לזניה מגולגלת במילוי בטטה, גבינות ותרד

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (27 הצבעות, ממוצע: 3.11 מתוך 5)
Loading...

אחת המנות הכי מספקות שיש היא לזניה. יש משהו בשילוב שבין פסטה, רוטב עגבניות וגבינות שהופך את המנה הזאת לאחת הפופולריות, ובצדק.

כשהתחלתי לחשוב על מנות לחוברת שבועות של תנובה-השף הלבן (כבר שמעתם שאני משתתפת בה? אם לא, בואו לקרוא קצת על התהליך)  היה לי ברור שחייבת להיות שם לזניה, אבל לא סתם לזניה רגילה שכולם מכירים, אלא אחת כזו שתרשים את כולם בלי הרבה מאמץ.

מערבבים גבינות, תרד וביצים (אפשר גם בלי לטגן את התרד קודם)

הלזניה שלפניכם מככבת בחוברת והיא שילוב של כמה טעמים אהובים – פירה בטטה מתקתק, גבינות מעולות מנוקדות בתרד ורוטב עגבניות שמרכך ומאזן את הכל.

אני מאוד אוהבת להכין אותה עם דפי לזניה מסולסלים (אפשר למצוא במעדניות, שווקים – שוק הנמל/שרונה/לווינסקי וגם בסופרים) אבל כמובן שאפשר להכין אותה גם עם דפי לזניה רגילים והיא תראה יפה לא פחות.

משטחים את הבטטה על דפי הלזניה

אז למה אתם מחכים, רוצו להכין. לארוחת שבועות, לארוחת ערב חגיגית או כדי לפנק אנשים שאתם אוהבים.

מניחים מעל את הגבינות והתרד

האמת היא שלא צריך שום תירוץ כדי להתענג עליה. כל מה שצריך זה לבשל את הבטטה והתרד ולהרכיב. ואגב, הוספתי לכם בהערות למטה אופציה להכנה מהירה יותר, כי זמן הוא אחד המצרכים הכי קשים להשגה 🙂

מגלגלים ומעבירים לתבנית

חג שמח חברים!

ורק מעדכנת, עבור כל מי ששאל אותי בהודעות פרטיות, שהחוברת תצורף לעיתונים בתאריכים: 07.05 – מגזין לאשה, 08.05 – ידיעות אחרונות, 09.05 – ישראל היום, 10.05 – הארץ.

מכסים בשמנת מתוקה, רוטב עגבניות וגבינה צהובה ומעבירים לתנור
עוד תמונה כי אני לא יכולה להתאפק והלזניה הזאת כל כך יפה

לזניה מגולגלת במילוי בטטה, גבינות ותרד

מצרכים:
10 עלי לזניה, רצוי מסולסלים
250 גרם עלי תרד טריים או תרד סנפרוסט מסונן ומופשר
5 שיני שום, קלופות
1 כף שמן זית
1 גביע (250 גרם) קוטג' תנובה 5%
1/2 גביע גבינת נפוליאון טעם טבעי 16% או 25%
1 ביצה
1/2 כוס (50 גרם) פתיתי מוצרלה שף לבן
3 בטטות, קלופות
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38% שף לבן
3/4 כוס (180 מ"ל) רוטב עגבניות מוכן
מלח, פלפל שחור גרוס
להגשה: 10 עלי בזיליקום קטנים

אופן הכנה:
– מלית התרד והגבינות: שוטפים היטב את עלי התרד וחותכים לרצועות דקות (ללא הגבעולים הקשים). פורסים דק את השום.
– מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים את השום במשך דקה. מוסיפים את התרד ומטגנים כ-4 דקות, תוך ערבוב, עד שהוא מתרכך אבל עדיין שומר על צבעו. מתבלים בנדיבות במלח ובפלפל שחור. מסננים מנוזלים ומצננים 5 דקות.
– מעבירים את התרד לקערה ומוסיפים את הקוטג', גבינת השמנת, הביצה ו-1/4 כוס פתיתי מוצרלה. מערבבים ומניחים בצד.
– מלית הבטטה: מרתיחים מים בסיר גדול. חותכים את הבטטות לקוביות גדולות ומבשלים עד לריכוך. מעבירים לקערה בעזרת כף מחוררת וממשיכים להרתיח את המים.
– מועכים את הבטטה למחית חלקה ומתבלים במלח ובאגוז מוסקט. מניחים בצד.
– הרכבת המנה: מבשלים את עלי הלזניה במשך 5-3 דקות במים הרותחים, עד שהם גמישים אבל לא רכים לגמרי. מסננים ופורשים על משטח העבודה משומן מעט.
– יוצקים לבסיס התבנית 4-3 כפות מהשמנת.
– מניחים במרכז אחד מעלי הלזניה 2 כפות ממחית הבטטה ומורחים אותה בעדינות בעזרת גב כפית. מקפידים להשאיר שוליים של 1 ס"מ. מניחים מעליה 2 כפות ממלית התרד והגבינות ומגלגלים לרולדה מאחת הצלעות הקצרות. מניחים בתבנית כשה"תפר" פונה כלפי מטה.
– מכינים באותו אופן רולדות לזניה נוספות ומניחים אותן בתבנית בצפיפות.
– יוצקים את השמנת שנותרה על רולדות הלזניה – בעיקר על הקצוות שלהן כדי שלא יתייבשו.
– יוצקים על מרכז רולדות הלזניה רוטב עגבניות ומפזרים את יתרת המוצרלה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-20 דקות, עד שהגבינה נמסה לגמרי. מעטרים בעלי בזיליקום ומגישים.

טעימה ברמות אחרות

הערות ושדרוגים
– במקום לטגן את השום והתרד אפשר פשוט להשתמש בהם ככה, בלי לטגן. איך? את השום כותשים דק ואת התרד משאירים חתוך לרצועות דקות. התנור כבר ירכך אותו אז אל דאגה. הנה, חסכתי לכם 10 דקות ושטיפה של מחבת.
– במקום פתיתי מוצרלה אפשר להשתמש בגבינת גבע פרמזן מגורדת דק.
– במקום שמנת 38% אפשר להשתמש בשמנת לבישול 15%.
– במקום קוטג' אפשר להשתמש בכל גבינה רכה כמו גבינה לבנה, פטה וכדומה.
– אם 1/2 מיכל שמנת לא מספיק לכם ואתם אוהבים הרבה רוטב, אפשר לשים גם מיכל שלם.
– דפי הלזניה מעט קשים אבל הרוטב והגבינה למעלה כבר זהובים? פשוט עוטפים ברדיד אלומיניום וממשיכים לאפות עד שהפסטה רכה.

16 תגובות

  1. דניקו says:

    מעריץ אותך!

    1. רחלי קרוט says:

      מתה עליך <3

  2. מאיה says:

    היי קרוקיט (-:
    איפה ניתן למצוא דפי לזניה מסולסלים? אף פעם לא נתקלתי בזה בסופר.
    נ.ב
    אוהבת מאוד את המתכונים שלך…..

    1. רחלי קרוט says:

      במעדניות, שווקים וסופרים. יש בשוק לווינסקי, שוק הנמל, שרונה וכו <3

    2. יאנה says:

      ל De Cecco יש. אמור להיות בכל סופר.

  3. דורון says:

    היי…יש לך רעיון לרוטב אחר במקום עגבניות…פחות מתחברת אבל ממש עשה לי חשק המתכון!!

  4. ליטל says:

    האם אפשר לוותר על הבטטה?

  5. אפרת says:

    בבקשה תגידי שאפשר לוותר על התרד…?

  6. יאנה says:

    היי, בשביל מה ממשיכים להרתיח את המים של הבטטות אחרי שהוצאנו אותם? בשביל לבשל שם את הדפי לזניה? לא כל כך. הבנתי.

  7. Martinonele says:

    Hellow my name is Martinonele. Wery good-hearted art! Thx 🙂

  8. אורטל says:

    היי איזה רוטב עגבניות מוכן את ממליצה להשתמש?

  9. חדוה says:

    היי בוקר טוב,

    אני רואה שכבר שאלו את השאלה , לא רואה תשובה איזה רוטב עגבניות לעשות? או איזה רוטב מוכן את ממליצה.

    תודה

  10. סלט עדשים שחורות עם בטטה וגבינת פטה – קרוטית – Krutit says:

    […] מלוחה מניפות תפוחי אדמה עם גבינות שנמסות באפייה לזניה מגולגלת במילוי בטטה וגבינות טרייפל מוס גבינה עם קרם לימון […]

  11. שרין says:

    יש לך רעיון איך להפוך את הלזניה הזו לפרווה?…

  12. מריה says:

    נראה מעולה, יש לי שאלה אם אני עושה מדפי לזניה רגילה, יש צורך לחתוך אותם? באיזה אורך ורוחב הם צריכים להיות?

  13. קרן says:

    האם השמנת להקצפה נכנסת גם לתערובת גבינות?
    מעל הלזניה שופכים מה שנשאר מהתערובת של התרד והגבינות?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend