אטריות שעועית וירקות ברוטב חמאת בוטנים – 10 דקות ובסיר אחד!

Posted on
אטריות שעועית וירקות ברוטב חמאת בוטנים - 10 דקות ובסיר אחד!

אין לכם זמן לבלות שעה במטבח? המתכון הזה בול בשבילכם. כל מה שצריך זה להניח בסיר את כל המצרכים, לסגור את המכסה וכעבור 10 דקות תקבלו ארוחה מושלמת.

והכי כיף? אפשר לגמרי לשחק עם הירקות, התוספות ואפילו הרוטב. כתבתי לכם למטה בהערות את כל האופציות לשינויים ושדרוגים.

ויש גם סרטון שתראו כמה קל להכין!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)

אטריות שעועית וירקות ברוטב חמאת בוטנים - 10 דקות ובסיר אחד!
הכי פשוט להכנה וכל כך טעים ומפנק
אטריות שעועית וירקות ברוטב חמאת בוטנים - 10 דקות ובסיר אחד!
הכנתם? שתפו אותי איך יצא ♥

אטריות שעועית וירקות ברוטב חמאת בוטנים – בסיר אחד!

מצרכים:
80 גרם אטריות שעועית
1 גזר קלוף
1 זוקיני או קישוא
1/4 כרוב לבן
1/2 חבילה טופו (אפשר גם חבילה שלמה)
1 פחית קרם קוקוס (אני השתמשתי ב-GREEN)
1/2 כוס מים
1 כף גדושה חמאת בוטנים (אני השתמשתי ב-GREEN)
1/2 כפית שמן שומשום
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
1/2 כפית צ’ילי גרוס – לא חובה
מלח בנדיבות

אופן הכנה:
– חותכים את הגזר והזוקיני לג’וליינים. חשוב לחתוך אותם לרצועות דקות כי זמן הבישול פה מאוד קצר וחשוב שהם יתרככו בזמן הזה.
– פורסים את הכרוב לרצועות דקות מאוד וחותכים את הטופו לקוביות בכל גודל שאוהבים.
– בסיר רחב ונמוך שמים את כל המצרכים וסוגרים עם מכסה. מבשלים ביחד על אש בינונית במשך 5 דקות בערך.
– בשלב הזה פותחים את הסיר, מערבבים קצת כדי שיהיה בישול אחיד, ומבשלים יחד עוד 5 דקות או עד שהאטריות רכות. תקפידו לערבב כדי שהכל יתרכך. טועמים ואם צריך מוסיפים מלח או פלפל שחור או רוטב צ’ילי.

אטריות שעועית וירקות ברוטב חמאת בוטנים - 10 דקות ובסיר אחד!
איך אני אוהבת אטריות שעועית – הן גם כיפיות במרקם שלהן, גם קלות להכנה וגם ללא גלוטן

הערות ושדרוגים
– כיף להגיש את המנה עם בוטנים קצוצים (קלויים או מומלחים) ואפשר גם עלי כוסברה זה שילוב מושלם.
– אתם יכולים לשדרג ולהוסיף כל ירק שיכול להתבשל מהר כמו אפונת שלג, אפונה עדינה, שעועית עדינה, פרחי ברוקולי קטנים וכדומה. אני מדגישה, רק מה שמתבשל תוך 10 דקות.
– אוהבים טעמים אסיאתיים יותר? אפשר להוסיף סויה, טריאקי, מעט ג’ינג’ר מגורד על החלק הדק בפומפייה וכדומה.
– במקום קרם קוקוס אפשר להשתמש בחלב קוקוס. במקרה הזה אין צורך להוסיף את המים אלא אם אתם רואים שהאטריות טרם התרככו אחרי 10 דקות.
– במקום חמאת בוטנים אפשר לשים טחינה גולמית.

32 תגובות

  1. דורית says:

    כמה גרם/מ״ל זה פחית?

    1. חן says:

      מצטרפת לשאלה

      1. עדי פרלין says:

        יוצא מדהים! תודה על המתכוו

    2. שרון says:

      מתכון מושלם מכינה אותו כך הזמן, כבר המון זמן. זה ממש נכס צאן ברזל אצלנו. מדהים, תודה!!!

  2. עינב says:

    הי, אפשר ללא הטופו?

    1. אסתר says:

      היי עשיתי את זה עם חזה עוף
      בכיתי מרוב שזה היה טעים
      ותאכלס’ רחלי אמרה שאפשר להוסיף כל ירק שמתבשל תוך 10 דקות אני מניחה שזה עובד גם על חזה עוף או כל מה שאת אוהבת
      בהצלחה ובתאבון

  3. לי says:

    אפשר להחליף את הקרם/ חלב קוקוס במשהו לא ״קוקוסי״?
    תודה

    1. אסתר says:

      היי
      אני שונאת קוקוס וכל דבר “קוקוסי” אבל זה היה הורס!!
      שחכתי בכלל שהיה שם קוקוס רק עכשיו נזכרתי כשקראתי את השאלה שלך
      ובסוף שתיתי את המים שנשארו בצלחת🤣

  4. רותי says:

    יצא מעולה! תודה רבה 🙂
    הוספתי גם מחית קארי אדום וקשיו (בלי הטופו) וקשה לעמוד בפני הסיר הזה….

    1. שירלי says:

      הי, אשמח לדעת כמה הוספת מהמלית קארי אדום? תודה מראש

  5. אווה בנד says:

    מה אפשר במקום טופו?

  6. רותם says:

    איך עושים ג׳וליינים מהקישוא והגזר? 😁

  7. רחלי לוי says:

    תקשיבו לי טוב טוב. רוצו להכין!!! קל וטעים אש. רק בנסיון הראשון, הסיר חוסל תוך רבע שעה. המתכון הזה לוקח את כולם!

  8. יוכי says:

    נשמע טעים, אבל… 10 דקות זה זמן הבישול, לא ההכנה. סליחה על הקטנוניות, אבל לי לוקח לא מעט זמן לקלוף, לחתוך ג’וליאנים ולשטוף את המנדולינה (בלי מנדולינה זה עוד יותר זמן). רק אומרת. אז זה נראה מתכון מוצלח אבל לא מהיר במיוחד.

  9. דפני says:

    מושלם! כל כך טעים.

  10. קרן says:

    וואו יצא מעולה! מתכון כייפי לבשל הכל יחד בבת אחת.

  11. מיה says:

    יש לי פחית קרן קוקוס 400 מל קופסה 250 מל. בכמה את השתמשת?

    1. שירי says:

      מתכון מעולה, מכינה אותו המון!!
      אבל האטריות האלו מהשטן! איך לוקחים רק חלק מהשקית הזו של 250 גרם בלי שכל המטבח יהיה אטריות??

  12. ברוריה says:

    נשמע מהמם! יעבוד גם עם אטריות אורז?

  13. מעיין says:

    יצא טעים ממש!!!!

  14. איילת says:

    גם ארוחה בשיא המהירות וגם יצא טעים ממש!
    יתרון כפול.
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      שמחה ממש לשמוע.

  15. אלישבע says:

    היי,
    נראה טוב,
    כמה מנות זה כמות אחת?

    1. רחלי קרוט says:

      תלוי כמה רעבים 🙂 בערך 4 מנות.

  16. סנדרה says:

    אפשר ללא טופו? ואפשר להחליף את האטריות באטריות אורז?

    1. בילי says:

      שמים את האיטריוץ שעועית ככה, בלי לבשל או להשרות לפני?

  17. שני says:

    הכנתי עם ירוקים (חגיגה ירוקה להקפצה), טופו שטיגנתי קודם, ובסוף הוספתי בצל ירוק…. יצא ככ טעים תודה על מתכון מושלם❤️

  18. כרמל says:

    מתכון מעולה! מהיר וטעים ממש

  19. רוני says:

    היי, נראה מושלם! עובד גם עם טופו חומוס?

  20. מיה says:

    במקרה שיש שאריות מהתבשיל – האם אפשר לחמם אותן בתנור? או לבשל אותן מחדש?

  21. ענת ברשטיין says:

    אפשר להחליף את איטריות השועית באיטריות אורז, או שצריך בשבילם זמן בישול יותר ארוך?

  22. ענת says:

    איזה מתכון נהדר! הגעתי אליו ממש במקרה, כי רציתי מוקפץ ולא היה לי כוח להתחיל קיצוץ והכנה והקפצה. בדקה ורבע חתכתי את הירקות במגימיקס, ועוד 10 דקות בישול. יצא מושלם. המתכון ללא ספק יאומץ קבוע אצלנו. ממש תודה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend