בלינצ’ס של אמא במילוי קצפת ותותים

Posted on

רציתי לכתוב לכם כמה המתכון הזה מושלם, כמה גדלתי עליו (במילוי גבינה וצימוקים) וכמה אי אפשר לעמוד בפני הבלינצ’ס האלה כשהם יוצאים מהמחבת. מחכים לעטוף נוטלה, שוקולד השחר, גבינה מתוקה או קצפת.

רציתי גם לספר לכם שאפשר להכין את הבלינצ’ס מראש ולמלא ביום שאחרי, או למלא ולשמור במקרר. וכשאמא שלי מכינה אותם כל הבית מתמלא חיוכים וצחוק מתגלגל.

אבל אז נזכרתי שהמתכון הזה כל כך מוצלח שאני בעיקר רוצה שתרוצו להכין אותו. אז בלי הרבה הקדמות, רוצו להכין לכם ולמשפחה שלכם זכרון מתוק שיביא איתו שמחה לבית.

ואגב, הבלילה עצמה לא מתוקה ולכן תתאים גם למילוי מלוח כמו פטריות מוקפצות, פירה מתובל או כל מילוי אחר שאתם אוהבים.

בלינצ'ס במילוי קצפת ותותים - שלבי הכנה
ממלאים בקצפת, מפזרים קוביות תותים ומגלגלים. צילום: אסף אמברם

בלינצ’ס של אמא

מצרכים ל-15 בלינצ’ס:
2 ביצים
1 כוס קמח לבן
1 כף סוכר
1 כף שמן
כוס חלב
1/2 כוס מים

למילוי (המילוי מספיק ל-10 בלינצ’ס. השאר אפשר למלא בנוטלה/השחר או להכפיל כמויות):
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
2 כפות אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
סלסלת תותים

אופן הכנה:
– טורפים היטב את כל המצרכים עד שנוצרת בלילה אחידה.
– מטגנים את הבלילה במחבת בלינצ’ס (מחבת נמוכה ושטוחה) מ-2 הצדדים עד הזהבה. אם המחבת שלכם לא חדשה, מומלץ לשמן אותה עם ממש מעט שמן ולנקות את המחבת מעודפי שומן בעזרת נייר סופג.
– אחרי טיגון של 4-5 בלינצ’ס, מוסיפים לבלילה 5 כפות חלב וטורפים היטב. לבלילה יש נטייה להסמיך עם הזמן אז אפשר להוסיף לה כמה כפות חלב כל 3-4 טיגונים של בלינצ’ס.
– מילוי והרכבה: מקציפים שמנת מתוקה עם וניל ואבקת סוכר עד שנוצרת קצפת יציבה.
– ממלאים כל בלינצ’ס ב-2 כפות גדושות קצפת, בחלק התחתון של הבלינצ’ס, ומפזרים מעל קוביות תותים. מגלגלים ומעבירים למקרר, עטוף היטב, עד להגשה.

בלינצ'ס במילוי קצפת ותותים עם רוטב שוקולד מבריק
ביס מגן עדן

הערות ושדרוגים
– אני יודעת שרבים משתמשים בסודה במקום מים, במתכון הזה זה לא ממש עובד. זאת אומרת, זה יעבוד, אבל משהו בבעבוע של הסודה גורם לבצק להיות פחות יציב וגם מוסיף בועיות מיותרות.
– אם אתם אוהבים את המילוי שלכם טיפה גבינתי/חמצמץ, אפשר לקפל לכל הקצפת 2-3 כפות גבינה לבנה.
– למילוי מוס נוטלה, מוסיפים 2 כפות נוטלה לשמנת בזמן ההקצפה ומקציפים כרגיל.
– במקום תותים אפשר לשים פטל, אוכמניות או כל פרי רך אחר שאוהבים.
– לרוטב שוקולד מבריק: ממיסים במיקרו 100 גרם שוקולד עם 125 (1/2 מיכל) שמנת מתוקה ומערבבים עד שנוצר רוטב חלק.

צילום תמונה ראשית: אסף אמברם

3 תגובות

  1. איריס says:

    אני מאוד נהנת לקרוא ולהכין מתכונים מהאתר שלך. לגבי הבלינצ׳ס, יש לך המלצה איך להכין את הבלילה כך שלא יהיו גושים? אולי סדר הוספת המרכיבים?

  2. דפנה says:

    מבאס, יצאה בלילה מלאת גושים. סתם בזבזתי זמן וחומרים.

  3. ליאל says:

    תודה על המתכון! הכנתי ויצא מצויין! טרפתי את הבלילה עם מטרפה ואין ולו גוש אחד..

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend