חומוס עדשים כתומות ושעועית מש – בריא, טעים בטירוף וקל להכנה

Posted on

חצי שעה לפני שיצאתי לכיוון הבית של ההורים נזכרתי שלא הכנתי כלום. זה די נדיר אצלי להגיע בידיים ריקות לארוחות המשפחתיות אז ניסיתי מהר להתעשת ולחשוב מה אני יכולה להכין.

בדרך כלל אני מביאה קינוח אבל הפעם חיכו אצל ההורים שלי כבר 2 עוגות מיום קודם וכל הארוחה (בוקר שבת) סבבה סביב בורקס שאמא הכינה ומלא סלטים.

מה אני יכולה להכין ניסיתי לחשוב. אולי טחינה מתובלת?

בסוף נזכרתי בממרח הזה, שהכנתי לפני כמה שנים למסיבת יומולדת שלי ותוך שניות כבר הרתחתי מים, בישלתי עדשים כתומות ושעועית מש (היא עשירה בחלבונים, ויטמינים ומינרלים) וטחנתי ביחד עם טחינה מלאה ותבלינים שהפכו את הממרח ממש לחומוס.

כשיש זמן, עדיף להשרות את העדשים והשעועית במים לחצי שעה אבל הפעם מאוד מיהרתי אז דילגתי על השלב הזה. הסברתי לכם למטה למה כדאי להשרות.

עוד דבר – אני השתמשתי בשעועית מש קלופה. מצאתי את זה בחנות תבלינים בשוק רמלה אבל אפשר כמובן שעועית מש לא קלופה ואפשר גם עדשים צהובות או אפונה צהובה או פשוט להמיר בעוד עדשים כתומות. כל מה שמתבשל מהר שלא כמו שעועית לבנה או אדומה או עדשים ירוקות שלוקח להם הרבה יותר זמן בישול.

יצא חומוס אדיר. סופר טעים וממש ממש בריא שאין לי ספק שגם ילדים וגם מבוגרים מאוד יאהבו. ובגלל העדר גרגירי החומוס הממרח הזה גם קליל יותר בבטן.

חומוס עדשים כתומות ושעועית מש

מצרכים:
1 כוס עדשים כתומות
1 כוס שעועית מש (שלמה או קלופה)
3/4 כפית מלח
4 שיני שום קלופות (הציצו למטה בהערות)
3/4 כוס טחינה גולמית מלאה
מיץ מלימון שלם
1 כפית מייפל
3/4 כפית כמון
3 כפות שמן זית

אופן הכנה:
– שמים בקערה גדולה את העדשים והשעועית מש ומכסים בהרבה מים. משרים במשך 10-30 דקות ומדי פעם שוטפים את המים ושמים חדשים. השלב הזה לא חובה אבל הוא מקצר את זמן הבישול, מוציא את הגזים מהקטניות וגם שוטף אותן.
– כותשים את השום.
– בסיר גדול שמים הרבה מים ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים מוסיפים את השעועית והעדשים ומבשלים עד ריכוך מוחלט. בערך 20 דקות תלוי כמה זמן השרתם. איך יודעים שזה מוכן? פשוט טועמים. זה צריך להיות רך.
– מעבירים את כל המצרכים לבלנדר/מעבד מזון וטוחנים עד לקבלת ממרח חלק לגמרי. אני הוספתי לממרח גם חצי כוס מים אבל לא חובה, תלוי כמה רך או יציב אתם אוהבים את החומוס שלכם. וקחו בחשבון שהוא מתייצב עוד בזמן הקירור אז כדאי שיהיה קצת יותר רך ממה שאתם אוהבים.
– טועמים ומתקנים תיבול בהתאם להעדפה האישית שלכם (אני הוספתי עוד קצת מלח).

מגישים עם צנוברים קלויים, שמן זית ומעט כמון או פפריקה מתוקה

הערות ושדרוגים
– אם יש לכם בבית משחת שום (בשפורפרת) או שום קונפי, תוסיפו אותם לכאן במקום שיני השום. זה יעשה נפלאות.
– במקום שעועית מש אפשר לשים עוד עדשים כתומות או עדשים צהובות.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף 1/4 כפית פפריקה חריפה.
– המייפל כאן כי הוא מאזן את הלימון. אתם לא חייבים להוסיף אותו אבל הוא לא מאוד מורגש רק מאזן קצת.

5 תגובות

  1. מור says:

    היי רחלי, נראה מצויין! ינוסה עוד היום
    כמה זמן ישמר במקרר? תודה!

  2. ענת says:

    היי רחלי, נראה מעולה 🤩 לאחר ההרתחה, האם צריך לסנן את השעועית והעדשים מהמים? או להשאיר?

  3. דורה says:

    בבישול עם הרבה פעמים העדשים יהפכו לדייסה .

  4. דורה says:

    עם הרבה פעמים

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend