קרפצ’ו סלמון עם נקטרינות, ירוקים וצנוניות

Posted on

החום שבחוץ, החג שמתקרב, החיפוש אחרי אוכל קל בבטן אבל מרשים וחגיגי – כל אלה הולידו את המתכון הזה שהוא באמת שיא היופי והטעם.

מנה של מסעדה, שתגרום לכולם להרעיף עליכם מלא מחמאות, ומכינים אותה באמת ממש בקלות. אפילו את הסלמון אפשר להביא הביתה כשהוא כבר חתוך. ואז מה נשאר? רק לחתוך קצת ירקות ופרי, לפזר למעלה ולהגיש לשולחן עם חיוך רחב.

רוטב צ’ילי טוב הוא כמו חמאה – מאזן, מעשיר, משדרג וגם מוסיף ברק ויופי

אל תפספסו:
– הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
–  המתכון בשיתוף מזרח ומערב ופודי שהפיקו חוברת מתכונים דיגיטלית לראש השנה. רוצים את החוברת? אפשר להוריד אותה כאן.
– אל תפספסו גם את המתכון לסביצ’ה סלמון ואננס. חלומי!

כמו יצירת אמנות

קרפצ’ו סלמון עם נקטרינות, ירוקים וצנוניות

מצרכים (לצלחת גדולה משפחתית או 2 צלחות בינוניות):
200 גרם פילה סלמון, ללא עור ועצמות (הכי הכי טרי שיש)
1/4 צרור עירית 2 ענפי בצל ירוק (החלק הירוק)
1/2 צ’ילי אדום
1/2 בצל סגול, קלוף
1-2 נקטרינות בשלות ומתוקות
4-5 צנוניות
חופן גרגירי רימון
מיץ מ-1/2 לימון או ליים
3 כפות רוטב סויה יאמאסה
3 כפות רוטב צ’ילי מתוק MAXCHUP
4-5 כפות שמן זית

אופן הכנה:
– מכינים את כל התוספות: פורסים את העירית ו/או הבצל הירוק, הצ’ילי והצנוניות לפרוסות דקות מאוד. חשוב שתהיינה דקות אחרת תקבלו ביס חריף מדי ולא מאוזן נכון.
– חותכים את הנקטרינות והבצל הסגול לקוביות קטנות מאוד. שימו לב בעיקר לבצל, אתם לא רוצים שיצא לכם ביס עם חתיכת בצל גדולה אלא ביס עם מלא דברים קטנים בתוכו.
– עד לכאן אפשר להכין ולשמור בקופסאות קטנות במקרר עד להגשה. על הנקטרינות מומלץ לזלף מעט מיץ לימון שלא ישחירו (במידה ושומרים במקרר) ואת הצנוניות כדאי לשמור בקופסה עם 2 קוביות קרח או מים קרים מאוד.
– חותכים את הסלמון לפרוסות כמה שיותר דקות. אתם יכולים לעשות את זה לבד עם סכין חדה או לבקש מהמוכר בחנות.
– מניחים את פרוסות הסלמון על צלחת גדולה, בצורה חופפת, ומפזרים מעל את כל התוספות.
– מזלפים מעל סויה, רוטב צ’ילי, מיץ לימון ושמן זית ומגישים מיד, מומלץ בליויי לחם קלוי או לחם טרי (בפסח כמובן שניתן להשמיט את הלחם ולהגיש עם לחמניות כשרות).
– רוצים לשדרג? מזלפים מעל גם כף מירין או 1/2 כפית שמן שומשום.

כמה מחמאות תקבלו

הערות ושדרוגים
– במקום נקטרינות אפשר להשתמש בתאנים טריות, אפרסק בשל, קוביות מנגו או כל פרי רך יחסית.
– רוצים לשדרג? אפשר לנוסיף מעל גם קוביות אבוקדו כשהוא בעונה.
– שימו לב: מהרגע שזילפתם על הסלמון מיץ לימון או כל רוטב אחר שיש בו חומציות, הדג מתחיל תהליך של כבישה. ולכן, חשוב להגיש את המנה מיד אחרי ההכנה.
– חשוב ממש להשתמש כאן בדג כמה שיותר טרי. מדובר כאן על דג נא אז שימו לב לזה. ולא, דג קפוא לא יעבוד פה.
– איזה עוד דגים אפשר? כל דג ים לבן שתרצו. ותמיד כדאי להגיד למוכר שאתם קונים את הדג עבור סביצ’ה/קרפצ’ו.
– מאותו מתכון בדיוק אפשר להכין גם סביצ’ה/טרטר. פשוט חותכים את הדג לקוביות קטנות, מוסיפים לשאר המצרכים החתוכים ומערבבים.
– במקום או בנוסף לעירית אפשר לפזר עלי רוקט ו/או עלי כוסברה.

את הסויה הנהדרת של יאמאסה אתם מכירים? כי לא, אתם חייבים

2 תגובות

  1. מממיה says:

    מתכון יפהפה. מושלם לאירוח לחג

  2. סלט שורשים עם עשבי תיבול, קשיו מסוכר וקריספי אטריות אורז – קרוטית – Krutit says:

    […] להוריד אותה כאן. – אל תפספסו גם את המתכון לקרפצ’ו סלמון. […]

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend