בקלאווה פיסטוק מ-4 מצרכים עם שיטת הכנה גאונית

Posted on
בקלאווה פיסטוק

כשאני ועדי קלינגהופר נפגשות תמיד יוצא מזה משהו טעים. והפעם בכלל.

גם אני וגם עדי מאוד אוהבות בקלאווה והחלטנו להכין גרסה שלה עם שיטה גאונית שממש מקלה על ההכנה ומייצרת בקלאווה מהטובות שאכלתי. בעצם, יותר לא צריך להבריש כל עלה פילו בחמאה או שמן, ומדובר לרוב ב-20 עלי פילו לפחות אז תחשבו בכמה עבודה מדובר, אלא פשוט מניחים את כל חבילת הבצק בתבנית, מפזרים את המילוי וסוגרים עם עוד חבילה של עלי פילו. כן, עד כדי כך פשוט.

מתקבלת בקלוואה אדירה באמת או כמו שאמא שלי אמרה כשהיא טעמה ממנה “מה זה, זה יותר טעים מהבקלאווה שאנחנו נוסעים במיוחד לקנות”.

רק שימו לב ל-2 דברים חשובים: אל תפחיתו בכמות החמאה אחרת היא לא תחלחל פנימה ותבשל את הבצק וחתכו בזהירות את הבצק לקוביות כי הוא נוטה קצת להשבר. פשוט לאט לאט וזה יהיה ממש בסדר. ותמיד אפשר לסדר קצת את העלים שזזו.

ויש גם סרטון!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adi Klinghofer (@adikosh_123)

בקלאווה פיסטוק
לפני שהבקלאווה התקשטה במקבצי פיסטוקים. תראו כמה יפה ומלאת שכבות דקות דקות שמחביאות בתוכן מילוי משגע.
בקלאווה פיסטוק
אין לתאר

בקלאווה פיסטוק מהחלומות

מצרכים:
2 חבילות דפי פילו – מופשרים על פי הוראות היצרן
200 גרם חמאה מומסת לגמרי
250 גרם פיסטוקים
1/3 כוס סוכר לבן

לסירופ סוכר:
1 כוס מים
1 כוס סוכר לבן

אופן הכנה:
– חותכים את חבילות עלי הפלי לגודל של התבנית שלכם. מומלץ להשתמש בתבנית כמה שיותר דומה בגודל שלה לגודל עלי הפילו כדי שלא יהיו לכם הרבה שאריות של בצק. איך עושים את זה? פשוט מניחים את התבנית על ערימת עלי הפילו וחותכים צמוד לתבנית.
– משמנים את התבנית עם מעט חמאה מומסת.
– קוצצים דק את הפיסטוקים ומערבבים עם סוכר. הכי קל לטחון אותם בפולסים במעבד מזון. חשוב שהפיסטוקים לא יהיו במרקם של אבקה אלא יותר בגודל של בורגול.
– מניחים חבילת עלי פילו בתוך התבנית המשומנת ומפזרים מעל את הפיסטוקים עם הסוכר בשכבה אחידה.
– מניחים מעל עוד חבילה של עלי פילו ומהדקים עם הידיים.
– חורצים את הבקלאווה לשתי וערב (או לקוביות) ומקפידים לחרוץ עד הסוף כדי שיהיה נוח להוציא את הבקלאווה אחר כך.
– שופכים מעל את החמאה המומסת ומקפידים שהיא תגיע לכל מקום ושלא ישאר בצק ללא חמאה אחר הוא יתייבש.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 40-50 דקות או עד שהבקלאווה שזופה מאוד.
– בינתיים מבשלים בסיר בינונית את הסוכר והמים עד שהסוכר נמס.
– כשהבקלאווה יוצאת מהתנור מזלפים עליה את כל הסירופ כך שיגיע לכל מקום ויחלחל פנימה. שימו לב שהשלב הזה צריך לקרות כשהבקלאווה יוצאת מהתנור ולא אחרי שהיא הצטננה כבר.
– ממתינים שהבקלאווה תתקרר מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.

בקלאווה פיסטוק
בקלאווה פיסטוק

הערות ושדרוגים
– במקום פיסטוקים אפשר להשתמש בפקאנים טבעיים, אגוזי מלך, קשיו טבעיים או שקדים. כמובן שצריך לקצוץ אותם. ואפשר גם לשלב.
– ניתן להוסיף לסירופ סוכר 3-4 טיפות מי ורדים ואפשר להוסיף גם 2-3 כפות דבש לטעם עמוק יותר ו/או מיץ מחצי לימון שמנטרל מעט את המתיקות. לא משנה מה תוסיפו את הכל ממיסים יחד עם המים והסוכר.
– שימו לב שגודל עלי הפילו משתנה מחברה לחברה ויש גם בצק פילו כבר מופשר. כך או כך הכמות של המילוי והסירופ נשארים זהים רק תתאימו את התבנית לגודל הבצק שקניתם.
– כן, אפשר גם לחתוך את בצק הפילו לעיגול בהתאם לתבנית עגולה שיש לכם בבית. זה באמת הכי פשוט – מניחים את ערימת בצק הפילו על השיש, מניחים מעליה את התבנית וחותכים מסביב, כמה שיותר צמוד לתבנית, עם סכין חדה.
– מה עושים עם שאריות הבצק? מערבבים עם ביצים טרופות וקצת חלב ומוסיפים גבינות שיש בבית. מפטה ובולגרית ועד חמד וריקוטה. מעבירים לתבנית ואופים עד להזהבה והנה יש לכם גם פשטידה מעולה.
– כמה עלי פילו יש בחבילה? בשלנו היו 14 אבל זה ממש בסדר אם בשלכם יש גם 20. ככל שיש יותר שכבות זה יותר טעים אז אל דאגה.
– לגרסה פרווה ממירים את החמאה בנטורינה או בשמן קוקוס.

7 תגובות

  1. חן says:

    ג-א-ו-נ-י!
    2 מוכשרות ❤

  2. טל says:

    מה גודל התבנית בתמונה?

  3. מרים says:

    נראה מעולה!!!
    אפשר להקפיא?

  4. שרי says:

    נראה טעיים!!

    יש מצב לבקלאווה בלי מרגריהנ/ חמאה
    או שזה mast ??

  5. יערה says:

    מהמם😋 רצתי להכין
    יצא טעים!!

  6. אופק says:

    אפשר להכין גם בטוסטר אובן?

  7. תום says:

    אפשר בצק עלים במקום פילו?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend