תחתיות ארטישוק במילוי בשר

Posted on

אתם יודעים שמישהו אוהב אתכם באמת כשהוא אוכל את עלי הארטישוק ואז מגיש לכם את ליבו.

יש משהו מאוד מספק בארטישוק. הוא מייצר משחק מקדים, שבו מעט מהלב הפנימי שלו מתגלה בכל עלה, ורק אחרי שהוא נשאר עירום מעליו היפהפיים והקוצניים מתגלה הלב הרך הטעים.

רבים נוטים לבשל אותו במים ולהגיש עם פלח לימון אבל האמת היא, שהצמח הדוקרני הזה כל כך מגוון שאפשר להכין איתו המון מנות טעימות. אפשר להחמיץ ולכבוש אותו ולהגיש כחמוצים או להניח על פוקאצ’ה או קיש או סלט. אפשר למעוך את ליבו הרך ולהכין ממרח ארטישוק חלומי ואפשר גם לצרוב אותו בתנור או למלא בדיוק כמו המתכונים שכאן.

שימו לב שעונתו של הארטישוק קצרה יחסית, מדצמבר ועד מאי, ולכן עכשיו זה ממש הזמן להכניס אותו הביתה וללהטט איתו במטבח.

תחתיות ארטישוק במילוי בשר עם רוטב משגע של לימון, כרישה, קישואים ועשבי תיבול

תחתיות ארטישוק במילוי בשר

מנה מיוחדת עם טעמים שנעים בין החמיצות של הלימון למתיקות של המייפל והעוקצנות של הצ’ילי. כל אלה עוטפים תחתיות ארטישוק רכות עם מילוי בשר מתובל וקוביות קישואים שנמסים בפה אחרי הבישול.

בעונתו של הארטישוק ניתן להשתמש בתחתיות טריות שלא עברו בישול (כתבו ביו-טיוב איך לקלף ארטישוק ותקבלו המון סרטונים שמדגימים את מלאכת קילוף העלים) ומחוץ לעונה, או כשממהרים, אפשר להשתמש גם בתחתיות קפואות שמפשירים שעה.

מצרכים (13-16 ממולאים):
4 כפות שמן זית
1 בצל לבן, קלוף
1 כרישה, החלק הלבן
1/2 פלפל צ’ילי טרי
2 ענפי סלרי, כולל העלים
1 שורש פטרוזיליה, קלוף – לא חובה אבל מאוד מוסיף
6 שיני שום, קלופות
1/2 לימון עם הקליפה
1 כף מייפל
3/4 כפית כורכום
1 כפית מלח
1/4 צרור עלי כוסברה או פטרוזיליה
2 זוקיני או קישואים

לממולאים:
13-16 תחתיות ארטישוק (קפואות ומופשרות או טריות)
400 גרם בשר טחון
1 ביצה L
1/4 צרור עלי פטרוזיליה
5 שיני שום, כתושות
1/2 כפית בהרט
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון
1/2 בצל לבן, קלוף

אופן הכנה:
– קוצצים בצל, פלפל צ’ילי, ענפי סלרי, שורש פטרוזיליה ושום לקוביות קטנות.
– פורסים את הכרישה והלימון לטבעות דקות וחותכים את הקישואים לקוביות.
– בסיר רחב ושטוח (סוטאז’) מחממים שמן זית ושמים בצל, צ’ילי, סלרי, שורש פטרוזיליה, שום וכרישה ומטגנים עד ריכוך, תוך כדי ערבוב, בערך 10 דקות.
– בינתיים קוצצים דק דק את הבצל והפטרוזיליה של המילוי ומערבבים היטב את כל מצרכי המילוי ביחד.
– יוצרים קציצות עגולות וממלאים כל תחתית ארטישוק לפי גודל הקציצה שמתאימה לגודל הארטישוק.
– אחרי שתכולת הסיר רכה מוסיפים פרוסות לימון (עם הקליפה), מייפל, כורכום מלח, עלי כוסברה וקישואים ומערבבים היטב.
– מוסיפים מים רותחים עד 1/2 גובה הסיר, בערך 5 ס”מ, וממקמים בפנים את תחתיות הארטישוק הממולאות כשהחלק של הבשר כלפי מעלה. שימו לב שהמים צריכים להגיע עד 1/2 גובה הממולאים.
– סוגרים עם מכסה ומבשלים על אש בינונית במשך 40-50 דקות. בסיום, ניתן להעביר את הסיר, ללא המכסה, לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 15 דקות עד שהחלק העליון של הקציצות מעט נצרב אבל לא חייבים.
– מפזרים כוסברה או פטרוזיליה קצוצה דק ומגישים.

שילבו טעמים משגע

הערות ושדרוגים
– ניתן להוסיף לתערובת הבשר 1/3 כוס צנוברים.
– במקום או בנוסף לקישואים אפשר להוסיף 1/2 כוס גרגירי חומוס מבושלים או 1/2 סלסלה עלי תרד קצוצים או 1/2 כוס אפונה קפואה.
– אפשר להמיר את הבשר בעוף טחון.
– אפשר להשתמש כאן בתחתיות ארטישוק שקונים קפוא בסופר רק חשוב להפשיר אותן קודם. אם משתמשים בתחתיות ארטישוק טרי מומלץ להניח אותן כמה דקות במים עם מעט מיץ לימון.
– אחרי הוספת המים הרותחים וערבוב קצר, ולפני הוספת הממולאים, מומלץ לטעום את הרוטב ולתקן תיבול בהתאם לצורך. הרוטב צריך להיות קצת חמוץ, קצת מתוק וטיפל’ה פיקנטי. אם חסר לכם קצת טעם מוסיפים מלח.

5 תגובות

  1. יעקב says:

    ניראה מתכון מזמין

  2. דקלה says:

    הכנתי בשישי, יצא טעים מאד! הורדתי את הצ’לי כדי שלא יהיה חריף והילדים יוכלו גם להנות. תודה על עוד מתכון מפורט, ברור והכי חשוב טעים.

  3. צלי בקר עם פטריות ושום של יונית צוקרמן – קרוטית – Krutit says:

    […] אל תפספסו: מתכון לתחתיות ארטישוק במילוי בשר. […]

  4. לאה שטיינר says:

    תודה , יצא מאוד טעים , מצפה ממש לקרוא את המתכונים שלך ואת ההסברים . והתמונות מאוד אסטטית פשוט כיף לפתוח את הדף שלך

  5. אמונה says:

    הכנתי כבר פעמיים, בפעם הראשונה עשיתי עם אפונה עדינה- היא הוסיפה המון מתיקות לתבשיל וקצת השתלטה (אולי כי בטעות שמתי חבילה ולא כוס כמומלץ). בפעם השניה עשיתי עם קישואים ויצא מאוד טעים גם. התבלינים פשוט מדוייקים. יוצא טעים ועשיר ולא חסר כלום. תודה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend