קווטץ’ תפוחי אדמה

Posted on

האמת היא, שבכלל לא התכוונתי לעלות מתכון של תפוחי האדמה האלה, בעיקר כי חשבתי שכולם כבר מכירים את הטריק ואפילו לא צילמתי אותם כמו שצריך על צלחת. אבל אז פרסמתי תמונה שלהם באינסטגרם וקיבלתי עשרות בקשות למתכון ומאות לייקים (מעל 800!). אז הנה, אני מקשיבה לרחשי הבטן והאנשים 🙂

המתכון (שהוא בעצם רעיון) רץ ברשת כבר תקופה ארוכה, בגרסאות כאלה ואחרות, ואחרי המון המון ניסיונות הגעתי למסקנה שהוא זקוק קצת להידוק ושפצורים כדי להפוך באמת לתוספת הכי טעימה שיש. אז מה שיניתי או הוספתי? לשמן זית התווסף שום כדי להעניק טעם מיוחד וארומה משגעת, תבנית התנור נכנסת לחימום עוד לפני תפוחי האדמה כדי שאלה יקבלו מכת חום כבר בהתחלה ויהפכו לזהובים מלמטה וגם מלמעלה ושימון נייר האפייה, וחימום מקדים שלו יחד עם התבנית, יוצר אפקט של טיגון. כל אלה מעצימים מאוד את הבדלי המרקמים – זהוב ופריך מבחוץ, רך וחמאתי מבפנים.

ואגב, אני ממש אוהבת שתפוחי האדמה מתקווצ’צ’ים לגמרי ואז גם חלקים רכים מתוך תפוחי האדמה מציצים החוצה ומקבלים מכת חום וטעמי שום. וחוץ מזה, תראו איזה דרך נהדרת להוצאת אגרסיות סידרתי לכם.

בקיצור, זה באמת הכי פשוט שיש וגם הכי טעים.

ותודה ללירם ברהום ששידך לתפוחי האדמה האלה את המילה קווטץ’. קצת מאוהבת במילה הזאת מאז.

קווטץ’ תפוחי אדמה שאי אפשר להפסיק לזלול ישר מהתבנית

מצרכים:
10-15 תפוחי אדמה קטנים, עדיף מסוג ראטה אבל לא חובה
4 כפות שמן זית
1 שן שום כתושה דק או 1/2 כפית אבקת שום
כפית מלח גס
2 ענפי רוזמרין – לא חובה

אופן הכנה:
– ממלאים סיר בינוני עם הרבה מים ומביאים לרתיחה.
– מנקים היטב את תפוחי האדמה, אבל לא קולפים, ומכניסים למים הרותחים. מבשלים עד שתפוחי האדמה רכים אבל לא מתפרקים. מסננים היטב מכל הנוזלים ומצננים מעט.
– מערבבים בכוס או קערה קטנה את השמן והשום.
– מחממים תנור ל-200 מעלות.
– מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומזלפים 2 כפות מהשמן עם השום. מורחים בעדינות את השמן על כל נייר האפייה בעזרת הידיים או מברשת ומכניסים לתנור החם ל-7 עד 10 דקות אז שהתבנית חמה מאוד.
– מוציאים את התבנית ומניחים את תפוחי האדמה – בזהירות, התבנית חמה.
– חובטים בתפוחי האדמה עם תחתית של סיר עד שהם מתקווצ’צ’ים ונמעכים. מזלפים מעל את יתרת השמן עם השום.
– מפזרים מלח גס על כל תפוחי האדמה ואם רוצים מפזרים מעל גם עלי רוזמרין (אפשר קצוצים ואפשר שלמים).
– אופים עד שתפוחי האדמה זהובים לגמרי. הזמן מאוד תלוי בגודל תפוחי האדמה, בכמה בישלתם אותם, בכמות המים שסיננתם ובסוג תפוחי האדמה. בקיצור, רק תראו שהם זהובים ויפים.

הערות חשובות
– כתבתי במצרכים 4 כפות שמן זית אבל תפקחו עין על הכמות, אם שמתם תפוחי אדמה קצת יותר גדולים שווה להוסיף עוד שלוק שמן.
– במקום רוזמרין אפשר להשתמש בעלי טימין.
– רוצים לשדרג? מוסיפים לשמן עם השום 1/2 כפית צ’ילי גרוס או 1/2 כפית פפריקה מעושנת.
– שימו לב שתפוחי האדמה כבר מוכנים כשאתם מכניסים אותם לתנור אז די מהר הם יזהיבו. לי לקח 20 דקות ורוב תפוחי האדמה היו די גדולים.
– זן תפוחי האדמה: אני אוהבת בעיקר את הראטה, שנמכרים בעיקר בשווקים (למשל שוק הנמל). יש להם טעם של חמאה ומרקם של גן עדן. אם לא מצאתם את הסוג הזה, אפשר להשתמש בכל סוג אבל בחרו את הקטנים יותר. אגב, גם תפוחי אדמה סגולים יעבדו כאן מושלם.
– עדכון: מישהי סיפרה לי שגם לייזה פאנלים האהובה והמוכשרת קראה לתפוחי האדמה שלה קווטץ’, אז הלכתי מהר לבדוק והיא אכן צדקה 🙂 אז לא יכולתי שלא לפרגן גם למתכון שלה קבלו לינק.

  • לשתף זה כיף

8 תגובות

  1. נטלי says:

    יואו זה נראה כל כך טעים!

  2. מרים says:

    כל השום נשרף ב-7-10 דק’ שהתבנית אמורה כביכול להתחמם. פשוט מבאס!

    1. טלי says:

      גם תוהה למה לחמם את השום כל כך הרבה זמן לפני שמוסיפים את התפוחי אדמה – משערת שיישרף.

  3. תותית says:

    הכנתי בדיוק לפי ההוראות אך ללא שום (עקב רגישות kauo), פשוט השתמשתי בשמן זית שמעורבב עם טימין ורוזמרין יבש ויצא פשוט מדהים!
    ממליצה בחום!

  4. אורז מיליון האוצרות – קרוטית – Krutit says:

    […] תמיד אפשר להכין תפוחי אדמה בתנור או אורז עם שקדים וצימוקים, אבל הפעם החלטתי ללכת על משהו […]

  5. יהודית says:

    חייבים לקווצ’ץ?????

  6. בוחרים ומכינים – הצעות למתכונים לראש השנה – קרוטית – Krutit says:

    […] קווטץ' תפוחי אדמה נדמה לי שאין מישהו בארץ שטרם ניסה את המתכון הזה בוריאציה כזאת או אחרת ודי בצדק. מדובר בתוספת מעולה ממש. […]

  7. אסתר says:

    השום נשרף ב7 דקות הללו מומלץ לשים על התבנית שמן ללא שום, ואת השמן עם השום לשפוך רק על התפוא.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend