תבשיל קארי וקרם קוקוס עם קוביות טופו וירקות

Posted on

אם יש מטבח שאני ממש אוהבת, על כל גווניו וצבעיו, זה המטבח האסיאתי. מאוכל הודי ותאילנדי ועד ויאטנמי וסיני.

יש משהו מסקרן ומאוד מיוחד בטעמים של המטבחים האלה. יש בהם ריחות לא מוכרים, עומק של תבלינים ואיזון מושלם בין חריפות-מתיקות-חמיצות.

כשהחלטתי, לפני כמה שנים, להפחית מאוד את כמות הבשר שאני אוכלת, היה לי ברור שאני צריכה להכין יותר מתכונים עם טופו. אני מודה שבהתחלה היה לי קשה עם הקובייה הלבנה, חסרת הטעם, עם המרקם המוזר, אבל בסוף התאהבתי.

התאהבתי ביכולת של הטופו לאמץ טעמים, בעובדה שאפשר להגיע איתו להמון מרקמים – מקוביות טופו מטוגנות שמזכירות גבינת חלומי ועד טופו רך כמו משי. והכיף הגדול, מעבר לטעם, שטופו מאוד משביע אותי. תנו לי מנה שיש בה טופו ואני שבעה הרבה יותר מהר ולרוב גם ליותר זמן.

המנה שלפניכם משלבת כמה אהבות שלי ביחד – קרם קוקוס מתקתק, קארי ירוק חריף שמזכיר את תאילנד וטופו רך שבזמן הבישול סופג אליו את כל הטעם. זאת גם המנה שאני מכינה כשאין לי זמן. כל מה שצריך זה לבשל ביחד משחת קארי קנויה עם קרם קוקוס (ביחס של כפית קארי על מיכל קוקוס) וזהו, יש רוטב מושלם. על הבסיס הזה הכל נבנה.

אפשר להוסיף ירקות, אפשר טופו או עוף, אפשר לזרוק פנימה אורז מבושל או נודלס. באמת שלא צריך יותר מקארי וקרם קוקוס כדי ליצור מנה מהממת.

ובכל זאת, הפעם בחרתי טיפה לשדרג את הבסיס הזה עם הירקות שהיו לי במקרר (למטה בהערות תמצאו עוד אופציות). לא השתמשתי כאן למשל בברוקולי למרות שהוא סופר מתאים פשוט כי לא היה לי ואני ממש מפצירה בכם להכין את המנה גם אם חסר לכם משהו. כל עוד יש לכם קארי וקרם קוקוס אתם מסודרים. ואם יש לכם שאלה לגבי ירק שנמצא אצלכם במקרר ואתם לא בטוחים אם הוא מתאים אתם תמיד יכולים לכתוב לי ולחברים בפורום האוכל – https://www.krutit.co.il/community/

אגב, אחרי שסיימתי לצלם, ערבבתי את האורז עם התבשיל והעברתי לקופסה. 3 ימים זללתי את זה בעבודה וזה נשאר טרי וטעים כמו ביום הראשון (האורז לא התייבש בזכות הרוטב).

יאללה, רוצו להכין.

תבשיל קארי וקרם קוקוס עם קוביות טופו וירקות

מצרכים:
2 כפות שמן זית או קנולה/סויה/חמניות
1 בצל לבן, קלוף
6 שיני שום, קלופות
3-4 גזרים, שטופים ולא קלופים
1 כפית משחת קארי ירוק (להשיג בסופרים במחלקה האסיאתית)
1/2 כפית כורכום
1 זוקיני ירוק או קישוא
1 חבילה טופו – אין באמת כמות מדויקת. אם אוהבים יותר אפשר גם יותר
1 קופסת שימורים (400 מ”ל) קרם קוקוס – שימו לב מאחורה שיש 17% שומן ומעלה
1 כף סויה
1 כף רוטב צ’ילי מתוק
1/2 כפית מלח
1/2 כוס בוטנים קלויים – ללא קליפה

להגשה:
כוסברה קצוצה – כמה שיותר יותר טעים

אופציונלי (אחד או יותר מהאופציות. ואפשר כמובן גם בלי):
1/2 כוס אצות – ניתן לקנות קפוא
10 עלי בזיליקום
1/2 ראש ברוקולי, חתוך לפרחים קטנטנים
1/2 כוס פולי סויה (החלק הפנימי של אדממה) – מגיע קפוא

אופן הכנה:
– חותכים את הבצל לקוביות ואת השום לפרוסות דקות.
– חותכים את הגזרים והזוקיני לקוביות או לחצי ירח (חותכים את הירק לאורכו ואז חותכים לפרוסות).
– בסיר רחב מטגנים את הבצל, השום והגזרים עד שהבצל רך. חשוב שהוא לא ישחים אלא רק יתרכך אז שמרו על אש בינונית ולא גבוהה מדי.
– מוסיפים משחת קארי וכורכום וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב במשך 2 דקות.
– מוסיפים זוקיני וטופו ומערבבים בעדינות.
– מוסיפים קרם קוקוס, סויה, רוטב צ’ילי ומלח ומערבבים. ממלאים את קופסת קרם הקוקוס במים עד חצי גובה ומוסיפים.
– מבשלים על אש בינונית עד שהתבשיל רותח ומבעבע, בערך 10 דקות.
– מוסיפים בוטנים ומבשלים במשך 15-20 דקות נוספות.
– בשלב הזה מחליטים אם רוצים להוסיף משהו מהתוספות האופציונליות ברשימה (אצות/בזיליקום/ברוקולי/סויה). אני למשל הוספתי כאן אצות קפואות. אם רוצים להוסיף מוסיפים אותם עכשיו ומבשלים במשך 5-10 דקות נוספות.
– סוגרים את האש, מפזרים מעל עלי כוסברה ומגישים עם אורז.

תבשיל קארי וקרם קוקוס
תכניסו את הירקות שאתם אוהבים (ושיש לכם בבית)

הערות ושדרוגים
– במקום גזר ניתן להשתמש בבטטה.
– במקום או בנוסף לזוקיני ניתן להוסיף פרחי כרובית או קוביות גמבה.
– רוצים לשדרג? ניתן להוסיף, בשלב הוספת הזוקיני, גרגירי תירס מקלחים או קפוא או שעועית ירוקה חתוכה לחצי.
במקום כוסברה ניתן להגיש עם פרוסות דקות של בצל ירוק.
– בסיום הבישול של התבשיל ניתן להוסיף אטריות אורז או נודלס ולערבב יחד.

30 תגובות

  1. לירון says:

    נראה פגז!
    משחת קארי צהוב תופס?

    1. רחלי קרוט says:

      תתפוס לגמרי

    2. ליאור says:

      האם אפשר לשים מי קוקוס בשביל הדיאטה?

  2. יפעת says:

    אפשרי אבקת קארי במקום המשחה? תודה

  3. מוריה says:

    משחת קארי אדומה גם הולך?

    1. רחלי קרוט says:

      הולך. רק שימי קצת פחות ו-5 דקות לפני סוף הבישול תטעמי לראות אם חסר לך חריף. האדומה לי קצת יותר חריפה

  4. מוריה says:

    תודה! מאד נהנית לקרוא אותך ולנסות את המתכונים שלך? שנה טובה??

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע <3 חג שמח!

  5. אביגיל says:

    היי! אם אני רוצה לעשות את המתכון יותר סמיך ופחות מרקי ממה שבתמונה לוותר על המים בשלב השישי? תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      בדיוק. ומבשלים קצת יותר, הקרם מסמיך בבישול.

  6. שירה says:

    איזה כיף של מתכון! ניסיתי ויצא מצויין:)
    אם אני רוצה להחליף את הטופו בחזה עוף, מתי היית ממליצה להוסיף אותו?

    1. רחלי קרוט says:

      מיד אחרי טיגון הבצל והגזר. ושמחה מאוד שאהבת <3

  7. נטע says:

    רוצה להכין:) מה זה הירק האדום שרואים בתמונה?

  8. דריה says:

    באיזה טופו את משתמשת?

  9. בת-אל says:

    היי, עוקבת אחרי המתכונים שלך בשקיקה מאז שגיליתי את הבלוג ובזכותך וגורפת מחמאות- תודה לך על ההשקעה:)
    אני רוצה להכין היום.. אבל יש לי בבית אבקת קארי צהוב.. כמה לשים?

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע!
      כפית שטוחה תספיק

  10. טל says:

    היי , ממש לאחרונה גיליתי את האתר שלך והוא מדהים, מלא מבחר!
    פעם ראשונה שקניתי טופו ושאני מכינה בבית. האם צריך להשרות או לטפל בטופו איכשהו לפני הכנסתו לתבשיל?
    תודה מראש

  11. אור says:

    המתכון נראה נהדר!
    לכמה מנות הוא מספיק?

  12. אירית says:

    הכנתי היום ויצא מושלם!
    עשיתי כבר לא מעט מתכונים שלך, וכולם תמיד יצאו מדהימים ללא יוצא מהכלל. אין עליך!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע! וגם אני מאוד אוהבת את השילוב הזה של קארי וקרם קוקוס <3

  13. מיכל says:

    הכנתי אתמול ויצא מעולה! תודה רבה!

  14. ליאור says:

    האם אפשר לשים מי קוקוס בשביל הדיאטה?

    1. רחלי קרוט says:

      לצערי לא, המים מאוד דלילים ולא יווצר רוטב. זה קצת כמו להכין רוטב שמנת עם מים 🙂 מה שכן, אפשר חלב קוקוס ואז להסמיך עם קורנפלור אבל זה טעם אחר לגמרי

  15. שלי says:

    אם מוותרים על הבוטנים בסוף לסיים את הבישול אחרי שהתבשיל רותח או להמשיך לבשל בכל מקרה רבע שעה נוספת ?

  16. אסנת says:

    הכנתי עם עוף במקום טופו, יצא מעולה. נראה לי שפעם הבאה אוסיף קצת יותר משחת קארי, שהטעם יהיה דומיננטי יותר.

  17. נועה says:

    יצא מצוין! תודה

  18. ליאת says:

    יצא מושלם!! עשיתי בלי טופו, רק ירקות, במקום כמה גזרים וקישוא הוספתי קוביות תפוח אדמה מבושל, שעועית ירוקה קפואה, וקוביות גמבה. לא הוספתי מים כדי שיהיה עשיר וסמיך יותר. פשוט נפלא

    1. אפרת says:

      נראה טוב מכינה היום (: האם חמאת בוטנים ללא סוכר או הרגילה מהסופר?

      1. רחלי קרוט says:

        חמאת בוטנים טבעית (ללא סוכר)

  19. יעל קלמר says:

    יש לי עלי תרד ניוזילנדי (עבה יותר מעלי תרד רגילים), חושבת שיתאים להוסיף את זה לתבשיל? ואם כן אז כדאי לי לחלוט אותם לפני?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend