אטריות של פעם עם מלא בצל מקורמל

Posted on

וואו, כמה שנים לא אכלתי את האטריות האלה. כמה שנים לא נמסתי אל תוך סיר מלא באטריות דקות של מרק שהופכות בין רגע למנה בפני עצמה. כזאת שמתמסרת בפה. רכות שאין לתאר.

מדובר במתכון מאוד ותיק ואהוב שבו מטגנים את האטריות עד שהן זהובות ומבשלים עד שהן רכות. יש כאלה שמוסיפים גם אורז או כורכום אבל העקרון נשאר זהה – אטריות מרק דקיקות, צרובות במחבת עד הזהבה, ואז מבושלות במים.

אבל הפעם החלטתי להכין אותן עם שדרוג קטן שבעיני הפך אותן לאקסטרה מדהימות. אל האטריות התווספו המון המון רצועות של בצל רך כמו חמאה, כזה שגם מוסיף מתיקות טבעית בזכות הקרמול בסיר וגם המון נקודות רכות שמפרידות בין האטריות.

סבלנות עם הטיגון של האטריות הבצל – משם מגיע כל הטעם והצבע

ולפני שאתם מתחילים להכין עוד דבר קטן וחשוב – אני הכנתי אותן עם בצל מטוגן קפוא (מגיע בקוביות כמו שקונים שום כתוש בקוביות). אני מתה על המוצר הזה, בעיקר כשאני ממהרת, ובעיקר כשאני צריכה המון בצל רך רך שמצריך מינימום של 20-30 דקות של טיגון הבצל בסיר כדי להגיע לרכות המושלמת.

כמובן שאפשר גם עם בצל טרי, וכתבתי לכם את 2 האופציות באופן ההכנה, אבל אם אתם רוצים לקצר תהליכים המוצר הזה נהדר.

זהו, לא חופרת יותר 😊 רוצו להכין וספרו לי איך יצא.

מצרכים הכי פשוטים שיש בבית ויש סיר שכולו אושר
  • שמתי לכם בסטורי תמונה באיזה אטריות השתמשתי.
  • רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).

אטריות של פעם עם מלא בצל מקורמל

מצרכים:
4 כפות שמן זית (יתכן שקצת יותר)
2 בצלים גדולים או 6 קוביות בצל מטוגן קפוא
1/2 שקית (200 גרם) אטריות דקיקות – אטריות למרק
2 כוסות מים רותחים (בערך – הסבר בשלבי הכנה)
1 כפית אבקת בצל או אבקת מרק בצל
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
– אם משתמשים בבצל טרי: פורסים את הבצל לרצועות דקות מאוד ומטגנים בסיר רחב ונמוך, עם שמן זית בנדיבות, עד שהבצל רך רך וזהוב. אם הבצל מתחיל להיחרך אבל עדיין לא רך כמו חמאה, מוסיפים 1/4 כוס מים רותחים וממשיכים לערבב עד שהמים מתאדים והבצל מתרכך לגמרי. ממש חשוב שהבצל יצא רך רך וסופר זהוב. משם מגיע כל הטעם.
– אם משתמשים בבצל מטוגן קפוא: מוציאים את הבצל לקערה קטנה ומפשירים במיקרו כמה שניות. כשהקרח נמס מעבירים את הבצל הרך עם השמן לתוך סיר רחב ונמוך (סוטאז).
– כשהבצל בתוך הסיר רך רך מוסיפים את האטריות, חשוב לוודא שיש שמן בתחתית הסיר ואם אין להוסיף קצת, ומטגנים את האטריות עם הבצל עד שהאטריות זהובות. חשוב לערבב מדי פעם כי לאטריות יש נטייה להשרף יחסית מהר אז לא ללכת ולעזוב את הסיר. זה לוקח בערך 10 דקות אז סבלנות.
– מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, אבקת מרק, מלח ופלפל ומערבבים. מבשלים על אש נמוכה ומדי פעם מערבבים. אם האטריות ספגו את רוב המים והן לא לגמרי רכות מוסיפים עוד 1/2 כוס מים. האטריות מוכנות כשהן רכות ויש קצת רוטב מסביב. שימו לב – האטריות לא צריכות לצאת יבשות מסביב כמו פסטה אלא עם קצת נוזלים. הן תספוגנה בהמשך את יתרת הרוטב. מעט הנוזלים האלה גם משאירים את האטריות רכות רכות וסופר כיפיות.

זה בסדר שנשארים מעט נוזלים מסביב, לא המון כן? הם יספגו לאט לאט

הערות ושדרוגים
– ככל שתהיו יותר סבלניים ותתנו לאטריות לקבל צבע יפה בזמן הטיגון ככה תקבלו אטריות יותר חומות וטעימות.
– שימו לב שחשוב לשים כאן שמן בכמות מספקת כדי שהאטריות והבצל לא ישרפו. אם צריך, תמיד אפשר להוסיף עוד קצת שמן זית במידה והתחתית מתחילה להשרף ובכל מקרה תקפידו לטגן על אש נמוכה כדי שלא ייחרך מהר מדי.
– האטריות נשמרות מעולה גם ליום שאחרי, אבל הן קצת נדבקות אחת לשנייה. אם רוצים לחמם אותן במיקרו כדאי להוסיף כמה כפות מים ואז לחמם ביחד ולערבב.
– כמות המלח פה קטנה יחסית לכמות האטריות ובכוונה לא כתבתי יותר כי חלק מאבקות הבצל מכילות מלח. ממליצה לכם פשוט לטעום לפני שאתם מכבים את האש ואם צריך להוסיף עוד קצת מלח.

3 תגובות

  1. חופית says:

    רק רוצה לציין שהמתכונים שלך מדהימים וכשאני מחפשת מה להכין דבר ראשון אני נכנסת לכאן!
    ועכשיו לשאלה-אפשר לוותר על אבקת בצל/מרק?

  2. נצחיה says:

    נראה אש בטירוףףףףףףף

  3. מעיין says:

    היי רחלי, אפשר תמונה של האטריות?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend