חזה עוף בדבש וטימין עם תפוחי אדמה וברוקולי – ארוחה בתבנית אחת

Posted on
חזה עוף בדבש וטימין עם תפוחי אדמה וברוקולי

מינימום שמן, קלה ממש להכנה ואהובה על כולם – ארוחה חגיגית שמכינים בתבנית אחת כמעט בלי מאמץ. כזאת שכולם ישמחו לאכול בערב חג אבל גם בכל יום אחר בשבוע.

תמצאו כאן פרוסות של חזה עוף עסיסי ברוטב דבש וטימין ומסביבו תפוחי אדמה זהובים, בטטה רכה, ברוקולי מקורמל וגם בצל סגול שמוסיף צבע וטעם.

ואם במקרה נשארו לכם ירקות או עוף אחרי הארוחה? יום למחרת אפשר להוסיף את הירקות לסלט ירקות טריים או להגיש עם טחינה או להוסיף לקטניות כמו עדשים או קינואה ואת העוף אפשר להגיש בתוך סלט, בכריך, לקצוץ לקוביות ולטגן ביחד עם בצל או להוסיף לתוך תבשיל אורז.

חזה עוף בדבש וטימין עם תפוחי אדמה וברוקולי - ארוחה בתבנית אחת
חזה עוף בדבש וטימין עם תפוחי אדמה וברוקולי – ארוחה מדהימה בתבנית אחת
חזה עוף בדבש וטימין עם תפוחי אדמה וברוקולי - ארוחה בתבנית אחת
אל תחכו שהעוף יזהיב מאוד אחרת הוא יתייבש. ברגע שהוא משנה את צבעו הוא מוכן

ארוחה חגיגית בתבנית אחת – פרוסות חזה עוף שלם בדבש וטימין עם תפוחי אדמה, בטטה וברוקולי

מצרכים ל-5 מנות (ניתן להכפיל כמויות):
תרסיס שמן זית פאם
1 בטטה גדולה, קלופה
1 בצל סגול, קלוף
1 ראש ברוקולי
20 עגבניות שרי, מומלץ מזן תמר
20 מיני תפוחי אדמה
2 כפות דבש לירקות + 2 כפות דבש לעוף
1 כף מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
4 ענפי טימין טרי
3 חזה עוף שלמים
1/2 כפית פטרוזיליה מיובשת – לא חובה

אופן הכנה:
– חותכים את הבטטה והבצל לקוביות גדולות וחוצים את תפוחי האדמה ל-3. חותכים את הברוקולי לפרחים בינוניים (את הגזע חותכים לקוביות גדולות).
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– מניחים נייר אפייה על גבי תבנית תנור ומתיזים עליו תרסיס שמן זית בשכבה אחידה.
– מפזרים מעל את כל הירקות, כולל תפוחי האדמה, ומתיזים תרסיס שמן זית.
– מתבלים בכפית מלח, פלפל שחור, דבש וטימין ומערבבים.
– מזיזים את הירקות מעט ומניחים על גבי נייר האפייה את חזה העוף.
– מתיזים מעל תרסיס שמן זית ומתבלים בדבש, מלח, פלפל שחור ומעט פטרוזיליה מיובשת.
– סוגרים את התבנית עם נייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום ואופים בתנור במשך 30 דקות.
– מוציאים את נייר האפייה ואופים עוד 15 דקות עד הזהבה עדינה. חשוב לא להמתין להזהבה חזקה של העוף אחרת הוא יתייבש.

חזה עוף בדבש וטימין עם תפוחי אדמה וברוקולי - ארוחה בתבנית אחת
מינימום שמן וכמה טעים!

הערות ושדרוגים
– במקום חזה עוף ניתן לשים 4-5 סטייק פרגית או פילה סלמון (עם העור כלפי מטה).
– במקום בצל סגול אפשר לשים בצל לבן.
– אם רוצים אפשר להוסיף ראש שום שלם.
– במקום דבש אפשר לשים מייפל או סילאן או רוטב צ’ילי מתוק.
– לטעם מעט פיקנטי אפשר לתבל מעל עם מעט צ’ילי גרוס.
– אם יש לכם זמן אפשר להשרות את העוף במרינדה של כוס מיץ תפוזים עם כף קורנפלור ומעט מלח. שומרים במקרר בקופסה סגורה עד יממה. העוף יצא הרבה יותר רך.
– אתם כמובן יכולים לוותר על כל תוספת כאן. מהבטטה ותפוחי האדמה ועד ברוקולי. ואפשר גם לשדרג עם פלפלים אדומים, קוביות חציל ועוד.
– המתכון בשיתוף פאם.

11 תגובות

  1. Yehezkel says:

    יש לתקן את ההנחיה האחרונה:
    הסרת רדיד האלומיניום (לא נייר האפיה)

  2. זאב says:

    מתי נחתך העוף לפרוסות? לפני האפיה או אחריה? ממש קריטי!

    1. שושקה says:

      לקראת ההגשה

  3. מוריה says:

    יש לך תחליף לטימין??

    1. הירקות? says:

      מישהו הכין? נשמע לא סביר לבישול הירקות…

  4. דבורה says:

    העוף היה מוכן אחרי חצי שעה אבל הירקות אבן…..

  5. דפנה says:

    יכול להיות שזה יותר מדי ירקות? שצריך לערבב באמצע? כי הירקות ממש לא התרככו אחרי 45 דקות…

  6. בשם הדיוק says:

    זה מלכתחילה לא נראה מתכון הגיוני מבחינת הזמנים. הירקות חייבים להיכנס לתנור לפחות רבע שעה לפני העוף.

  7. הירקות? says:

    מישהו הכין? נשמע לא סביר לבישול הירקות…

  8. נועה says:

    חייבת לציין שכל המתכונים שהכנתי מהאתר עד היום היו פשוט מצוינים, למעט המתכון הזה.
    בהמלצת התגובות אפיתי קודם 20 דק’ את הירקות, ואז הוספתי את חזה העוף, שלצערי יצא יבש. המתכון די מאכזב

  9. בן says:

    אחרי חצי שעה על 200 מעלות לא החזה ולא הירקות היו מוכנים. העיקר אתר וטיקטוק מיליון דולר

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend