תבשיל שעועית ירוקה ולבנה ברוטב עגבניות עם קינואה

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (5 הצבעות, ממוצע: 4.20 מתוך 5)
Loading...

תבשיל שעועית ירוקה ולבנה ברוטב עגבניות עם קינואה

אני אוהבת אוכל. אוהבת להכין אותו לעצמי ולאחרים, אוהבת להסתכל עליו במסעדות ובטלוויזיה ובעיקר אוהבת לאכול אותו.

במשך שנים האוכל היה חצי אויב. הוא גרם לי ללא מעט נזקים פיזיים, ובואו נודה על האמת גם כמה נפשיים, אבל לצד הבעיות הוא תמיד היה שם כדי לשמח ולגרום לתחושה של סיפוק.

כשיהיה לי קצת יותר זמן אספר לכם כמו שצריך על המהמורות שעברתי איתו, אבל העלתי את זה כי לאחרונה אני והמשקל קצת רבנו.

אני ביקשתי שהוא ירד, הוא רצה לעלות ולא הקשיב לי, ובסוף לא הייתה ברירה והתייצבתי בסטודיו של שר פיטנס – אחת הנשים הכי עוצמתיות ומעצימות שיצא לי להכיר. אגב, ממש לפני כמה ימים היא כיכבה במהדורה המרכזית בטלוויזיה שם עקבו אחרי הקריירה המטורפת שלה בתחום הספורט והתזונה.

מכיוון שכבר מאוחר בלילה, ומחר אני צריכה לקום בחמש, לא אכנס הפעם לכל הקשיים והאתגרים שאני עוברת במסגרת מחנה האימונים של שר ושל המאמנת האדירה שלי – לין. מה שכן אספר לכם, שהשבוע קיבלתי על הראש על מסע הזלילה שלי שאכן היה קצת מוגזם.

אז כדי לאזן ולהתחיל את השבוע ברגל ימין החלטתי להכין סיר גדול של אוכל שאני ממש אוהבת. כזה שעושה נעים בבטן ונקווה שגם נעים על המשקל. תחזיקו אצבעות! אה וכן, לוקח באמת כלום זמן להכין את זה והרוב כאן מושתת על ירקות קפואים שיש תמיד במקפיא וקצת שימורים שיש במזווה, אז לא להתעצל.

זהו, רצה לישון ומחכה לשמוע איך יצא לכם התבשיל.

אה, דבר אחרון – אם תחלקו את התבשיל הזה ב-6 תגלו שבכל מנה יש רק 50 קלוריות! ואם תוסיפו גם קינואה זה יגיע סך הכל ל-150 קלוריות ביחד. תודו ששווה.

תבשיל שעועית ירוקה ולבנה ברוטב עגבניות

מצרכים (ל-6 מנות משביעות):
1 כף שמן זית
4 שיני שום, קלופות
1 כף רסק עגבניות
1 קופסת שימורים או בקבוק זכוכית (400 גרם) עגבניות מרוסקות של חברה איכותית
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית בהרט – אל תוותרו
1/2 כפית מלח (יכול להיות שתצטרכו יותר אבל תתחילו ב-1/2 כפית)
1 כפית מייפל/סילאן/סוכר חום
1 כוס מים רותחים
3/4 שקית (400 גרם) שעועית ירוקה עדינה או שעועית צהובה, קפואה
1 קופסת שימורים שעועית לבנה או חומוס

לקינואה:
1 כוס קינואה – לבנה או מיקס לבן ואדום
1 ו-1/2 כוסות מים רותחים
1/2 כפית מלח

אופן הכנה:
– מכינים את הקינואה: בסיר בינוני שמים את הקינואה, המים והמלח ומבשלים על אש הכי נמוכה, עם מכסה סגור, במשך 20 דקות. משאירים את המכסה סגור למשך 5 דקות נוספות כשהגז סגור ורק אז פותחים ומאווררים עם מזלג.
– מכינים את התבשיל: חותכים את שיני השום לפרוסות דקות.
– בסיר רחב מאוד מטגנים את השום בשמן זית במשך 2 דקות.
– מוסיפים רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות, תבלינים, מייפל ומים רותחים ומערבבים היטב. מבשלים במשך 10 דקות.
– מוסיפים שעועית ירוקה, אפשר קפואה ואפשר מופשרת, ומבשלים עד שהיא מתחילה להתרכך. זה לוקח בערך 15 דקות, תלוי אם השעועית הייתה קפואה או לא. אם היא הייתה קפואה תוסיפו עוד 5 דקות.
– מוסיפים את השעועית הלבנה או החומוס ומערבבים. טומעים ומתקנים תיבול אם צריך. מייפל כדי להוסיף מתיקות ולשבור את החמיצות ומלח כדי להמליח ולהוסיף טעם במידה וחסר.
– מגישים עם קינואה או אורז או פשוט ככה לבד.

משביע ממש ובריא

הערות ושדרוגים
– לתוספת בריאות וטעם אפשר להוסיף 1/2 כפית אבקת כורכום או 1/2 ס"מ כורכום מגורד דק.
– אם אתם אוהבים טעמים קצת איטלקיים ניתן להוסיף, בשלב הוספת השעועית, 10 עלי בזיליקום קצוצים גס.
– יוצא מכאן די הרבה רוטב, ואני אוהבת את זה כדי להרטיב את הקינואה. אם אתם מעדיפים פחות רוטב אפשר לשים רק 1/2 כוס מים רותחים.
– אפשר להחליף את השעועית באפונה ירוקה (עדינה או רגילה) בכמות זהה.

4 תגובות

  1. איילה says:

    אפשר לשים שעועית/חומוס מהמקפיא ולא מקופסאת שימורים? אם כן כמה?:)

  2. טל says:

    היי רחלי, נשמע מעולה וסופר בריאותי 🙂
    אם אני לא מעוניינת בשעועית הלבנה אפשר להחסיר או להחליף במשהו אחר פחות כבד? (ירק למשל?)

  3. נופר says:

    ארוחה נהדרת

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה רבה. גם בעיני 🙂

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend