מאפי גבינה ובטטה עם שיטת עיצוב מיוחדת

Posted on
מאפי גבינה ובטטה עם שיטת עיצוב מיוחדת

בצק נוח לעבודה וטעים ממש, כזה שנשאר זהוב ורך גם יומיים אחרי, ובתוכו מילוי גבינות נפלא עם קוביות בטטה רכות ומתקתקות. אם לא מצאתם את הבטטה אפשר לשים גם פרחי ברוקולי של סנפרוסט שמגיעים כבר מבושלים (קפואים – אין צורך להפשיר).

אל תפספסו: מאות מתכונים מעולים למאפים מלוחים

מאפי גבינה ובטטה עם שיטת עיצוב מיוחדת
מאפי גבינה ובטטה עם שיטת עיצוב מיוחדת

מאפי גבינה ובטטה עם שיטת עיצוב מיוחדת

מצרכים לבצק:
560 גרם (4 כוסות מדידה) קמח לבן או כוסמין
1 כף (10 גרם) שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
4 כפות דבש או מייפל או סוכר לבן
1 ו-1/4 כוסות מדידה (300 מ”ל) מים פושרים
5 כפות שמן זית
1 כפית מלח

למילוי:
1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת בכל אחוז שומן – אני השתמשתי בנפוליאון 16% עם בצל
120 גרם גבינה צהובה מגורדת (אפשר גם מוצרלה)
100 גרם גבינת פטה או בולגרית
1 ביצה L
1 כפית פטרוזיליה מיובשת – לא חובה
1 כפית אבקת שום – לא חובה
1/3 שקית קוביות בטטה סנפרוסט
1 ביצה טרופה – להברשה מעל
שומשום – לעיטור מעל

אופן הכנה:
– בקערה מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק פרט למלח, לפי הסדר ברשימה, ולשים על מהירות איטית במשך 5 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד 15 דקות.
– כשהבצק רך וגמיש מוציאים אותו החוצה, משמנים את הקערה עם שמן זית או תרסיס שמן, ומחזירים את הבצק. מכסים ומתפיחים בחוץ במשך שעה או במקרר ללילה.
– מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 40-50 גרם (בערך בגודל של כדור פינג פונג) ומניחים בצד, על משטח מעט משומן מכסים ומניחים לכדורים לנוח במשך 10 דקות. בינתיים מכינים את המילוי.
– מערבבים בקערה גדולה את כל הגבינות ביחד עם הביצה, פטרוזיליה ואבקת שום ולבסוף מוסיפים את קוביות הבטטה. מערבבים.
– מרדדים כל כדור בצק לעיגול בעובי ½ ס”מ ומקפלים את העיגול לחצי. כמו חצי ירח.
– יוצרים חתך אחד בצד ימין וחתך אחד בצד שמאל (ראו סרטון). פותחים ומניחים כף גדושה מהמילוי באמצע.
– מעבירים רצועת בצק אחת מצד ימין לצד שמאל והפוך (ראו סרטון).
– מניחים את המאפים על תבנית תנור עם נייר אפייה ומכסים. מתפיחים במשך 35-55 דקות או עד שהמאפים כמעט הכפילו את נפחם. הזמן מאוד תלוי במזג האויר.
– מברישים בביצה טרופה, מעטרים בשומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 30 דקות או עד הזהבה.

מאפי גבינה ובטטה עם שיטת עיצוב מיוחדת
מאפי גבינה ובטטה עם שיטת עיצוב מיוחדת

הערות ושדרוגים
– במקום גבינת שמנת אפשר להשתמש בקוטג’ או כל גבינה לבנה אחרת.
– אפשר לשדרג את המילוי עם זיתים קצוצים, עגבניות מיובשות קצוצות וכו.
– המתכון בשיתוף סנפרוסט – תנובה.

3 תגובות

  1. שגית says:

    אפשר להכין מבצק מוכן שקונים? איזה בצק (עלים/פריך…)?

  2. ניבה says:

    ניראה מאפה מדהים -רצה להכין 🙂

  3. אירה says:

    היי רחלי,
    האם ניתן להחליף את הביצה במילוי במשהו אחר (אלרגיה)?

    תודה רבה מראש 🙏🏻

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend