הקרקרים שישנו לכם את החיים (בלי טיפת קמח ובלי שמן)

Posted on

לפני חודשיים וחצי העלתי לכאן מתכון ללחם טחינה. הטירוף שהיה סביב המתכון הדהים ועדיין מדהים אותי. כל כך הרבה אנשים הכינו אותו, כל כך הרבה אנשים צפו בו, ליתר דיוק, השבוע הוא סגר 200,000 כניסות. למתכון אחד. בתקופה כל כך קצרה. בבלוג שהוקם רק לפני חצי שנה. זה באמת לא יאמן.

ונזכרתי בזה כי שבוע שעבר נתקלתי במתכון מסקרן לקרקרים ללא קמח. כמובן שלא החזקתי מעמד וישר הכנתי אותם. ואז הכנתי שוב. ושוב. בכל פעם מחדש שיניתי קצת ולא האמנתי שבאמת אין בקרקרים האלה כלום חוץ מגרעינים ומים. לא האמנתי שהם נשארים פריכים מעל שבוע.

הגאונות שלהם הזכירה לי את הלחם טחינה ולמרות שאני יודעת שהם לא יעשו את מה שעשה הלחם, אני מקווה שהם יפתיעו גם אתכם כמו שהם הפתיעו אותי.

אז מה הטריק? מאוד פשוט. זרעי פשתן שנחשבים כמזון על וטומנים בתוכם המון סיבים תזונתיים וחומצת שומן שהופכת בגוף לאומגה 3. פרט ליתרונות האלה יש לפשתן גם יתרון חשוב נוסף, הזרעים האלה משביעים, מאוד משביעים. חלק מהסיבה שהם משביעים מאוד (פרט לסיבים התזונתיים) היא העובדה שהם סופחים נוזלים, והתכונה המופלאה הזו שלהם היא זאת שעוזרת כאן לתערובת להפוך לסמיכה ואחר כך לפריכה בעקבות האפייה בתנור.

כדי להנות מהיתרון הגדול הזה של הפשתן צריך לטחון אותו. נכון, זה מרגיש קצת בג’רס אבל מבטיחה לכם שזה לוקח בדיוק שנייה. כל מה שצריך זה לקנות את הזרעים בכל חנות תבלינים ולבקש מהמוכר לטחון לכם אותם. בדיוק כמו שאתם עושים בקנייה של פרג. עוד אופציה היא לטחון אותם במטחנת קפה. בקיצור, זה באמת שטויות.

יאללה, משחררת אתכם להכין. וממש מחכה לראות ולשמוע איך יצא.

ויש גם בונוס! אם תכנסו לסטורי שלי באינסטגרם ב-24 שעות הקרובות, תוכלו לראות את השלב שבו משטחים את התערובת על תבנית התנור. רצה לעלות לשם את הסרטון עכשיו.
זה האינסטגרם, בואו בואו: https://www.instagram.com/raheli/

קרקרים בלי קמח
בקערה אגב יש גבינת שמנת עם שום ושמיר (טבעונית!). הפעם מדובר בגבינה קנויה אבל מבטיחה לעשות ניסויים ולפרסם גם גרסה ביתית בקרוב

קרקרים בלי טיפת קמח

מצרכים (ליותר מ-30 קרקרים):
1/2 כוס זרעי פשתן טחונים
1/2 כוס זרעי פשתן לא טחונים (החומים הרגילים)
1/4 כוס פרג, לא טחון
1/2 כוס גרעיני חמנייה, קלופים
1/2 כוס שומשום לבן או מלא
כפית שטוחה אבקת שום – אופציונלי
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פפריקה חריפה או צ’ילי גרוס
1 ו-1/2 כוסות מים

אופציות נוספות שמוסיפות טעם:
1 כפית אורגנו מיובש או כל עשב תיבול מיובש אחר
1/3 כפית פלפל שחור
1/2 כפית כורכום לצבע מיוחד

אופן הכנה:
– מניחים בקערה את כל המצרכים, כולל המים, ומערבבים היטב. מניחים לתערובת לעמוד במשך חצי שעה. בזמן הזה היא תסמיך ותתייצב מעט.
– מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ושופכים את כל התערובת. עם ידיים רטובות משטחים את התערובת לשכבה דקה. כמה דקה? כמה שיותר דק יותר פריך וכייפי. התערובת צריכה למלא תבנית תנור סטנדרטי ממש מן הקצה אל הקצה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 40 דקות או עד שהקרקרים פריכים. משאירים בתנור (כשהוא כבר כבוי) למשך 15-20 נוספות ורק אז מוציאים ומצננים לגמרי. בבקשה אל תדלגו על השלב הזה, זה מייבש והופך את הקרקרים לפריכים.
– שוברים לקרקרים בגודל שאתם אוהבים ומאחסנים בקופסה אטומה.

קרקרים ללא קמח
כבר שבוע שהם מככבים בארוחת הבוקר שלי

הערות חשובות
– אם יש חלקים שטרם התקשו אחרי האפייה, למשל כשלא משטחים את התערובת באופן שווה ואז חלק כבר אפוי לגמרי וחלק עדיין רך, פשוט שוברים את החלקים האפויים החוצה וממשיכים לאפות.

80 תגובות

  1. יהודית אביב says:

    באמת מדהים! חייבת לנסות

  2. כץ בתיה says:

    מה אפשר לשים במקום פרג? זה נראה נפלא והייתי מעוניינת לוותר על הפרג. תודה לתשובתך.

  3. כץ בתיה says:

    מצטערת וסליחה. ראיתי עכשיו שענית לאחת מחברות הקבוצה על אותה השאלה ששאלתי.

  4. רותי ביטון says:

    נראה מעולה, אצלי בתנור ברגע זה, מחכה בחוסר סבלנות???❤️??

  5. ארנבת says:

    ואו, נראה מדהים!
    אפשר להשתמש בזרעי פשתן טחונים (כאלה שמוכרים בחנויות טבע) במקום לטחון לבד? כרגע יש לי במקרר גם פשתן שלם וגם טחון ואני קצת מתעצלת…
    תודה רבה!

    1. רחלי קרוט says:

      כן, בהחלט 🙂
      ותודה רבה!

      1. יערה לוי says:

        היי רחלי רציתי לשאול אם בזרעי פשטן הטחונים חייבים להיום במתכון?
        תודה

        1. רחלי קרוט says:

          כן, הם אלה שמחברים הכל יחד

          1. סמדר says:

            האם יש תחליף לזרעי פשתן טחונים?
            אולי שקדים טחונים?

          2. רחלי קרוט says:

            פה ספציפית הם חשובים כי הפשתן סופג את הנוזלים ומתפקד כדבק.

  6. מירי says:

    הי,
    לאחר שהתמכרנו בבית ללחם הטחינה המעולה,
    רוצה להכין גם את הקרקרים.
    אין לי בבית זרעי פשתן שלמים.
    יש אפשרות להחליף אותם ?

    1. רחלי קרוט says:

      הם ממש קריטיים למתכון כי הם אלה שסופחים את הנוזלים אז לא מומלץ להחליף אותם

      1. אילנה says:

        למה את לא ממליצה על צ’יה לפי המחקרים השונים גם הם סופחים נוזלים ועשירים בויטמינים.?

        1. אילנה says:

          צודקת אני משתמשת בציה וזה פשוט נהדר

  7. הילה פרץ says:

    הייתי סקפטית שראיתי את המתכון אבל שיחקת אותה, הקרקרים מושלמים בטעם ובמרקם. וההכנה שלהם כל כך פשוטה, זה מדהים. תודה רבה 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף! ממש משמח

    2. דנה says:

      איזה כייף סוףסוף תגובה שלמאחת שהכינה!

  8. רוית says:

    עכשיו הקרקרים בתנור…… נראה איך יצאו בקרוב ????

  9. מיכל שחר says:

    שלום לך.
    הכנתי, טעים. במיוחד עם לבנה/ממרח עליו.
    הייתי מורידה את המלח למציתו.
    הפרג הכרחי?
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      לא, אפשר להשמיט או לשים שומשום שחור.
      ושמחה מאוד שאהבת!

  10. רחלי מלול says:

    תודה רבה רחלי! ראיתי איזו המלצה על המתכון הזה ונכנסתי לכאן 🙂 וההמלצות של על המסעדות- אליפות! בהחלט הולכת לשמור את ההמלצות להרבה זמן ולהשתמש בהן 🙂 תודה רבה על הנתינה שלך! כיף לקבל ממי שרוצה לתת באהבה ומרגישים את זה!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש כיף לשמוע!

  11. שרון says:

    האם זרעי פשתן לא מאבדים לגמרי מערכם התזונתי בחום? צ’יה , לעומת זאת אינו מאבד מערכו התזונתי, האם ניתן להחליף ביניהם לדעתך?

  12. אלי says:

    טיפ קטן:
    לאחר כמה דקות בתנור, כשהעיסה כבר מתקשה מעט, ניתן לחתוך ולסמן בתבנית את ריבועי הקרקרים (או כל צורה אחרת כמובן) בעזרת גלגלת (כמו של פיצה) או בעזרת סכין. מומלץ לגמרי. אני עושה את זה בקרקר חומוס וזה מעולה.

  13. ליז says:

    היי.. אין לי זרעי פשטן טחונים.. במה ניתן להחליפם?

    1. רחלי קרוט says:

      בעייתי, הם ממש הכרחיים כאן כי הם סופחים את הנוזלים ומייצבים את התערובת כי אין כאן קמח.

  14. נטע שמואל says:

    היי!
    מה ניתן לשים במקום פרג?

    1. רחלי קרוט says:

      שומשום שחור (לא קצח) או פשוט לוותר

  15. ורד says:

    וואוו יצא ממש טעים..
    איך שומרים את הקרקרים??

  16. ציפורה says:

    הי רחלי הכנתי את הקרקרים שלך בלי הפרג והספתי במקום את הציה יצאה מעולה ממש ממכר תודה על הבלוג.

    1. רחלי קרוט says:

      בשמחה רבה. ממש כיף שאהבת <3

  17. אורטל says:

    היי רחלי , אני נהינת מאווד מהמתכונים שלך!

    אני ממש רוצה להכין את הקרקרים ..יש לי רק טוסטר אובן.

    האם מתאים להכין בו? חדת שישרף; ) אם כן, על כמה מעלות?
    וגם יש לי תבנית שהיא חד”פ האם לדעתך אני כולה לשטח דק דק כמו שרשום. ויצא מוצלח?

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה!

      אפשרי רק חשוב לשטח את התערובת בצורה אחידה אחרת יהיו מקומות שזה יצא פריך ומקומות שזה לא יאפה מספיק.
      ותורידי 10 מעלות.

      1. יעל says:

        אין לי פשתן טחון.. רק רגיל. מה ניתן לשים במקום?
        תודה רבה!

  18. אפרת ב. says:

    כבר פעם שלישית שאני מכינה אותם (אחרי הפעם הראשונה הורדתי את כל ה’תיבול’ לבקשת הבת שלי ורק שמתי קצת מלח) וכל פעם שתינו מחסלות את הקרקרים. פשוט גאוני! המון תודה על המתכון!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף! ממש ממש שמחה לשמוע

  19. יעל says:

    פעם שניה שאני מכינה, הטעם טוב אבל האדים שיוצאים מהפשתן האפוי או מהתערובת הזאת נכנסים לעיניים ומאוד שורפים. מוזר מאוד. האם מישהי נתקלה בתופעה הזאת?,ממש אי אפשר לפתוח את העיניים

    1. טליה says:

      עד כמה שידוע לי וגם מישהי ציינה זאת פה שהפשתן מאבד מהערך התזונתי שלו בחום גבוה.
      הוא מתחמצן מהר אולי לכן את מרגישה את האדים שלו בעיניים? רגישות יותר?
      היתי ממליצה למי שרוצה כן את הפשתן במקום ציה לאפות יותר זמן ובפחות מעלות עד 150 מעל’
      ועוד רבע שעה נוספת לדעתי

  20. אסנת says:

    הי, כרגע בהכנה. שמתי צ’יה במקום פרג, האם עלי להוסיף עוד מים?
    חן חן רב ושבת שלום

  21. אתי ע. says:

    רעיון לשדרוג
    רחלי תודה על המתכון. זו הפעם השנייה שאני מכינה את הקרקרים.
    הפעם, תיבלתי במלח בלבד, הוספתי לתערובת גרעיני דלעת ופיזרתי מעט גבינה צהובה מעל. יצא מושלם!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה יופי של שדרוגים. רעיון נהדר להוסיף גבינה צהובה <3
      וממש שמחה שאהבת.

  22. סיגל says:

    הקרקרים נהדרים ישרק בעיה אחת איתם…אי אפשר להפסיק לאכול אותם….

    1. רחלי קרוט says:

      חחחח איזה כיף שאהבת <3 הם גם האהובים עלי

  23. רעיה says:

    האם יש תחליף לשומשום (אלרגיה) ?

  24. זיו says:

    מה מאחד הכוונה תופס את הגרגירים על מנת שנוכל לקבל קרקר ולא בלאגן ?

    1. סופיה says:

      יצא פצצההנ לא באלגן..פשוט ובריא

  25. תות says:

    יש אפשרות לקבל את המתכון לפי גרם?

  26. תות says:

    ועוד שאלה ?
    איך יודעים שהקרקרים מוכנים ושאפשר לכבות את התנור

  27. תות says:

    פשוט קרקרים מושלמים
    יש אולי אפשרות להוסיף גרעיני דלעת/אגוזי מלך?

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה שאהבת! גרעיני דלעת אין בעיה להוסיף (בערך 1/3 כוס). אגוזי מלך אפשרי רק אם קוצצים ממש דק

  28. אתל says:

    דברים מדהימים. תודה. ראיתי את המתכון המומלץ של לחם טחינה. אבל הוא עם ביצים??!! אין משהו דומה עם טחינה, בלי ביצים? תודה רבה

  29. לילו says:

    מאז שגיליתי את המתכון כמעט תמיד יש לי קרקרים בצנצנת, אל תוותרו על שום תבלין, ניסיתי וזה לא יוצא אותו הדבר, עדיף להוסיף אורגנו וכל תבלין שמתחשק, פשוט נפלא
    אני רק מחליפה פרג בזרעי צ׳יה
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      מדהימה שאת, תודה רבה רבה ושמחה שאהבת!

  30. נטלי says:

    היי, אפשר במקום פשתן שלם לשים פשתן טחון?

  31. עדי says:

    היי ! אפשר לשים רק זרעי פשתן טחונים?
    כשהם לא טחונים הם לא מתעכלים ויוצאים כלעומת שבאו 😉

    תודה רבה ! 🙂

  32. יפה says:

    מתכון מעולה וקל מאוד
    יצא מעולה
    תודה רבה?

  33. שלום says:

    כמה גרם פחמימות יש במתכון הזה

  34. רביד says:

    אשמח לדעת עם מה אפשר להחליף את הפרג (לא אוהבים) ואת השומשום (רגישות)

  35. לימור says:

    שלום רב
    האם השומשום שנמכר בשקיות (למשל של סוגת) זה שומשום לבן?
    תודה

  36. שרה says:

    ממש לא כדאי לאפות עם פשתן. הוא מתחמצן מאוד בקלות והופך לרעיל.

  37. אפרת says:

    רחלי תודה רבה מתכון מוצלח ביותר,!!!
    אפשר לוותר על המלח

    1. רחלי קרוט says:

      שמחה שאהבת!

  38. טובי לייטנר says:

    צר לי לאכזב אולם זרעי פישתן לא שווים בחום,לא בבישול ולא בתנור,בחום הם מאבדים מחיוניותם לגמרי.

  39. ליאורה says:

    נראה מדהים. אפשר גם בווריאציה מתוקה?

  40. ליאורה says:

    אז איך התאוריה הזו הולכת עם לחם פשתן?

  41. דפנה says:

    החלפתי את זרעי הפשתן בשיבולת שועל גרוסה
    והוספתי אורגנו מלח פלפל שחור יצא …אש

  42. מאיר says:

    איך אפשר לוותר בקלות על פרג. חבל שאין קרקרים רק של פרג

  43. אורית says:

    היה לי רק פרג טחון אז הכנתי איתו, ומשום מה יצא לי ממש מר. זה בגלל הפרג?

  44. אילנה says:

    צודקת אני משתמשת בציה וזה פשוט נהדר

  45. שירלי says:

    אפשר לטחון גם בנינג’ה את זרעי הפשתן. ניסיתי, עבד.

  46. תמר says:

    דרך נוחה לרדד באופן שווה את המשטח היא להניח מעל מה שרדדנו מעט ידנית נייר אפיה נוסף ולשטח עם מארוך.
    בנוסף קל יותר לחתוך אסטטית עם סכין או גלגלת (לפיצה)רבועים בגודל הרצוי ואז לאפות ולאחר מכן מפרידים על פי הסימון.
    תודה רבה נל המתכוו

  47. מאיה says:

    פרג , שום ושום מתעכלים בגוף שלמים , אפשר לטחון הכל ?

  48. תם לב says:

    היי 🙂 כשסוגרים תתנור, לפתוח אותו או להשאיר סגור?

  49. שרנ says:

    הי, נראה מעולה!
    האם אפשר במקום הפרג לשים קצח לדעתך?

  50. רות says:

    כן. פרג ישן נהיה מר (ישן זה גם כמה ימים אחרי טחינה אם הוא לא נשמר טוב)

  51. הילה says:

    נראה מעולה!! יוכן בקרוב… אפשר לשאול מה המתכון המקורי שהיווה השראה?

  52. מלי says:

    הי רחלי, במה אפשר להחליף את השומשום?
    אלרגיה.. תודה 🙂

  53. טלילה says:

    האם אפשר במייבש במקום בתנור?

    1. טליה says:

      אני ניסתי פעם אחת במיבש, יצא מושלם.

  54. א.א says:

    נראה מעולה .
    אפשר להשתמש במשהו אחר במקום פשתן טחון? ביצה?
    אסור לי להשתמש בדברים טחונים בדיאטה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend