בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בית ארוחות צהריים ורניקי | קרפלך במילוי תפוחי אדמה ובצל מטוגן

ורניקי | קרפלך במילוי תפוחי אדמה ובצל מטוגן

מאת רחלי קרוט
קרפלך במילוי תפוחי אדמה ובצל מטוגן

האמת היא, שאני רוצה לספר לכם על סבא בוריס שלי, שהכין לנו, הנכדים, קרפלך עם מלא בצל מטוגן. אבל העלתי את התמונה באינסטגרם, וקיבלתי כל כך הרבה הודעות שביקשו שאפרסם את המתכון כבר עכשיו, למרות שצילמתי אותו למדור של שבוע הבא בידיעות, שהתיישבתי מהר לכתוב. סליחה שירי – הלך המדור 🙂

אז לא אלאה אתכם בהמון מילים רק משהו אחד קטן וחשוב – אתם יכולים לקרוא לאושר הזה ורניקס, קרפלך, פירוגי או כל שם אחר שגדלתם עליו. כך או כך מדובר בכיסונים מופלאים עד כדי גאונות. באמת. לא פחות.

ואף מילה על הבצק הכה מושלם ונוח לעבודה.

ועוד דבר קטן – כן, אפשר להשתמש בפירה מאבקה או מפירה מתפוחי אדמה רק חשוב למעוך את תפוחי האדמה היטב.

קרפלך במילוי תפוחי אדמה ובצל מטוגן

אין לתאר כמה טעים

ורניקס | קרפלך במילוי תפוחי אדמה ובצל מטוגן

מצרכים:
530 גרם (3 ו-3/4 כוסות) קמח לבן
240 מ"ל (1 כוס) מים רותחים
1 כפית שטוחה מלח
1 ביצה L
1/4 כוס שמן

למילוי:
1 שקית (130 גרם) אבקת פירה או פירה מ-4 תפוחי אדמה
3 כפות שמן
1 בצל לבן, קלוף
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

לטיגון:
5-6 כפות שמן
4 בצלי לבנים, קלופים
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
מעט מלח

אופן הכנה:
– בקערת מקיסר עם וו לישה שמים קמח, מים רותחים ומלח ולשים במשך 3 דקות.
– מוסיפים ביצה ושמן ולשים במשך 10 דקות עד שהבצק רך וגמיש. הבצק צריך להיות טיפל'ה דביק אבל לא כזה שנדבק לדפנות הקערה. אם הוא ממש דביק אפשר להוסי, 1/4 כוס קמח. מאוד תלוי בטמפרטורה בחוץ.
– עוטפים את הבצק בניילון ומעבירים למקרר לחצי שעה.
– בינתיים קוצצים בצל אחד לקוביות קטנות ומטגנים עד הזהבה יפה. ממליחים ומפלפלים.
– מכינים את הפירה: שמים את הפירה אינסטנט בקערה ומוזגים מים רותחים על פי הכמות על גבי האריזה. כמות המים משתנה מחברה לחברה. מערבבים.
– וכן, אפשר כמובן להשתמש בפירה מתפוחי אדמה שמבשלים עד ריכוך ומועכים לפירה חלק.
– מוסיפים לפירה את הבצל המטוגן וטועמים לוודא שיש מספיק מלח ופלפל. מניחים בצד.
– פורסים את הבצלים (3-4 בצלים) לרצועות ומטגנים בסיר רחב ונמוך או מחבת רחבה עם שמן בנדיבות. חשוב שהבצל יזהיב ממש ממש טוב. ואל תמהרו איתו, גם ככה בשלב הזה צריך להכין את הכיסונים אז סבלנות זה לוקח 15 דקות לפחות.
– מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעובי הכי דק שאתם יכולים (אני אוהבת לרדד כל פעם 1/3 בצק) וקורצים עיגולים בגודל סף של כוס בערך.
– מניחים בכל עיגול בצק כפית נדיבה של מילוי וסוגרים לצורת חצי ירח. מהדקים היטב היטב.
– מחממים מלא מים בסיר ומבשלים את הקרפלך 3 דקות מהרגע שהם צפים. זאת אומרת – מחכים שהם יצופו למעלה ואז 3 דקות נוספות של בישול.
– מעבירים למחבת עם הבצל המטוגן ומטגנים ביחד 2-3 דקות. זהו, עכשיו רוצו להתענג!

קרפלך במילוי תפוחי אדמה ובצל מטוגן

נכון שאתם סומכים עלי? אז רוצו להכין. ותייגו אותי איך יצא.

הערות ושדרוגים
– אפשר להשתמש בבצק הזה למלא בגבינות מתוקות, בבשר טחון, בעוף, בבשר מפורק או בכל מילוי שאתם אוהבים.
– אפשר לבשל את הקרפלך במים ואז להגיש בתוך מרק. לא חייבים לטגן עם בצל.
– ניתן לטגן את הקרפלך במחבת עם קצת שמן, אחרי הבישול, בלי הבצל. יצא מושלם.

אולי יעניין אותך

92 תגובות

איבי 21 באוגוסט 2021 - 20:00

נראה מעולה.האם ניתן להקפיא?

השב
דן 25 באוגוסט 2021 - 21:05

כן. לפני בישול.

השב
אנה 3 בספטמבר 2021 - 9:42

שלום, ראיתי שכתוב שאפשר להקפיא.
רק אוצה לוודא, אם מכינים מתפוחי אדמה , גם אפשר להקפיא? הבנתי שתפוח אדמה לא מקפיאים….

רוצה להכין לחג, אבל מראש

תודה

השב
רנה 9 בספטמבר 2021 - 15:38

איזה נשים נודניקיות איזה שאלות מעצבנות תקראו את מה שכתוב במתכון ותבינו

השב
חלי גרובשטיין 21 באוגוסט 2021 - 20:09

האם ניתן להכין פירה אמיתי עם בצל ולא מאבקה?

השב
יונית 21 באוגוסט 2021 - 20:18

כן. זה כתוב בהערות בסוף המתכון

השב
מריאנה 22 באוגוסט 2021 - 13:09

היא ציינה מספר פעמים שכן

השב
רחלי 26 באוגוסט 2021 - 21:40

אם רוצים למלא בבשר, אפשר המלצה? בשר מבושל או נא?

השב
אורלי 29 באוגוסט 2021 - 15:57

כמה ורניקי יוצאים בערך מהכמות הזו?

השב
כרמית 25 בספטמבר 2021 - 12:33

הכנתי ונטרף ישר מהמחבת , למי ששאל -יוצאות 30 יחידות . תודה על מתכון מושלם !!

השב
רחלי קרוט 28 בספטמבר 2021 - 21:02

מהממת ♥

השב
ורד 10 בספטמבר 2023 - 19:38

יוצאות 40 לפי רחלי אם קורצים בצק מרודד טוב באמצעות כוס.
גם לפי איך שאני הכנתי יש בצק ל 40.

השב
קרן 22 באוגוסט 2021 - 13:23

באמת למה אבקה??

השב
רחלי 26 באוגוסט 2021 - 21:41

מאד נוח. הטעם לא נפגע. עדיף לא של קנור שחסר טעם.

השב
דן 25 באוגוסט 2021 - 21:06

בטח. אפשר גם למלא בדברים אחרים כמו פטריות או גבינה או מה שרק תרצה. אפשר גם להכין מילוי מתוק (דובדבן נגיד) ולהגיש כמו כינוח עם כף של שמנת חמוצה

השב
חיים נוי 20 בדצמבר 2021 - 0:43

אוי ואבוי שגדלת על כיסונים משקיות בסופר. הם תעשייתיים ולטעמי, חסרי טעם ולא משתוים בכלל לתוצרת ביתית. פירה מאבקה עשוי או יותר נכון עלול להיות טעים לאחרים. שוב, חדעצי, המילוי צריל להיות מפיףרה אמיתי עם בצל מטוגן לגבי הבצףק יש פטנט שמבשלות מקצועעות יודעות והסוד הוא להוסיף לבצק פירה טאז הבצק טעים ורך במיוחד.

השב
מיכל 17 באפריל 2023 - 16:58

חיים אתה טרחן!!!

השב
נטלי 21 באוגוסט 2021 - 21:23

נראה מושלם! כמה ורניקי יוצאים מהמתכון בערך?

השב
כנרת סביליה 21 באוגוסט 2021 - 22:03

לא יכולתי להתאפק איך שראיתי את זה נכנסתי למטבח יצא מושללםם!!
שמח לי בלב😍

השב
ליאת 25 באוגוסט 2021 - 15:05

וכמה ורניקס יוצאים מהכמות שבמתכון?

השב
הדס 21 באוגוסט 2021 - 22:26

האם יש גרסא של הבצק ללא גלוטן?

השב
סער 22 באוגוסט 2021 - 2:35

בכל הכבוד, זה כן משנה איך קוראים למאכל, ורניקס או קרפלאך אחרת למה לא גם רביולי?! ולמה לא להגיד שגפילטעפיש/חריימה ונקרא איך שרוצים?! קרפלאך זה לעולם עם בשר, וורניקס זה עם ת"א, גבינה. כך אצל יהודי מזרח אירופה או אשכנז, שמאכלים אלה מקורם משם, גם אם נעשו לא רק אצל היהודים. הגם שמדובר בבלוג של אוכל, אין סתירה בין הצורך בלפחות שאיפה לדיוק קולינרי לדיוק היסטורי.בכל הכבוד.

השב
עדן 22 באוגוסט 2021 - 7:33

האם אפשר גם לטבען את המתכון? במה אפשר להחליף את הביצה?

השב
רחלי קרוט 22 באוגוסט 2021 - 7:53

אפשר להוריד את הביצה ולשים עוד קצת מים.

השב
רחלי קרוט 22 באוגוסט 2021 - 7:52

במחיר של להיות צודק אתה מעליב אחרים. זאת לא דרכי ולכן אענה לך במלוא הכבוד והרצינות.
סבא וסבתא שלי ז"ל קראו גם לכיסונים ממולאים בתפוחי אדמה קרפלך. כמו גם אלפי תגובות שקיבלתי באינסטגרם מנכדים שככה קראו לזה בבית שלהם.
יתכן מאוד שמדובר בטעות אבל בסוף זאת המשפחה שלי, זה האוכל שגדלתי עליו ושמות של מנות זה מדהים ואני מכבדת את זה מאוד אבל קצת כבוד לבן אדם חשוב יותר.
שיהיה לך שבוע מקסים.

השב
עתר 28 באוגוסט 2021 - 8:31

את מדהימה. גם אצלי בבית זה קרפלך .
שתהיה לך שנה נפלאה

השב
שימרית 24 בספטמבר 2022 - 10:17

גם אצלנו בבית סבתא היה מכינה קרפלך עם מילוי תפוחי אדמה ובצל מטוגן מלמעלה וכשהזדקנה והיה לה קשה להכין היתה נוסעת באוטובוס במיוחד למעדניה ותיקה בתל אביב וקונה לנכדים. בהחלט קראו לזה קרפלך! המתכן נראה נהדר, אכין אותו היום. חג שמח!

השב
רחלי קרוט 24 בספטמבר 2022 - 21:19

איזה מרגש. אין כמו טעם של קרפלך של סבתא ♥

השב
אביטל 24 בספטמבר 2023 - 10:36

חבל שאי אפשר לעשות לייק לתגובה שלך ❤️

והמון תודה על מתכונים נפלאים ועל כל ההשקעה!

כתיבה וחתימה טובה ושנה טובה!🍎

השב
עדנה 8 באוקטובר 2025 - 16:42

בבית הסבתא שלי קראו להן פירישקעס
קרפלעך היו עם גבינה
וקנישעס היו אותן פירישקעס מטוגנות במחבת במקום מבושלות.
זה באמת לא משנה איך קוראים להן, העיקר ההנאה באכילתן😊

השב
קוקי 31 באוגוסט 2021 - 15:04

פלצן

השב
עינת 5 בספטמבר 2021 - 14:46

לפני העליה הרוסית לא שמעתי את השם הזה מעולם. אצל סבתא שלי וגם אצל הוריה קרפלאך היה עם בשר או עם תפוחי אדמה.

השב
רחלי קרוט 6 בספטמבר 2021 - 7:55

איזה כיף ללמוד דברים חדשים. אין כמו אוכל של פעם ♥

השב
רחלה 22 באוגוסט 2021 - 6:29

מה אפשר במקום שמנת מתוקה אם רוצים למלא בבשר טחון?

השב
רחלי קרוט 22 באוגוסט 2021 - 7:54

אפשר לוותר עליה.

השב
שמרית 22 באוגוסט 2021 - 17:50

לא יכולתי להתאפק .. הכנתי ויצא וואווווו .
אפילו בת השנתיים שלי אכלה .

השב
אורלי 4 בספטמבר 2021 - 15:57

הי רחלי, תוכלי להגיד בערך כמה ורניקס יותאים מהכמות במתכון? זה מאטד חשוב לי.
תודה

השב
רחלי קרוט 6 בספטמבר 2021 - 8:02

באיזור 40

השב
מזל פינטו 22 באוגוסט 2021 - 7:24

מה אפשר לשים במקום שמנת מתוקה? שיהיה פרווה

השב
רחלי קרוט 22 באוגוסט 2021 - 7:53

פשוט לוותר עליה או לשים חלב צמחי

השב
אלה פרדין 22 באוגוסט 2021 - 7:33

שמן רגיל

השב
טלי 22 באוגוסט 2021 - 7:38

אם רוצים לאכול אחר כך (בערב חג) כדאי להקפיא או לבשל ואחר כך לחמם?
תודה רבה על המתכון

השב
רחלי קרוט 22 באוגוסט 2021 - 7:53

אפשר להקפיא אחרי המילוי והקיפול ואז לבשל ביום ההגשה. אפשר גם לבשל יום לפני ההגשה ורק לחמם במחבת לפני ההגשה.

השב
אפרת 3 בספטמבר 2021 - 10:02

רחלי רק לוודא שוב שהקפאה אחרי שממולא אפשרית, כי אותי תמיד לימדו שתפו"א לא שורדים טוב הקפאה… תודה!

השב
רחלי קרוט 6 בספטמבר 2021 - 8:05

כשהם במצב של פירה בתוך בצק זה ממש בסדר גמור

השב
רחלי קרוט 6 בספטמבר 2021 - 8:05

תחשבי על בורקס תפוחי אדמה קפואים 🙂

השב
רנה 9 בספטמבר 2021 - 15:40

רחלי את מקסימה לא רק יפה גם חכמה כל הכבוד

ורד 10 בספטמבר 2023 - 19:36

היי רחלי
הבצק ממש נוח לעבודה. מלאתי היום ואני מקפיאה לא מבושל עד לערב חג. כמה זמן צריך לבשל מקפוא?
תודה 🙂

השב
ליאור 19 בספטמבר 2021 - 20:49

היי רחלי, האם ניתן להמיר את הקמח במתכון לקמח כוסמין מלא? תודה!

השב
רחלי קרוט 20 בספטמבר 2021 - 10:27

מבחינת הבצק ניתן, מבחינת הטעם? יצא קצת כבד.

השב
צפירה 22 באוגוסט 2021 - 8:25

נקרא מושלם. איזו כמות יוצאת מהמנה הזו? תודה.

השב
דורותי 22 באוגוסט 2021 - 10:33

יש לי קבוע במקפיא דפי גיוזה מוכנים, האם יעבוד לי איתם?
תודה על מתכונים שימושיים ומעולים!

השב
זהבה בראון 22 באוגוסט 2021 - 11:13

תודה על המתכון אנסה אותו מיד אחרי שיורידו לי את הגבס . בבית קראו לזה דרייה (ההונגרית)

השב
אהובה 22 באוגוסט 2021 - 12:41

ניראה ניפלא!!
וטעים!!
וכן, נעלבתי בשמך מהביקורת….
האם ואיך אפשר ללא גלוטן?
אנא תשובתך.
תודה.

השב
רוני 22 באוגוסט 2021 - 13:46

מתכון מדויק ומעולה! סוקר שלם של בילוי במטבח עם הילדים שבחופשה, והתוצאה- כל כך טעימה. תודה תודה תודה

השב
מרים 22 באוגוסט 2021 - 14:18

במקום פירה אינסטנט אני מבשלת תפוחי אדמה וטוחנת את זה במעבד מזון עם בצל מטוגן, ככה זה יוצא קרמי כמו אינסטנט ותודה לך על המתכון אני אשמור את זה לערב יום כיפור שאז נוהגים אצלנו לאכול קרפלאך עם בשר

השב
מרים 22 באוגוסט 2021 - 14:23

אשמח מאוד לקבל מתכון למילוי של בשר בקרפלאך לכבוד החג, תודה

השב
עירית 22 באוגוסט 2021 - 14:26

תודה על תזכורת לימי אמא
האם אפשר לרדד במכונת פסטה או שהבצק עדיין מדי

השב
אור 22 באוגוסט 2021 - 21:03

רחלוש זה מתכון מושלם וגם אני משתמשת בו כבר שנים! קיבלתי מאמא שקיבלה מסבתא! קרפלך שמפ'לך שמנדלאך!! תעשי טובה, זה טעים ברמות מנחמות גם אם יקראו לזה שמוצקלאך!!😆
תודה שחלקת את המתכון!
אוהבת❤❤❤

השב
קרפלוני 25 באוגוסט 2021 - 9:59

נראה טעים! כמה יחידות ויצאות מהמתכון?

השב
מיכל 26 באוגוסט 2021 - 11:11

כמה יחידות יוצאות בערך מהכמות שבמתכון?

השב
ענבל 29 באוגוסט 2021 - 17:30

נראה מעולה! רק לא ברור לכמה זה מספיק, אשמח לתשובה רואה שיש עוד מתעניינים בסוגייה.

השב
אוסנת 6 בספטמבר 2021 - 14:15

לנו יצא כ-80 יחידות סה"כ. ראיתי שמישהי כתבה למעלה שיצא לה 40 בערך.

השב
נועה 2 בספטמבר 2021 - 16:56

אפשר לעשות את הבצק עם קמח פסטה?

השב
רחלי קרוט 6 בספטמבר 2021 - 8:09

אפשר

השב
אנה 3 בספטמבר 2021 - 9:42

שלום, ראיתי שכתוב שאפשר להקפיא.
רק אוצה לוודא, אם מכינים מתפוחי אדמה , גם אפשר להקפיא? הבנתי שתפוח אדמה לא מקפיאים….

רוצה להכין לחג, אבל מראש

תודה

השב
רחלי קרוט 6 בספטמבר 2021 - 8:05

אפשר לגמרי להקפיא. גם לאחר הבישול וגם אחרי המילוי ולפני הבישול.

השב
אוסנת 6 בספטמבר 2021 - 14:15

הכנו כעת כל המשפחה לערב החג. בינתיים אוכלים עם העיניים ומתאפקים עד הערב. 2 מהילדים לא יכלו להתאפק ובאו להכין איתי. הבצק פשוט מושלם מושלם מושלם. נוח, לא נדבק ועושה בדיוק מה שמצופה ממנו.
יצאו לנו כ-85 יחידות סה"כ. הכנו חצי במלית בקר (בקר טחון מוקפץ קצת במחבת עם מלח פלפל והוספתי כוסברה קצוצה ובצל מטוגן) וחצי במלית פירה כמו במקור.

השב
שלומית 8 בספטמבר 2021 - 11:57

מתכון מושלם!
פעם ראשונה שיצא בדיוק אבל בדיוק כמו של סבתא שלי האהובה ז״ל🙏🏻🤍
שאלה קטנה – אם נשאר לי בצק (עשיתי כמות כפולה), ושמרתי במקרר, אפשר להכין ממנו את הוורניקס גם יומיים אחרי?
תודה על כל המתכונים המופלאים ושנה טובה🍎

השב
רנה 9 בספטמבר 2021 - 15:40

רחלי את מקסימה לא רק יפה גם חכמה כל הכבוד

השב
שוש 14 בספטמבר 2021 - 0:08

אם אני מכינה את זה היום ומיד מקפיאה אחרי הטיגון עם הבצל זה ייצא לי טוב?
או שעדיף כבר לא להכין…

השב
אפרת 16 בספטמבר 2021 - 22:36

ראשית כל תודה על מתכונים כה נהדרים!
מקסימה רחלי, רציתי לדעת האם ידוע לך אם אפשר לחמם את זה על פלטה אחרי שטיגנתי ושמוכנים (כלומר רק כדי לחמם בחג…) או זה יצא רטוב כזה מהאדים…
תודה מראש

השב
דיקלה 19 בספטמבר 2021 - 6:11

היי אלופה!
ממש רוצה להכין לסוכות (כבר לפני ראש השנה מתכננת להכין אותם).

רציתי לדעת אם אפשר להכין את הבצק ולהשתמש רק ב 1/3 ואת שאר הבצק להקפיא ולכמה זמן נשמר בהקפאה..?

והאם רצוי לרדד במכונת פסטה שייצא דק….?
תודה יקירתי, ממש בא לי שייצא מושלם, זה בהחלט מאכל שזכור לי מילדותי ❤️

השב
רחלי קרוט 20 בספטמבר 2021 - 10:30

באהבה רבה.
ניתן להקפיא ואפשר לרדד במכונת פסטה אבל בתור מישהי שלא אוהבת לעשות כלים אני מעדיפה לשטוף רק מערוך 🙂 יוצא אותו דבר.

השב
דיקלה 21 בספטמבר 2021 - 9:50

תודה אהובה,
יצא מושלם ברמות, אתמול הכנתי שליש מהכמות כולל בישול וטיגון עם בצל (יאמייייי) והיום המשכתי למלא את כל שאר הבצק ואקפיא אותם לפעמים הבאות!

אין לי מילים 😍 המשפחה פשוט התאהבה!!!
תודה אישה יקרה ❤️❤️

השב
רחלי קרוט 28 בספטמבר 2021 - 21:12

כל כך משמח לשמוע ♥ זאת עבודה לא פשוטה למלא ולקפל אבל בהחלט הטעם והזכרונות מספקים

השב
אדית צור 12 בנובמבר 2023 - 13:43

היי רחלי, מתכון קבוע שאני מכינה כל פעם כשמתחשק לפנק את אהוביי. תוכלי לתת לי מתכון קליל למילוי בשר טחון? רציתי לעשות שתי ורסיות. תודה לימים שקטים.

השב
אורית ה 20 באוקטובר 2021 - 14:53

אני מכינה את זה קבוע זה ויוצא מושלם
בשבועות מכינה עם מילוי של גבינות
ראיתי שמישהי רשמה שיש לה דפי בצק לגיוזה
היכן ניתן להשיג?

השב
מריאנה 2 בינואר 2022 - 18:57

מעניין שאת טוחנת את תפוחי האדמה במעבד מזון. שמעתי מספר פעמים שזה לא רצוי כי זה יוצא בסוף במרקם של גומי.

השב
רחלי קרוט 3 בינואר 2022 - 7:44

אני לא טוחנת אף פעם במעבד מזון 🙂 איפה זה כתוב?

השב
מריאנה 2 בינואר 2022 - 18:59

הכנתי היום ויצא מושלם, תודה רחלי!

השב
רחלי קרוט 3 בינואר 2022 - 7:45

כיף מאוד לשמוע!

השב
שירן 4 בינואר 2022 - 8:11

יש אפשרות להכין ללא גלוטן?

השב
ברוך 3 בספטמבר 2022 - 19:25

יצא מעולה!

השב
יערה 17 באפריל 2023 - 15:27

רחלי נראה נדהים, האם אפשר ללוש ביד את הבצק ולא במיקסר?

השב
סתיו ישראל 18 באפריל 2023 - 12:07

היי, המתכון נראה מעולה!!! את חושבת שאפשר להכין אותו עם קמח ללא גלוטן? זה יעבוד טוב?

השב
מרי 29 במאי 2023 - 9:09

היי, אשמח לדעת אם ניתן לעשות מילוי בשר ואם מטוגן או לא?

השב
ציפי 28 באוגוסט 2023 - 11:40

נראה מדהים. האם את חושבת שיעבוד טוב גם עם קמח מלא, או חצי קמח לבן וחצי קמח מלא?
תודה.

השב
רות 1 בפברואר 2024 - 21:59

וואו, מושלם! מלא עבודה, אבל כבר הרבה זמן שרוצה לעשות ואז המתכון שלך עלה לי והחלטתי שזה הזמן להכין..טעים ממש

השב
מירי 31 ביולי 2024 - 3:03

ממש אשמח לדעת לגבי מילוי בשר, האם אפשר להכניס אותו נא או צריך לטגן/לבשל קודם?

השב
יוכי 11 באוקטובר 2024 - 13:06

וואו איזה מתכון! הבצק היה נוח לעבודה, הקרפלכים נשארו סגורים לאורך הבישול. למי שתוהה כמה קרפלכים יוצאים – לי יצא 45 ברידוד דק

השב
שרה קליין 27 בספטמבר 2025 - 16:05

אם אני מקפיאה עם מילוי תפו"א ללא בישול האם להפשיר לפני שאני מבשלת אותם או להכניס קפואים למים הרותחים?
תודנ

השב

השאר תגובה

Send this to a friend