גרנולה מלוחה פיקנטית שאי אפשר להפסיק לזלול

Posted on
גרנולה מלוחה. צילום: טל סיון צפורין

איך אני אוהבת את המתכון הזה! כל כך אוהבת שכמעט כל שבוע אני מכינה צנצנת מלאה של גרנולה מלוחה וקראנצ’ית ומניחה אותה מעל סלט. קצת כמו קרוטונים, קצת כמו תערובת ג’עלה רק הרבה יותר טעימה וממכרת.

ובערב? בערב הכי כיף לנשנש הישר מהצנצנת 🙂

מדובר באמת באחד המתכונים הכי מספקים וקלים להכנה ואפשר גם למלא צנצנת לתת מתנה לאנשים שאתם אוהבים.

גרנולה מלוחה. צילום: טל סיון צפורין
הופכת את הסלט לארוחה ומוסיפה לו מלא קראנצ’יות וטעם. צילום: טל סיון צפורין

גרנולה מלוחה-פיקנטית שאי אפשר להפסיק לזלול

מצרכים:
1 כוס שיבולת שועל שלמה
1/2 כוס שקדים פרוסים
1/3 כוס גרעיני חמנייה או דלעת
1/4 כוס דבש
3 כפות רוטב צ’ילי חריף או סרירצ’ה
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אבקת שום טחון
1/4 כפית פלפל שחור
עלים מ-2 ענפי טימין

אופן הכנה:
– בקערה בינונית מערבבים את כל המצרכים עד שהכל מצופה היטב ברוטב הטעים.
– משטחים את התערובת על תבנית תנור עם נייר אפייה. חשוב כמה שיותר בשכבה אחידה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות ומדי פעם מערבבים כדי שלא ישרף.
– מצננים היטב ורק אז מעבירים לצנצנת סגורה.

גרנולה מלוחה. צילום: טל סיון צפורין
ממכרת בטירוף. צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף לגרנולה, אחרי האפייה, חופן חמוציות או אוכמניות מיובשות או גוג’י ברי.
– 1/2 כפית מלח תיתן מליחות מאוד עדינה. אם רוצים גרנולה קצת יותר מלוחה אפשר להוסיף עוד קצת מלח.
– במקום שקדיפ פרוסים אפשר לקצוץ שקדים טבעיים לצ’אנקים.
– במקום דבש אפשר לשים מייפל או סילאן.

3 תגובות

  1. shoshi says:

    אני מוותרת על הדבש ושמה קורט מלח. התוצאה גרנולה בטעם פיצוחים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני קולה הכל על מחבת.
    את השקדים והפיצוחים אני קולה קלות כדי לא לאבד את הערך התזונתי, אבל עדיין לקבל טעם של פיצוחים.
    ממליצה לנסות

    1. קרן says:

      בלי דבש, מה מדביק אותם בעצם?

  2. שרוש says:

    היי האם אפשר לוותר על הצ’ילי/סרירצ’ ה?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend