שניצל ברוקולי טבעוני עם קוואקר

Posted on
שניצל ברוקולי טבעוני

שניצל ברוקולי, שניצל תירס, שניצל בטטה. רק תנו לי שניצל ואני שם. המרקם הפריך מבחוץ, השילוב המושלם עם הרוטב והפנים הרך והכיפי – באמת שאין ביס שמשתווה לשניצל. במיוחד אם הוא טבעוני, במיוחד אם יש בתוכו מלא חומרי גלם מעולים.

מברוקולי נהדר וטרי שאפילו לא צריך לעבור בישול ועד טחינה גולמית וקוואקר שגם עוזר באיחוד התערובת וגם הופך את השניצלים האלה למשביעים יותר ועם ערכים תזונתיים טובים יותר. ואם תחליטו לאפות? בכלל הרווחתם.

ואגב, לא שאני רוצה לפתות אתכם להכין או משהו, אבל כל מה שצריך כדי להכין את התערובת זה לטחון הכל ביחד. זהו. שום הכנות מקדימות.

שניצל ברוקולי טבעוני
אפשר לאפות או לטגן עם שמן זית

שניצל ברוקולי טבעוני

מצרכים:
1 חבילה (300 גרם) טופו – ללא הנוזלים
1 ראש ברוקולי, ללא הגזע
3 כפות שקדיה או טחינה גולמית
2 כפות שמן זית
2 שיני שום, קלופות
3 כפות רוטב צ’ילי מתוק
1/2 כפית מלח
3-4 כפות גדושות קמח עדשים כתומות או קמח לבן או קמח כוסמין
1/2 כוס קוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה

לציפוי:
1 כוס פירורי פנקו או פירורי לחם
1/2 כפס שומשום
מעט מלח

אופן הכנה:
– בקערת מעבד מזון מניחים את כל המצרכים וטוחנים עד למרקם אחיד. צריך לראות נקודות ברוקולי קטנות אבל לא פרחים אחרת זה אומר שהתערובת פירורית מדי ותתפרק. שימו לב שהתערובת צריכה להיות דביקה, כזו שמתגבשת ביד בצורה טובה כדי שזה לא יתפרק לכם באפייה/טיגון. אם התערובת מעט רטובה מדי אפשר להוסיף כף קמח עדשים או להוסיף רוטב צ’ילי כדי להרטיב את התערובת.
– מערבבים בקערה פירורי לחם, שומשום ומלח.
– יוצרים קציצות שטוחות עם ידיים רטובות (חשוב ממש להרטיב את הידיים) ומצפים בפירורי לחם ושומשום. אם התערובת לא מתגבשת והיא הדוקה מאוד תוסיפו לה רוטב צ’ילי או טחינה/שקדיה.
– רוצים לאפות? מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומשמנים אותו בנדיבות בתרסיס שמן או בשמן זית עם מברשת. מניחים את שניצלוני הברוקולי על נייר האפייה ומתיזים מעל שמן זית או מזלפים מעט מעל.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 10 דקות מכל צד או עד הזהבה יפה. קחו בחשבון שאין בתערובת משהו שצריך להאפות אז המטרה פה היא רק הזהבה וקריספיות.
– רוצים לטגן? אפשר לטגן את השניצלונים בשמן זית בגובה 1 ס”מ ואפשר גם לטגן עם פחות שמן אבל אז חשוב לטגן על אש נמוכה כדי שלא ישרף.

שניצל ברוקולי טבעוני
מעטה קראנצ’י בטירוף ופנים כיפי ורך. שניצל ברוקולי טבעוני חלום.

הערות ושדרוגים
– במתכונים לקציצות טבעוניות, בגלל שאין ביצים, אני תמיד מעדיפה לטגן קציצה אחת ולראות שהיא לא מתפרקת (בתנור אין בעיה). אם היא מתפרקת, פשוט מוסיפים עוד קצת רוטב צ’ילי או טחינה ואז זה יתאחד טוב יותר. וכמובן לטחון היטב למרקם יחסית חלק.
– במקום ברוקולי אפשר לשים 1 כוס גרגירי תירס ללא נוזלים.
– ניתן להוסיף לתערובת גם עשבי תיבול קצוצים כמו עירית, פטרוזיליה או כוסברה.
– ניתן להכין את השניצל גם כשניצלונים קטנים.
– לא טבעונים? אפשר להוסיף לתערובת ביצה שתעזור בקשירת החומרים יחד ותיתן עוד רכות. זה כמובן לא חובה ועובד נהדר גם בלי.
– רוצים להקפיא? מכינים את השניצלים כולל הציפוי ומקפיאים בקופסה, עם נייר אפייה בין שכבה לשכבה, לפני הטיגון או האפייה. כשרוצים להכין פשוט מכניסים ישר לאפייה עם שמן זית מעל ומתחת.
– המתכון בשיתוף קוואקר.

17 תגובות

  1. Ronit says:

    היי …מה אפשר לשים במקום הטופו? האם אפשר לוותר עליו…?

    1. עלמו מיטל says:

      אשמח גם לדעת..מה ניתן לשים במקום הטופו

  2. אנה says:

    האם ניתן להחליף את הטופו, לא בהכרח למתכון טבעוני

  3. לי says:

    רצה להכין!!!!!!!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף!

  4. יואב says:

    תודה רבה.
    האם ניתן להשתמש בברוקולי קפוא?

    1. רחלי קרוט says:

      ניתן. בערך כוס וחצי ברוקולי אבל עדיף להפשיר אותו קודם.

  5. לינוי says:

    האם ניתן להחליף את הטופו?

    1. רחלי קרוט says:

      במקרה הזה הייתי מכינה את השניצל תירס שבבלוג (שהוא לא טבעוני) ופשוט ממירה שם התירס בברוקולי.

  6. רחלי says:

    אני הולכת להשתמש בברוקולי קפוא. האם יש לך הערכה לגבי המשקל השווה ערך לראש ברוקולי?

    1. רחלי קרוט says:

      הממ שאלה טוב. בערך כוס וחצי ברוקולי.

  7. דליה says:

    האם אפשר להכין את השניצלים ולהקפיא ללא טיגון או אפייה?.
    או להכין ולהפשיר ולחמם בתנור ?

    1. רחלי קרוט says:

      עדיף להכין לגמרי כולל האפייה/טיגון ואז להקפיא בקופסה סגורה. כשרוצים לאכול פשוט מחממים בטוסטר אובן או על מחבת או בתנור או במיקרו.

  8. עינב says:

    במה אפשר להחליף את הקווקאר בתוך התערבות?
    ואין לי בעיה להוסיף ביצה אם זה עוזר איכשהו בתחליף הקווקאר
    ושאלה נוספת – במה אפשר להחליף את הצ’ילי? אולי דבש, יכול לעבוד?
    אסור לי סוכר פשוט..

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר להמיר בעוד 2-3 כפות קמח ועדיף במקרה הזה להוסיף גם ביצה.
      אפשר סילאן/מייפל/דבש וקצת צ’ילי גרוס אם רוצים טיפה פיקנטיות.

  9. שירן says:

    צריך לבשל את הברוקולי לפני?
    יש תחליף לפירורי לחם?

  10. ‫ירדן says:

    ממש נחמד וכייפי, אבל אנמי מאוד

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend