לזניה קרפים שגונבת את ההצגה

Posted on
לזניה קרפים. צילום: טל סיון צפורין

חודשים חלמתי על הלזניה הזאת, דמיינתי אותה עומדת בגאווה, מלאת שכבות ויופי, ומעוצבת בתבנית עגולה במקום זו המלבנית שכולנו מכירים.

מה שלא דמיינתי, זה כמה מדהימה היא תצא וכמה קריאות התפעלות היא תגרור אחריה. גם בגלל הנראות המדהימה אבל לא פחות בזכות הטעם.

לזניה קרפים. צילום: טל סיון צפורין
אין לתאר על היופי שלה. צילום: טל סיון צפורין

למרות כמות השכבות הרבה, מדובר בביס מאוד עדין ומאוזן, כזה שהוא בשום צורה לא נכלל תחת המונח מושחת.

לזניה קרפים. צילום: טל סיון צפורין
לא, אין לתאר, אני מאוהבת. צילום: טל סיון צפורין

הקרפים, שמחליפים פה את עלי הלזניה, עדינים ודקיקים ומילוי הגבינות עם התרד, ביחד עם רוטב העגבניות, יוצרים קונצרט בפה.

לזניה קרפים. צילום: טל סיון צפורין
תקלטו על השכבות. צילום: טל סיון צפורין

בחודשים האחרונים הכנתי אותה כבר 8 פעמים, אם לא יותר, והיא תמיד תמיד יצאה אסופה ויפהפייה, עומדת זקופה ונחתכת ממש כמו עוגה. מסוג המתכונים שכבר ברגע הראשון ברור שהם נצחון. ושימו לב – מאוד קל להכין אותה אבל צריך סבלנות לטגן את הקרפים במחבת. זה הדבר היחיד שדורש פה עבודה כי כל השאר זה באמת למרוח גבינות מעל קרפ וזהו.

לזניה קרפים. צילום: טל סיון צפורין
אני לא יכולה להפסיק להעלות תמונות שלה. צילום: טל סיון צפורין

מחכה בקוצר רוח לראות איך יצא גם לכם. חג שמח!

לזניה קרפים. צילום: טל סיון צפורין
טוב די, מבטיחה שזאת (כמעט) האחרונה. צילום: טל סיון צפורין

לזניה קרפים שגונבת את ההצגה

מצרכים לקרפים (17 קרפים בתבנית עגולה בקוטר 22):
4 ביצים L
1 כוס חלב
1 כוס מים
1/2 כפית מלח
1 כף שמן
2 כוסות קמח לבן

מצרכים למילוי גבינות, תרד ועגבניות:
2 גביעים (סך הכל 550 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 16% או 24%
1 שקית (300 גרם) פתיתי טריו השף הלבן
1/2 צרור עירית
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 שקית (800 גרם) מדליוני תרד סנפרוסט, מופשרים על פי הוראות היצרן
1 ו-1/2 כוסות מחית עגבניות או עגבניות מרוסקות דק (לא רסק) של חברה איכותית

אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים את כל מצרכי הקרפים וטורפים היטב עד שהקמח נטמע.
– מטגנים במחבת (עדיף מחבת מיוחדת לבלינצ’ס) בקוטר 22 או 20, בכל פעם כמות של מצקת, את בלילת הקרפים ומניחים בצד – חשוב שהקרפים יצאו דקים. שימו לב שקוטר המחבת יהיה זהה לקוטר התבנית העגולה שבה תרכיבו את לזניית הקרפים.
– חשוב חשוב: אחרי 5-6 קרפים הבלילה נעשת סמיכה יותר ומומלץ להוסיף עוד כמה כפות מים או חלב כדי לדלל אותה. אם היא שוב מסמיכה אחרי עוד 5 קרפים אפשר להוסיף עוד טיפה מים. ההוספה הזאת חשובה כדי שהקרפים יצאו דקים ולא עבים.
– פורסים את העירית לטבעות דקות וסוחטים היטב את מדליוני התרד. חשוב לסחוט היטב שלא יהיו נוזלים בכלל (את הנוזלים אפשר לזרוק).
– בקערה גדולה מניחים את כל מצרכי המילוי, פרט לרוטב העגבניות ומעט גבינה מגורדת שמשאירים בצד לעיטור מעל, ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
– ועכשיו מרכיבים: בתוך תבנית עגולה בקוטר הקרפ מניחים קרפ אחד ומורחים מעל שכבה דקה של גבינות ותרד, מורחים מעל 2 כפות רוטב עגבניות. זה בסדר אם הרוטב לא מגיע לכל המקומות. חשוב לשמור על שכבות דקות של מילוי כי יש כאן המון שכבות.
– חוזרים על הפעולה עם שאר הקרפים, המילוי ורוטב העגבניות ומסיימים עם רוטב עגבניות מעל.
– מפזרים גבינה מגורדת ומכסים את התבנית מעל עם רדיד אלומיניום.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות ואז פותחים את הכיסוי ואופים עוד כמה דקות עד שהחלק העליון זהוב בעדינות.
– מצננים מעט ורק אז משחררים את לזניית הקרפים מהתבנית ומגישים.

לזניה קרפים. צילום: טל סיון צפורין
אני יודעת שתשאלו אז מראה לכם איך נראת הטריו שהיא בעצם מיקס של 3 גבינות. צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– אם אתם לא אוהבים תרד אפשר לוותר עליו. וכן, אפשר להשתמש גם בתרד טרי פשוט חשוב ממש לקצוץ דק דק כי אנחנו רוצים כאן שכבות דקות של מילוי בין קרפ לקרפ.
– אפשר להשתמש גם ברוטב עגבניות מוכן ולא במחית עגבניות. יצא קצת יותר מתובל ובכל מקרה שימו לב לשים מעט רוטב בין השכבות.
– אם אתם לא מוצאים גבינת טריו אפשר להשתמש בעמק מגורדת, מוצרלה מגורדת וכו באותה כמות.
– אם נשאר לכם קרפים אפשר למלא אותם במילוי מלוח כמו פירה למשל ולהגיש עם רוטב פטריות.
– הלזניה נשמרת מדהים במקרר גם כמה ימים, כשהיא עטופה כמו שצריך, והיא מתחממת נהדרת גם בתנור וגם במיקרו.
– אפשר להכין את הקרפים גם עם קמח רב תכליתי ללא גלוטן ואז כל המתכון הזה ללא גלוטן.
– המתכון בשיתוף תנובה.

19 תגובות

  1. יוכי דיין says:

    מדליוני תרד הם התרד הטחון הקפוא שאי אפשר לסחוט. את כנראה מתכוונת לעלי תרד קפואים.

    1. רחלי קרוט says:

      בדיוק אלה, ובוודאי שאפשר לסחוט 🙂

  2. יעל says:

    האם יש לך הצעה לקרפ שהוא דל פחמימה שיתאים פה?

    1. נויה says:

      קרפ מקמח שקדים:)

    2. רחלי קרוט says:

      וגם מקמח עדשים

    3. אלה says:

      הי רחלי
      האם אפשר להכין את הקרפים כמה ימים מראש ולהכין את הלזניה יום לפני החג?

  3. לירז קפל says:

    היי, האם אפשר להקפיא את הלזניה? אם כן באיזה שלב? ההרכבה לפני האפיה? אחרי האפיה?

    1. רחלי קרוט says:

      הממ שאלה טובה.
      אני מקפיאה את עלי הבלינצ’ס גם כמה חודשים (עטופים היטב) ואז כשאני רוצה להכין כל מה שצריך זה רק להרכיב ולתנור. אבל אפשר גם להקפיא אחרי האפייה ולחמם בתנור לפני ההגשה.

  4. אושר says:

    מה אפשר לשים במקום רוטב עגבניות? מעדיפה רוטב לבן, שמנת וכו’..

    1. רחלי קרוט says:

      שימי 2-3 כפות שמנת מתוקה 38% או שמנת לבישול 15% מעל כל שכבת גבינות עם תרד.

  5. מעיין says:

    יעבוד על עלי לזניה במקום הכנה של הקרפים?
    מנסה לצמצמם זמן

    1. רחלי קרוט says:

      כן רק שאז הלזניה לא תצא עגולה 🙂

  6. מרים says:

    האם אפשר להכין אותה עם טורטיה או דפי אורז?

    1. רחלי קרוט says:

      עם טורטיה כן רק שיצא קצת יותר כבד. עם דפי אורז אפשר אבל קחי בחשבון שיש פה הרבה שכבות אז עדיף להכין עם 4 שכבות גג אם משתמשים בדפי אורז.

  7. מיה גיל says:

    האם ניתן להכין את הקרפים מראש ולשמור במקרר, להרכיב ולחמם ביום ההגשה?

  8. Remi says:

    אשמח לדעת האם ניתן להשתמש בגבינת פילדלפיה או סתם כל cream cheese במקום נפוליאון? ( גרה בניו יורק)
    ובמידה ומשתמשים בתרד טרי האם צריך לחלוט אותו?
    והאם ניתן להשתמש בעגבניות טריות?
    תודה רבה רבה!
    ותודה על מתכונים מופלאים שתמיד יוצאים מושלם!

  9. מיקה says:

    במידה ורוצה להשתמש בתרד טרי, שמים אותו טרי ולא מטגנים לפני?

    1. מיקה says:

      והאם הכוונה לתבנית קפיצית?

  10. מיכל לוי says:

    היי? יעבוד לדעתך עם קרפים קנויים? יש לי נסיון טוב איתם…

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend