תבשיל בשר עם בצקניות

Posted on

למרות המראה המושקע מדובר באחד המאכלים הכי קלים להכנה שדורשים בעיקר סבלנות עד שהבשר יתבשל ויתפרק מרוב עסיסיות ורכות.

תוספת הבצקניות כאן הופכת את התבשיל לארוחה של ממש שאפשר להכין גם עם פסטה שסופגת את טעמי הרוטב המדהים. ואפשר כמובן גם בלי פחמימה ואז מגישים את התבשיל לצד אורז או עם לחם טרי שטובלים בתוך הרוטב.

המלצה שלי: בקשו מהקצב שלכם לחתוך את הבשר לקוביות, זה גם מקצר את הזמן וגם מקל על החיים במטבח בעיקר למי שאין סכין טובה מספיק.

תבשיל בשר עם בצקניות קטנות שסופגות את הרוטב

מצרכים:
3-4 כפות שמן צמחי (קנולה/סויה/חמניות)
1 בצל לבן גדול, קלוף
6-8 שיני שום, קלופות
1/2 צ’ילי אדום
600 גרם בשר כתף או שריר, חתוך לקוביות
5-6 כוסות מים רותחים (תתחילו ב-5 ותוסיפו אם צריך)
2 כפות פפריקה מתוקה
כף פפריקה מעושנת – לא חובה אבל מומלץ
כפית שטוחה פפריקה חריפה – לא חובה
2 כפות גדושות רסק עגבניות
2 כפות מלח (או יותר לפי הטעם)
1 כפית פלפל שחור

לבצקניות:
2 כוסות קמח לבן
3 ביצים L
כפית שטוחה מלח
1/2 כוס מים (או יותר לפי הצורך)

אופן הכנה:
– חותכים את הבצל לקוביות ואת שיני השום והצ’ילי לפרוסות דקות.
– בסיר גדול מחממים שמן ומטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב עד שהוא מתרכך.
– מוסיפים שום וצ’ילי וממשיכים לטגן עוד דקה.
– מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו מכל הכיוונים. בערך 5-7 דקות.
– מוסיפים מים רותחים, מנמיכים את האש לנמוכה וסוגרים 3/4 מכסה. משאירים פתח קטן כדי שהאדים יצאו. מבשלים את הבשר במשך שעתיים-שלוש, תלוי מאוד בגודל קוביות הבשר. הדרך הכי טובה לדעת שזה מוכן היא לנעוץ מזלג ולראות אם הבשר התרכך, בשלב הזה הוא כבר אמור להיות רך.
– מוסיפים פפריקה מתוקה, מעושנת וחריפה ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל.
– מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך. מבשלים במשך 10 דקות נוספות.
– חשוב, התבשיל צריך לצאת יחסית נוזלי כי הבצקניות גם סופגות את הרוטב וגם כדי שיצא עסיסי ולא יתייבש אחרי הקירור, אם חסר לכם מים אפשר להוסיף עוד מים רותחים, כל פעם קצת.
– במקביל, רבע שעה לפני שהתבשיל מוכן, מרתיחים מים בסיר בינוני (עבור בישול הבצקניות).
– מניחים בקערה את הקמח ויוצרים גומה באמצע, שוברים פנימה את הביצים והמלח ומתחילים לערבב, עדיף עם מזלג, עד שנוצר מעין בצק רך. מוסיפים מים, כל פעם קצת, עד שנוצרת בלילה במרקם של שוקולד למריחה.
– כשהמים בסיר רותחים, לוקחים כפית קטנה ומכניסים לסיר עם המים עד שהיא חמה מאוד. מחזיקים את הקערה עם הבצק מעל הסיר ומזלפים לתוך המים בכל פעם 1/3 כפית מהבלילה. חשוב להכניס בכל פעם את הכפית למים כדי שהבלילה לא תדבק לכפית. בצורה הזו יוצרים בצקניות קטנות. מבשלים במשך 5-7 דקות ומסננים.
– כשהתבשיל מוכן והבשר רך, מוסיפים את הבצקניות ומבשלים עוד 5 דקות עד שהן סופגות חלק מהרוטב. מכבים את האש ומגישים עם עלי פטרוזיליה מעל.

תבשיל בשר עם בצקניות
הבשר ממש מתמוסס בפה

הערות ושדרוגים
– במקום להוסיף בצקניות לתבשיל אפשר להוסיף פסטה מבושלת מכל סוג שאוהבים – עדיפות לפסטות קצרות.
– אם יש לכם סיר לחץ כמובן שאפשר להכין את זה גם בסיר, זה יקצר משמעותית את זמן הבישול.
– אם התבשיל מעט חריף או חמצמץ מהפפריקה, אבל להוסיף כף סילאן או דבש.

11 תגובות

  1. סתיו says:

    וואוו! מחפשת המון זמן מתכון פשוט ?תבשיל בשר עם בצקניות! איזה כיף! מחכה להזדמנות הראשונה להכין!!!
    זה נראה מושלם!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע. וספרי איך יצא 🙂

    2. ורד says:

      היי , האתר נראה ממש טוב והמתכונים מגרים
      והחלטתי להכין את התבשיל הזה ורציתי להעיר לגבי הפפריקה המעושנת
      כף זה מוגזם.. פשוט הרס לי את כל התבשיל והשתלט על הטעם.

  2. טל says:

    אם אני רוצה להמיר את הבשר בפטריות באיזה שלב בבישול להוסיפן?

  3. Edna sofer says:

    האם אפשר להוסיף כרוב כבוש לתבשיל? ואם כן באיזה שלב?

  4. עדה גפנר says:

    צ’ילי אדום …הכוונה לחריף?

  5. רותי says:

    תודה רבה על המתכון
    אפשר אולי להחליף את הבצקניות בניוקי(המוכנים)?

  6. מיכל says:

    הי רחלי
    אני רוצה להכין את המתכון לבעלי שזו ממש נוסטלגיה שלו, ויש לי בבית כרגע רק בשר מס 2 (צלעות).
    יכול להתאים או לחכות ולקנות?

    1. רחלי קרוט says:

      מתאים ♥

  7. טל says:

    היי, אין על המתכונים שלך, תודה!
    האם מבשלים את הבשר 3 שעות ללא תיבול בכלל? ורק אחרי כל השעות מוסיפים את התיבול והרסק?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend