מיני קסטה עם גלידה ביתית מ-2 מצרכים (ללא מוצרי חלב)

Posted on

בחו”ל, כבר כמה שנים שמככבת גלידת נייס קרים, שהיא האחות של האייס קרים (הלו היא הגלידה האהובה). מדובר בעצם בסוג של גלידה שמבוססת על שידוך בין בננות לנוזל או קרם שטוחנים ביחד.

בלי מכונת גלידה, בלי הקצפות ובלי שלבים מסובכים.

מה שכן, ממש קריטי להשתמש כאן בבננות קפואות. המרקם הקפוא שנטחן בבלנדר הופך לסוג של סמודי ממש סמיך שאחרי הקפאה הופך לגלידה.

2 מצרכים וזהו, יש גלידה מדהימה בלי שמנת ובלי מכונה. פשוט לא להאמין

וחוץ מזה, מעבר לטעם המצוין, מדובר בפרי שגם מביא איתו את השומניות הטבעית, את המתיקות וגם את הקרמיות. יש טוב מזה?

ועם מה טוחנים את הבננה? הו, טוב ששאלתם. כדי שהגלידה תשאר טבעונית וללא מוצרי חלב, החלטתי לשדך לה מעדן סויה Bio בטעם טבעי שמצד אחד מקליל את הטעם הדומיננטי של הבננה ומצד שני עוזר מאוד למרקם של הגלידה שהופכת לסוג של גלידה שמנת מבחינת המרקם. כזה שהוא גם רך אבל גם יציב מספיק.

בעצם, כל מה שיש בגלידה הזאת זה פרי ומעדן. הללויה.

ומפה השמיים הם הגבול – אני בחרתי להגיש את הגלידה בתוך 2 עוגיות, ממש כמו קסטה קטנה, אבל אני מפצירה בכם לשחק ולשדרג פה כאוות נפשכם וכאהבת בטנכם. אפשר להוסיף לגלידה שוקולד מגורד או דובדבני אמרנה קצוצים. אפשר להוסיף וניל או גרידת לימון. אפשר לפורר פנימה עוגיות או לשדרג עם פטל טרי או קפוא. מה שתרצו.

עוד אופציה היא לטבול כל קסטה כזאת בשוקולד מומס, בצד אחד, ולהחזיר למקפיא או להגיש מיד ואז לקבל קינוח קפוא עם רוטב שוקולד חם שממיס את הגלידה. יאאאא!

חצי שעה צילמתי. מימין ומשמאל. מלמעלה ומלמטה. ואז היא התחילה לנזול, רומזת לי שהגיע הזמן להניח את המצלמה ולזלול אותה

מיני קסטה עם גלידה ביתית מ-2 מצרכים (ללא מוצרי חלב)

מצרכים:
3 בננות, בשלות וקלופות
2 מעדני סויה Bio בטעם טבעי, תנובה
1 כפית מייפל
כ-20 עוגיות עגולות מכל סוג שאוהבים

אופן הכנה:
– חותכים את הבננות לפרוסות ומעבירים לשקית של סנדביצ’ים. סוגרים היטב ומעבירים למקפיא ל-5 שעות לפחות או למשך הלילה (ואפשר גם לכמה שבועות).
– במעבד מזון שמים את הבננות הקפואות, המעדנים והמייפל וטוחנים בפולסים עד שנוצר מרקם חלק כמו קרם סמיך. סבלנות ומדי פעם לנקות את הדפנות עם לקקן עד שהבננות נטחנות. וזהו, יש לכם גלידה מדהימה. לגלידה הזאת אתם יכולים להוסיף כל תוספת שאתם אוהבים ולהעביר למקפיא להתייצבות. רעיונות למטה בסוף המתכון.
– אחרי שנוצר קרם סמיך מעבירים אותו לקערה, עוטפים בניילון נצמד (זה חשוב כדי לא לקבל קרום) ומעבירים למפקיא ל-5 שעות לפחות או למשך הלילה (ואפשר גם לכמה שבועות).
– בעזרת כף גלידה מוציאים כדור מהגלידה שהכנתם ומניחים מעל עוגייה כשהצד היפה שלה פונה החוצה. סוגרים עם עוגייה נוספת ושומרים במקפיא, בקופסה סגורה, עד להגשה.

הערות ושדרוגים
– חשוב להתחיל בהכנת הגלידה יום קודם בגלל זמני ההקפאה.
– אני קונה בננות ומקפיאה המון בשקיות כשהן קלופות ופרוסות. אפשר להכין מהן לא רק גלידה אלא גם שייקים סמיכים וטעימים בטירוף. ואם מפשירים אותן אפשר להכין כמובן עוגות. בקיצור, תקפיאו הרבה יותר ממה שאתם צריכים כרגע.
– שימו לב שאם אתם רוצים את הקינוח הזה טבעוני צריך לבחור גם עוגיות טבעוניות כמובן.
– ואם אתם לא אוהבים טעם דומיננטי עם בננות? אין בעיה. מוסיפים 1 כף תמצית וניל ואפשר גם גרידת לימון ואפילו כף קקאו שממיסים עם כף שמן קוקוס ומוסיפים לגלידה.
– הכנתם? מחכה לראות את התמונות שלכם בעמוד האינסטגרם.
– המתכון בשיתוף תנובה.

7 תגובות

  1. רבקה says:

    מעולה, נהדר, נפלא! מתכון לגלידה טובה.
    רק ש לי תמיד לא מתוק מספיק לכן שמתי סוכר חום
    במקום מייפל. מה ש עוד טוב במתכון הזה
    זה שהוא מתאים גם למי שחולה צליאק, כי יש מלא עוגיות עגולות (ולא עגולות) שהן נטולות גלוטן.
    מתכון wow.
    תודה רבה.

  2. מורן says:

    המלצה על עוגיות בבקשה

    1. מרים says:

      נראה מעולה!
      יעבוד עם יוגורט במקום המעדן סויה?

  3. ורד says:

    הגלידה נשמעת משמחת חך.
    אם בכל זאת מעדיפים חלבי, מה מחליף את מעדן הסויה? אולי יוגורט?
    תודה.

  4. מעיין says:

    מתכון מוכר ונהדר.
    בקשה קטנה ממך: אפשר לרשום פשוט ‘להכניס את הבננות הפרוסות להקפאה’ – לא צריך לעודד שימוש דווקא בשקיות ניילון חד פעמיות, הרי העולם שלנו טובע בפלסטיק וחבריו, והבננות קופאות נהדר גם בקופסא רגילה ?

  5. מיכל says:

    נפלא
    לכמה מנות זה מספיק?

  6. ב says:

    הכנתי ויצא ללא טוב הלך לפח… כנראה שחשוב לבחור בננות ממש ממש ממש בשלות וזה לא העונה לצערי ???
    ינוסה בחורף שוב…

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend