טראפלס שוקולד לבן ופיסטוק

Posted on
טראפלס שוקולד לבן ופיסטוק

, או שהאמת היא, שאני לא חסידה של שוקולד לבן, איכשהו הוא מתוק לי מדי ולא מספיק מאוזן. מצד שני, אכלתי לא פעם מתכונים עם שוקולד לבן והתאהבתי וידעתי שכל מה שצריך זה לדעת לאזן אותו.

אז הפעם בחרתי להוסיף לו מחית פיסטוק שהמרירות הטבעית מורידה את המתיקות העזה וגם עלי תה ירוק לימונית ולואיזה שאני בהלם כמה טעם הם הוסיפו וכמה איזון. דמיינו טעמים עדינים של קליפת לימון ועלי תה שמשתדכים לשוקולד לבן ופיסטוק. חלום!

ואת כל הטוב הזה עטפתי בפיסטוקים קצוצים שמוסיפים קראנץ’ כיפי. תקשיבו, יצא אחד הקינוחים הכי מוצלחים שהכנתי. כל כך מוצלח שהתכוונתי לתת את קערת הטראפלס במתנה למפגש שאירחו אותי ובסוף החלטתי להשאיר בבית 🙂  באמת באמת מדהים.

טראפלס שוקולד לבן ופיסטוק
טראפלס שוקולד לבן ופיסטוק. עשירים, לא מתוקים מדי ומזכירים טראפלס מחנויות יוקרה באירופה

טראפלס שוקולד לבן ופיסטוק עם תה ירוק

מצרכים:
200 גרם שוקולד לבן
80 מ”ל ( 1/3 מיכל) שמנת מתוקה 38%
2 כפות מחית פיסטוק
1 שקיק תה ירוק לימונית ולואיזה ויסוצקי

לציפוי:
100 גרם פיסטוקים קלופים
או
קוקוס לבן

אופן הכנה:
– שוברים את השוקולד לקוביות (או משתמשים במטבעות שוקולד) ושמים בקערה שמתאימה למיקרו.
– שופכים מעל את השמנת ומעבירים למיקרו ל-30 שניות. מערבבים במשך דקה עד שהשוקולד קצת נמס.
– מחזירים למיקרו לעוד 30 שניות ושוב מערבבים במשך דקה שתיים. אל תמהרו להחזיר למיקרו שוב, תנו לשוקולד רגע להתרכך מהחום של הצלחת ומדי פעם תערבבו. כשמביאים שוקולד לבן לחום גבוה מדי הוא עלול להשרף ולהשבר/להתייבש. כשאתם רואים שהשוקולד עוד לא נמס לגמרי והצלחת כבר הצטננה תכניסו שוב ל-30 שניות ושוב תערבבו.
– כשנוצר רוטב שוקולד מבריק וחלק מוסיפים מחית פיסטוק ואת תכולת שקיק התה (גוזרים את השקיק ומכניסים פנימה את עלי התה). מערבבים היטב.
– מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 3 שעות או עד שהגאנש יציב לגמרי (אפשר לשמור במקרר עד שבוע).
– טוחנים דק את הפיסטוקים של הציפוי או מעבירים לקערה קטנה את הקוקוס.
– בעזרת כפית לוקחים כמות של גנאש בגודל 3 ס”מ בערך ומגלגלים עם הידיים לכדור.
– מגלגלים בפיסטוקים טחונים או בקוקוס ומעבירים לצלחת הגשה.
– שומרים במקרר עד להגשה.

טראפלס שוקולד לבן ופיסטוק
טראפלס שוקולד לבן ופיסטוק

הערות ושדרוגים
– במקום לצפות בפיסטוקים או קוקוס אפשר להמיס שוקולד מריר עם כף שמן ולטבול כל כדור טראפלס בשוקולד ולהעביר למקרר.
– אם אין לכם מחית פיסטוק, או שאתם פחות אוהבים, אפשר לשים טחינה או חמאת שקדים באותה כמות ואפשר גם בלי בכלל.
– במקום תה ירוק לימונית ולואיזה אפשר גם תה ירוק וניל או תה ירוק לימונית וג’ינג’ר.
– עם הגאנש שנוצר, לפני שהוא מתייצב במקרר, אפשר לצפות עוגות בחושות, אפשר לייצב מעט ולמרוח בתוך עוגת שמרים או להעביר למיקסר אחרי שהוא מתייצב מעט ולהוסיף 2 מיכלים שמנת מתוקה ולהקציף יחד לקבלת מוס משגע.
– רוצים להכין בקלות בלי לגלגל כדור כדור? מעבירים את הגאנש לתבנית אינגליש קייק או תבנית ריבוע/מלבנית בקוטר 14 בערך ומעבירים למקרר להתייצבות. חותכים לקוביות ומצפים בפיסטוקים או קוקוס.
– המתכון בשיתוף ויסוצקי.

9 תגובות

  1. יעל says:

    נראה מהמם! במקום השמנת אפשר חלב סויה או משהו אחר?

  2. חן says:

    היי רחלי,
    הייתי שמחה לקבל המלצה על ממרח פיסטוק בבקשה 🙏🏻

    1. נחום says:

      צריך בשביל זה מעבד מזון שגם מבשל תוך כדי. עדיף לקנות

  3. (Pormeleg (Mor Shiffman says:

    אחד היפים והמגרים!

  4. הילה says:

    רק לוודא שהבנתי, בעצם אוכלים את העלים של התה בתוך הטראפלס?

  5. נועה says:

    אפשר לוותר על עלי התה?

  6. דבורה says:

    אין לי מיקרוגל אפשר לחמם בסיר על הגז או בבן מארי?

  7. נעמה says:

    אפשר לחמם בסיר?

  8. חגית says:

    הכנתי את הטראפלס. יצא מושלם!!!! גרף מחמאות רבות. המון המון תודה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend