בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בית אוכל שילדים אוהבים אורז אדום עם פרגיות בתבנית אחת

אורז אדום עם פרגיות בתבנית אחת

מאת רחלי קרוט
אורז אדום עם פרגיות בתבנית אחת

ארוחה מושלמת בתבנית אחת. בלי לטגן קודם את הבצל, בלי לצרוב את העוף ובעיקר בלי לעבוד קשה. מניחים הכל בתבנית, מכניסים לתנור ויש ארוחה מדהימה שמתאימה גם לארוחת ערב/צהריים וגם לארוחת חג כשרוצים לארח.

האורז יוצא רך רך ואדום ומאוד מזכיר טבית ובזכות שיטת האפייה בתנור עם אדי המים העוף נותר עסיסי ממש גם אחרי אפייה ארוכה בתנור וגם יום ויומיים למחרת.

אורז אדום עם פרגיות בתבנית אחת

העוף נשאר עסיסי והאורז רך רך ועדיין אחד אחד

אורז אדום עם פרגיות בתבנית אחת

מצרכים:
4 כפות שמן זית
2 כוסות אורז בסמטי (או יסמין) מאסטר שף
2 בצלים סגולים גדולים, קלופים
8 שיני שום, קלופות
2 כפות פפריקה אדומה מתוקה
1 כפית בהרט
1 כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית כורכום
1/3 כוס סילאן
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית פטרוזיליה מיובשת – לא חובה
5-6 סטייק פרגית או 4-5 חלקי עוף או 3 חזה עוף שלם
4 ו-1/2 כוסות מים רותחים

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– חותכים את הבצלים והשום לקוביות קטנות.
– בתבנית 20X30 (אפשר גם גדולה יותר) מזלפים שמן זית ומניחים למעלה את האורז ומעליו בצלים, שום ואת כל התבלינים ורסק העגבניות. מערבבים היטב עד שהאורז אדום.
– מניחים מעל את הפרגיות, עדיף כשהן מגולגלות והצד הסגור כלפי מעלה (אם משתמשים בחלקי עוף מניחים שהצד של העור כלפי מעלה) ומתבלים את הפרגיות במעט פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח, סילאן, שמן זית ופטרוזיליה מיובשת.
– שופכים מים על האורז, עדיף פחות על הפרגיות כדי שהתיבול לא ינזל למטה, ומערבבים בעדינות מסביב כדי שהמים יחלחלו פנימה.
– סוגרים את התבנית עם נייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום כך שתהיה סגירה הרמטית לגמרי. חשוב פה שהאדים יבשלו את האורז ויותירו את העוף עסיסי.
– אופים במשך שעה ורבע (אפשר גם במשך שעתיים על 170 מעלות) ומסירים את הכיסוי. מוודאים שהאורז רך ואם לא סוגרים ואופים עוד 15-20 דקות.
– במידה והאורז רך מסירים את הכיסוי ומאפשרים לעוף ולאורז להצרב בתנור עוד 15 דקות או עד שהחלק העליון של העוף זהוב יפה.

אורז אדום עם פרגיות בתבנית אחת

אורז אדום עם פרגיות בתבנית אחת

הערות ושדרוגים
– במקום בצל סגול אפשר להשתמש בבצל לבן. אפשר גם להגדיל את כמות הבצלים פה זה רק יטיב עם המנה.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף לאורז 1/3 כוס צנוברים.
– במקום סילאן אפשר מייפל או דבש רק במקרה הזה שימו 5 כפות ולא 1/3 כוס.
– אל תתקמצנו על המלח יש פה הרבה אורז והמון תבלינים מתקתקים שצריכים איזון.
– רוצים מנה צמחונית? ממירים את העוף בחבילה אחת של טופו שחותכים לקוביות ומערבבים עם האורז או מניחים פרחי כרובית גדולים במקום העוף.
– אם אתם אוהבים טעמים עמוקים אפשר לאפות גם 3 שעות על טמפרטורה של 160 מעלות רק חשוב לבדוק אחרי שעה וחצי אם לא חסר מים. במידה וחסר מוסיפים כוס מים וממשיכים לאפות עם כיסוי.
– המתכון בשיתוף מאסטר שף.

אולי יעניין אותך

19 תגובות

ג׳ניה 18 באוגוסט 2023 - 8:42

היי, נראה מדהים! אבל לא הצלחתי כל-כך להבין מתבלנים את הפרגית לפני ההנחה באורז? או אחרי ההנחה מעל האורז?

השב
נירית 18 באוגוסט 2023 - 9:43

יעבוד גם עם אורז מלא?

השב
דורית 19 באוגוסט 2023 - 9:32

יעבוד עם בורגול? תודה

השב
א.ה 21 באוגוסט 2023 - 16:55

תודה! יצא טעים מאד. שתי הערות רק – 1) שמתי כף מלח כמו שהמלצת וזה לא היה מספיק, ממליץ לשנות את המתכון כדי לא לגלות בהערות שלא כדאי להתקמצן על המלח.
2)כשכתוב להוסיף את התבלינים והרסק עגבניות לא ברור אם צריך עכשיו זה הזמן להשתמש ב1/3 כוס סילאן על האורז או שאמורים לשמור את זה לפרגיות בלבד.

השב
יעל 22 באוגוסט 2023 - 13:45

כמה הערות: במקום לנסות לא לשיוף את התיבול מהפרגיות, פשוט יותר להוסיף לאורז את התבלינים והמים, לערבב, ואז לתבל את הפרגיות ולהוסיף אותן.
חסרות במתכון כמויות לתיבול של הפרגיות. אם כתוב לשים את התבלינים על האורז צריך תבלינים נוספים לפרגיות, או לתבל בצד את הפרגיות ולשים באורז את כל מה שנשאר.
אם משתמשים בטופו כדאי לתבל אותו מראש, בנפרד, בהרבה תבלינים אחרת ייצא תפל.

השב
Z A 28 באוגוסט 2023 - 19:08

מחממים את התנור ל190 ואופים על 170 ?

השב
שירן 31 באוגוסט 2023 - 17:52

מעולה ממש!

השב
ע.גל 6 בספטמבר 2023 - 20:41

הכנתי. לטעמי התיבול מוגזם והיה מאוד שומי (8 שיניים). אפשר להוריד כמות, זה ישפר

השב
נטלי 9 בספטמבר 2023 - 13:36

מתכון מעולה – לקח 3 דקות להכין ויצא מושלם!

השב
חגית 20 באוקטובר 2023 - 16:37

תודה רבה על המתכון הנהדר!
משום מה הבצל לא התרכך לי

השב
ליבי 18 בנובמבר 2023 - 13:48

שלום לך,

הכנתי את המתכון כמו שרשמת והוספתי 4 וחצי כוסות מים רותחים כמו שרשום במתכון.

בסיום הבישול הראשוני נשארו המון מים בתבנית (סגרתי עם נייר אפייה ואלומיניום כמו שרשום במתכון.

מה יכולה להיות הסיבה ?

(מבינה שהמים אמורים היו לבשל את האורז ולהספג בו…ולכן לא ברור לי למה זה מה שקרה…)

אשמח לסיבה/רעיון…

תודה מראש, ליבי.

השב
שרון 8 בדצמבר 2023 - 23:06

הכנתי ויצא מושלם!
מה שכן, ממש לא נכנס בתבנית של 20 על 30, יותר כמו שתי תבניות.

השב
דינה 10 בדצמבר 2023 - 17:20

הכנתי והתאכזבתי. יותר מדי מים במתכון ולכן האורז עיסתי. הבצל לא מתרכך והשום מיותר.

השב
איילה 25 בינואר 2024 - 18:59

אחלה מתכון! כולם אהבו. לדעתי צריך קצת פחות מיים, 3.5-4 כוסות

השב
נועה 2 בפברואר 2024 - 18:43

טיפים למי מחליט לעשות את המתכון:
לטגן את הבצל!! הוא נשאר יחסית קשה בבישול
מים לשים לפי הכוסות אורז אחרת יש הצפה- 2 כוסות אורז לשים רק 3 כוסות מים.
לגבי הפרגיות תבלתי אותם לפני ששמתי בתבנית

חסרים תבלינים מבחינת כמויות. תטעמו קצת ותוסיפו למרות שזה אורז…

מתכון נחמד

השב
יעל 20 במרץ 2024 - 10:04

תודה רבה, מתכון נפלא!
הכנתי כמה פעמים וילדים מאוד אוהבים אותו 🙂
כמה כוסות מים צריך לשים אם משתמשים באורז עגול מלא?
תודה מראש

השב
קרול 14 באוקטובר 2024 - 19:22

האורז יצא נפלא, הפרגיות התייבשו למרות שהיתבנית היתה מכוסה

השב
קרן 22 באוגוסט 2025 - 18:27

תודה רבה על המתכון!
כמה הערות שלי –
1. לא היה לי מקום בתבנית למים אז התחלתי עם 2.5 כוסות והוספתי. לדעתי בסך הכל הגעתי ל3.5 כוסות מים.
2. אצלנו היה צריך עוד מלח.
3. הכנתי עם אורז פרסי.
4. בשלב מסוים הוצאתי את הפרגיות כדי שלא יתייבשו ונתתי לאורז להמשיך בתנור, בסך הכל 2.5 שעות על חום של 170 מעלות.
5. הוספתי שני גזרים.

שוב מלא תודה!

השב
רחלי קרוט 24 באוגוסט 2025 - 22:14

תודה על ההערות החכמות. ושמחה ממש שאהבת ♥

השב

השאר תגובה

Send this to a friend