אורז אדום עם פרגיות בתבנית אחת

Posted on
אורז אדום עם פרגיות בתבנית אחת

ארוחה מושלמת בתבנית אחת. בלי לטגן קודם את הבצל, בלי לצרוב את העוף ובעיקר בלי לעבוד קשה. מניחים הכל בתבנית, מכניסים לתנור ויש ארוחה מדהימה שמתאימה גם לארוחת ערב/צהריים וגם לארוחת חג כשרוצים לארח.

האורז יוצא רך רך ואדום ומאוד מזכיר טבית ובזכות שיטת האפייה בתנור עם אדי המים העוף נותר עסיסי ממש גם אחרי אפייה ארוכה בתנור וגם יום ויומיים למחרת.

אורז אדום עם פרגיות בתבנית אחת
העוף נשאר עסיסי והאורז רך רך ועדיין אחד אחד

אורז אדום עם פרגיות בתבנית אחת

מצרכים:
4 כפות שמן זית
2 כוסות אורז בסמטי (או יסמין) מאסטר שף
2 בצלים סגולים גדולים, קלופים
8 שיני שום, קלופות
2 כפות פפריקה אדומה מתוקה
1 כפית בהרט
1 כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית כורכום
1/3 כוס סילאן
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית פטרוזיליה מיובשת – לא חובה
5-6 סטייק פרגית או 4-5 חלקי עוף או 3 חזה עוף שלם
4 ו-1/2 כוסות מים רותחים

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– חותכים את הבצלים והשום לקוביות קטנות.
– בתבנית 20X30 (אפשר גם גדולה יותר) מזלפים שמן זית ומניחים למעלה את האורז ומעליו בצלים, שום ואת כל התבלינים ורסק העגבניות. מערבבים היטב עד שהאורז אדום.
– מניחים מעל את הפרגיות, עדיף כשהן מגולגלות והצד הסגור כלפי מעלה (אם משתמשים בחלקי עוף מניחים שהצד של העור כלפי מעלה) ומתבלים את הפרגיות במעט פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח, סילאן, שמן זית ופטרוזיליה מיובשת.
– שופכים מים על האורז, עדיף פחות על הפרגיות כדי שהתיבול לא ינזל למטה, ומערבבים בעדינות מסביב כדי שהמים יחלחלו פנימה.
– סוגרים את התבנית עם נייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום כך שתהיה סגירה הרמטית לגמרי. חשוב פה שהאדים יבשלו את האורז ויותירו את העוף עסיסי.
– אופים במשך שעה ורבע (אפשר גם במשך שעתיים על 170 מעלות) ומסירים את הכיסוי. מוודאים שהאורז רך ואם לא סוגרים ואופים עוד 15-20 דקות.
– במידה והאורז רך מסירים את הכיסוי ומאפשרים לעוף ולאורז להצרב בתנור עוד 15 דקות או עד שהחלק העליון של העוף זהוב יפה.

אורז אדום עם פרגיות בתבנית אחת
אורז אדום עם פרגיות בתבנית אחת

הערות ושדרוגים
– במקום בצל סגול אפשר להשתמש בבצל לבן. אפשר גם להגדיל את כמות הבצלים פה זה רק יטיב עם המנה.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף לאורז 1/3 כוס צנוברים.
– במקום סילאן אפשר מייפל או דבש רק במקרה הזה שימו 5 כפות ולא 1/3 כוס.
– אל תתקמצנו על המלח יש פה הרבה אורז והמון תבלינים מתקתקים שצריכים איזון.
– רוצים מנה צמחונית? ממירים את העוף בחבילה אחת של טופו שחותכים לקוביות ומערבבים עם האורז או מניחים פרחי כרובית גדולים במקום העוף.
– אם אתם אוהבים טעמים עמוקים אפשר לאפות גם 3 שעות על טמפרטורה של 160 מעלות רק חשוב לבדוק אחרי שעה וחצי אם לא חסר מים. במידה וחסר מוסיפים כוס מים וממשיכים לאפות עם כיסוי.
– המתכון בשיתוף מאסטר שף.

16 תגובות

  1. ג׳ניה says:

    היי, נראה מדהים! אבל לא הצלחתי כל-כך להבין מתבלנים את הפרגית לפני ההנחה באורז? או אחרי ההנחה מעל האורז?

  2. נירית says:

    יעבוד גם עם אורז מלא?

    1. דורית says:

      יעבוד עם בורגול? תודה

  3. א.ה says:

    תודה! יצא טעים מאד. שתי הערות רק – 1) שמתי כף מלח כמו שהמלצת וזה לא היה מספיק, ממליץ לשנות את המתכון כדי לא לגלות בהערות שלא כדאי להתקמצן על המלח.
    2)כשכתוב להוסיף את התבלינים והרסק עגבניות לא ברור אם צריך עכשיו זה הזמן להשתמש ב1/3 כוס סילאן על האורז או שאמורים לשמור את זה לפרגיות בלבד.

  4. יעל says:

    כמה הערות: במקום לנסות לא לשיוף את התיבול מהפרגיות, פשוט יותר להוסיף לאורז את התבלינים והמים, לערבב, ואז לתבל את הפרגיות ולהוסיף אותן.
    חסרות במתכון כמויות לתיבול של הפרגיות. אם כתוב לשים את התבלינים על האורז צריך תבלינים נוספים לפרגיות, או לתבל בצד את הפרגיות ולשים באורז את כל מה שנשאר.
    אם משתמשים בטופו כדאי לתבל אותו מראש, בנפרד, בהרבה תבלינים אחרת ייצא תפל.

  5. Z A says:

    מחממים את התנור ל190 ואופים על 170 ?

  6. שירן says:

    מעולה ממש!

  7. ע.גל says:

    הכנתי. לטעמי התיבול מוגזם והיה מאוד שומי (8 שיניים). אפשר להוריד כמות, זה ישפר

  8. נטלי says:

    מתכון מעולה – לקח 3 דקות להכין ויצא מושלם!

  9. חגית says:

    תודה רבה על המתכון הנהדר!
    משום מה הבצל לא התרכך לי

  10. ליבי says:

    שלום לך,

    הכנתי את המתכון כמו שרשמת והוספתי 4 וחצי כוסות מים רותחים כמו שרשום במתכון.

    בסיום הבישול הראשוני נשארו המון מים בתבנית (סגרתי עם נייר אפייה ואלומיניום כמו שרשום במתכון.

    מה יכולה להיות הסיבה ?

    (מבינה שהמים אמורים היו לבשל את האורז ולהספג בו…ולכן לא ברור לי למה זה מה שקרה…)

    אשמח לסיבה/רעיון…

    תודה מראש, ליבי.

  11. שרון says:

    הכנתי ויצא מושלם!
    מה שכן, ממש לא נכנס בתבנית של 20 על 30, יותר כמו שתי תבניות.

  12. דינה says:

    הכנתי והתאכזבתי. יותר מדי מים במתכון ולכן האורז עיסתי. הבצל לא מתרכך והשום מיותר.

  13. איילה says:

    אחלה מתכון! כולם אהבו. לדעתי צריך קצת פחות מיים, 3.5-4 כוסות

  14. נועה says:

    טיפים למי מחליט לעשות את המתכון:
    לטגן את הבצל!! הוא נשאר יחסית קשה בבישול
    מים לשים לפי הכוסות אורז אחרת יש הצפה- 2 כוסות אורז לשים רק 3 כוסות מים.
    לגבי הפרגיות תבלתי אותם לפני ששמתי בתבנית

    חסרים תבלינים מבחינת כמויות. תטעמו קצת ותוסיפו למרות שזה אורז…

    מתכון נחמד

  15. יעל says:

    תודה רבה, מתכון נפלא!
    הכנתי כמה פעמים וילדים מאוד אוהבים אותו 🙂
    כמה כוסות מים צריך לשים אם משתמשים באורז עגול מלא?
    תודה מראש

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend