אורז מוקפץ עם ירקות

Posted on

פעם לא אהבתי אורז.

הוא היה יבש לי מדי, גרגירי, חסר טעם. ואז אמא שלי למדה להכין אורז עם שעועית לוביה וכרוב, מאכל מהמטבח הפרסי, ופתאום הבנתי שאורז יכול להיות טעים בטירוף אם רק יודעים איך להכין אותו.

מאז אני ממש אוהבת אורז. עדיף מבושל קצת יותר ממה שצריך, קצת יותר ממה שיגידו לכם השפים.

כמעט כל שבוע, בימי שבת, אני מכינה סיר של אורז ובמשך השבוע משדכת אותו לתבשיל ירקות, לירוקים או מכינה ממנו קציצות.

הפעם, בגלל המון ירקות בודדים שנותרו במקרר, החלטתי לשדך אותו לקוביות של ירקות ורוטב אסיאתי ולהכין סוג של מוקפץ.

מה שנחמד במתכון הזה, שאפשר לשמור במקרר את תבשיל הירקות לחוד ואת האורז לחוד וכל אחד מהם יכול לתפקד לבד והם כמובן יכולים לתפקד גם יחד כמנה משביעה.

מי שרוצה להוסיף לאורז גם עוף או טופו כמובן שמוזמן לעשות את זה, פשוט מטגנים קוביות חזה עוף/פרגיות עם קצת שמן ומלח או קוביות טופו ומוסיפים לסיר עם האורז והירקות.

והכי חשוב – אתם ממש לא חייבים להצמד לרשימת הירקות ששמתי. זה מה שהיה לי במקרר אבל הרבה סוגים נוספים של ירקות יעבדו כאן. כתבתי לכם בהערות למטה אופציות נוספות ובכל מקרה התחילו תמיד את הטיגון עם הירקות הקשים יותר (גזר, גמבה, כרובית, בצל) ולאט לאט תוסיפו את הירקות הרכים יותר (אפונה, תירס, נבטים, פטריות)

אורז מוקפץ עם ירקות

מצרכים לאורז:
1 כוס אורז, יסמין או בסמטי
1 כף שמן זית
1 ו-1/2 כוסות מים רותחים
1/2 כפית מלח

לירקות:
2 כפות שמן
2-3 גזרים, לא קלופים
1 קישוא, לא קלוף
3/4 כוס אפונה עדינה, קפואה (מקופסת שימורים לא יעבוד כאן)
2-3 ענפי בצל ירוק
6 תירס גמדי
1/3 ראש ברוקולי, פרחים ומעט מהגבעול
2 כפות רוטב סויה
1 כף רוטב טריאקי
1/2 כפית שמן שומשום
1 כף רוטב צ’ילי (חריף או מתוק) – הנה מתכון מעולה לרוטב צ’ילי ביתי
2 ביצים – לא חובה

אופן הכנה:
– מבשלים את האורז: בסיר רחב מטגנים את האורז בשמן במשך 2-3 דקות. מוסיפים מים רותחים ומלח ומערבבים. סוגרים את המכסה היטב ומבשלים על האש הכי נמוכה במשך 20 דקות. סוגרים את האש וממתינים לירקות.
– מכינים את הירקות: חותכים את הגזר והקישוא לקוביות בגודל 1 ס”מ. פורסים את התירס הברוקולי והבצל לפרוסות.
– במחבת רחבה מאוד, או בווק, מחממים שמן על האש הכי גבוהה. מוסיפים קוביות גזר וקישואים ומטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות. הירקות צריכים להתרכך אבל לא מאוד.
– מוסיפים אפונה, בצל ירוק, תירס גמדי וברוקולי ומטגנים עוד 3 דקות תוך כדי ערבוב.
– מוסיפים את הרטבים ומערבבים היטב.
– מעבירים את הירקות לסיר עם האורז ומטגנים על אש בינונית את האורז ביחד עם הירקות והרוטב. זה לוקח כמה דקות בודדות והמטרה היא לאחד את הטעמים בין הירקות לאורז.
– אם רוצים להוסיף נטיפי ביצים, יוצרים גומה באמצע ושופכים לתוכה 2 ביצים טרופות. ממתינים 2 דקות ומערבבים. ממשיכים לערב עוד כמה דקות רק עד שהביצים מוכנות.

קצת אסיאתי קצת ישראלי

הערות ושדרוגים
– ירקות נוספים שאפשר לשים: רצועות דקות של גמבה בשלל צבעים, רצועות דקות של בצל, 1/2 כוס גרגירי תירס, פרחי כרובית קטנים, נבטים, פרוסות פטריות ועוד.
– לגרסה טבעונית משמיטים את הביצים.
– במקום אורז אפשר להכין את זה עם קינואה, בורגול או פריקי.
– והכי טעים? להוסיף מלא מלא עלי כוסברה.

5 תגובות

  1. אילנה says:

    וואו כמו כל המתכונים שלך, אם אוהבים ואם לא, תמיד עושה חשק, כאן ועכשיו:)
    יש תחליף בעיקר לרוטב טריאקי ? מרגיש לי תמיד מתוק ותעשיתי?
    ואם גם לרוטב צילי יש תחליפון, כמו צילי גרוס או סילאן וצילי גרוס/טרי??

  2. גלי says:

    נראה מצוין! אפשר שמן קנולה במקום שמן שומשום?

  3. עדנה says:

    הי,

    האם תוכלי לכתוב את המתכון לאורז עם שעועית לוביה וכרוב??
    נשמע מאודד מעניין:)

    עדנה

  4. נועה says:

    טעים מאודדד
    עשיתי עם אורז שהיה במקרר
    אחד המוקפצים הטעימים שהכנתי תודה!

  5. נועה says:

    טעים מאודדד
    עשיתי עם אורז שהיה במקרר
    אחד המוקפצים הטעימים שהכנתי תודה רבה!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend