עוף מוקפץ עם פטריות וקשיו – הכי טעים בעולם!

Posted on
עוף מוקפץ עם פטריות וקשיו

הכנתי הרבה מוקפצים בחיי, זה ככל הנראה אחד הטעימים שבהם. גם בזכות העוף הכל כך רך, ממש כמו במסעדות הסיניות, וגם בזכות כמות גדולה של פטריות שמתרככות בזמן הטיגון אבל עדיין שומרות על נגיסות כיפית. ואת כל הכיף הזה עוטף רוטב עדין, לא מהרטבים הדומיננטיים של המוקפצים שאתם מכירים, אלא יותר כזה שעושה חשק לעוד ביס ועוד אחד.

חשוב ממש – אל תדלגו על שלב ציפוי העוף בקורנפלור, הוא זה שמרכך את העוף ומותיר אותו עסיסי ממש.

אה וכן, שימו לב ששלבי ההכנה פה פשוטים להפליא. מטגנים בסיר בצל ועוף ביחד, לא צריך לטגן קודם את הבצל ואחר כך את העוף, ביחד. ואז מוסיפים פטריות, בצל ירוק וקשיו ומערבבים. קצת רוטב בסוף וזהו. בחיי צ’יק צ’ק ואל תשכחו לבקש מהמוכר שיחתוך לכם את הפרגיות שלא תצטרכו להתעסק עם זה בעצמכם.

עוף מוקפץ עם פטריות וקשיו
עוף מוקפץ עם פטריות וקשיו – כמה טעים כמה!

עוף מוקפץ עם פטריות וקשיו

מצרכים:
3 כפות שמן זית – לטיגון
2 בצלים לבנים, קלופים
500 גרם פרגיות, חתוכות לקוביות
2 כפות גדושות קורנפלור
1/2 כפית שמן שומשום
1/4 כוס מים
1/2 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
2 כפות שמן זית – לעוף
2 סלסלות פטריות שמפניון/פורטבלו – מרינה פטריות
4 ענפי בצלי ירוק – חלק ירוק בלבד
3/4 כוס קשיו

לרוטב:
2 כפות טריאקי
1/2 כפית שמן שומשום
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כפית מלח

אופן הכנה:
– חותכים את הבצלים לקוביות בגודל 1.5 ס”מ, את הפטריות חותכים לרבעים ואת הבצל הירוק חותכים למקטעים של 3 ס”מ בערך.
– מניחים את הפרגיות בקערה ביחד עם קורנפלור, שמן שומשום, מים, סוכר, מלח ו-2 כפות שמן זית ומערבבים היטב. מכסים היטב ומעבירים למקרר לחצי שעה או עד יממה. חשוב שהפרגיות ינוחו ביחד עם הקורנפלור לפחות חצי שעה.
– בסיר רחב ונמוך (סוטאז) שמים שמן זית ומוסיפים את הבצלים והפרגיות אחרי ההשרייה.
– מטגנים ביחד במשך 5 דקות או עד שהפרגיות משנות את צבען ולא יותר מזה.
– מוסיפים את הפטריות החתוכות ומטגנים יחד, תוך כדי ערבוב, עד שהפטריות מתרככות אבל עדיין שומרות על צורתן. זה לוקח בערך 7 דקות.
– בינתיים מערבבים בקערה קטנה את כל מצרכי הרוטב.
– כשהפטריות מוכנות מוסיפים בצל ירוק, קשיו ואת הרוטב ומערבבים ביחד במשך 2-3 דקות או עד שהרוטב מצטמצם.
– מגישים עם אורז לבן.

עוף מוקפץ עם פטריות וקשיו
עוף מוקפץ עם פטריות וקשיו

הערות ושדרוגים
– במקום פרגיות אפשר להשתמש בחזה עוף.
– במקום טריאקי אפשר להשתמש ב-2 כפות סויה ביחד עם 2 כפות רוטב צ’ילי מתוק.
– למי שרוצה אפשר להוסיף בזמן טיגון הבצל והפרגיות גם כמה שיני שום חתוכות גס ו/או 1 כפית ג’ינג’ר מגורד.
– המתכון בשיתוף מרינה פטריות.

33 תגובות

  1. גל says:

    באיזה קשיו את משתמשת? קלוי או טבעי?

    1. רחלי קרוט says:

      פה השתמשתי בקלוי אבל אפשר גם בטבעי

    2. אריאלה פיקסלר says:

      הבלוג הזה בעייתי!
      מה זה רק מתכונים ותמונות???
      למה לגרות סתם?
      למה אין אין טייקאוויי ישירות הביתה?
      מתפלאת עליך, את תמיד מובילה את כל החדשנויות , טפלי בזה במיידית. פוסט הבא- טייק אוויי ישירות אליי למשרד, יש?
      פרטי כרטיס אשראי – שמורים לך במערכת הסליקה שרכשתי בה את החוברת המדהימההההה של החלות, וואי וואי וואי אני כבר מחכה לה!!!
      נו מי עוד לא הזמין? מי? מי? מי???

    3. גילאת says:

      טבעי

  2. גל says:

    תודה!! נכין היום 😊

  3. ליאור says:

    תודה רבה על המתכון הפשוט, אם אין לי טריאקי מה עושים? 😂
    תודה מראש

    1. חלי says:

      רוטב סויה + סילאן
      רוטב סויה + צ’ילי מתוק

  4. מורן ברקוביץ says:

    נראה מעולה! אפשר להשמיט את הפטריות?😄

    1. אסנת says:

      נראה מעולה!
      אין לי שמן שומשום…
      יש אפשרות למשהו במקום?

      1. רחלי קרוט says:

        אפשר לוותר עליו במידה ואין. אבל באמת שמומלץ שיהיה בבית זה מקפיץ כל מנה עם ניחוח אסיאתי 🙂

  5. אהובה אייזנברג says:

    אפשר טופו במקום העוף?

  6. דיקלה says:

    במה אפשר להחליף את הבצל הירוק?

  7. הדר ושיץ says:

    יעבוד גם עם חזה עוף?

  8. ענת says:

    הסוד של המסעדות הסיניות הוא לערבב את העוף לפני הטיגון עם קמצוץ סודה לשתייה. הקורנפלור עוזר לקריספיות של עוף מבחוץ והוא נשאר רך מבפנים. תודה על ההשראה!

    1. ענת says:

      מעדכנת שניסיתי בלי סודה לשתייה וזה אותו דבר! לוקחת את דבריי בחזרה.

  9. משה says:

    קורפלור או סודה לשתיה?

  10. מימי says:

    הכנתי אתמול עם חזה עוף. יצא מעולה!!!
    מתכון ברמת מסעדה. תודה רבה!!

  11. רעות says:

    האם לפני הטיגון יש לסנן את הרוטב של הקורנפלור וכו או להוסיף גם כן לטיגון הראשוני?

    1. רחלי קרוט says:

      להוסיף הכל ♥

  12. סיסי says:

    אלופההה
    אני מוצאת את עצמי כל שישי מכינה משהו מהמתכונים שלך
    הם מדוייקים וטעימים בטירוף
    תודה ❤️🫶❤️

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע ♥

  13. נירית says:

    מתכון פשוט מושלם! הכנתי עם חזה עוף ויצא מעולה! תודה

  14. ימימה says:

    האם אפשר להכין מראש ולהקפיא?

    1. רחלי קרוט says:

      אין בעיה. רק לשמור בקופסה סגורה במקפיא.

      1. נעמה says:

        עם הקשיו? יעבורהקפאה?

  15. אוסי says:

    כמה מנות זה בערך?
    תודה רבה ושנה טובה!

  16. אשרת says:

    המתכון הכי טעים שיצא לי למוקפץ! וכמו שרשמת, גם אני הכנתי לא מעט מוקפצים בחיי! והמתכון גם כל כך פשוט להכנה! ממליצה באהבה!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה משמח לשמוע ♥

  17. זוהר פרוינד says:

    היי רחלי! מתכון מהמם.
    יש אפשרות להחליף לטופו? או לא יצא אותו הדבר..
    תודה רבה!!

  18. מיטל שלו קפלן says:

    וואאווו איזו מנה טעימה!!!!
    יצא מושלם, כולם אהבו, חוסל!!!
    תודה רבה 💜

  19. אפרת says:

    מתכון נדירר וממכר!!!
    מצטרפת לכותרת.. הכי טעים בעולם!
    יש לי שאלה, הכנתי מחזה עוף ולא יצא לי אחד אחד כמו בתמונה, מה יכולה להיות הסיבה? הקורנפלור עם המים התגבש סביב זה..
    תודה רבה על המתכון 🙂

  20. מירוש says:

    הי, ארצה להכין מקילו וחצי חזה עוף. בכמה להגדיל את כמות ההשרייה והרוטב?

  21. Nathan says:

    שלום רחלי
    ד”ש מקנדה
    צא מושלם
    תודה
    מלי

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend