אוסובוקו עם כיסוני תפוחי אדמה – ארוחה שלמה בסיר אחד

Posted on
אוסובוקו עם כיסוני תפוחי אדמה

בזמן האחרון אני מוצאת את עצמי מבשלת לא מעט סירי אוסובוקו (את המתכון לאוסובוקו עם כתר בצלים כבר ניסיתם?). גם כי מדובר בנתח זול יחסית וגם כי הוא טעים, עסיסי וממש קל להכנה. כל מה שצריך זה לבשל אותו בתוך רוטב במשך כמה שעות (או לאפות בתנור ואז לא צריך להשאר בבית כשהוא מתבשל) וזהו. זה מוכן.

הפעם, כשבישלתי את הבשר, גיליתי בסוף שנשאר מלא רוטב טעים מסביב. בהחלטה של רגע פתחתי את המקפיא, הוצאתי את כיסוני תפוחי האדמה שחיכו שם, ופיזרתי אותם מסביב. אפשרתי להם לספוג את הרוטב המושלם עם הבצלים והשום. תוך כמה דקות הם התרככו והפכו לכיסונים הכי טעימים שאכלתי.

אוסובוקו עם כיסוני תפוחי אדמה
הכיסונים סופגים את הרוטב ומתרככים
אוסובוקו עם כיסוני תפוחי אדמה
ארוחה שלמה בסיר אחד

אוסובוקו עם כיסוני תפוחי אדמה

מצרכים:
4 כפות שמן זית
3 בצלים לבנים, קלופים
10 שיני שום, קלופות
3-4 נתחי אוסובוקו
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח גס
3 כפות סילאן
1 כף אבקת מרק ביתית או קנויה – לא חובה
8 ענפי טימין
3 כוסות מים רותחים
1 שקית כיסונים/קרפלך תפוחי אדמה (או בשר)

אופן הכנה:
– פורסים את הבצלים לרצועות דקות ויוצרים חתך בנתחי האוסובוקו מהעצם החוצה כדי שהבשר לא יתקפל בבישול.
– בסיר רחב (26 ומעלה) מטגנים את הבצלים ושיני השום עד הזהבה עדינה.
– מזיזים את הבצלים ומניחים בפנים את נתחי הבשר. צורבים את הבשר מ-2 הצדדים עד הזהבה ומקפידים מדי פעם להזיז את הבצלים שלא ישרפו. אם צריך, אפשר להוסיף קצת שמן זית. שימו לב שחשוב לצרוב את הבשר ממש עד הזהבה יפה כי משם מגיע לא מעט מהטעם.
– מתבלים במלח, פלפל שחור, סילאן, אבקת מרק וטימין.
– מוסיפים מים רותחים, סוגרים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה-בינונית במשך 3 שעות או עד שהבשר רך. אופציה נוספת היא לסגור את הסיר (עם מכסה או רדיד אלומיניום) ולאפות בתנור ב-170 מעלות במשך שעתיים וחצי או שלוש עד שהבשר רך.
– מוודאים שנשאר רוטב מסביב, בגובה 1/2 מגובה הבשר וטועמים אם צריך להוסיף עוד מלח. אם חסר רוטב (העיקר שיגיע לחצי מגובה הבשר) אפשר להוסיף מים רותחים ו/או להוסיף תיבול.
– מפזרים מסביב את הכיסונים ומנערים את הסיר כדי שהרוטב יגיע לתחתית שלהם. זה בסדר שזה לא לגמרי מכסה אותם.
– סוגרים את הסיר ומבשלים ביחד במשך 10 דקות ושוב מנערים את הסיר כדי שהכיסונים יזוזו ויקבלו עוד מהרוטב. מבשלים שוב במשך 10 דקות נוספות או עד שהכיסונים רכים.

אוסובוקו עם כיסוני תפוחי אדמה
שילוב מושלם

הערות ושדרוגים
– במקום כיסונים אפשר לשים חבילת ניוקי מוכנים (נמכרים באריזה בסופר) או חבילת רביולי מוכן.
– במקום אוסובוקו אפשר לשים נתחי אסאדו.
– אם אתם אוהבים טעמים יותר חזקים אפשר להוסיף 1/2 כפית פפריקה חריפה ו/או 1 כף פפריקה מתוקה.
– אם יש לכם סלרי בבית אפשר לקצוץ 2 ענפים לפרוסות דקות ולהוסיף בזמן טיגון הבצל.

10 תגובות

  1. מירה says:

    נשמע טעייייים רעיון טוב לארוחת השבת

  2. שרית says:

    אשמח לדעת אם אפשר לעשות זאת ללא בצל עקב אלרגיה? מה יכול להחליף בצל?

  3. שירלי בטש says:

    יצא לא משהו בכלל !

  4. אמירה says:

    האם הכיסוניים קפואים , וכך שמים אותם בסיר, או צריך לבשל קודם?

  5. מיטל says:

    מתכון מעולה
    מאוד נהנו
    איזה בשר פחות שומני יהיה מתאים למתכון ?
    תודה

  6. תמר says:

    מתכון מעולה! קל מאוד וטעים מאוד! תודה לך

  7. דיאנה says:

    מתכון מעולה, אפשר להוסיף כחלק מהנוזלים גם בירה?

  8. רמה סטרו says:

    מתכון מושלם ברמות על,הכנתי שבוע אחר שבוע מרב שיצא כל כך טעים,אני השתמשתי בבשר מס 8 חתוך לחתיכות עבות בלי העצם העגולה ,תודה רבה ,זה התבשיל שאכין לערב פסח )אצלנו כל אחות מגיעה עם סיר)❤️ היום אנסה עם פרגיות מה אומרת? כדאי?

  9. עינב יהב says:

    מתכון נהדר, לא מפסיקה להכין אותו.
    הוספתי ערמונים ופטריות וכשאין כיסונים מחליפה עם ניוקי.
    תודה רבה 🙏

  10. מעין says:

    יצא מעולה!!!!! ממש פשוט להכנה וטעים מאוד!
    מתכון מעולה! תודה!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend