מוס שוקולד וקרמל עם בננות מקורמלות וקצפת וניל – לא תאמינו כמה קל להכין

Posted on

לפני 3 חודשים בערך נתקלתי בסרטון באינסטגרם שכיכב בו מיקסר יד סופר הורס. האמת היא, שהוא לא היה העיקר כמובן, אלא המוס שהכינו איתו, אבל אני התרגשתי ממנו יותר מהקינוח.

מיד כשסיימתי לצפות בסרטון היה לי ברור שאני חייבת את המיקסר הזה של קיטשן אייד. שהוא בדיוק מה שהיה לאמא שלי וזה שליקקתי תמיד על השיש כשאמא הכינה קצפת והוציאה לי מקצף אחד שאוכל לטעום איך יצא.

אז מה עושה בחורה אימפולסיבית כמוני? בוודאי, רצה לחפש כדי לרכוש ואז מגלה שאין אותו בארץ. כמובן שזה לא עצר בעדי ופניתי ליבואנית (ניופאן גורמה) וביקשתי שתנסה להשיג. אז גם גיליתי שקשה להשיג את המיקסרים האלה בגלל ביקוש מטורף בחו”ל. אבל היי, שום דבר לא יפריד ביני ובין החשקים שלי.

מוס שוקולד המיקסר יד מגיע עם 2 סוגי ווים – וו הקצפה (כמו זה שכאן בתמונה) ו-וו ערבול שמתאים יותר לערבול, בחישה וכו

ואכן, כמה חודשים אחר כך והמיקסר הגיע לארץ (ספויילר: למטה בטקסט יש לינק לרכישה בהנחה סופר מיוחדת!). אמנם יש ממנו יחידות ספורות אבל תודו שזה יותר ממה שהיה פה לפני כמה חודשים.

יש מיליון סיבות למה ממש רציתי אותו. קודם כל כי מיקסר יד אפשר לאחסן במגירה, והוא סופר נוח לשימוש ולאחסון. שנית, זה ספציפית גם קל מבחינת המשקל כך שנוח להקציף איתו גם דקות ארוכות ואולי הכי חשוב – מאוד קל לעבוד איתו כי אפשר להקציף בתוך קערות שיש בבית, בתוך סיר, בתוך מיכל פלסטיק. אפשר לערבל ולהקציף איתו כמויות קטנות וגם גדולות ובגדול הוא באמת מכשיר חובה בעיני.

תשאלו את אמא שלי, היא תספר לכם כמה חובה 😊

2 דקות אחרי ותראו איזה מוס מדהים. גם רך ואוורירי וגם יציב לזילוף

רגע רגע, ואיך כל זה קשור למוס? אה אה! אז ביום שהוא הגיע רצתי למטבח להקציף איתו. הקצפתי שמנת כדי לראות איך יוצאת הקצפת. הקצפתי גאנש מהיר רק כדי לבדוק איך יוצא מוס ואפילו הכנתי פשטידת ברוקולי מהירה כדי ללמוד על המהירויות ואיך עובדים איתו.

ואז גיליתי שתוך דקות הייתה לי קערה עם קצפת וקערה עם מוס והיי – יש במקרר גם קרמל מהקינוח שהכנתי שבוע שעבר והופ, נולד קינוח חדש וסופר טעים.

כמה טעים? עזבו, לא נעים לי לספר לכם כמה מהר זה נזלל. אמאל’ההה איזה שילוב מטורף בין הבננות, השוקולד, הקרמל, הקצפת והקוקוס. והקטע המדהים? זה אפילו לא מאוד מתוק כי לא הוספתי סוכר לקצפת וגם לא למוס.

ביס שלמות!

בקיצור, 2 דברים חשובים:

1. בגלל שאנחנו קהילה גדולה, וגם כי רציתי להקדים עבורנו את הבלאק פריידי, ביקשתי עבורנו הנחה מיוחדת על המיקסר יד המושלם הזה. וקיבלנו! שימו לב שיש כמות מוגבלת של קופוני הנחה ובכלל של מיקסרי יד כאלה אז אל תפספסו.
פה בלינק תוכלו לרכוש את המיקסרשימו לב שהוא עולה רק 549 ש”ח במקום 790 ש”ח! רק לא לשכוח להכניס את הקוד קופון 2020 אחרת לא תקבלו את ההנחה.
* המחיר כולל משלוח חינם עד הבית.
2. לכו להכין את המוס!

יום אחר, צלמת אחרת, אותו קינוח :)))

מוס שוקולד וקרמל עם בננות מקורמלות וקצפת וניל – לא תאמינו כמה קל להכין

מצרכים לבננות:
2-3 בננות בשלות אבל מוצקות
3 כפות סוכר

מצרכים למוס שוקולד:
250 מ”ל (1 מיכל) שמנת מתוקה 32 או 38 אחוז
200 גרם שוקולד מריר

מצרכים לקרמל (אופציה מהירה למטה בהערות):
1/2 כוס סוכר
50 גרם חמאה
1/4 כוס שמנת מתוקה 32 או 38 אחוז

מצרכים לקצפת וניל:
3/4 מיכל (200 מ”ל) שמנת מתוקה 32 או 38 אחוז
2-3 כפות אינסטנט פודינג וניל

אופן הכנה:
– מכינים את המוס: ממיסים את השוקולד והשמנת במיקרו, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב שוקולד חלק. סוגרים עם ניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים או כמה ימים עד שרוצים להכין את המוס.
– מכינים את הקרמל: במחבת רחבה ממיסים את הסוכר עד שהוא נמס לגמרי ובצבע ענברי. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה לגמרי. מוסיפים את השמנת ומערבבים עד אש נמוכה במשך 2-3 דקות או עד שהרוטב חלק. מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר עד שרוצים להכין.
– ועכשיו, כשיש לכם במקרר גאנש שוקולד קר וקרמל כל מה שנשאר זה קצת להקציף ולהרכיב. את 2 השלבים הראשונים אפשר לעשות גם כמה ימים לפני שרוצים להגיש.
– חותכים את הבננות לפרוסות ומערבבים בקערה ביחד עם הסוכר. מטגנים במחבת, אפשר עם מעט חמאה ואפשר גם בלי, מ-2 הצדדים עד שהסוכר נמס. מעבירים את הבננות לכוסות הגשה. חשוב שהבננות יגיעו למקסימום 1/3 גובה הכוס כדי שיהיה מקום למוס ולקצפת.
– מוציאים את הגאנש מהמקרר ומקציפים על מהירות נמוכה 1-2 עד שנוצר מוס יציב. שימו לב שזה קורה די מהר אז לא להתמהמה עם זה. ברגע שהוא נעשה בהיר יותר ותפוח הוא מוכן.
– מזלפים את המוס על הבננות.
– מניחים מעל המוס 2-3 כפות מהקרמל. אם הוא התקשה במקרר אפשר לרכך אותו במשך 10 שניות במיקרו רק לא להמיס יותר מדי שלא יהיה חם וימיס את המוס למטה. אם הוא חם מדי נותנים לו להתקרר קצת לפני ששמים על השוקולד.
– מקציפים את השמנת המתוקה ביחד עם פודינג וניל, במהירות 2-3, ומזלפים מעל הקרמל ומעבירים למקרר עד להגשה.

אפשר להכין גם בלי הקצפת או בלי הבננות. בנינו, גם מוס ככה לבד טעים בצורה בלתי רגילה.

הערות ושדרוגים
– הקינוח נשמר במקרר עד 3 ימים.
– אפשר להכין מהמתכון 4 כוסות די גדולות או כפול מזה בכוסות קטנות. ההמלצה שלי היא להכין כוסות קטנות כי הקינוח מאוד עשיר.
– לא חייבים לקרמל את הבננות וניתן לשים אותן גם טריות וחתוכות לפרוסות ובתנאי שהן טעימות ומתוקות.
– במקום בננות אפשר לשים תותים או אוכמניות או פטל. במידה ומחליפים לא צריך לקרמל את הפירות אלא שמים אותם טריים.
– במקום לשים את הפרי למטה (בננות או כל פרי אחר) אפשר לשים אותם מעל הקצפת, לפני ההגשה.
– במקום בננות אפשר גם לפורר לתחתית הכוס עוגיות מכל סוג שאוהבים.
– רוצים להכין קרמל מהיר? ממיסים במיקרו, בפולסים של 30 שניות, 10 סוכריות טופי קרמל (קונים בחנויות ממתקים) ביחד עם 10 כפות שמנת מתוקה. מקפידים לערבב היטב עד שנוצר רוטב חלק וטעים.
– מומלץ להוסיף לקצפת גם תמצית וניל איכותית.
– אני לא הוספתי סוכר לקצפת וגם לא למוס כי בעיני זה מתוק מספיק כקינוח שיש בו כמה שכבות. אם אתם מורידים את הקרמל או שאתם מעדיפים קינוח יותר מתוק, אפשר להוסיף 2 כפות אבקת סוכר לקצפת וניל בזמן ההקצפה.
– רוצים לשדרג? מעטרים את הקצפת בקוקוס קלוי מקורמל (קונים מוכן בחנויות תבלינים).

9 תגובות

  1. יעל says:

    מצטערת, אני לא משלמת 550 שח על מיקסר יד, אפילו אם הוא עשוי מזהב.
    המתכון נחמד, אפשר לגוון עם סוגים שונים של שוקולד, וגם לעטר באגוזים שאוהבים.

    1. לימור says:

      זה מאוד יקר בארץ….
      אני גרה באהר״ב ו כאן המחיר 99 דולר בלבד.

  2. ורדה says:

    וואו, מושלם!
    תודה על המתכון

  3. שושי says:

    הי, מתכון מעולה. מה הכמות? כמה כוסיות יוצאות ובאיזה גודל? תודה

    1. רחלי קרוט says:

      בערך 4 כוסות די גדולות או כפול מזה לכוסות קטנות יותר

  4. עדי says:

    האם מתאים לתבנית אחת משותפת?

  5. נטע says:

    הי רחלי 🙂
    יש לך טיפ לאנשים שניסו כבר כמה פעמים להכין קרמל ותמיד הסוכר מתקשה להם והם מקבלים גוש חום שנדבק לכף?
    שאלה היפוטתית כמובן, לא מישהו שאני מכירה

  6. שקד says:

    כמה זמן אפשר לשמור את הקינוח מורכב כבר בתוך כוסות אישיות?

  7. עינב says:

    האם ניתן להשתמש בפודינג קרמל מלוח במקום פודינג וניל?
    והאם ניתן לשמור בהקפאה כמה ימים ולהפשיר כמה שעות לפני ההגשה?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend