עוגיות שוקולד צ'יפס הכי טעימות בעולם

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (18 הצבעות, ממוצע: 4.06 מתוך 5)
Loading...

המרדף שלי אחרי מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות ארוך לפחות כמו הזמן שעובר מהרגע שאני נכנסת לשיעור ספורט ועד שהוא מסתיים (נצח).

יש לי ממש שריטה עם העוגיות האלה.

שנים אני מכינה גרסאות שונות ומשונות של העוגיות האלה. עם חמאה שרופה או חמאה מוקרמת. עם סוכר לבן או חום. עם ובלי סודה לשתייה. עם שוקולד צ'יפס או שוקולד קצוץ. מיליון גרסאות שחלקן הצליחו יותר וחלקן קצת פחות.

בכל פעם כשאני מביאה את הנגלה החדשה שהכנתי לעבודה וכולם אומרים שיצא מעולה אני טועמת אותן שוב ותוהה איך זה שאני עדיין לא מספיק מאוהבת ולמה רק אני לא מסופקת מהתוצאה.

ואז הכנתי את אלה. ממש במקרה.

חיפשתי מתכון מהיר, שלא עושה שימוש במיקסר, לעוגיות טעימות בשביל להביא לפגישת עבודה. ידעתי רק דבר אחד – אין לי זמן לרכך חמאה או להקרים אותה ואין הזדמנות שנייה לעוגיות כי עוד שעתיים אני צריכה לצאת לפגישה.

אז מה עושים?

פשוט. מכינים את העוגיות האלה שאני מאוד אוהבת והכנתי לפני שנתיים בסרטון הראשון שהעלתי לרשת.

הן אף פעם לא יצאו מושלמות אבל תמיד ידעתי שהבצק שלהן הכי קרוב למה שחיפשתי – שילוב בין פריכות עדינה בתחתית ומרקם מעט עוגתי באמצע.

כדי לשדרג אותן החלטתי להכיל עליהן 3 כללים חדשים – תוספת של סודה לשתייה, הנחה של כדורי בצק ולא בצק מעוך בתבנית ושימוש בשוקולד קצוץ ולא בשוקולד צ'יפס (הסבר ממש כאן למטה).

כבר בשנייה שהן יצאו מהתנור הרגשתי שהפעם זה זה. המראה המשויש, קוביות השוקולד הגדולות שצצו לצד נקודות קטנות יותר, הגובה של העוגיות שהצליח להותיר את האמצע רך והריח שהתפשט בבית לא הותירו מקום לספק – אני מאוהבת.

אז עכשיו כשנרגעתי אני שולחת גם אתכם להתאהב. ולקרוא את 10 הכללים הכי חשובים ליצירת עוגיות מעולות. אל תדלגו על הקריאה כי הטיפים שם יסבירו לכם את ההגיון מאחורי שלבי ההכנה ולמה עושים משהו ככה ולא אחרת.

הפתעה מתוקה ורכה בכל ביס

10 כללים לעוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות

1. אין צורך להקרים את החמאה. ההקרמה מייצרת עוגיות תפוחות מדי וגם לעיסות. דווקא הגרסה המהירה יותר שלא עושה שימוש במיקסר טובה יותר בעיני.
2. שילוב של סוכר לבן וחום מייצר 2 דברים. הסוכר הלבן הופך את העוגיות לפריכות ויציבות אחרי הקירור ואילו הסוכר החום מוסיף טעם של קרמל/טופי עדין וגם צבע חום. ניסיתי להגדיל את כמות הסוכר החום על חשבון הלבן והעוגיות יצאו יותר מדי לעיסות/מסטיקיות שאני פחות אוהבת אבל זה כמובן אפשרי למי שאוהב טעם עמוק של קרמל.
3. ממש חשוב להשתמש בוניל איכותי. אם אין לכם כזה פשוט וותרו על הוניל. רק לא תמצית בטעם וניל.
4. חשוב להשתמש בסודה לשתייה שמייצרת את הפריכות העדינה שמתקבלת בתחתית העוגיות.
5. הטיפ הכי חשוב שלי בנוגע לעוגיות שוקולד צ'יפס – בבקשה אל תשתמשו בשוקולד צ'יפס הקלאסי (עיגולי השוקולד). הם לא כיפיים כאן ולא מספיק דומיננטיים וגם לא נמסים טוב במקרה הזה. חשוב לחתוך את השוקולד מטבלת שוקולד כך שיתקבלו שברי שוקולד בשלל גדלים כשהגדולים בהם יהפכו לתלוליות רכות ומושחתות והקטנים יתנו את הטון והמתיקות לבצק.
6. עדשים צבעוניות/אגוזים מוסיפים קראנצ'יות מאוד כיפית בפה.
7. ככל שהבצק ישהה במקרר יותר זמן (עד 3 ימים) העוגיות תהיינה טובות וטעימות יותר. אני מכינה את הבצק ערב קודם ובבוקר או בצהריים אופה אותו.
8. יש כאן הרבה שוקולד ביחס לבצק וזה סופר קריטי כדי שתצאנה עוגיות טעימות ושוקולדיות.
9. עוד כלל מאוד מאוד חשוב הוא לא למעוך את הבצק לפני האפייה. המעיכה מייצרת עוגייה דקה מדי בלי מספיק נוכחות ובלי החלק הפנימי הרך.
10. אני אוהבת עוגיות מעט פריכות בצדדים ומעט רכות בפנים. כדי לגרום להן לצאת ככה אופים 12 דקות ולא יותר ומאפשרים לעוגיות להצטנן בחוץ עד שהן מתקררות לגמרי ורק אז מעבירים לקופסה סגורה.
11. טיפ בונוס – העוגיות טעימות יותר ביום-יומיים שאחרי האפייה כי הן מתרככות מעט.

עוגיות שוקולד צי'פס

מצרכים:
200 גרם חמאה או שמן קוקוס לגרסת פרווה
200 גרם (1 כוס) סוכר לבן
50 גרם (1/4 כוס) סוכר חום כהה – לא דמררה, הכהה
1 ביצה L
1 כפית תמצית וניל איכותית
300 גרם (2 כוסות + כף גדושה) קמח לבן
1 כפית סודה לשתייה
250 גרם (2 ו-1/2 טבלאות) שוקולד מריר
50 גרם (1/2 כוס) עדשים צבעוניות – לא חובה. תחליפים בהערות למטה

אופן הכנה:
– בקערה בינונית ממיסים את החמאה (או שמן הקוקוס) ומוסיפים את 2 סוגי הסוכר. טורפים היטב.
– מוסיפים ביצה ותמצית וניל וטורפים.
– מוסיפים קמח וסודה לשתייה ומערבבים עם כף עץ עד שכל הקמח נעלם.
– קוצצים את השוקולד לקוביות גסות (כל קוביית שוקולד צריכה להחתך בערך ל-4 קוביות) ומוסיפים לבצק ביחד עם העדשים. מערבבים עד שהשוקולד והעדשים מתערבבים היטב בתוך הבצק.
– מעבירים למקרר לשעה לפחות או עד 3 ימים. מקפידים לכסות את הקערה כדי שהחלק העליון לא יתייבש.
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– יוצרים כדורים בגודל פינג פונג, ובבקשה לא יותר קטן מזה, ומניחים במרווחים גדולים על תבנית עם נייר אפייה. לא משטחים ולא מועכים, פשוט שמים עיגול בצק יציב מאוד.
– אופים במשך 12 דקות ומוציאים גם אם נראה לכם שהעוגייה עוד רכה. מצננים היטב ורק אז טועמים ומאחסנים בקופסה סגורה (עד שבוע).

מאוהבת

הערות ושדרוגים
– לגרסה טבעונית משמיטים את הביצה ומוסיפים 1/2 כפית אבקת אפייה.
– במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב או לבן או כל שילוב בינהם העיקר שהכמות תשאר 250 גרם. טוב בסדר, אפשר גם 200 גרם אם רוצים לקמץ קצת בקלוריות, אבל לא פחות מזה.
– במקום עדשים צבעוניות אפשר להוסיף אגוזי מלך, פקאנים טבעיים, אגוזי לוז או פיסטוקים – קצוצים גס. ואפשר גם חמוציות או צימוקים.
– ניתן להמיר חצי מכמות הקמח בקמח כוסמין.

35 תגובות

  1. אפרת says:

    נשמע מושלם:)
    כמה עוגיות יוצאות פלוס מינוס?

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה!
      בין 16-22

      1. אפרת says:

        הכנתי אתמול. יצאו מ-ע-ו-ל-ו-ת! טיפה קריספיות מבחוץ, רכות מאוד מבפנים. המשפחה אמרה שהן הכי טעימות שאכלו. יצאו לי 25 יח׳

        1. רחלי קרוט says:

          יש! איך שימחת.

  2. Natalie says:

    וואו הן נראות מעולה!

    1. רחלי קרוט says:

      תודה אהובה שאת. הכי מחמיא כשזה ממך <3

  3. צוף says:

    נראה מושלם כמו כל המתכונים שלך!!
    במקום לחתוך קוביה קוביה שזה לוקח הרבה זמן אני שמה את כולם בשקית ודופקת עליהם עם מערוך.. ?
    גם הזדמנות להוציא עצבים וגם יוצאות חתיכות במלא גדלים בלי מאמץ!

  4. בראוניז שיא השחיתות עם שוקולד ממולדה – קרוטית – Krutit says:

    […] לפני כמה ימים, הכנסתי עוגיות שוקולד צ'יפס (המתכון ממש פה) ונשאר לי בצק עוגיות שלא אפיתי כי כבר לא היה מקום […]

  5. בראוניז שיא השחיתות עם שוקולד ממולדה – קרוטית – Krutit says:

    […] לפני כמה ימים, הכנתי עוגיות שוקולד צ'יפס (המתכון ממש פה) ונשאר לי בצק עוגיות שלא אפיתי כי כבר לא היה מקום […]

  6. מור says:

    הכנתי היום, יצא מדהים!
    הם נראות ממש כאילו קנית אותם! (מחמאה די מפוקפקת מהבת שלי?)

  7. סוזנה דנן says:

    שבת שלום
    אפיתי בדיוק לפי ההוראות. יצא טעים אך הן קשות. איך אני עושה שייצאו רכות יותר. להפחית זמן? להפחית טמפרטורות?
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      2 דברים:
      1. לא למעוך את הבצק כשאת שמה אותו על התבנית, להשאיר ממש עיגול שמנמן.
      2. לאפות 2-3 דקות פחות.

    2. ענת says:

      למדתי מבני לשים פרוסת לחם בצנצנת העוגיות והן מתרככות. ( אני אישית מעדיפה קשות …. (:

  8. חיים says:

    עשיתי ויצא טוב מאוד. אני רגיל להכין ממתכונים אחרים, לדעתי הדבר היחיד שחסר זה כחצי כפית מלח, זה מוסיף מאוד. פרט לכך יש לזכור ששוקולד לבן וחלב ממתיקים את העוגיות יחסית למריר, אז לדעתי, מומלץ שרוב השוקולד יהיה מריר ולא כדאי להפריז באחרים, כמובן שזה עניין של טעם.

    1. רחלי קרוט says:

      מסכימה איתך לגמרי לגבי השוקולד. לגבי המלח, אני עדיין לומדת לחבב אותו במתוקים, אני בעקומת למידה 🙂

  9. עדי says:

    היי רחלי! עשיתי את הגרסה הטבעונית.. אז קודם כל היה לי קצת בלאגן עם הבצק: עשיתי לפי מה שייעצת והבצק נח במקרר, הבוקר כשהוצאתי אותו הוא היה קשה כמו אבן, השארתי בחוץ- הפשיר ואז התקשה שוב (לצערי לא הייתי בבית לתפוס את רגע ההפשרה :)) ותוך כדי תהיתי לעצמי האם זה לא מאבד מהעניין אם יש צורך להוציא את הבצק לפני העבודה איתו? בהמשך שמתי את קערת הבצק מעל לסיר עם מים רותחים והשוקולד נמס.. או לפחות חלק ממנו. הצלחתי לעבד את הבצק למשהו שאפשר לעבוד איתו (קודם היה פירורי) ובסופו של דבר העוגיות נשארו די שמנמנות, לא השתטחו ועם טעם חזק של קוקוס..

    מה את אומרת? יש משהו שאפשר לעשות אחרת?

    1. רחלי קרוט says:

      הבצק אכן יוצא די קשה, אני פשוט מוציאה ממנו עם כף גלידה.
      אפשר פשוט להוציא אותו לרבע שעה מחוץ למקרר והוא אמור להיות יותר נוח, אבל עדיין ממש מומלץ לעבוד איתו כשהוא יותר יציב כי אז העוגיות יוצאות הכי טעימות.

  10. קאפקייקס דאבל פררו רושה – קרוטית – Krutit says:

    […] השחיתות שנפל עלי (מי אמר בראוניז עם שוקולד ממולדה ועוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות), מדובר באחד הקינוחים היותר שוקולדיים […]

  11. ברברה says:

    נראה מעולה… האם אפשר להשתמש רק בקמח 70 אחוז ?

  12. מוריה says:

    עוגיות מעולות, קיבלו מחמאות גורפות!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע! <3

  13. עוגיונת says:

    היי, האם ניתן לעשות עיגולים מראש להקפיא וכל פעם לאפות כמה?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, בטח! רעיון נהדר

  14. גלית says:

    כיצד ממירים לשמן קוקוס?

  15. אור says:

    הכנתי, יצאו ממש טעימות.. שמתי רק חבילה וחצי של שוקולד מריר, 2 וחצי היה נראה לי המון ועם הכמות הזו היה מספיק שוקולד בכל עוגיה.. ובפעם הבאה אוריד מכמות הסוכר.. יצא מאוד מתוק

  16. דנה says:

    היי רחלי,
    האם צריך חמאה עם/ללא מלח?
    כמה אחוז קקאו מומלץ בשוקולד המריר?
    תודה!

    1. דנה says:

      טוב בסוף לא התאפקתי וכבר הכנתי.
      אומנם טעימות אבל יצאו קשות מידי (בעיקר בשוליים), דקות מידי (ועשיתי כדורים כפי שהוסבר) ורחוקות מהמראה בתמונה.

  17. טל שור says:

    האם אפשר להחליף את שמן הקוקוס בחלב קוקוס?

  18. עוגיות שוקולד צ'יפס במילוי ממרח שוקולד – קרוטית – Krutit says:

    […] ואז, לפני חודשיים, הצלחתי למצוא נוסחה שמבחינתי עובדת הכי טוב. ומה שמדהים בה, זה שלא צריך להקציף את החמאה עם הסוכר כמו ברוב המתכונים. מה שאומר לא תצטרכו כאן מיקסר וגם לא חמאה רכה שצריך להמתין שתגיע לטמפרטורת החדר >> הנה המתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות. […]

  19. מיכל says:

    אפשר לוותר על הסוכר החום ולהשתמש רק בלבן? פשוט לא ה ביומיום בתור אחת שלא חובבת אפיה,
    שנית- טפשר להכין את העוגיות במיידי? ללא המתנה במקרר? ואם חייב מקרר מה זמן המינימום?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר סוכר לבן. בגלל שקיץ והבצק מתרכך בשנייה עדיף עם מקרר. מינימום 30 דקות.

  20. ליהי says:

    ואו! קרוטית, פיצחת את סוד העוגיות המושלמות באמת. רכות וריחניות. תודה רבה! מאחר וגיליתי שאין לי במקרר חמאה רכילה אלא חמאה במליחות קלה השתמשתי בה ובמקום עדשי שוקולד שמתי נטיפי חמאת בוטנים ויצא מושלם ברמות. תודה שוב ☺

  21. מיכאל says:

    היי:) המתכון נראה מעולה ואני כבר מת להכין אותו!
    אפשר להשתמש ב184 גרם חמאה? או שזה ישפיע על העוגייה?

  22. אליאב says:

    וואווווווו איזה מתכוןן! הכנתי היום ויצא פשוט מושלם.
    מהיום משתמש רק במתכון המנצח שלך🍪❤️ נטרפו בשנייה😂
    אהבתי מאוד, תודה!

  23. עדן מויאל says:

    היי יצא מעולה!
    האם לאחר שהן מוכנות שומרים בקופסא במקרר או בחוץ? גם בימים אלה שחם

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend