דקיקיות שומשום וקוקוס (ללא גלוטן)

Posted on

תקשיבו, אני יכולה לחפור לכם שעות למה כדאי לכם להכין את העוגיות האלה. לספר שהן פריכות ברמות משוגעות, מקורמלות למרות שיש בהן רק 3 כפות סוכר חום ומשלבות בין טעם השומשום הקלוי לקוקוס – שילוב אדיר.

אבל עזבו, כל מילה שאוסיף תדחה את הדקה שתרוצו למטבח להכין אותן. אז מוותרת הפעם על הקדמה ארוכה ורק אספר שהמתכון הזה נולד ממש במקרה כשממש רציתי עוגיות ולא התחשק לי להכין עכשיו בצק, למלא ולקרוץ. וטוב, גם כי נשאר לי קוקוס בשקית ולא היה לו מקום בצנצנת, ולכי תמלאי עכשיו צנצנת חדשה רק בשביל חצי כוס קוקוס שנותר.

אה אגב, לרוב מכינים עוגיות בסגנון הזה עם סירופ סוכר. כאן אין צורך.

זהו, הלכתי. ביי. לכו להכין.

הן קראנצ’יות בצורה בלתי רגילה גם אחרי 3-4 ימים

דקיקיות שומשום וקוקוס

מצרכים (בערך 20 עוגיות תלוי בגודל):
1 כוס שומשום
1/2 כוס קוקוס לבן
3 כפות סוכר חום דמררה (הבהיר) ואפשר גם לבן או כהה
2 חלבונים (הלבן)

אופן הכנה:
– מערבבים היטב את כל המצרכים כך שהחלבונים יצפו את השומשום והקוקוס.
– מניחים תלוליות של כף על תבנית תנור עם נייר אפייה ומשטחים לעיגול כמה שיותר דק והכי חשוב – בשכבה אחידה. אני פשוט טפחתי על כל עוגייה כזאת עם כפית.
– מעבירים לתנור שחומם ל-170 מעלות ואופים במשך 15 דקות או עד שהעוגיות זהובות.
– מוציאים, מאפשרים להם להתקרר לגמרי על נייר האפייה ורק אז מוציאים ושומרים בקופסה סגורה.
– חשוב חשוב: אם העוגיות לא באותו עובי חלקן תהיינה מוכנות קודם אז ממליצה לבדוק את התנור כבר אחרי 12 דקות. ובכל מקרה, אל דאגה אם החלק הפנימי קצת יותר בהיר, כל עוד המסביב זהוב יפה גם הפנים מתייצב כשהעוגיות מתקררות.

חלום של עוגיות

הערות ושדרוגים
– לתערובת העוגיות האלה אפשר להוסיף 1 כפית תמצית וניל איכותית (ולא זאת שבטעם וניל) ו/או גרידת לימון או תפוז ו/או 1/2 כפית קינמון.
– מה עושים עם החלמונים? הו שאלה מעולה. אפשר להכין קרם לימון ואיתו להכין קינוח שכבות בכוסות הכי פשוט עם קצפת ועוגיות של פסח. אפשר גם להוסיף לגאנש שוקולד ואז לקפל ביחד עם שמנת מוקצפת ויש לכם מוס שוקולד נהדר. והאמת? אני פשוט מוסיפה לשקשוקה או לפשטידה או ללביבות או לכל דבר שיש בו גם ככה ביצים, זה רק יעשיר.
– ואם לא רוצים קוקוס? אפשר להמיר בכמות זהה של שומשום או שקדים גרוסים (לא אבקה) או בוטנים גרוסים.
– כן, אפשר סוכר לבן ואפשר סוכר חום כהה.
– ואפשר גם לשחק קצת עם כמות הסוכר. אם אתם אוהבים מאוד מתוק תוסיפו עוד כף ואם פחות אפשר גם 2 כפות.

22 תגובות

  1. דור says:

    נראה מדהים וחייבת לנסות!
    יש אפשרות במקום קוקוס לשים שיבולת שועל מהירת הכנה? 🙂

  2. סוזי says:

    הי, נשמע מעולה,
    אפשר מייפל או סוכר קוקוס במקום?
    אפשר להמיר את השומשוםביותר קוקוס או שקדים קוקוס?

    תודה 🙂

  3. יעל טישלר says:

    אפשר להחליף את החלבונים במשהו אחר?

  4. תמר says:

    נשמע מעולה !
    האם ואיך ניתן לטבען ?

  5. שילת says:

    האם ניתן להחליף את הסוכר בסילאן?

  6. נועה says:

    מה הכוונה קוקוס לבן?

  7. רותם says:

    בול המתכון שחיפשתי לחג 🙂
    תודה 🙏🏻

  8. אמלי says:

    יצא מעולה!!!
    שיטחתי את הכל על נייר אפייה אחרי 5 דק עם גלגלת לחיתוך פיצה סימנתי ריבועים. והמשכתי באפיה.

  9. מיכל says:

    שלום לך.
    סליחה על השאלה, אך מה זה “מערבבים”, הכוונה להקציף?

  10. אלה says:

    היי האם הכוונה לקוקוס טחון או רגיל?

  11. מיטל says:

    היי רחלי! חג שמח!
    האם העוגיות צריכות לצאת קריספיות? אצלי הן יצאו מאוד רכות

    1. אור says:

      גם לי הם יצאו רקות, וזה באמת פחות נחמד…אשמח לתשובה

  12. Roya says:

    שואלים פה מלא שאלות ואין תגובה שלך על אף אחת. קצת מפספס את מטרת הבלוג.. חבל

  13. לבנה says:

    הכנתי יצא מעולה !! תודה על המתכון הנהדר

  14. רננה says:

    לא הצלחתי ליצור עוגיות עגולות, אז הכנתי כמוך. תודה על הרעיון!

  15. נירה says:

    בעלי קנה שומשום מלא ( שקית ענקית ) בבית טבע. אפשר עם זה ? מה עושים עם שומשום מלא?

  16. לילך says:

    הכנתי ויצא מושלם תודה על המתכון המדויק

  17. ניר גרינולד says:

    כיף ..יצא טעים מאוד מאוד
    הוספתי כמה דקות כי אוהב קצת שרוף בשוליים ועשוי טוב במרכז

  18. אורית says:

    אפשר להחליף את הביצים בטחינה?

  19. קרן says:

    היי תודה על המתכון הכנתי אבל זה יוצא רך ואני מעדיפה שהם יהיו קשות במה אני טועה ?

    1. רחלי קרוט says:

      פשוט לאפות עוד כמה דקות הן מתקשות בקירור

  20. אור says:

    העוגיות יצאו רכות וזה פחות נחמד…

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend