איך להכין פסטה ביתית מושלמת. וגם: 4 רטבים שאתם חייבים לנסות

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (7 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...
פסטה ביתית

את רומי נדלר, בעלת הבלוג האיטלקי המופלא – Romina e La Cucina, אני מכירה כבר כמה שנים, לרוב מרחוק דרך התמונות המגרות שלה באינסטגרם ובפייסבוק אותן היא מצלמת בסדנאות שהיא מעבירה.

למרות שאני לא חסידה של המטבח האיטלקי, או לפחות ככה חשבתי, החלטתי להפגש איתה ולנסות ללמוד קצת על עולם הפסטה הביתית. אחת ממנות הדגל של המטבח האיטלקי לצד ניוקי, טירמיסו, פיצות, פוקאצ’ות ועוד המון מאכלים מדהימים.

פסטה ביתית
הר געש של קמח וביצים

את שנותיה הראשונות עשתה רומי באיטליה, שם נולדה, ובזמן שההורים עבדו ולמדו היא פיתחה את ניצני האהבה הראשונים שלה לארץ המגף. בגיל 6 חזרה לארץ עם המשפחה אבל יד הגורל, והעבודה של אבא, רצו אחרת ובגיל 20 חזרה שוב לאיטליה, הפעם למשך 10 שנים שבהן התאהבה במטבח האיטלקי.

פסטה ביתית
אפשר לחתוך בעזרת מכונה או בעזרת סכין. כך או כך יצא מעולה

כשדיברנו בטלפון טרום הפגישה, ביקשתי ממנה שתלמד אותי את הבסיס. איך מכינים פסטה ביתית ואיך מכינים כמו שצריך 4 רטבים קלאסיים – רוטב עגבניות ביתי, רוטב פסטו איטלקי, רוטב אליו א אוליו על בסיס שמן זית ורוטב שמנת ופטריות. “רק שלא יהיה כבד” ביקשתי בעדינות כשהעלנו את האופציה להכין רוטב שמנת.

פסטה ביתית
אפשר לשים עלי מיקרו (פה שמנו עלי בזיליקום) או פטרוזיליה/בזיליקום בין 2 עלי פסטה ולרדד ביחד

“רוטב שמנת ופטריות לא צריך להיות כבד, השמנת שם רק ללטף” היא הסבירה. בשלב הזה כבר הבנתי שאני הולכת להתאהב.

פסטה ביתית
תראו כמה יפה זה יוצא! אפשר לחתוך את זה עכשיו לרצועות או למלבנים ולהכין עם זה לזניה

במהלך בוקר הבישולים שלנו, שבו הכנו 4 מנות מופלאות וסופר קלות ופשוטות להכנה, רומי לימדה אותי קצת יותר על ההבדלים בין הדרום לצפון באיטליה. על העדר השמנת בדרום שם מתמקדים המקומיים בשמן זית, שקדים וזיתים שגדלים שם בזכות השמש החמה, “זאת גם הסיבה שבאזורים האלה נפוצים יותר קינוחים עם מרציפן” היא מספרת, ועל המנות היותר כבדות של אזור הצפון הקריר שם מככבת השמנת והתבשילים.

פסטה ביתית
אי אפשר להפסיק להסתכל על היופי הזה

בדרך הביתה, עם קופסה מלאה בפסטה ביתית ברוטב עגבניות הכי מלטף שאכלתי, הבנתי פתאום שכמו יין טוב לקח לי קצת זמן לפתח טעמים ולהתאהב. והנה, בסוף זה קרה.

  • המתכונים פורסמו לראשונה במדור שלי בזמנים מודרניים.
פסטה ביתית - רומי נדלר
כל כך הרבה כשרון באישה אחת

בצק פסטה ביתי

2 מצרכים עיקריים – קמח וביצים (ויש אפילו תחליף טבעוני נהדר) ויש לכם בצק מושלם לפסטה שאפשר להכין ממנו לזניה, ספגטי, פטוצ’יני ועוד המון אופציות אחרות. ויש גם בונוס: לוקח רק 3 דקות גג לבשל את הפסטה עד שהיא מוכנה.

מצרכים:
400 גרם קמח פיצה 00 (ואם איך קמח כזה? תחליפים בהערות)
100 גרם קמח דורום (ואם איך קמח כזה? תחליפים בהערות)
5 ביצים L (גרסה טבעונית בהערות)
1/2 כפית מלח

אופן הכנה:
– במיקסר (שיטה מהירה): שמים את כל המצרכים בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד שנוצר בצק אחיד שמתגבש סביב הוו.
– ידנית (שיטה קצת יותר איטית למי שאין מיקסר): שמים את הקמח על השיש ויוצרים באמצע גומה כך שנוצר מעין הר געש. שוברים פנימה את הביצים ולאט לאט מכניסים את הקמח פנימה בתנועות סיבוביות.
– מוסיפים את הקמח ומתחילים ללוש עד שמתקבל בצק צהבהב והומוגני. זה בסדר אם הבצק מעט דביק.
– עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-20 דקות מנוחה.
– מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ועובדים בכל פעם על חתיכת בצק אחת. את שאר הבצק עוטפים בניילון נצמד כדי שלא יתייבש.
– מרדדים את הבצק, תחילה על הרמה הכי גבוהה במכונת פסטה, ובכל פעם יורדים במספר וממשיכים לרדד. מומלץ מאוד באמצע לקפל פעם אחת את הבצק לחצי ולהמשיך לרדד עד שמגיעים לעובי 3 מ”מ.
– ואם אין מכונת פסטה? מרדדים בעזרת מערוך עד לעובי אחיד של 3 מ”מ.
– חותכים את דפי הפסטה לפטוצ’יני בעזרת חותך הפסטה במכונה או חותכים בעזרת סכין גדולה לרצועות בעובי שאוהבים.
– מעבירים למשטח מקומח היטב ומדי פעם מזיזים את הפסטה כדי שלא תדבק.
– אם רוצים לבשל את הפסטה מאוחר יותר, תולים את רצועות הפסטה על וו תליה (של בגדים) או וו תליה מיוחד לפסטה עד שהיא מתייבשת מעט ואז מעבירים לקופסה ושומרים במקפיא.
– מרתיחים המון מים בסיר גדול ומוסיפים כפית מלח. מבשלים במשך 2-3 דקות בלבד ומעבירים ישר לרוטב שהחם שכבר מחכה במחבת. זכרו – הרוטב מחכה לפסטה ולא להיפך.

פסטה ביתית
כמה דקות במים רותחים וזה מוכן

הערות ושדרוגים:
– לגרסה טבעונית ממירים כל ביצה ב-60 גרם מים או פירה סלק או רסק עגבניות או תרד חלוט וקצוץ דק.
– רוצים לשדרג? מניחים עשבי תיבול קטנים כמו טימין, בזיליקום וכוסברה על חצי מרצועת בצק הפסטה המרודדת, סוגרים עם החצי השני ומרדדים שוב במכונת הפסטה. תתקבל רצועת פסטה עדינה דרכה ניתן לראות את עשבי התיבול וכמובן להנות מטעמם.
– במקום לחתוך את רצועות הפסטה לפטוצ’יני ניתן לחתוך אותם למלבנים ולהכין לזניה או לחתוך לרצועות דקות יותר כדי לקבל ספגטי.
– אם אין לכם קמח דורום או קמח 00 אפשר להשתמש בקמח לבן רגיל, אבל רומי מדגישה ששווה להתאמץ ולמצוא את הקמחים האלה כי הפסטה יוצאת הרבה יותר טעימה.

פסטה ברוטב שמנת ופטריות
10 דקות גג וזה מוכן – פסטה ברוטב שמנת ופטריות

רוטב שמנת ופטריות

גרסה עדינה וטעימה הרבה יותר לרוטב האהוב שרבים נוטים לקרוא לו אלפרדו. תוספת היין הלבן מעדנת מאוד את הטעמים כך שהרוטב הרבה פחות כבד ממה שאתם מכירים.

מצרכים:
2 כפות שמן זית
1 סלסלת פטריות שמפניון או פורטובלו
1/3 כוס יין לבן
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה 38%
1 שן שום, קלופה
1 ענף טימין

אופן הכנה:
– חותכים את הפטריות לרבעים.
– מחממים במחבת שמן זית ומוסיפים שן שום, פטריות וטימין.
– מטגנים במשך 3-4 דקות עד שהן מתרככות מעט.
– מוציאים את השום ומוסיפים יין. ממתינים 2-3 דקות עד שיתאדה ומוזגים את השמנת.
-מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
– מבשלים על אש קטנה במשך 7 דקות.
– מוסיפים את הפסטה למחבת ביחד עם 2-3 כפות ממי הבישול ומערבבים היטב במשך דקה.

פסטה ברוטב שמנת ופטריות
פסטה ברוטב שמנת ופטריות. התאהבתי בה מחדש

רוטב פסטו ג’נובזה – הפסטו המקורי

ספק רוטב ספק ממרח שהכי טעים להגיש עם ברוסקטה או ביחד עם פסטה. המלצה שלי: הכינו כמות כפולה ושמרו במקרר בצנצנת. בפעם הבאה שתרצו מנה מעולה בצ’יק כל מה שתצטרכו זה להוסיף כף מהפסטו לפסטה מבושלת והופ, זה מוכן.

מצרכים:
צרור (כ-50 עלים) עלי בזיליקום
1/2 כוס שמן זית איכותי
6 כפות פאמיז’אנו רג’אנו, מגורדת
1 כפות גבינת פיקורנו, מגורדת
2 שיני שום, קלופות
1 כף צנוברים
1/2 כפית מלח גס

אופן הכנה:
– טוחנים את כל המצרכים (פרט לבזיליקום) במעבד מזון או במכתש ועלי. מתחילים עם הגבינות, השום והצנוברים ולאט לאט מזלפים את השמן.
– מוסיפים את עלי הבזיליקום וטוחנים.
– ניתן לשמור בצנצנת, מכוסה בשמן זית, כמה שבועות במקרר.
– כשרוצים להכין, מחממים 3 כפות מהפסטו במחבת ומוסיפים את הפסטה ביחד עם 3 כפות ממי הבישול של ומערבבים. עוד אופציה היא להגיש את הממרח על לחם קלוי או להוסיף מעט שמנת על מנת לקבל רוטב שמנת-פסטו.

פסטה ביתית
אתם יכולים למרוח את הפסטו על לחם, ברוסקטה, כרוטב לסלט או כרוטב לפסטה כמו כאן
פסטה ברוטב עגבניות
אוטוטו יהיה כאן רוטב עגבניות משגע

רוטב עגבניות קלאסי איטלקי

הרוטב הכי פופולרי ואהוב והפעם בגרסה שנותנת כבוד לעגבניות ושמה אותן במרכז הבמה. הרוטב מאוזן להפליא, לא כבד ועוטף ברכות את הפסטה בלי להשתלט על כל הטעמים. כמישהי שכבר טעמה רוטב עגבניות אחד או שניים בחייה, מדובר ברוטב שהוא לגמרי מהמשובחים שיש. שימו לב שיש כאן אופציה ל-2 מתכונים: רוטב שמכינים מהר יותר עם עגבניות מרוסקות קנויות או כזה שמכינים עם עגבניות טריות. שניהם אגב יוצאים מופלאים באותה המידה.

מצרכים לגרסת רוטב עם עגבניות מרוסקות קנויות:
1 שן שום, קלופה
1 קופסה עגבניות מרוסקות מאיטליה (פאסטה או פולפה)
2 כפות שמן זית
10 עלי בזיליקום
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור

מצרכים לגרסת רוטב עגבניות ביתי:
1/2 קילו עגבניות תמר
2 שיני שום, קלופות
2 כפות שמן זית
10 עלי בזיליקום
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור

אופן הכנה:
– עוגת עגבניות מהיר: מכים קלות בשן השום עם גב הסכין ומכניסים אותה למחבת עם שמן זית.
– מוסיפים עגבניות מרוסקות, מלח ופלפל ומטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך 15 דקות. אם צריך, וברוב המקרים לא צריך אם משתמשים בעגבניות איכותיות, אפשר להוסיף 1/2 כפית סוכר.
– מוציאים את שן השום, מכבים את האש ומוסיפים עלי בזיליקום. ההוספה בסוף מותירה את הבזיליקום טרי ועם ניחוח מדהים.
– רוטב עגבניות ביתי: מחממים בסיר רחב את השמן ומוסיפים את שיני השום.
– חותכים את העגבניות לקוביות ומוסיפים למחבת. ממליחים ומפלפלים.
– מבשלים במשך 15 דקות עד שהעגבניות מתרככות.
– טוחנים את העגבניות עם השום במעבד מזון או במטחנה ידנית ומעבירים את הרוטב שנוצר דרך מסננת כדי להפטר מהקליפה.
– מחזירים את הרוטב לסיר, מבשלים במשך 20 דקות עד להסמכה ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל במידת הצורך. אם צריך מוסיפים קמצוץ סוכר.
– סוגרים את האש ומוסיפים עלי בזיליקום.
– כשרוצים להכין את הפסטה, מחממים את כמות הרוטב הרצויה במחבת גדולה ומוסיפים את הפסטה לבישול של דקה. מגישים עם פרמזן מגורדת.

פסטה ברוטב עגבניות
פסטה ברוטב עגבניות ביתי. קלאסיקה מנצחת
פסטה ברוטב עגבניות
באמת שלא צריך יותר מזה כלום

בונוס: רוטב אליו א אוליו

הרוטב הכי קל להכנה הוא גם זה שיפתיע אתכם הכי הרבה. שמן זית, שום וקצת צ’ילי ואתם מסודרים. והפעם – במקום גבינת פרמזן מתווספים פירורי לחם זהובים שהם הגרסה האיטלקית הזולה למי שלא יכול היה לרכוש פרמזן.

מצרכים:
4-5 כפות שמן זית
2 שיני שום, קלופות
1 כפית צ’ילי גרוס יבש
1/3 כפית פלפל שחור גרוס

להגשה:
פטרוזיליה
1/3 כוס פירורי לחם
3 כפות שמן זית
מעט מלח

אופן הכנה:
– מכינים את פירורי הלחם: במחבת רחבה מחממים שמן זית ומוסיפים את פירורי הלחם והמלח. מטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהם מתחילים להזהיב מוציאים ושומרים בצד.
– כותשים את השום ומטגנים באותה מחבת עם 4-5 כפות שמן זית וצ’ילי על אש נמוכה. מקפידים לא לשרוף את השום.
– כשהפסטה מוכנה מוסיפים אותה למחבת ומערבבים היטב עד שהיא מכוסה בשמן. ממליחים ומפלפלים.
– מגישים עם עלי פטרוזיליה ופירורי לחם מוזהבים.

פסטה ביתית
כמה מצרכים שיש תמיד בבית וזה מוכן – פסטה אליו א אוליו
מדור פסטה עם רומי נדלר | זמנים מודרניים | ידיעות אחרונות
מדור פסטה עם רומי נדלר | זמנים מודרניים | ידיעות אחרונות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

11 תגובות

  1. Romina e la Cucina says:

    תודה על בוקר מופלא ומהנה
    מחכה כבר לפעם הבאה ❤
    רומי

    1. רחלי קרוט says:

      היה כל כך כיף! מחכה כבר למפגש הבא שלנו <3

  2. שירה says:

    פוסט מופתי!
    איזו השקעה בהדרכה מפורטת וחשיבה על כל פרט כולל על חסרי מכונת פסטה.
    ותמונות מקסימות כדרכך.
    תבורכי

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף שאהבת! ממש ממש תודה על המילים היפות

  3. נעמי says:

    מהמם! כמה מנות יוצאות מהכמות הזו, עם 5 ביצים?

  4. נעה says:

    נראה מעולה!! מיד שומרת לי.
    שאלה אחת – מאיפה הסינר המושלם?

    1. רחלי קרוט says:

      הוא באמת מושלם! חפשי Mismas באינסטגרם

  5. נטע says:

    אני ממש לא מחוברות הפאסטה, אבל עשית לי חשק!!!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף! ואל תגלי, אבל גם אני לא 🙂

  6. רווית says:

    המתכונים כתובים נפלא.
    איזה כיף שכתבת את האפשרויות הטבעוניות, משמח ונשמע טעים מאוד. 🙏

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה ממש! כיף שכתבת <3

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend