שבלולי שמרים במילוי גבינות ונקטרינות (עם תחליף סוכר)

Posted on

אם יש משהו שכולנו במשפחה אוהבים – טוב נו, להוציא את אח שלי, זה מתוקים. תנו לנו עוגות בחושות, עוגות שמרים, גלידות או שוקולד ככה בלי כלום ואנחנו מאושרים.

הבעיה היא, שסוכר מביא איתו לא מעט חסרונות. השמנה, רעב, מצבי רוח, עייפות וגם סכרת.

לפני כמה שנים סבא שלי נפטר מסכרת ואחריו גם אבא שלי חלה בזה והיום הוא מזריק כדי לאזן את רמות הסוכר.

כבר שנים שאני מכירה את הבעיה הזאת מקרוב. גם כי גדלתי עם המחלה הזאת בבית וגם כי אני בעצמי מאוד אוהבת מתוקים (חמסה טפו הבדיקות שלי מצוינות).

אבל בנינו, הפחתה בסוכר היא לא רק נחלתם של סכרתיים. היא חשובה עבור כולם.

4 קלוריות בכפית סוכרזית (סוכרלוז)

תחליפי סוכר היו מאז ומעולם אצלנו בבית, בעיקר להמתקת הקפה והתה, אבל השבוע סיפרו לי שיש גם תחליפי סוכר לאפייה ולבישול. חברת סוכרזית השיקה 2 מוצרים שעובדים אחד לאחד כמו סוכר. אותו נפח ואותה מתיקות (שימו לב – לא אותו משקל. שלא תחליפו 100 גרם סוכר לבן ב-100 גרם סוכרזית כי המשקלים ממש לא דומים).

בסדרה של ‘כפית לכפית’ יש סוכרלוז וסטיוויה ושניהם טובים לאפייה ובישול.

אז החלטתי להכניס אותם השבוע למטבח ולנסות להכין עוגת שמרים שאבא שלי ממש אוהב – כזאת שיש בה גבינות, פירות מתוקים-חמוצים ובצק רך רך.

יצאה עוגה נהדרת ממש, ונעדר ממנה טעמי לוואי של תחליפי סוכר (חמיצות הפרי והלימון מנטרלים). ממש עוגה רגילה ומופלאה לכל דבר.

הנקטרינות גם מוסיפות מתיקות אבל בעיקר רעננות ועסיסיות מושלמת בכל ביס

הערה חשובה כמי שמכירה מקרוב את עולם הסכרת – לכל אחד מותר משהו אחר על פי הוראות הרופא ולכן אין לראות במתכון הזה שום המלצה למי שחולה בסכרת. לאבא שלי למשל זה מותר, כל עוד מחליפים את הקמח הלבן בקמח מלא (אפשרי – ראו הערות למטה) אבל כל אחד זה משהו אחר ולכל אחד יש משהו אחר שמעלה לו את הסוכרים בדם.

מה שכן, היא ממש מעולה למי שרוצה להפחית בכמויות הסוכר וממש ממש לא רק למי שנמנע מהם לגמרי.

אתם קולטים כמה יפה?

שבלולי שמרים במילוי גבינות ונקטרינות (עם תחליף סוכר)

מצרכים:
280 גרם (2 כוסות) קמח לבן או קמח כוסמין
7 גרם (1 ו-1/2 כפיות) שמרים יבשים או 20 גרם שמרים טריים
4 כפות סוכרזית ‘כפית לכפית’ סוכרלוז (יש גם סטיוויה)
120 מ”ל (1/2 כוס) חלב או יוגורט או שמנת חמוצה
50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1 ביצה L
1 כפית תמצית וניל איכותית

למילוי:
150 גרם (3/4 גביע) ריקוטה או גבינת שמנת
100 גרם גבינת כנען או טוב טעם
קליפה מגורדת מלימון אחד (על החלק הדק בפומפייה)
1 כפית תמצית וניל איכותית
4 כפות סוכרזית ‘כפית לכפית’ סוכרלוז (יש גם סטיוויה)
2 כפות קורנפלור
1 ביצה M
3-4 נקטרינות או אפרסקים או משמשים

לציפוי:
1 ביצה M
פרוסות שקדים פרוסים (לא חובה)

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל המצרכים של הבצק ולשים במהירות איטית-בינונית במשך 10 דקות עד שהבצק רך וגמיש. מכסים ומתפיחים בחוץ כשעה או לילה במקרר.
– בינתיים חותכים את הפרי שבחרתם לקוביות בגודל 1-2 ס”מ.
– מערבבים בקערה את כל מצרכי המילוי פרט לקוביות הפרי.
– כשהבצק תפח מרדדים אותו על שיש מקומח מעט למלבן בעובי 1/2 ס”מ.
– מורחים את המילוי ומפזרים מעל קוביות פרי.
– מגלגלים, מהצד הרחב, לגליל הדוק כמו רצועה של חלה אבל עבה יותר.
– חותכים את הגליל לפרוסות בעובי 4-5 ס”מ ומניחים בתבנית עגולה בקוטר 24. מומלץ להניח נייר אפייה בתחתית.
– מכסים ומתפיחים במשך 40 דקות.
– בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
– מברישים את המאפים בביצה ומפזרים מעל מעט שקדים פרוסים.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהמאפים זהובים.

אם יש פחות סוכר מותר לי את כל העוגה? 🙂

הערות ושדרוגים
– אם רוצים, אפשר להבריש את המאפים כשהם יוצאים מהתנור בריבה ללא תוספת סוכר שגם ממתיקה וגם מוסיפה ברק יפהפה. הריבה גם תשמור על המאפה שלא יתייבש.
– לסכרתיים שלא רוצים להשתמש בקמח לבן, אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא רק להוסיף עוד רבע כוס מים או חלב לבצק. זה בסדר אם הבצק דביק הוא יסתדר בתפיחה כשהחמאה תתייצב.
– רוצים לשדרג? אפשר לפזר למעלה, אחרי ההתפחה והביצה, פקאנים קצוצים או קוקוס קלוי.
– רוצים עוד לשדרג? אפשר להוסיף למילוי צימוקים, שוקולד ללא תוספות סוכר (קצוץ גס) או תלוליות של ריבה.
– אל תוותרו על גרידת הלימון וגם לא על הפרי. הם ממש ממש מוסיפים פה למאפים והם חשובים כדי לאזן את הטעם של הסוכרזית.
– כן, אפשר להמיר את הסוכרזית לסוכר למי שרוצה.

2 תגובות

  1. דורין says:

    אם רוצים סוכר, באותה כמות? 4 כפות?

  2. חנה says:

    היי רחלי,

    המתכונים שלך נהדרים, אבל אם זה שיתוף פעולה למה את לא מציינת?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend