שבלולי קינמון של הלייף (או: סינמון ממכרים)

Posted on
30 votes, average: 2.60 out of 530 votes, average: 2.60 out of 530 votes, average: 2.60 out of 530 votes, average: 2.60 out of 530 votes, average: 2.60 out of 5 (30 votes, average: 2.60 out of 5, rated)
Loading...

מאז שהקמתי את הבלוג, ובכלל את האינסטגרם, אני משתדלת מאוד לא לעלות תמונות של דברים שאני מכינה אם אין להם מתכון בבלוג. על פניו זה נשמע הגיוני וברור, אבל לפעמים זה ממש קשה.

כשאני מתרגשת ממרק שבדיוק סיים להתבשל או מעוגה שיצאה מהתנור כל מה שמתחשק לי זה לצלם ולהגיד לכולם – יווו, תראו איזה מופלא יצא. לספר לכם על מה שעובר עלי, והאוכל הוא חלק מזה.

ואז מה, מה אני עושה אם המרק בכלל לא בבלוג? לרוב אני פשוט מוותרת ולא מעלה.

אבל אז הגיעו שבלולי הקינמון האלה, שהכנתי מבצק שנשאר לי די במקרה.

הם יצאו כל כך טעימים – רכים, מדיפים ניחוח משכר של קינמון וספוגים בקרמל שנוצר מהסוכר החום, שלא התאפקתי ופרסמתי את התמונה בסטורי.

מחכים להכנס לתנור – רואים את הרווח בין השבלולים?? הוא יסגר בתנור

כמובן שלא צפיתי את מבול התגובות וההודעות שהגיעו כמה דקות אחר כך, כולל אחת שהסירה ממני עוקב כי לא העלתי מיד את המתכון ולא הספקתי לענות לה שאני מבטיחה לעשות קצת טסטים ולעלות אותו (אייקון עם פנים מופתעות). אבל היי, אם יש משהו שלמדתי שאי אפשר לרצות את כולם.

בכל מקרה, במשך השבועיים האחרונים עשיתי כמה טסטים על המתכון וכשפנו אלי מתנובה ורצו שאכתוב להם מתכון עם השמנת וניל שלהם פתאום ירד לי האסימון – היא תעבוד מעולה בשבלולים. גם תוסיף את העושר אבל גם את הניחוח הונילי שכל כך מחמיא להם. כי בנינו, אין על השילוב בין הקינמון לוניל. ולשידוך של שניהם עם הקרמל.

מכינים ציפוי שמנתי משגע ומצפים את השבלולים. זה גם מוסיף עוד טעם וגם שומר עליהם רכים מבפנים

שימו לב שהוספתי לכם גם ציפוי שמנתי, אבל עדין, שמזכיר מאוד את הציפוי האמריקאי. אתם לא חייבים להוסיף את זה אבל זה מאוד משדרג.

טוב רגע, אתם עוד פה? רוצו להכין ושתפו אותי בעמוד האינסטגרם או הפייסבוק איך יצא.

בסדר, אני אזלול עוד אחד כזה

שבלולי קינמון של הלייף

מצרכים:
500 גרם (3 ו-1/2 כוסות) קמח לבן
10 גרם (1 כף) שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
250 מ”ל (1 מיכל) שמנת להקצפה – קרם וניל תנובה
2 ביצים L
80 גרם חמאה רכה (אפשר גם מומסת אבל לא חמה מדי)

למילוי ולהברשה:
120 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר (רכה מאוד אבל לא מומסת)
1 כוס סוכר חום כהה (לא דמררה הבהיר)
2 כפות גדושות קינמון
1 ביצה L – להברשה לפני האפייה

לציפוי שמנת בניחוח וניל:
5 כפות אבקת סוכר
3 כפות גבינת שמנת בטעם טבעי
5 כפות שמנת להקצפה – קרם וניל תנובה
2 כפות חלב או מים

אופן הכנה:
– בקערה מיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים ולשים במשך 10 דקות עד שנוצר בצק רך רך. אם צריך, תלוי בטמפרטורה בחוץ, אפשר אחרי 2 דקות להוסיף עוד 3-4 כפות מים. עדיף שהבצק יהיה טיפל’ה יותר רך מאשר יותר יציב וקשה.
– מכסים ומעבירים להתפחה. הכי טוב זה להתפיח לילה במקרר (עטוף היטב כדי שלא יקבל קרום יבש למעלה) ואפשר גם להתפיח בטמפרטורת החדר למשך שעה.
– מערבבים היטב את מצרכים המילוי.
– על משטח מקומח היטב מרדדים 1/2 מכמות הבצק למלבן דק. שימו לב, ככל שהמלבן רחב יותר ככה יהיו לו יותר גלגולים ואז השבלולים יהיו עם יותר סיבובים.
– מורחים 1/2 מכמות המילוי ומגלגלים לרולדה הדוקה. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמילוי.
– חותכים לפרוסות בעובי 3 ס”מ ומניחים, עם הפנים כלפי מעלה, בתבנית עם נייר אפייה – עם רווח של 2 ס”מ בין שבלול לשבלול. שימו לב שהכמות כאן מתאימה ל-25 שבלולים בערך אז אפשר לשים בתבנית עגולה גדולה, ב-3 תבניות אינגליש, בתבנית מרובעת. מה שתרצו. ואם נשארו לכם שבלולים בצד פעם תאפו אותם בתוך תבנית שקעים. תבניות מעולות אתם יכולים לקנות כאן.
– מכסים ומתפיחים במשך שעה בחוץ (אפשר גם 3/4 שעה כשחם).
– מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות או עד שהשבלולים זהובים.
– בינתיים מערבבים היטב את כל מצרכי הציפוי עד שנוצר רוטב לבן וחלק. אם רוצים יותר נוזלי אפשר להוסיף עוד מעט מים או חלב.
– כשהשבלולים מעט מצטננים מזלפים עליהם מהציפוי ומורחים עם כפית קטנה כדי שהציפוי יגיע לכל מקום. שומרים בטמפרטורת החדר בקופסה סגורה.

תגידו רגע, ראיתם פעם יופי כזה?

הערות ושדרוגים
– חשוב שהחמאה במילוי תהיה רכה ולא מומסת אחרת במקום משחה שאפשר למרוח יצא לכם נוזל שאי אפשר למרוח בצורה מסודרת על הבצק. אם במקרה זה קרה לכם והמילוי רך מדי, פשוט תכניסי למקרר ל-10 דקות או עד שהמילוי במרקם נוח למריחה.
– לא מצאתם שמנת וניל? אפשר להשתמש בשמנת מתוקה 32% או 38% ולהוסיף 1 כפית תמצית וניל איכותית.
– לא חייבים את הציפוי אבל הוא מאוד מוסיף.
– אגב, אם אתם מוותרים על הציפוי מומלץ להמיס 1/2 כוס סוכר עם חצי כוס מים ולהבריש את המאפים בנדיבות. זה גם ישמור עליהם רכים לאורך זמן.
– רוצים לשדרג? מפזרים מעל המילוי, לפני הגלגול, פקאנים קצוצים או אגוזים או צימוקים או כל תוספת שאוהבים. אפשר גם לפזר מעט קקאו.
– המתכון בשיתוף תנובה.

26 תגובות

  1. עדי קורן says:

    הי רחלי
    יש אפשרות להפוך את המתכון לפרווה? (מטעמי אלרגיה לחלב)

    1. רחלי קרוט says:

      כן. שמן קוקוס או נטורינה במקום החמאה ובמקום השמנת אפשר כל חלב צמחי או קרם קוקוס (שיוסיף טעם של קוקוס)

    2. דנה ממן says:

      יש מים בבצק? לא רשום

      1. רחלי קרוט says:

        יש שמנת, ביצים וחמאה – הם הנוזלים של המתכון

  2. שני says:

    היי רחלי,
    המתכון נראה מצוין ואני מתכננת להכין בשישי הקרוב. יש אפשרות במקום השמנת וניל להשתמש בשמנת מתוקה רגילה?
    תודה ,
    שני

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אין בעיה. רק תוסיפי כפית תמצית וניל איכותית

  3. הילי says:

    וואו נראה מושלם! אשמח לשמוע על חלופות למילוי למי שלא אוהב קינמון…

    1. רחלי קרוט says:

      אותו דבר עם קקאו איכותי במקום הקינמון. במקרה הזה הייתי שמה 4-5 כפות קקאו

  4. שולה ציגלניק says:

    הי
    האם ניתן להקפיא?
    הן נראות מעולה

    1. רחלי קרוט says:

      תודה גדולה. וכן, אין בעיה. ולחמם קצת בתנור לפני ההגשה

  5. שירה says:

    זהו.
    התעלפתי.

    1. רחלי קרוט says:

      יאאא כיף שאהבת

  6. נירה says:

    שלום רחלי,
    אשמח לדעת אם אפשר להחליף את השמנת להקצפה וניל ברגילה?
    תודה נירה

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט ותוסיפי כפית תמצית וניל איכותית

  7. קטי says:

    נראה סוף!
    סוכר דמררה בהיר לא יעבוד?

  8. הדס says:

    איזה כיף! נראה מעולה! אם אני מכינה את הציפוי עם השמנת, הם עדיין ישארו רכים לאורך זמן? (כי אז אני מוותרת על הסוכר מומס במים)

  9. נירית says:

    היי ותודה על המתכון. יעבוד עם בצק שמרים עלים קנוי? לכמה בצק יספיק המילוי?

  10. ליאת says:

    היי רחלי, קמח רגיל או תופח?

  11. ליאת שכטר says:

    הי, האפ אפשר להכין עם קמח כוסמין מלא?

  12. אילנית גניס says:

    הכנתי, יצא אלוהי!! תודה אלופה…

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע <3

  13. קרינה says:

    עשיתי היום, בלי הציפוי. יצא עילויייייי. תודה

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף! ממש משמח לשמוע

  14. מיכל says:

    בדיוק מנסה את המתכון. אם אכניס למקרר ל 3 שעות ואז אוציא לרידוד זה בסדר?

  15. יערה says:

    מאוד אהבתי את המתכון וגרף מחמאות רבות 🙂
    רציתי להשתמש בבצק שיצא מעולה, ולמלא בקרם פטיסייר עם נטיפי שוקולד, האם הבצק יתאים או שכדאי לנסות בצק אחר כגון בריוש?

  16. טליה says:

    היי רחלי אפשר להמיר לפרווה קצפת פרווה או רק חלב סויה ?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend