3 ממרחים מדהימים! ממרח פלפלים קלויים, ממרח כרוביות צלויות וסלסת אבוקדו

Posted on
3 מתכונים לממרחים ביתיים אדירים - ממרח פלפלים קלויים שהופך בשנייה גם לרוטב, ממרח כרוביות צלויות שהוא וואו וסלסת אבוקדו ועגבניות אהובה במיוחד

אם יש משהו שאני אוהבת להכין זה ממרחים ובכלל צנצנות שמבלות במקרר והופכות כל דבר לטעים יותר. ממרח לימונים כבושים, טפנד זיתים, גבינות ביתיות ועוד המון חומרי גלם שבשנייה הופכים את הארוחה למיוחדת.

אז הפעם, בזכות השקה חדשה של פריכיות סופר טעימות מאורז חום מלא (יש בטעמי צ’יה וקינואה, פפריקה, מלח ים ועוד) שנקראות EXSTRA RiceUP, החלטתי להכין ממרחים שהולכים נהדר כארוחת ביניים וגם כארוחת ערב אם תשדכו לכל האושר הזה גם סלט בצד.

ממרח פלפלים קלויים, ממרח כרוביות צלויות וסלסת אבוקדו ועגבניות. צילום: טל סיון צפורין
מכניסים לתנור, טוחנים וזה מוכן. המלצה שלי – תאפו כבר כמות כפולה. צילום: טל סיון צפורין

תמצאו כאן מתכון לממרח פלפלים קלויים שהוא באמת חלום. הוא מתפקד נהדר כממרח בכריך, כמטבל לפריכיות או ירקות ואם תוסיפו לו כמה כפות של שמנת מתוקה תקבלו רוטב מדהים לפסטה. הממרח הזה גם נהדר בתוך מאפים בסגנון סמבוסק או בתוך מאפינס וגם כרוטב על פיצה במקום רוטב עגבניות קלאסי.

ממרח פלפלים קלויים, ממרח כרוביות צלויות וסלסת אבוקדו ועגבניות. צילום: טל סיון צפורין
חומרי גלם מעולים שהופכים לממרח מיוחדים. צילום: טל סיון צפורין

עוד מתכון מעולה שאני ממש אוהבת לאחרונה הוא ממרח כרוביות צלויות שנולד בזכות תבנית עם כרוביות שאפיתי ולא סיימתי לאכול. כל מה שצריך זה לאפות אותן בתנור עם בצל ושום ואז לטחון ביחד עם תבלינים לכדי ממרח משגע.

הספק ממרח ספק סלט האחרון הוא סלסת עגבניות ואבוקדו שהוא הממרח הקלאסי שמבלה אצלי בבית שנים. אל תוותרו עליו בטח עכשיו שיש אבוקדו מעולה בשווקים (אגב, קנו אבוקדו בשל ולא קשה).

ממרח פלפלים קלויים, ממרח כרוביות צלויות וסלסת אבוקדו ועגבניות. צילום: טל סיון צפורין
ארוחת ביניים אדירה או ארוחת ערב קלילה וכיפית. צילום: טל סיון צפורין

ממרח פלפלים קלויים

מצרכים:
5 פלפלים אדומים (גמבה)
6 שיני שום, קלופות
מיץ מ-1/4 לימון
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון
4 כפות שמן זית

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– מניחים את הפלפלים בתבנית תנור עם נייר אפייה ואופים במשך כשעה או עד שהם רכים ומשחירים בחלק העליון.
– מצננים מעט (אפשר בתוך שקית נייר לקילוף יותר קל) או פשוט בתוך התבנית ומקלפים את הקליפה. אם מעט קליפה נשארת זה בסדר גמור.
– פותחים את הפלפלים, מרוקנים את הגרעינים ומכניסים למעבד מזון ביחד עם שום, מיץ לימון, מלח, פלפל ושמן זית וטוחנים עד למרקם חלק.

ממרח כרוביות צלויות

מצרכים:
1 ראש כרובית, שטופי היטב
1 ראש שום, לא קלוף
1 בצל לבן או סגול, קלוף
5-6 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 מיכל שמנת מתוקה או קרם קוקוס לגרסה טבעונית – לא חובה
1/2 צרור עלי פטרוזיליה או 2 ענפי שמיר
חופן עלי נענע

אופן הכנה:
– מפרקים את הכרובית לפרחים ומעבירים לקערה.
– חותכים את הבצל לרבעים או חצאים ומוסיפים לקערה.
– מזלפים מעל שמן זית ומתבלים במלח, פפריקה ופלפל שחור. מערבבים היטב.
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– מעבירים את הכרוביות לתבנית תנור עם נייר אפייה ואופים במשך 30 דקות עד שהכרוביות מזהיבות מעט ורכות.
– טוחנים את הכרוביות במעבד מזון עם שמנת מתוקה, פטרוזיליה ונענע.
– רוצים לשדרג? מפזרים מעל בהגשה צנוברים קלויים או שקדים פרוסים קלויים.

ממרח פלפלים קלויים, ממרח כרוביות צלויות וסלסת אבוקדו ועגבניות. צילום: טל סיון צפורין
מארחים חברים או משפחה? הו, הארוחה הזאת בול. צילום: טל סיון צפורין

סלסת עגבניות ואבוקדו

מצרכים:
1 אבוקדו בשל
10-15 עגבניות שרי או 2 עגבניות רגילות, עדיף מסוג תמר
1/2 בצל סגול, קלוף
1/2 פלפל צ’ילי אדום – לא חובה
1/3 צרור עלי כוסברה או עירית
מיץ מחצי לימון
6 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח

אופן הכנה:
– קוצצים את העגבניות, הצ’ילי והבצל לקוביות קטנות.
– קוצצים את הכוסברה גס או פורסים את העירית לטבעות דקות.
– מערבבים את כל המצרכים ומתקנים תיבול לפי הטעם האישי שלכם.

ממרח פלפלים קלויים, ממרח כרוביות צלויות וסלסת אבוקדו ועגבניות. צילום: טל סיון צפורין
שידוך מושלם. צילום: טל סיון צפורין
  • המתכונים בשיתוף פריכיות EXTRA.
  • לשתף זה כיף

4 תגובות

  1. בנימין יהודית says:

    תודה. נפלא

  2. אביטל says:

    הי רחלי!
    בממרח הכרובית, את השום צריך לצלות עם הכרובית והבצל או לטחון אותו חי?

  3. ‫ברכה says:

    שכחת את האבוקדו בסלסה

  4. ורד says:

    שלום,
    מצטרפת לשאלתה של אביטל, בעניין השום, בממרח הכרובית.
    האם כל מה שצריך, זה לטחון בסוף התהליך?
    תודה.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend