מיני קסטות וניל מ-4 מצרכים

Posted on

יש לי חבר טוב שיודע שאחת הגלידות שאני הכי אוהבת היא קסטה. הבעיה היא, שתמיד תמיד אני זורקת חצי – את זה עם השוקולד.

ובכלל, למה מייצרים קסטה ב-2 טעמים. ואם אני אוהבת רק אחד? נגיד את הוניל 😊

בכל פעם כשהוא מביא לי קסטה, אני כמעט מרימה את עצמי מהספה לכתוב מייל ליצרן שיפסיק להכניס לי גלידת שוקולד לקסטה המושלמת.

עד שאתמול ירד לי האסימון – למה שלא אכין לעצמי קסטה וניל? יו… כל הקסטה עם גלידת וניל.

ובעודי חושבת רק על זה, מפנטזת רק על זה, ומדמיינת רק את זה, נזכרתי שבא לי בכלל גלידוניות.

הו מיי גד – גלידוניות קסטה! אמאל’ה ואבאל’ה.

אין אפשר לעמוד בפניהן

חצות. אני על אדי אנרגיה אבל המיקסר עובד. אין מצב שמחר בבוקר לא יהיו כאן גלידוניות קסטה. שזה שם מפוצץ למיני קסטות במילוי גלידת וניל.

מה אומר ומה אגיד, הקינוח הכי ממכר שיצא מהבית שלי נולד בזה הרגע. והכי מביך? לוקח 5 דקות להכין.

אם תצפו חצי מהקסטות בשוקולד או תזלפו שוקולד למעלה, בכלל תגלו אושר מה הוא.

פשוט חלום

אל תפספסו:
– את תוצרת ביתהחוברת הכי הכי שווה לחג כבר רכשתם? אתם חייבים <3
– רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).

בשבילי את כל הקערה

מיני קסטות

מצרכים לתבנית 20X30:
1 שרוול פתי בר וניל (או שוקולד)
2 שמנת מתוקה 38% (לא 32 כי יש בה תוספת סוכר) – סך הכל 500 מ”ל
1 צנצנת (400 גרם) חלב מרוכז
1 מקל וניל או כפית תמצית וניל איכותית

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים 2 שמנת מתוקה קרה קרה ומקציפים עד לקבלת קצפת רכה. מה זה רכה? כזאת שנתפסת על הוו אבל לא יציבה לגמרי. כמו מעדן דני כזה.
– מוסיפים חלב מרוכז ותוכן של מקל וניל (חוצים אותו לחצי ומוציאים את הגרגירים) או תמצית וניל ומקציפים עד שהקצפת יציבה מאוד.
– מניחים נייר אפייה בתחתית תבנית 20X30, כדי לאפשר חילוץ נוח יותר, ומניחים פתי בר שטובלים שנייה במים – אבל שנייה כן? חשוב שיהיו צמודים אחד לשני בשכבה אחת ובלי מרווחים. אם צריך חותכים את הפתי בר לגודל הרצוי.
– מניחים מעל את הקצפת הממותקת ומיישרים.
– מניחים מעל שוב שכבה של פתי בר בצמידות ומהדקים מעט.
– סוגרים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ללילה. אחחח כמה סבלנות צריך בשלב הזה.
– מוציאים בעזרת סכין שמעבירים מסביב לפתי בר, חותכים לקוביות קטנות ומגישים מיד. אפשר עם רוטב שוקולד מעל או רוטב שוקולד בצד או לטבול כל מיני קסטה בשוקולד ולהחזיר למקפיא להתייצבות. ואפשר גם בלי שוקולד בכלל. איך מכינים רוטב שוקולד דקיק? הסבר למטה בהערות.

שמישהו יקח את זה ממני 🙂

הערות ושדרוגים
– שימו לב שהקסטה מתרככת די מהר אז תוציאו מהמקפיא לפני ההגשה. אני פשוט חתכתי הכל לקוביות, החזרתי לקופסה ועכשיו זה מחכה לי במקפיא כבר חתוך. אמאל’ה.
– אתם יכולים לצפות גם את כללל הקסטה בשוקולד ולהחזיר למקפיא לכמה דקות או עד להגשה.
– רוטב שוקולד: בקערה בינונית שמים 100 גרם שוקולד מריר ו-2 כפות שמן קוקוס או כל שמן אחר וממיסים במיקרו עד שנוצר רוטב שוקולד חלק.
– אפשר להוסיף לקצפת הממותקת שהופכת לגלידה גם שברי עוגיות, שברי מקופלת, ממרחי שוקולד למינהם וכו. ממש כמו כל גלידה בטעמים.
– אל תוותרו על הטבילה במים (או חלב) ככה הפתי בר יהיה רך ויהיה קל לחתוך את הקסטה וגם יותר כיף באכילה.
– אוהבים פחות מתוק? אפשר לשים גם 3 שמנת מתוקה (750 מ”ל) או להפחית קצת מכמות החלב המרוכז. שימו לב שאם שמים 750 מ”ל תצא לכם הרבה יותר גלידה ואז אפשר פשוט להעביר לקופסה ולאכול אותה ממש כמו גלידת שמנת.

26 תגובות

  1. שרון פאריינתי says:

    היכן קונים חלב מרוכז?

    1. רחלי קרוט says:

      ממש בכל סופר

    2. מממיה says:

      את לא אנושית!!!!!!!!!!!! נראה מהמם

  2. הדר says:

    איך אפשר פרווה?

    1. רחלי קרוט says:

      לא מכירה מתכון לחלב מרוכז פרווה. אולי יש ברשת אבל מעולם לא ניסיתי.
      במקום שמנת אין בעיה להשתמש בשמנת צמחית אם כי אני פחות חסידה שלה.

      1. רחלי says:

        הכנו חצי מהכמות וניל וחצי עם תמצית קפה ויצא ממש ממש טעים!

  3. לירון says:

    איפה ניתן למצוא חלב מרוכז ללא שומן צמחי?

    1. רחלי קרוט says:

      הממ לא בדקתי אם יש או אין שומן צמחי. אני אבדוק כשאהיה בסופר.

  4. גילי says:

    היי אפשר ךעשות חצי מהכמות לגלידה אם רוצים פחות שכבת גלידה?

    1. רחלי קרוט says:

      כן למרות שהשכבה פה לא מאוד גבוהה

  5. מור says:

    מה זה 2 שמנת מתוקה ? כמה מ”ל סך הכל? יש כל מיני גדלים לשמנת

    1. אביה ממן says:

      כתוב במתכון- 500 מ”ל

  6. לי says:

    אפשר חלב סויה במקום חלב מרוכז?
    אגב, את עושה דברים מדהימים!

    1. רחלי קרוט says:

      תודה גדולה! לצערי לא, חלב רגיל (צמחי או חלבי) קופא במקפיא ומייצר קרח.

      1. דני says:

        בוקר טוב
        הכנתי חלב מרוכז מחלב סויה לא יתאים למתכון?

  7. רונית says:

    הכנתי אתמול עם הבן שלי, ההכנה היתה קלה וכייפית והקסטות יצאו טעימות (מידי)

  8. גילי says:

    יצא מווושלםם!!! וכל כך קל להכין!

  9. ניצן says:

    כמה זמן צריך להקציף? משום מה יוצא נוזלי גם אחרי 5 דקות הקצפה…

  10. מתי says:

    אני הכפלתי את הכמות של השמנת המתוקה , עם אותה כמות של חלב ממותק מרוכז , יצאו קסטות אליפות מאז לא מפסיקים לבקש את זה . במקום 2 שמנת מתוקה – ארבע, ועם פחית אחת של חלב ממותק מרוכז. כשזה קופא חותכים לריבועים. תודה לך על מתכון מדהים. זה פי אלף יותר טעים מהקסטות שקונים.

  11. ליאת says:

    נראה מעולה!!!על איזה תמצית וניל את ממליצה?ראיתי ברמי לוי מקורמיק ווטקינס… אבל לא מצאתי באינטרנט אף אחד שהמליץ על אחת מהן באופן ספציפי🤔

  12. דפי says:

    הי, הקצפתי את שלושת המרכיבים יחד (שמנת, חלב, תמצית וניל), לא הסתכלתי דקה והתערובת נהפכה לנוזלית עם גושים כמו קוטג׳.. בגלל הקצפת יתר…? 😕

  13. מיקה says:

    כמה זמן מראש אפשר להכין לפני ההגשה?

  14. טליה says:

    יצא פשוט מושלם, כדי להפחית מתיקות השתמשתי בפחית של 340 גרם חלב מרוכז
    יצא מדהים
    תודה רחלי האהובה

  15. אלמוג says:

    מושלם! עשיתי את זה גם בפסח עם מצות (אני יודעת שיש ביסקוויטים כשרים לפסח אבל לא מצאתי באותו יום) ויצא גם מעולה

  16. שני says:

    הקצפתי את השמנת ואחכ הוספתי בהדרגה את החלב המרוכז, אך המרקם של הקצפת התפרק – ויצא נוזלי…
    בקיצור ממש חבל…מתכון מאכזב מאוד…
    לא עדיף לעשות פשוט קצפת עם פודינג וניל?

    1. המנוסה says:

      כך זה אמור להיות. המרקם הקצפי נעלם אחרי הוספת החלב המרוכז. אחרי ההקפאה הכל מסתדר!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend