מוס שוקולד וקצפת חלומי – מ-2 מצרכים בלבד

Posted on
מוס שוקולד וקצפת

אם היו שואלים אותי מה הקינוח שאני יכולה לאכול ולהנות ממנו עד בלי די כנראה שהייתי אומרת עוגת רוגלך ומוס שוקולד. יש משהו כנראה ילדותי אבל נורא בוגר בקינוח הזה.

הוא לא מתוק מדי, הודות לאחוזי מוצקי קקאו גבוהים של השוקולד והעדר תוספת סוכר למוס עצמו (אם אתם אוהבים מתוק רוצו למטה לקרוא את ההערות) ובשילוב עם קצפת וניל מתקבל ביס הכי משובח שיש. שוקולד למבוגרים.

מצד שני, המרקם הכמעט מתמוסס בפה, כזה שהכי מזכיר מראה של ענן אוורירי, תמיד לוקח אותי לילדות.

ומה שאני הכי אוהבת במוס הזה, חוץ מהיותו אקסטרה שוקולדי, שהוא מאוד מגוון. אפשר להגיש אותו בקערה מרכזית כך שכל אחד לוקח לעצמו מוס וקצפת לצלחת בעזרת כף גדולה ואפשר להכין \ בתוך כוסות זכוכית קטנות כקינוחים אישיים. והגיוון לא מסתיים כאן – אתם יכולים לעטר מעל בפירות, להוסיף שברי עוגיות לתחתית הכלי (וגם לחלק העליון), להוסיף למוס טעם של קפה או לחזק אותו בליקר אלכוהולי. באמת באמת שהשמיים הם הגבול ואני מפצירה בכם להכין אותו פעם אחת כמו שהוא, להבין את הטעם השוקולדי המדהים, ואז להתחיל לשחק ולגוון.

שימו לב לקרוא את ההערות למטה הן חשובות וגם הסברתי איך מגוונים.

מוס שוקולד וקצפת
מוס שוקולד וקצפת – נמס בפה

ומילה לגבי מטבעות השוקולד של עלית – אחרי המון שנים שבהן אפשר היה למצוא מטבעות שוקולד איכותיים רק בחנויות אפייה מתמחות, סוף סוף האופציה המעולה הזאת, שאני משתמשת בה שנים, הגיעה גם לסופרים שזאת בשורה מדהימה. לשוקולד 72% מוצקי קקאו שזה המון וגם אחוז חמאת קקאו גבוה (42%) מה שמאפשר המסה חלקה יותר ושוקולד מבריק ומאוד נוח לעבודה. אני אמנם לא מאוד אובייקטיבית, כי הייתי חלק מהפיתוח של השוקולד הזה, אבל תסמכו עלי שהוא אחד הנפלאים והאיכותיים והוא יהפוך כל קינוח שתכינו לאקסטרה שוקולדי.

מוס שוקולד וקצפת
מוס שוקולד וקצפת שכולם יתעלפו עליו

מוס שוקולד חלומי מ-2 מצרכים

מצרכים:
250 גרם מטבעות שוקולד מריר עלית
2 ו-1/2 מיכלים (625 מ”ל) שמנת להקצפה 38%
1 כף אבקת סוכר – לא חובה

להגשה:
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת להקצפה 38%
1 כפית משחת וניל או תמצית וניל איכותית
1 כף אבקת סוכר

אופן הכנה:
– בסיר בינוני מביאים לרתיחה מיכל אחד של שמנת להקצפה (250 מ”ל) עד שהשמנת חמה מאוד.
– מניחים את השוקולד בקערה בינונית ושופכים מעל את השמנת החמה. ממתינים דקה ומערבבים עד שנוצר רוטב שוקולד חלק. במידה והשוקולד לא נמס אחרי ערבוב של כמה דקות אפשר להכניס את השוקולד עם השמנת למיקרו לכמה שניות ושוב לערבב עד שהשוקולד נמס לגמרי. מניחים בצד.
– בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים 1 ו-1/2 מיכלים (375 מ”ל) של שמנת להקצפה ומקציפים עד שנוצרת קצפת רכה. כזאת שמייצרת שפיץ על וו ההקצפה אבל לא נוקשה מדי. אם רוצים מוס קצת יותר מתוק שמים גם אבקת סוכר.
– מעבירים 1/3 מכמות הקצפת לשוקולד המומס ומקפלים יחד עם לקקן עד שכבר אין כמעט שבילי קצפת.
– מוסיפים את יתרת הקצפת ומקפלים בעדינות עם לקקן עד שנוצר מוס בצבע אחיד ללא שבילי קצפת.
– מעבירים את המוס לקערת הגשה משפחתית או לתוך כוסות זכוכית שקופות עד ל-2/3 גובה ומכסים בניילון נצמד. מעבירים למקרר להתייצבות למשך שעתיים או עד יומיים.
– כשרוצים להגיש (אפשר להכין כמה שעות לפני ההגשה או ממש בסמוך – ואפשר גם יום קודם), מקציפים בקערת מיקס עם וו הקצפה מיכל אחד (250 מ”ל) של שמנת להקצפה ביחד עם וניל ואבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה אבל רכה.
– מניחים את הקצפת על המוס ומגישים.

מוס שוקולד וקצפת
מוס שוקולד וקצפת

הערות ושדרוגים
– ניתן לפזר מעל הקצפת פירות יער טריים או לאבק במעטה עדין של קקאו.
– רוצים לשדרג? ניתן להוסיף לשוקולד המומס עם השמנת, לאחר ההמסה והערבוב, דובדבני אמרנה קצוצים דק או 3-4 כפות ליקר אלכוהולי שאוהבים או 2 מקופלת שבורה דק.
– רוצים מוס בטעמי שוקולד-קפה? מוסיפים לסיר עם השמנת, בזמן שמביאים אותה לרתיחה, כפית קפה/מגורען וממשיכים במתכון כרגיל.
– המוס לא יוצא מתוק בגלל אחוזי מוצקי הקקאו הגבוהים של מטבעות השוקולד. אם רוצים מוס קצת יותר מתקתק אפשר להוסיף לשמנת שמקציפים (זאת שמקפלים ביחד עם השוקולד) כף אבקת סוכר. שימו לב לא סוכר רגיל כי הוא לא יתמוסס.
– אם מכינים קינוחי כוסות, וגם אם מכינים קינוח משפחתי, ניתן להניח בתחתית הכלי עוגיות מפוררת או בישקוטי טבול בקצת חלב או קפה.
– המתכון בשיתוף עלית.

8 תגובות

  1. ענת says:

    זה הקינוח האהוב עליי בעולם כולו, מבחינתי זה המאכל שהייתי לוקחת לאי בודד

  2. גל says:

    חייבים “מטבעות שוקולד”? אי אפשר להסתפק ב-250 גר’ שוקולד מריר פשוט??

    1. ורד says:

      ברור שכן…

    2. רינה says:

      אל תהיה זין. ברור שאפשר וברור שהבלוג צריך להחזיק את עצמו איכשהו.

  3. ליטל says:

    טעים מאוד! חייבת לציין שלנו היה קצת מריר מדי עם המטבעות (למרות שהם ממש נוחים לשימוש). בפעם הבאה שאעשה, ותהיה, כי זה מתכון ממש שווה וקל – אני אוסיף סוכר או אשתמש בשוקולד פחות מריר.

  4. איילת says:

    האם אפשר להניח בתחתית מרנג/תחתיות פבלובה?

  5. נדיה says:

    טעים גם עם שמנת צמחית להקצפה?

  6. הילה says:

    מוס מעולה, תודה רבה!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend