בצלים ממולאים באורז ריזוטו ירוק

Posted on
בצלים ממולאים באורז ריזוטו ירוק

ובהבשנה האחרונה התאהבתי בבצלים ממולאים. אני כבר לא בטוחה אצל מי נתקלתי לראשונה בתמונה מגרה שלהם, משערת שזה היה עמיחי באר המוכשר שתמיד עושה לי חשק לרוץ למטבח, אבל איכשהו יצא שהכנתי והתמכרתי.

פתאום הבנתי כמה זה קל יחסית, כמה זה טעים וכמה מרשים הם יוצאים.

בפעם הקודמת שהכנתי אותם ופרסמתי כאן מתכון, שידכתי להם נתח אוסובוקו והמתכון הפך תוך זמן קצר לאחד הפופולריים בבלוג. בסרטון שלו תוכלו אגב לראות גם איך חורצים את הבצל, איך ממלאים ואיך מגלגלים.

הפעם החלטתי להכין אותם בגרסה צמחונית מפוצצת בטעמים מופלאים. ולמה יש אורז בתחתית הסיר? האמת שמדובר בטעות שהתבררה כהצלחה. נותר לי מילוי מהאורז ולא רציתי לזרוק אותו אז החלטתי להניח אותו בתחתית התבנית ומעל לשים את הבצלים. עזבו שהאורז מסביב יצא מקורמל וטעים להתעלף, הוא גם שמר על הבצלים שלא ישרפו מלמטה. אחחח אני אוהבת טעויות כאלה.

וחכו שתטעמו את האורז בתוך הבצלים. הכי קרוב לריזוטו של מסעדות.

בצלים ממולאים באורז ריזוטו ירוק
האורז מתנפח ומתקרמל

בצלים ממולאים באורז ריזוטו ירוק

מצרכים לאורז:
3-4 בצלים לבנים גדולים, קלופים
1 ו-1/2 כוסות אורז עגול
1/2 צרור עלי כוסברה
1/2 צרור עירית
עלי סלרי מ-2 ענפים – לא חובה
1/2 צרור עלי פטרוזיליה
4 כפות שמן זית
4 כפות סילאן
מיץ מ-1/2 לימון
3/4 כפית זרעי כמון – לא כמון טחון
3/4 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/3 כוס גפרורי שקדים

לרוטב:
3 כפות סילאן
1 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
מיץ מ-1/2 לימון
3/4 כפית אבקת שום
2 כפות שמן זית

אופן הכנה:
– ממלאים סיר בינוני במים ומביאים לרתיחה. חורצים כל אחד מהבצלים מהחלק החיצוני כלפי פנים בדיוק עד לאמצע.
– מבשלים את הבצלים במים במשך 15-20 דקות או עד שהם מתרככים וקצת נפתחים.
– מוציאים את הבצלים החוצה מהמים להצטנן ושומרים את הנוצל של הבישול בצד. לא לזרוק אותו מדובר בזהב טהור.
– קוצצים דק כוסברה, עירית, פטרוזיליה וסלרי. אפשר להשתמש גם בענפי הסלרי הדקים שמחוברים לעלים אבל את העבים תשמרו למתכונים אחרים.
– בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי האורז פרט כמובן לבצלים שבישלתם.
– מוציאים גלד גלד מהבצלים (שכבה שכבה של בצל) ומניחים בתחתית כל שכבת בצל כזו כפית מהמילוי. מגלגלים את הבצל סביב המילוי ומניחים בצד. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצלים והמילוי.
– את פנים הבצלים שאי אפשר למלא שומרים בצד.
– מניחים את יתרת המילוי שנשארה בתבנית עגולה בקוטר 26 או 24 או בתבנית מלבנית/סיר נמוך.
– מעל המילוי מניחים את הבצלים בצורה חופשית בשכבה אחת.
– זוכרים את המים שהבצלים בושלו בהם? אז עכשיו מוסיפים להם סילאן, מלח, פלפל, מיץ לימון, אבקת שום ושמן זית. מערבבים היטב.
– שופכים את המים המתובלים על הבצלים ומוודאים שהם כמעט מכסים לגמרי את הבצלים. אם חסר לכם נוזלים מוסיפים מים.
– מחממים תנור ל-180 מעלות.
– מכסים את תבנית הבצלים עם נייר אפייה ומעל רדיד אלומיניום. סוגרים היטב היטב.
– מעבירים לתנור ואופים במשך שעתיים וחצי. אפשר לאפות גם 3 שעות על 170 מעלות.
– פותחים את הכיסוי ואופים בתנור עד שהחלק העליון של הבצלים מזהיב. אני אוהבת בשלב הזה להבריש את הבצלים בקצת שמן זית וסילאן כדי לקבל מעטה מבריק וזהוב.

בצלים ממולאים באורז ריזוטו ירוק
חשוב לאפות את הבצלים לפחות שעתיים עם כיסוי ואחר כך ללא כיסוי

הערות ושדרוגים
– במקום כל אחד מעשבי התיבול אפשר להגדיל את הכמות של מה שיש לכם. למשל במקום 1/2 כוסברה ו-1/2 פטרוזיליה אפשר צרור שלם של כוסברה.
– יש לכם תרד או בק צ’וי או שמיר? תקצצו ותוסיפו גם. אף פעם אין יותר מדי עשבי תיבול.
– במקום שקדים אפשר לשים צנוברים.
– רוצים לשדרג? מוסיפים למילוי 1/3 כוס חמוציות או אוכמניות מיובשות.
– במקום אורז אפשר להשתמש בבורגול עבה.
– כן, אפשר גם אורז יסמין או בסמטי.
– אם אין לכם בבית זרעי כמון ממליצה בחום לרכוש. אם בכל זאת רוצים להכין ואין זמן לרכוש אפשר לוותר עליהם אבל אל תשימו אבקת כמון במקום. זה ממש ממש טעם אחר. ואל תשימו יותר מ-3/4 כפית יש לזה טעם דומיננטי מדי אם שמים כמות גדולה.

11 תגובות

  1. מממיה says:

    איזה כיף. אחד האהובים.
    כשלאמא שלי לא היה זמן וכוח להכין מפרום לשבת הייתה מכינה בצלים ממולאים. מנה תחליפית.
    רק אצל האמהות המשוגעות והמשקיעניות שלנו זו מנה תחליפית. מנה דרגה שנייה.
    ואני כל כך חיכיתי לזה.

  2. ענת says:

    נראה מדהים!! זו מנה שאני מכינה הרבה אבל אנסה גם את המתכון הזה. לפי התמונות
    נראה ששיבצת גם שיני שום שלמות? באיזה שלב של הבישול מכניסים אותן?

  3. שרי says:

    הי קרוטית, האם ניתן להוסיף בשר טחון? תודה שרי

  4. ליטל לוי says:

    היי, אפשר להוסיף בשר?

  5. ענת ירדאי-פרנקל says:

    נראה מדהים!
    האורז שמים לא מבושל?
    חחחבת לנסות 😋
    תודה!!

  6. טל says:

    נראה מושלם! האפייה היא בטורבו או חום עליון תחתון?

  7. נועה says:

    הכנתי, התבנית חוסלה בשלמותה תוך דקות!
    לגמרי מתכון לחרוש עליו. תודה רחלי!

  8. נועה says:

    יצא מושלם. כולם התלהבו, טבעונים וגם לא!

  9. אסתר says:

    היי. המתכון הזה אליפות! הכנתי אותו פעם בחו”ל למשפחתי והתעלפו על זה. וגם בארץ התלהבו מאוד. שאלה: בתמונות נראה ששמת שום יחד עם הבצלים ממולאים. זה נכון?

  10. סלוטר גונס says:

    האם ניתן למלא ממולא מעלים של מלון או מלפפון או של במיה ולא רק גפן ? אני שואל בגודל ולא מקבל תשובה. למשל גם עלי תות מתאימים
    היכן ניתן למצוא רשימת צמחים שהעלים שלהם טובים למילוי
    אשמח לקבל תשובה

  11. טל says:

    נראה מדהים, וכרגע הכנסתי לתנור תבנית יפהפיה שכזו..
    שתי שאלות –
    1. לצערי לא היו לי שקדים, צנוברים וגם לא זרעי כמון. שייך להוסיף אח”כ גרעיני חמניה?
    2. למה נייר אפיה ולא נייר כסף עם חורים?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend