכמה הוא מוצלח. שלי די גרוע אז הוא לא אופה טוב ב-2 קומות אז אני אופה פשוט ב-2 נגלות.
      אם את אופה ביחד תחליפי באמצע האפייה את המיקום שלהן.

  15. אורנהsays:

    היי הקרקרים נראים מעולה. אפשר ךהכין עם קמח חומוס? הבן שלי טבעוני…

  16. שרהsays:

    אפשר להקפיא את הקרקרים?

  17. Mitisays:

    אפשר לוותר אבל האבקת שום?

    1. רחלי קרוטsays:

      כן,אין בעיה

  18. תמריsays:

    היי רחלי,
    מה שלומך?
    המתכונים שלך מקסימים!
    הכנתי את הקרקרים ובאותו יום הם היו מעולים אך לאחר יום במיכל זכוכית אטום הן נהיו בלתי אכילים-יבשים וללא קרנצ’יות-רציתי לדעת למה…
    תודה!

  19. ליהיsays:

    אמנם רשמת לא לוותר על הפרג אבל לא מצאתי בתאילנד..
    תחליף או ויתור.??
    שבוע מעולה

    1. רחלי קרוטsays:

      עוד שומשום. ברור שלא לוותר עליהם 🙂

  20. ליאתsays:

    הכנתי את הקרקרים והם חוסלו!!!! מתכון קל ומעולה.
    תודה רבה! איך כמוך!
    כל דבר שהכנתי והכנתי הרבה מתכונים –פשוט מעולים ומדוייקים!

    איזה כיף

    1. רחלי קרוטsays:

      שאת משמחת! איזה תגובה כיפיית <3

  21. נופרsays:

    היי…ניתן להשתמש בקמח כוסמין מלא?

    1. רחלי קרוטsays:

      כן,אין בעיה

  22. מאיהsays:

    הקרקרים האלה מדהימים!! כל כך פשוט ונעים להכנה ויוצא תענוג!! שלא נדבר שזו פצצת בריאות מטורפת.
    תודה רבה לך יקירה! את נהדרת

  23. תמרsays:

    שלום. קודם כל פירגון ענק ! הקרקרים יצאו פשוט מעולים ונטרפו מהר .. 🙂
    הכנתי מקמח כוסמין מלא,ועם גרעיני דלעת במקום שקדים פרוסים,וגם עם שום אמיתי כי לא היתה לי אבקת שום. יצא פשוט נהדר !
    הדבר היחיד זה שהכמות של המלח גדולה מדי…פעם הבאה אוריד (כי ברור שתהיינה עוד הרבה פעמים….)
    אבל חוץ מזה פשוט מושלם.
    תודה רבה ! את אלופה

    1. רחלי קרוטsays:

      ממש ממש שמחה לשמוע! ותודה על ההערה,לגמרי אבדוק את זה שוב <3

  24. זהבהsays:

    כל כך פשוט להכנה וכל כך טעים,תודה רבה רחלי

    1. רחלי קרוטsays:

      באהבה רבה <3

  25. עדנהsays:

    אני הוספתי גבינת פרמזן מגוררת. יצא מעולה!!! תודה למתכון המדהים!

  26. אוריתsays:

    שלום רחלי,האם ניתן לקבל את הכמויות במשקל?
    תודה!

  27. תמרsays:

    אחד המתכונים השימושיים שיש! מכינה את זה כבר מס’פעמים וכולם עפים על זה בטירוף,אפילו סבתא שלי שבד”כ לא פתוחה לדברים מהסוג הזה אהבה את זה ממש. תודה 🙂

  28. טליsays:

    היי רחלי האם אפשר להשתמש רק הקמח רגיל? באיזה כוס את משתמשת 240? תודה רבה

  29. שניsays:

    הי. אפשר במקום השקדים קינואה? טעמתי לפני כמה זמן קרקרים דומים מעלפיםם שהיה בהם קינואה פישתן ציה ואולי גם פרג..

  30. רוניsays:

    כמה זמן אפשר לשמור במקרר? או מקפיא?

  31. שרוןsays:

    מלוחים בטירוף! בלתי רגיל בעליל

  32. פנינהsays:

    הי רחלי,
    נראה טעים ביותר! אני רוצה להכין את הקרקרים האלו היום,אבל אין לי לא פשתן ולא ציה. ציה- כתבת שאפשר לוותר. אך מה לשים במקום הפשתן?
    אשמח לשמוע בהקדם ותודה ענקית!

    1. רחלי קרוטsays:

      אפשר לוותר לגמרי ואפשר להמיר בכמות זהה של שומשום או פרג שלם

  33. ליביsays:

    וואוו!!! אני מאוד אוהבת לבשל ולאפות ואני מכינה מלא דברים,אבל הקרקרים האלו זה משהו לא רגיל.. מדהימים מומלץ מומלץ מומלץ . תודה רבה!

    1. רחלי קרוטsays:

      ממש ממש שמחה לשמוע! תודה שחזרת לשתף.

  34. מירבsays:

    הכנתי אתמול,יצא ממש טוב,כיף ליום שבת!
    לגבי מלח- שמתי כף שטוחה כמו במתכון ויצא בול.
    אם כי השתמשתי בכוס חד”פ של שתיה חמה ולא בכוס מדידה.
    הכמות עדיין יצאה לשתי תבניות בדיוק.
    ורק מה שקצת ביאס,זמן האפייה היה לי מאוד ארוך. פעם הבאה לא אתעצל ואעשה שתי נגלות.
    שבוע טוב,ומלא אפייה מוצלחת,כמו זאת!

  35. עינתsays:

    עשיתי את הקרקרים אבל לא היה לי צייה ולא גרעיני חמנית ולשקדים ולא פרג אבל בכל זאת יצא טעים מאוד,רק שפעם הבאה אני יפחית בזרעי פשטן כי לפי דעתי הם דומיננטיים מידי במתכון הזה,
    תודה

  36. קארין ראובןsays:

    היי רחל
    שאלה:אם אני רוצה להוסיף קצת גבינת צ’דר לדעתך זה יכול להוסיף לטובה? אם כן מה הכמות והאם זה במקום משהו אחר?

    תודה
    וכבר הכנתי אותם עם כוס קמח ללא גלוטן ויצא סוף הדרך,לא מרגישים בהבדל

  37. מיכלsays:

    כמה זמן נשמרים בקופסא אטומה?

  38. טלsays:

    היי! הכנתי כמה פעמים ויצא מוש!
    אתמול הכנתי שוב וכבר נשנשתי בלילה והיו קראנצים ומעולים
    היום הבאתי לעבודה בגאון –אבל הם כבר היו ממש לא קראנצ’ים ויבשים…
    איפה טעיתי?

  39. אביגילsays:

    הי נראה מדהים,יש לך אולי גם מתכון לקרקר פריך בסגנון פתית??

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend